vineri, 3 ianuarie 2014

La mare, la soare (XI)
România de-altădată


Litoral: Năvodari


Colecții și Colecționari


Cartofilie
Revista Flacăra, Nr. 31. 7 august 1971.Complexul de odihna pentru copii al Uniunii Generale a Sindicatelor din Romania - In timpul vacantei de vara copiii si tinerii beneficieaza de factorii de cura heliomarina ai litoralului Marii Negre. Foto: Comanescu Alex. Cod: 038. 1973. Necirculata.


Complexul de odihna pentru copii al Uniunii Generale a Sindicatelor din Romania - In timpul vacantei de vara copiii si tinerii beneficieaza de factorii de cura heliomarina ai litoralului Marii Negre. Foto: Comanescu Alex. Cod: 037. 1973. Necirculata.


Complexul de odihna pentru copii al Uniunii Generale a Sindicatelor din Romania - In timpul vacantei de vara copiii si tinerii beneficieaza de factorii de cura heliomarina ai litoralului Marii Negre. Foto: Comanescu Alex. 1975.


Complexul de odihna pentru copii al Uniunii Generale a Sindicatelor din Romania - In timpul vacantei de vara copiii si tinerii beneficieaza de factorii de cura heliomarina ai litoralului Marii Negre. Foto: Al. Comanescu. 1994.


Complexul de odihna pentru copii al Uniunii Generale a Sindicatelor din Romania - In timpul vacantei de vara copiii si tinerii beneficieaza de factorii de cura heliomarina ai litoralului Marii Negre. Foto: Comanescu Alex. Cod: 069. 1974. Necirculata.


Complexul de odihna pentru copii al Uniunii Generale a Sindicatelor din Romania - In timpul vacantei de vara copiii si tinerii beneficieaza de factorii de cura heliomarina ai litoralului Marii Negre. Foto: Comanescu Alex. Cod: 038. 1974.


Volum: Statiunile de odihna si tratament balnear. 1979.Complexul de odihnă pentru copii al Uniunii Generale a Sindicatelor din România - În timpul vacanței de vară copiii și tinerii beneficiează de factorii de cură heliomarină ai litoralului Mării Negre. Ilustrată cu marginile zimțate. Foto: D. F. Dumitru. 1977.
Idem (cadru mai strâns în partea de jos) volum: 
Stațiunile de odihnă și tratament balnear. 1979.Vedere din statiune. Volumul: Constanta - Ghid turistic al judetului. 1980.


Plaja. Foto: Al. Florescu. 1980.
Alte tiraje, cod: 3044. 1982, 1987.


Pe malul mării. Cod: 284. 1973.


Plaja. Foto: V. Stamate. Necirculata. 1978. 
Alt tiraj, cod: 2743. 1985. Necirculată.


Plaja. Foto: S. Mendrea. 1987.


Plaja. Foto: Al. Florescu. 1992.


Colaj. Complexul de odihnă al Uniunii Generale a Sindicatelor din România (Și editor) 
- În timpul vacanței de vară copiii și tinerii beneficiează de factorii de cură heliomarină ai litoralului Mării Negre. Cod: C-053. Foto: Al. Comănescu. 1974.


Complexul de odihnă pentru copii al Uniunii Generale a Sindicatelor din România (și editor) - În timpul vacanței de vară copiii și tinerii beneficiează de factorii de cură heliomarină ai litoralului Mării Negre. Cod: C-054. Foto: Comănescu Alex. 1974. Necirculată.


Colaj. Complexul de odihnă pentru copii al Uniunii Generale a Sindicatelor din România 
(și editor) - În timpul vacanței de vară copiii și tinerii beneficiează de factorii de cură heliomarină ai litoralului Mării Negre. Cod: C-055. Foto: Al. Comănescu. 1974. Necirculată. 


Complexul de odihnă pentru copii al Uniunii Generale a Sindicatelor din România (și editor) - În timpul vacanței de vară copiii și tinerii beneficiează de factorii de cură heliomarină ai litoralului Mării Negre. Cod: C-056. Foto: Comănescu Alex. 1974. Necirculată.


Complexul de odihnă pentru copii al Uniunii Generale a Sindicatelor din România (și editor) - În timpul vacanței de vară copiii și tinerii beneficiează de factorii de cură heliomarină ai litoralului Mării Negre. Cod: C-057. Foto: Comănescu Alex. 1974. Necirculată.


Complexul de odihnă pentru copii al Uniunii Generale a Sindicatelor din România (și editor) - În timpul vacanței de vară copiii și tinerii beneficiează de factorii de cură heliomarină ai litoralului Mării Negre. Cod: C-058. Foto: Comănescu Alex. 1974. Necirculată.


Complexul de odihnă pentru copii al Uniunii Generale a Sindicatelor din România (și editor) - În timpul vacanței de vară copiii și tinerii beneficiează de factorii de cură heliomarină ai litoralului Mării Negre. Cod: C-059. Foto: Comănescu Alex. 1974. Necirculată.


Colaj. Complexul de odihnă pentru copii al Uniunii Generale a Sindicatelor din România. 
În timpul vacanțelor de vară copiii și tinerii beneficiează de factorii de cură heliomarină ai litoralului Mării Negre. Cod: C-060. Foto: Al. Comănescu. 1974. Necirculată.


Colaj. Foto: D. F. Dumitru. 1977.
Complexul de odihnă pentru copii al Uniunii Generale a Sindicatelor din România. În timpul vacanțelor de vară copiii și tinerii beneficiează de factorii de cură heliomarină ai litoralului Mării Negre. Ilustrată cu marginile zimțate.
Variantă. Ilustrată cu marginile normale (drepte).


Colaj. Complexul de odihnă pentru copii al Uniunii Generale a Sindicatelor din România. În timpul vacanțelor de vară copiii și tinerii beneficiează de factorii de cură heliomarină ai litoralului Mării Negre. Foto: Al. Comănescu. 1978.
Mai există o variantă, circulata în 1991.
Autorul fotografiei apare ca fiind D. F. Dumitru.


Colaj. Complexul de odihna pentru copii al Uniunii Generale a Sindicatelor din Romania. In timpul vacantelor de vara copiii si tinerii beneficieaza de factorii de cura heliomarina ai litoralului Marii Negre. Foto: D. F. Dumitru. 1979.


Colaj. Cod: 17790. Anii '80. Necirculată.


Colaj. Complexul de odihnă pentru copii al Uniunii Generale a Sindicatelor din România. 
În timpul vacanțelor de vară copiii și tinerii beneficiează de factorii de cura heliomarină ai litoralului Mării Negre. Foto: Dumitru F. D-tru. 1981.


Colaj. Complexul de odihnă pentru copii al Uniunii Generale a Sindicatelor din România. În timpul vacanțelor de vară copiii și tinerii beneficiează de factorii de cură heliomarina ai litoralului Mării Negre. Foto: Dumitru F. D-tru. 1981.


Colaj. Plaja. Cod: 3031. Editor: OSETCM. 1981.
Alt tiraj: 1984.


Alt tiraj, anulat prin ștampilare: 1982.


Colaj. 1986.


Colaj. Plaja. 1990.


Cod: XS 101. Editor: Telmond. Anii 2000. Necirculată.


În timpul vizitei pe marea platformă petrochimică de la Midia- Năvodari
(Patria, cabinetul de lucru al președintelui). Almanah Flacăra 1980. Decembrie 1979.Revista Flacăra, Nr. 31. 7 august 1971.


Volum: Statiunile de odihna si tratament balnear. 1979.
Lucrare editata de Comisia pentru activitatea balneo-climatica
(Uniunea Generala a Sindicatelor din Romania).


Volum: Constanța. Ghid turistic al județului. 1980 
(bun de tipar: 15 mai 1980). Editura Sport-Turism. 
Autori: Adrian Radulescu, Constantin Scorpan, Athena Herbst-Rădoi, 
Gheorghe Dumitrașcu. Coperta: Constantin Pohrib.

***Am respectat întocmai inscripționările de pe ilustrate și celelalte surse folosite. 
Greșelile de titulaturș, ortografice, etc., nu-mi aparțin (cele de tastare, da !).
Orice adaugări sau corectări sunt utile și le voi avea în vedere 
cu promptitudine spre postare. Nu mai vorbesc de donații !

