marți, 14 iunie 2016

Gaudi - Povestea unui geniu solitar





Lansare de carte


Gijs van Hensbergen


Bookstory, Cluj - Napoca


16 iunie 2016




   Joi, 16 iunie, de la ora 18:00, Bookstory vă propune o explorare curioasă a importanţei spaţiului public, design-ului urban, pornind de la o carte, o măiestrită biografie ce readuce la viaţă, deopotrivă omul şi arhitectul: Gaudi - Povestea unui geniu solitar. Inspirat, imprevizibil, generos şi unic
   Lansarea biografiei lui Gaudí va fi un prilej de întâlnire cu doi invitaţi, care prin viziunea şi proiectele lor le readuc oamenilor oraşul:
- Daniela Maier, arhitect
- Dan Clinci, arhitect
   Operele lui Gaudí, acum atât de departe de creatorul lor, ne întâmpină ca şi cum s-ar fi înălţat singure spre cer, aşa desăvârşite cum sunt.
  Fără îndoială, cel mai cunoscut arhitect al tuturor timpurilor, un Leonardo al secolului XX – sau apoteoza artistului ca inventator. Gaudí. O imaginaţie formidabil de fertilă, care a dinamitat canoanele timpului cu o grijă pentru detaliu foarte japoneză, cu o religiozitate profundă extrem de catolică şi cu infinite jocuri de alb.
  Cunoaşterea pe îndelete a metodelor de lucru ale lui Gaudí (neconvenţional de costisitoare) şi utilizarea complexă a tradiţiilor arhitecturale anterioare ne oferă o mai bună înţelegere a naturii unice a geniului său.
    Cartea îi va fascina pe toţi cei interesaţi de arhitectura modernă şi urbanism, de arta spaniolă sau de relaţiile dintre artă şi religie.
   "Gaudí este o personalitate deosebit de contemporană - integratoare, spirituală şi uluitor de regională. Se poate spune că, la vremea lui, a fost un ecologist: ca să-şi creeze construcţiile a reciclat ţigle şi plăci de ceramică sparte, vase de lut sau de faianţă, jucării ale copiilor, ace vechi ale războaielor de ţesut, fâşii metalice pentru legarea bumbacului, arcuri de pat şi interioare calcinate de cuptoare industriale... Formidabil de fertilă, imaginaţia lui a dinamitat clasicele manuale prăfuite." (Gaudí - Gijs van Hensbergen)
    Gijs van Hensbergen este profesor de arhitectură şi autorul lucrărilor Art Deco şi Taste of Castile.
    "I am very proud that my book is coming out in Romanian... Gaudi is a universal genius who talks to all of us." (Gijs van Hensbergen)
***Bookstory

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu