vineri, 3 ianuarie 2014

La mare, la soare (XI)




România de-altădată


Litoral: Năvodari


Colecții și Colecționari


Cartofilie




Revista Flacăra, Nr. 31. 7 august 1971.


Complexul de odihnă pentru copii al Uniunii Generale a Sindicatelor din România - 
În timpul vacanței de vară copiii și tinerii beneficiează de factorii de cură heliomarină ai litoralului Mării Negre. 1973.


Complexul de odihnă pentru copii al Uniunii Generale a Sindicatelor din România - În timpul vacanței de vară copiii și tinerii beneficiează de factorii de cură heliomarină ai litoralului Mării Negre. Foto: Comănescu Alex. Cod: 038. 1973. Necirculată.


Complexul de odihna pentru copii al Uniunii Generale a Sindicatelor din Romania - In timpul vacantei de vara copiii si tinerii beneficieaza de factorii de cura heliomarina ai litoralului Marii Negre. Foto: Comanescu Alex. Cod: 037. 1973. Necirculata.


Complexul de odihna pentru copii al Uniunii Generale a Sindicatelor din Romania - In timpul vacantei de vara copiii si tinerii beneficieaza de factorii de cura heliomarina ai litoralului Marii Negre. Foto: Comanescu Alex. 1975.


Complexul de odihna pentru copii al Uniunii Generale a Sindicatelor din Romania - In timpul vacantei de vara copiii si tinerii beneficieaza de factorii de cura heliomarina ai litoralului Marii Negre. Foto: Al. Comanescu. 1994.


Complexul de odihna pentru copii al Uniunii Generale a Sindicatelor din Romania - In timpul vacantei de vara copiii si tinerii beneficieaza de factorii de cura heliomarina ai litoralului Marii Negre. Foto: Comanescu Alex. Cod: 069. 1974. Necirculata.


Complexul de odihna pentru copii al Uniunii Generale a Sindicatelor din Romania - In timpul vacantei de vara copiii si tinerii beneficieaza de factorii de cura heliomarina ai litoralului Marii Negre. Foto: Comanescu Alex. Cod: 038. 1974.


Volum: Statiunile de odihna si tratament balnear. 1979.


Complexul de odihnă pentru copii al Uniunii Generale a Sindicatelor din România - În timpul vacanței de vară copiii și tinerii beneficiează de factorii de cură heliomarină ai litoralului Mării Negre. Ilustrată cu marginile zimțate. Foto: D. F. Dumitru. 1977.
Idem (cadru mai strâns în partea de jos) volum: 
Stațiunile de odihnă și tratament balnear. 1979.


Vedere din statiune. Volumul: Constanta - Ghid turistic al judetului. 1980.


Plaja. Foto: Al. Florescu. 1980.
Alte tiraje, cod: 3044. 1982, 1987.


Pe malul mării. Cod: 284. 1973.


Plaja. Foto: V. Stamate. Necirculata. 1978. 
Alt tiraj, cod: 2743. 1985. Necirculată.


Plaja. Foto: S. Mendrea. 1987.


Plaja. Foto: Al. Florescu. 1992.



Lopsesc, după cum se poate vedea, gălețile pentru peștele prind. Copiii sînt totuși lucizi...





După ce au cîntat, pot striga în liniște.




Cînd olițele sănt la vagonul de bagaje.





Plecăm acasă!...



Articol (semnat de Nicolae Cristache, fotografii de Elena Ghera)
publicat în Revista Flacăra, Nr. 29. 22 iulie 1976.


Colaj. Complexul de odihnă al Uniunii Generale a Sindicatelor din România (Și editor) 
- În timpul vacanței de vară copiii și tinerii beneficiează de factorii de cură heliomarină ai litoralului Mării Negre. Cod: C-053. Foto: Al. Comănescu. 1974.


Complexul de odihnă pentru copii al Uniunii Generale a Sindicatelor din România (și editor) - În timpul vacanței de vară copiii și tinerii beneficiează de factorii de cură heliomarină ai litoralului Mării Negre. Cod: C-054. Foto: Comănescu Alex. 1974. Necirculată.


Colaj. Complexul de odihnă pentru copii al Uniunii Generale a Sindicatelor din România 
(și editor) - În timpul vacanței de vară copiii și tinerii beneficiează de factorii de cură heliomarină ai litoralului Mării Negre. Cod: C-055. Foto: Al. Comănescu. 1974. Necirculată. 