Radio Romania Cultural
Cafeneaua de stiinta


Libraria Humanitas, Cismigiu, Bucuresti


6 ianuarie 2014


  Fizica marilor concepte, fizicienii marilor idei. De la idee la confirmare experimentală. Aceasta va fi tema primei ediţii din 2014 a Cafenelei de ştiinţă (cafeneauadestiinta.radiocultura.ro) din data de 6 ianuarie 2014, transmisă în direct la Radio România Cultural dar şi pe internet, la www.culturalazi.ro, între orele 19.00 şi 21.00, de la Librăria Humanitas de la Cişmigiu.
  O ediţie care se vrea o poveste despre mari fizicieni ai lumii – Richard Feynman, Peter Higgs, Francois Englert, ca să menţionăm câteva dintre numele mari – dar şi despre majorele lor contribuţii în fizică.
  Această poveste a fizicii marilor concepte şi a marilor fizicieni este spusă împreună cu invitaţii emisiunii, Călin Alexa, Radu Ionicioiu şi Florin Spineanu, toţi trei fizicieni, doctori în fizică la Institutul pentru fizică şi inginerie nucleară Horia Hulubei de pe Platforma Măgurele şi Vlad Zografi, dr. în fizică, editor de carte de ştiinţă la Editura Humanitas.
  O ediţie al cărei "pretext” este Premiul Nobel pentru fizică pe anul 2013 pentru descoperirea bozonului Higgs, "particula lui Dumnezeu” cum, inspirat, a numit-o un ziarist, dar şi apariţia, la editura Humanitas, a două cărţi de excepţie: Vă ţineţi de glume, domnule Feynman!. Aventurile unui personaj ciudat, semnată de însuşi Richard P. Feynman şi Omul cuantic. Biografia ştiinţifică a lui Richard Feynman, a lui Lawrence M.Krauss, ambele apărute în traducerea şi cu grija lui Vlad Zografi, editor Humanitas.
  O ediţie în care vom asculta fragmente din prelegerile ţinute de Richard Feynman, în anii 70, la Institutul pentru Tehnologie, Caltech din Pasadena dar şi interviuri cu Francois Englert şi Serge Haroche, laureaţi Nobel ai premiului pentru fizică pe anul 2013 şi, respectiv, 2012.
  O ediţie în care vom vorbi şi despre supercalculatoarele cuantice pe care cercetările premiului Nobel pentru fizică pe anul 2012 par să le promită dar, de fapt, o ediţie în care “eroii” sunt fizica şi conceptele importante ale ultimilor ani şi fizicienii care le-au generat.
   În fine, o ediţie despre unde suntem şi ce va fi în fizica anilor ce vor veni.

Realizator şi moderator: Corina Negrea.
Partener : Librăria Humanitas de la Cişmigiu

La mare, la soare (X)
România de-altădată


Litoralul românesc al Mării Negre: Neptun


Colecții și Colecționari


Cartofilie
Sanatoriul de copii.
Cea mai "veche" imagine cu această stațiune din colecția mea.
Chiar dacă calitatea fotografiei este precară putem observa 
cât sunt de scheletici sărmanii copilași.
"Nu departe de Costinețti, la cîțiva km. de șoseaua asfaltată Constanța-Mangalia, între lacul Tatlageac și mare, se află mica stațiune balneoclimaterică Neptun. Are un circuit închis, atît în ceea ce privește trimiterea copiilor pentru cură, cît și prin situația sa geografică. Frumusețea peisajului și izolarea de marea circulație asigură o liniște odihnitoare.
În ultimul timp, la Neptun, sub supravegherea Secției sanitare a orașului Constanța, a fost organizat un complex heliomarin, pentru copiii cu sechele de tuberculoză extrapulmonară."
Volum: Cura și odihna la mare. 1963.


Litoral. Lacul Neptun. Cod: 4. 1968.
"Nu sunt chiar singur în ciuda faptului că de fapt asta a fost intenția mea. Înainte de plecare 
să ști că ți-am dat telefon dar nu mi-a răspuns nimeni. Află că Neptunul e cu totul și cu
 totul altul decât Dobrogea care se află exact peste drum. Eu stau la camera 510 (12 zile). 
Poți să-mi scri și eventual să-mi faci o visită."
Alt tiraj, cod: 220. 1969.Litoralul românesc. Colaj, imaginea din dreapta, jos (identică cu cea precedentă). 
Cod: 195. Editor: OSEDT. 1970. 
Pe un alt exemplar, cod: 314, este aplicată și ștampila publicitară cu textul:
"Vizitati/expozitia filatelica/Tomis 75/Constanța". 1975. 


Alte tiraj, același cod. Editor: OSETCM. 1982. Necirculată. 
Exemplar anulat prin ștampilare.


Litoral. Lacul Neptun. Cod: 8. 1968.


Stațiunea Neptun-Mangalia Nord.


Cod: 459. 1970.


Mangalia Nord - Neptun. Foto: C. Vladu. Ilustrată cu marginile zimțate. 1976.


Neptun. Foto: C. Vladu. 1979.


Stațiunea Neptun. Cod: 3523. Lacul de agrement. Foto: I. Ariton. 1980.
Alte tiraje: 1982, 1985.


Hotel Delta; Hotel Neptun. 1983.


Restaurantul Albatros. Editor neprecizat. 1971.


Mangalia Nord - Neptun. Restaurantul Insula.
Cod: 5662. Foto: Sorin Dan. 1972. Necirculată.
"Am descoperit în Mangalia niște terenuri pe ciment de tenis clasa I-a. În fiecare
zi îi car pe somnoroșii ăștia din colhozul nostru și îi bat...pe sticle de murfatlar..."
(alt exemplar circulat în august 1975) 


Mangalia Nord - Neptun. Restaurantul Insula. Foto: Al. Florescu. 1973.


Restaurantul pe insulă. Anii '70. Necirculată.


Pliant: Policlinica balneară Neptun. Anii '70. 


Debarcaderul. Cod: 318. 1974.
Alt tiraj, OSETCM: 1977.


Mangalia Nord-Neptun. Restaurantul Insula. Foto: Sorin Dan. 1975.


Restaurantul Insula. Foto: S. Mendrea. 1977.


Restaurantul Insula. Foto: Ioan Oprea. 1978.


Restaurantul Insula. Foto: N. Ioanid. 1978.


Restaurantul Insula din Neptun. 
Volum: Constanța. Ghid turistic al județului. 1980.


Restaurantul Insula. Catalog: Litoralul românesc al Mării Negre. 1980.


Restaurantul Insula. Foto: Mariana și Al. Mendrea. 1980.
Alt exemplar. "Vremea este potrivită. În 4 zile am făcut 40 min. de plajă" (!) 1981.


Restaurantul Insula. Volum: Neptun. 1982.


Insula restaurant. Publiturism. 1993.


Mangalia Nord - Neptun. Vedere spre Olimp. Foto: D.F. Dumitru. 1972.


Mangalia Nord - Neptun. Vedere spre Olimp. Foto: D.F. Dumitru. 1973.Stațiunea Neptun. Plaja. Cod: 3526. Foto: I. Ariton. 1980.
Alt tiraj. Cod: 3867. Foto: I. Ariton. 1986.
Alt tiraj, intitulat: La mare. 1991.Vedere. Cod: EST 1286. Foto: Sandu Mendrea. Anii '80. Necirculată.


Plaja. Cod: 16347. Anii '80. Necirculată.


Plaja. Foto: I. Oprea. 1988.


Plaja. Foto: A. Iancu. 1992.


Plaja. Cod: 12557. Foto: Sandu Mendrea. Anii '70 - '80. Necirculată.
 Alt tiraj, același cod, fără trecerea autorului fotografiei. Anii '80. Necirculată.


Plaja statiunii. Volum: Neptun. 1982.


Plaja. 1990.


Plaja. Foto: Cornelia Oprea. 1985.


Mangalia Nord. Hotel Neptun. Foto: Ion Petcu. 1970.


Mangalia Nord - Neptun. Foto: Sorin Dan. 1971.


Mangalia Nord - Neptun. Foto: Al. Florescu. 1974.


Hotel Neptun si Sulina.
Cod: 1006/2. Ilustrata P. Marzari S.R.L. Schio. 1976.Hotelul si restaurantul Neptun. Anii '70. Necirculata.


Hotelul și restaurantul Neptun. Anii '70. Necirculată.


Colaj. Litoralul Mării Negre. Cod: 122. Anii '90-2000. Necirculată.
Cadrul din dreapta, jos: Mamaia. Editura: ASS.COM.IND.
Imagine identică cu cea precedentă (la retuș, au dispărut antenele
de pe acoperiș). Nicio referire la editorul inițial !


Stațiunea maritimă Neptun. Hotel Neptun. Carnet-set. Anii '70.


Hotelul Neptun. Anii '70. Necirculată.


Mangalia Nord - Neptun. Foto: Al. Florescu. 1972. Necirculată.
Cu Hotelul Neptun în prim plan (n.a.)


Mangalia Nord - Neptun. Foto: Sorin Dan. Cu Hotelul Neptun in prim plan (n.a).
1973. Necirculată. 

 

Mangalia Nord - Neptun. Foto: Sorin Dan. Anii '70. Necirculată.
Cu Hotelul Neptun în prim plan - n.a.


Hotelul Neptun.
Volum: Factorii naturali de cură din principalele stațiuni
balneoclimaterice din România. 1976.


Stațiunea Neptun. Hotel Neptun. Cod: 2591. Foto: D.F. Dumitru. 1978.


Hotel Neptun. Catalog: Litoralul românesc al Mării Negre. 1980.