Complexul de odihnă pentru copii al Uniunii Generale a Sindicatelor din România (și editor) - În timpul vacanței de vară copiii și tinerii beneficiează de factorii de cură heliomarină ai litoralului Mării Negre. Cod: C-056. Foto: Comănescu Alex. 1974. Necirculată.


Complexul de odihnă pentru copii al Uniunii Generale a Sindicatelor din România (și editor) - În timpul vacanței de vară copiii și tinerii beneficiează de factorii de cură heliomarină ai litoralului Mării Negre. Cod: C-057. Foto: Comănescu Alex. 1974. Necirculată.


Complexul de odihnă pentru copii al Uniunii Generale a Sindicatelor din România (și editor) - În timpul vacanței de vară copiii și tinerii beneficiează de factorii de cură heliomarină ai litoralului Mării Negre. Cod: C-058. Foto: Comănescu Alex. 1974. Necirculată.


Complexul de odihnă pentru copii al Uniunii Generale a Sindicatelor din România (și editor) - În timpul vacanței de vară copiii și tinerii beneficiează de factorii de cură heliomarină ai litoralului Mării Negre. Cod: C-059. Foto: Comănescu Alex. 1974. Necirculată.


Colaj. Complexul de odihnă pentru copii al Uniunii Generale a Sindicatelor din România. 
În timpul vacanțelor de vară copiii și tinerii beneficiează de factorii de cură heliomarină ai litoralului Mării Negre. Cod: C-060. Foto: Al. Comănescu. 1974. Necirculată.


Colaj. Foto: D. F. Dumitru. 1977.
Complexul de odihnă pentru copii al Uniunii Generale a Sindicatelor din România. În timpul vacanțelor de vară copiii și tinerii beneficiează de factorii de cură heliomarină ai litoralului Mării Negre. Ilustrată cu marginile zimțate.
Variantă. Ilustrată cu marginile normale (drepte).


Colaj. Complexul de odihnă pentru copii al Uniunii Generale a Sindicatelor din România. În timpul vacanțelor de vară copiii și tinerii beneficiează de factorii de cură heliomarină ai litoralului Mării Negre. Foto: Al. Comănescu. 1978.
Mai există o variantă, circulata în 1991.
Autorul fotografiei apare ca fiind D. F. Dumitru.


Colaj. Complexul de odihna pentru copii al Uniunii Generale a Sindicatelor din Romania. In timpul vacantelor de vara copiii si tinerii beneficieaza de factorii de cura heliomarina ai litoralului Marii Negre. Foto: D. F. Dumitru. 1979.


Colaj. Cod: 17790. Anii '80. Necirculată.


Colaj. Complexul de odihnă pentru copii al Uniunii Generale a Sindicatelor din România. 
În timpul vacanțelor de vară copiii și tinerii beneficiează de factorii de cura heliomarină ai litoralului Mării Negre. Foto: Dumitru F. D-tru. 1981.


Colaj. Complexul de odihnă pentru copii al Uniunii Generale a Sindicatelor din România. În timpul vacanțelor de vară copiii și tinerii beneficiează de factorii de cură heliomarina ai litoralului Mării Negre. Foto: Dumitru F. D-tru. 1981.


Colaj. Plaja. Cod: 3031. Editor: OSETCM. 1981.
Alt tiraj: 1984.


Alt tiraj, anulat prin ștampilare: 1982.


Colaj. 1986.


Colaj. Plaja. 1990.


Cod: XS 101. Editor: Telmond. Anii 2000. Necirculată.


În timpul vizitei pe marea platformă petrochimică de la Midia- Năvodari
(Patria, cabinetul de lucru al președintelui). Almanah Flacăra 1980. Decembrie 1979.



Revista Flacăra, Nr. 31. 7 august 1971.


Volum: Statiunile de odihna si tratament balnear. 1979.
Lucrare editata de Comisia pentru activitatea balneo-climatica
(Uniunea Generala a Sindicatelor din Romania).


Volum: Constanța. Ghid turistic al județului. 1980 
(bun de tipar: 15 mai 1980). Editura Sport-Turism. 
Autori: Adrian Radulescu, Constantin Scorpan, Athena Herbst-Rădoi, 
Gheorghe Dumitrașcu. Coperta: Constantin Pohrib.

***Am respectat întocmai inscripționările de pe ilustrate și celelalte surse folosite. 
Greșelile de titulaturș, ortografice, etc., nu-mi aparțin (cele de tastare, da !).
Orice adaugări sau corectări sunt utile și le voi avea în vedere 
cu promptitudine spre postare. Nu mai vorbesc de donații !