Hotel Neptun. Foto: C. Dina. 1980.


Hotel Neptun. Foto: C. Dina. 1980.


Hotelurile Neptun si Sulina. Volum: Neptun. 1982.


Colaj. Imaginea din stanga, jos (Hotelul Neptun). Art Design, Bucuresti. 1998.


Toata lumea e la plajă. Volum: Neptun. 1982.


Vedere parțială. 1969.


Imagine din stațiune. Volum: Neptun. 1982.


Vedere parțială. Editor neprecizat. 1975.


Mangalia Nord - Neptun. Foto: I. Petcu. Anii '70. Necirculată.
Mai exista o varianta, identică. Intitulată: Neptun. 1984.


Neptun. Foto: C. Vladu. 1985.


Imagine din stațiune. Volum: Neptun. 1982.


Mangalia Nord - Neptun. Hotel Decebal. Foto: Al. Florescu.
1972 . Necirculata.


Mangalia Nord - Neptun. Hotel Decebal. Foto: Al. Comănescu.
1975. Necirculată.


Neptun (cu Hotelul Decebal in prim plan). Foto: Mariana si Al. Mendrea. 1978.


Stațiunea Neptun. Vedere. Cod 3530. Foto: I. Ariton. 1980.


Neptun. Volum: Constanța. Ghid turistic al județului. 1980. 
Mai precis: Hotelul Decebal.


Hotel Decebal. Catalog: Litoralul românesc al Mării Negre. 1980.


Decebal hotel. ONT Carpați - Publiturism. 1989.


Decebal hotel. Cod: 2690. Publiturism. 1990. Necirculată.
Carnet-set, cărți poștale detașabile: Stațiunea Neptun. Mini-imagine rămasă la cotor.
Imagine identică cu cea precedentă, fără sigla stațiunii.


Hotel Sulina. Foto: C.P.C.S. Anii '70. Necirculată.


Hotelurile Delta și Sulina. Catalog: Litoralul românesc al Mării Negre. 1980.


Hotel Sulina. Catalog: Litoralul românesc al Mării Negre. 1980.


Hotel Clăbucet. Catalog: Litoralul românesc al Mării Negre. 1980.


Hotel Clăbucet. Cod: 16337. Foto: Mariana și Al. Mendrea. Anii '80. Necirculată.


Hotel Dacia. Catalog: Litoralul românesc al Mării Negre. 1980.


Hotel Dacia.


Dacia hotel. Cod: 2689. Publiturism. 1990. Necirculată.
Carnet-set, cărți poștale detașabile: Stațiunea Neptun. Mini-imagine rămasă la cotor.

Hotel Ovidiu.


Hotel Ovidiu. Catalog: Litoralul românesc al Mării Negre. 1980.


Hotelurile Dobrogea și Traian. Anii '70. Necirculată.


Hotel Dobrogea. Catalog: Litoralul românesc al Mării Negre. 1980.


Hotel Traian. Catalog: Litoralul românesc al Mării Negre. 1980.


Hotel Delta. Anii '70. Necirculată.


Hotel Delta. Foto: Mariana și Al. Mendrea. 1981.


Piscina la Club-Bazin. Volum: Neptun. 1982.


Vedere din stațiune. Foto: C.P.C.S. Anii '70. Necirculată.


Pliant: Policlinica balneară Neptun. Anii '70. 


Idem.


Idem.


Idem.


Idem.


Idem.


Policlinica balneară. Catalog: Litoralul românesc al Mării Negre. 1980.


Sanatoriul balnear Neptun. Volum: Neptun. 1982.


Mangalia Nord - Neptun. Foto: Sorin Dan. 1972. Necirculata.


Mangalia Nord - Neptun. Hotel Terra. Cod: 5660. Foto: Sorin Dan. 1973.


Hotelurile Caraiman, Terra si Apollo. 1975.


Neptun. Foto: Mariana si Al. Mendrea. 1978.


Hotel Caraiman. Catalog: Litoralul românesc al Mării Negre. 1980.


Neptun. Foto: Mariana si Al. Mendrea. 1985.


Hotel Terra. Catalog: Litoralul românesc al Mării Negre. 1980.


Hotel Terra. Cod: 8047. Foto: Al. Comanescu. Anii '80. Necirculată.
Ilustrată cu aspect "vintage" (i-am spus eu). Practic, un rebut.


Terra hotel. Cod: 2693. Publiturism. 1990. Necirculată.
Carnet-set, cărți poștale detașabile: Stațiunea Neptun. Mini-imagine rămasă la cotor.


Hotel Apollo. Catalog: Litoralul românesc al Mării Negre. 1980.


Hotel Tomis. Catalog: Litoralul românesc al Mării Negre. 1980.


Tomis hotel. Cod: 2687. Publiturism. 1990. Necirculată.
Carnet-set, cărți poștale detașabile: Stațiunea Neptun. Mini-imagine rămasă la cotor.


Vedere. Foto: Sandu Mendrea (C.P.C.S.). 1978.


Hotel Miorița. Catalog: Litoralul românesc al Mării Negre. 1980.


Statiunea Neptun. Hotelurile: Romanța, Miorița și Bîlea. Foto: I. Ariton.
Cod: 3524. 1980. Alt tiraj: 1990.


Vedere din statiune. Volum: Neptun. 1982.


Hotel Romanța. Catalog: Litoralul românesc al Mării Negre. 1980.


Hotel Romanța. Foto: Al. Florescu. 1983.


Mangalia Nord - Neptun. Hotel Bîlea. Foto: Al. Comănescu. 1975.


Hotel Bîlea. Catalog: Litoralul românesc al Mării Negre. 1980.


Hotelurile Bîlea și Doina. 1975.


Hotel  Doina. Catalog: Litoralul românesc al Mării Negre. 1980.


Colaj. Hotel Miorița - Bîlea - Doina. 1984.


Hotel Istria. Catalog: Litoralul românesc al Mării Negre. 1980.


Arad hotel. ONT Carpați - Publiturism. 1996.


Hotel Covasna. Catalog: Litoralul românesc al Mării Negre. 1980.


Covasna hotel. Cod: 2692. Publiturism. 1990. Necirculată.
Carnet-set, cărți poștale detașabile: Stațiunea Neptun. Mini-imagine rămasă la cotor.


Hotel Callatis. Catalog: Litoralul românesc al Mării Negre. 1980.


Hotel Midia. Catalog: Litoralul românesc al Mării Negre. 1980.


Hotel Prahova. Catalog: Litoralul românesc al Mării Negre. 1980.


La soare! Volum: Neptun. 1982.


Detaliu. Volum: Neptun. 1982.


Neptun. 1988.


Orele serii. Volum: Neptun. 1982.


Plaja. Anii '70. Necirculata.


Plaja. Anii '70. Necirculata.


Sport. Volum: Neptun. 1982.


Plaja. Publiturism. Anii '70. Necirculată.


Vedere de pe dig. Anii '70. Necirculată.


Pe plaja. Foto: Aurel Iancu (C.P.C.S.). 1978.


Neptun. Cod: 5. Editor neprecizat. 1978. Necirculată.


Vedere. Foto: Sandu Mendrea (C.P.C.S.). 1979.


Alt tiraj; dispare mentiunea "C.P.C.S.". 1983.
Multumiri Mihaelei Mihailescu pentru generozitate.
Cliseul fotografic este necorespunzator, in mod normal ilustrata nu ar fi trebuit
comercializata, dar...asa erau vremurile. Sau poate s-a dorit un efect mai special....


Mangalia Nord - Neptun. Foto: D.F. Dumitru. 1976. Necirculată.


Cu iola pe mare. Volum: Neptun. 1982.


La plaja.
Cod: 7772. Foto: C.P.C.S. 1976.


Pliant: Neptun. Anii '70-'80.


Plaja. Foto: Mariana și Al. Mendrea. 1981.


Pe plaja. Cod: EST 8407. Foto: C. Weiman. Anii '80. Necirculata.


La plaja. Volum: Neptun. 1982.


Plaja. Foto: Sandu Mendrea. 1983.


Cod XS 202. Telmond. 2003.


Cu iola pe mare. Foto: Florin Șuler. 1985.


Plaja. Foto: O. Ploscaru. Sfârșitul anilor '80. Necirculată.
Mai exista o variantă, identică, intitulata: Vedere spre largul mării. 1992.


Vedere. Foto Sandu Mendrea. 1985.


 "La dreapta femei, la stanga femei...Stau pe plaja de pe verso si "sufar" toples la greu ! apa marii calda, valuri, vreme minunata, sub balconul meu rage Copilu' Minune, Costi Ionita and Comp., vremea e superba si soarele ne bronzeaza pe toti, buni si rai, fara partinire." 2003.


Pliant: Neptun. Anii '70-'80.


Cu schiurile pe apa...Volum: Neptun. 1982.


...si cu hidrobicicleta. Volum: Neptun. 1982.


Schi nautic. Cod: EST 9641. Foto: Sandu Mendrea. Anii '70-'80.
Necirculată.


Oficiul P.T.T.R.


Cod: 0027. 1978.


Stațiunea Neptun. Oficiul P.T.T.R. Cod: 3527. Foto: I. Ariton. 1980. Necirculată.


Vedere. Foto: C.P.C.S. 1984


Restaurant Rustic. Publiturism. Anii '80.


Popas la restaurantul Rustic. Volum: Neptun. 1982.


Restaurant Popasul căprioarelor. Catalog: Litoralul românesc al Mării Negre. 1980.


O seara la Popasul caprioarelor. Volum: Neptun. 1982.


Stațiunea turistică Neptun. Restaurant Popasul Căprioarelor. 1985.


Mangalia Nord-Neptun. Crama Calul Bălan.
Cod: 6507. Foto: Gh. Vințilă. 1973. Necirculată.


Crama Calul Bălan.
Cod: 3342. Foto: Gh. Vințilă. Anii '70. Necirculată.
Cadru succesiv celui din imaginea precedenta.


Restaurantul Calul bălan. Pliant: Tourist Romania. Anii '70.


Mangalia Nord - Neptun. Crama Calul Bălan. Foto: Sorin Dan. 1972.


Pliant: Policlinica balneară Neptun. Anii '70. 


Restaurantul Calul Bălan. Pliant. Litoralul românesc. 1979.


Peogram folcloric la restaurantul Calul Bălan. Aceleași personaje ca ân imaginea precedentă.
Catalog: Litoralul românesc al Mării Negre. 1980.


Pliant: Neptun. Anii '70-'80.


Coperta IV. Volum: Neptun. 1982.


La Calul balan. Volum: Neptun. 1982.


Crama Calul balan. 1990.


Crama restaurant. Cod: 2686. Publiturism. 1990. Necirculată.
Carnet-set, cărți poștale detașabile: Stațiunea Neptun. Mini-imagine rămasă la cotor.


Calul Bălan restaurant. Cod: 2691. Publiturism. 1990. Necirculată.
Carnet-set, cărți poștale detașabile: Stațiunea Neptun. Mini-imagine rămasă la cotor.


Mangalia Nord - Neptun. Restaurantul Caraiman. Foto: Al. Comănescu. 1973.


Pliant: Neptun. Anii '70-'80.


Pliant: Neptun. Anii '70-'80.


Sala de bowling. Catalog: Litoralul românesc al Mării Negre. 1980.


Parcul de distracții. Foto C. Vladu. 1975.


Parc de distracții. Foto: C. Vladu. 1976.


Parc de distracție. Catalog: Litoralul românesc al Mării Negre. 1980.


Pliant: Neptun. Anii '70-'80.


Luna-Park - Neptun. Volum: Neptun. 1982.


Piscină. Catalog: Litoralul românesc al Mării Negre. 1980.


Bazarul Neptun. Catalog: Litoralul românesc al Mării Negre. 1980.


Bazarul Neptun. Volum: Neptun. 1982.


Satul de vacanță Neptun. 1969.


Sat de vacanță. Cod: 117. Foto: A. Iancu. Anii '70. Necirculată.


Pliant: Neptun. Anii '70-'80.


Satul de vacanță. Catalog: Litoralul românesc al Mării Negre. 1980.


În satul de vacanță. Foto: C.P.C.S. 1980.


Satul de vacanță. Foto: Sandu Mendrea. 
Mini-carnet: România. Publiturism. Anii '80.


Imagine din Satul de vacanță. Volum: Neptun. 1982.


Satul de vacanță. Colaj. Edior nespecificat. Anii '80. Necirculată.


Catalog: Litoralul românesc al Mării Negre. 1980.


Sport. Volum: Neptun. 1982.


Pliant. Litoralul românesc. 1979.
Pliant. 1979.


Colaj. Cod: 2. Editor neprecizat. 1972. Necirculată.
Alt tiraj. Anii '70 - '80. Necirculată.
Sunt trecute și explicațiile pentru imagini:
Hotelurile Tomis, Midia, Sulina, Dobrogea, Decebal și Crama Neptun.


Colaj. Cod: 5. Ilustrată cu dimensiunile mărite. Anii '70. Necirculată.


Mangalia Nord - Neptun. Colaj. Cod: 6261. 1971. Necirculată.


Aceleași imagini, același cod....după zece ani.
Colaj. Stațiunea balneoclimaterică Neptun. 1981.


Colaj. 1975
Hotel Decebal; Parcul distracțiilor mecanice; Parcul de distracții;
Hotelurile Balada, Miorița, Romanța și Doina.


Colaj. Cod: 15. Editor neprecizat. 1975. Necirculată.
Hotelurile Arad, Banat, Slatina, Sibiu și restaurantul Popasul Căprioarelor.


Colaj. Imagini din stațiune. Cod: EST 8410. Foto: C.P.C.S. Anii '70. Necirculată.


Colaj. Cod: 470. OSETCM. 1977. Necirculată.


Colaj. 1977.
Vedere; Hotel Neptun; Hotel Terra; Hotel Caraiman.
Alt tiraj, cu trecerea codului: 1989. 1979. Idem, 1986.


Colaj. Parcul Prichindel; Lacul; Plaja; Oficiul P.T.T.R.;
 Plaja. Cod: 3036. 1978.
Alte tiraje, același cod: 1980, 1984.


Colaj. 1979.
Parcul Prichindel; Oficiul P.T.T.R.; Vedere; Lacul de agrement.
Alt tiraj, cod: 3037. 1985. Necirculată.


Colaj. 1979.
Hotel Decebal,;Plaja; Parcul distracțiilor mecanice;
Hotelurile Balada, Miorița, Romanța și Doina.
Alt tiraj, cod: 1794. 1980.
În altă ilustrată, din 1982, se scrie că:
"Vremea e aproape excelentă, apa la fel, mâncarea mai puțin."Colaj. Imagini din stațiune. Cod EST 8408. 1981. Necirculată.


Colaj. 1981.
Hotel: Transilvania - Moldova - Muntenia - Oltenia - Maramureș - Banat - Crișana.


Colaj. Cod: 3034. OSETCM. 1981.
Plaja; Plaja; Bazarul; Hotelul Decebal. 
Alt tiraj: 1996 (!)


Colaj. Foto: Mariana și Al. Mendrea. Cod: 17781. Necirculată. 
"Felicitări colectivului Rest. Bîlea-Naptun condus cu măiestrie de tovarășii
Csiki și Reti, pentru diversitatea, calitatea și deservirea celor care am petrecut
concediul de odihnă în această minunată stațiune." (alt exemplar, circulat în 1984)
Rânduri adresate ONT Carpați - conducerii - Brașov. 
Alt tiraj, fără menționarea fotografilor. 1986.


Colaj. 1986.


Colaj. Imagini din stațiune. Foto: C.P.C.S. 1986.Colaj. Sus: Hotel Craiova. Jos: Plaja. 1990.


Colaj. Neptun - Olimp. General view (vedere generala). 1990. 


Colaj. ONT Carpati - Publiturism. 1993.
Romanta, Miorita hotels. Colaj. Art Design. 1995.


În lupta cu inflația (galopantă), fiecare s-a descurcat cum a putut...


Colaj. General view (vedere generala). 1996. 


Colaj. Foto: A. Caracas & S. Deaconu. 1996.


Volum: Cură și odihnă la mare. Autor: Dr. Sorin Mușat. 
Editura Medicala. 1963.Pliant: Policlinica balneară Neptun. Anii '70.Pliant: Tourist Romania. Ministerul Turismului. Anii '70.


Volum: Factorii naturali de cură din principalele stațiuni
balneoclimaterice din România. Editura: Sport - Turism. 1976.


Pliant: La Roumanie Touristique vous Invite. Publiturism. 1976.Pliant: Neptun. Anii '70-'80.Pliant. Publiturism. 1979.Litoralul romanesc. 1979.
Pliant. In limba franceza. Publiturism.


Idem.


Catalog: Litoralul românesc al Mării Negre. În limba grmană. Publiturism. 1980.

 

Volum: Constanta. Ghid turistic al judetului. 1980 
(bun de tipar: 15 mai 1980). Editura Sport-Turism. 
Autori: Adrian Radulescu, Constantin Scorpan, Athena Herbst-Radoi, 
Gheorghe Dumitrascu. Coperta: Constantin Pohrib.Volum: Neptun. Editura Sport-Turism. 1982.Mini-carnet: România (mai precis: Litoralul românesc, n. a.)
Publiturism. Anii '80. Carnet-set, cărți poștale detașabile: Stațiunea Neptun. Mini-imagine rămasă la cotor.
Publiturism. 1990. Necirculată.


***Am respectat întocmai inscripționările de pe ilustrate și celelalte surse folosite. 
Greșelile de titulatură, ortografice, etc., nu-mi aparțin (cele de tastare, da !).
Orice adaugări sau corectări sunt utile și le voi avea în vedere 
cu promptitudine spre postare. Nu mai vorbesc de donații !