joi, 8 ianuarie 2015

Cămaşa de Sărbătoare din Colecţia Muzeală Ibăneşti




Lansare de carte


Margareta Mihalache


2014




O semnalare deosebit de utila venita din partea Dnei Viorica Hrustovici.
   De curând a fost editat la Editura PIM Iaşi 2014, un volum Cămaşa de Sărbătoare din Colecţia Muzeală Ibăneşti, autor referent Margareta Mihalache, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani. 
   Acest studiu de cercetare a fost dedicat memoriei marei etnolog EMILIA PAVEL care şi-a dorit să fie finalizat şi tipărit această nouă apariţie editorială în sfera etnografică a Botoşaniului
Foto Daniel Gancea.

Alte imagini, sugestive, avand aceeasi sursa:














La ceas aniversar




Ziua Culturii Naționale


Institutul Cultural Român, Budapesta, Ungaria


15 ianuarie 2015






***Revistadecultura Familia

Semne ale clipei




Arta plastica contemporana romaneasca


Sergiu Dumitrescu


Muzeul de Arta Vizuala, Galati


8 ianuarie 2015




    "În cei peste 30 de ani de activitate artistică, Sergiu Dumitrescu s-a remarcat prin apartenența la un tip de investigații plastice specific generației de sculptori afirmați in anii ’80: deschiderea către zona experimentală corelată cu asimilarea unor elemente caracteristice școlii românești de sculptură dezvoltată în a doua jumătate a secolului XX.” (Mariana Cocoș, critic de artă).
    Artistul a organizat taberele de sculptură în metal de la Galați, edițiile 1991,1995 și 1997, numărându-se și printre participanți. Este autorul a două lucrări din Parcul Cloşca: Veghe (1995) şi Trecerea în lumină (1997) şi al sculpturii Veşmânt (1991), situată pe strada Brăilei, lângă sediul Orange din Mazepa. A realizat, de asemenea, clopotniţa simbolică amplasată pe locul fostei Biserici Sf. Sofia, lângă Casa de Cultură a Sindicatelor Galați. Sculptorul a fost unul dintre membrii fondatori ai grupării artistice Axa, făcând parte din ea de la înființare, în 1995, până în 2001.

Sergiu Dumitrescu este directorul Centrului Cultural Dunărea de Jos Galați.

Pe scena La Fenice




Prezente romanesti peste hotare


Mihaela Marcu


Venetia, Italia


15, 17 ianuarie 2015





    Soprana Mihaela Marcu va fi interpreta rolului Giuliettei în opera I Capulett e i Montecchi de Bellini la Teatrul La Fenice din Veneția, în 15 și 17 ianuarie 2015, alături de mezzosoprana Paola Gardina, sub bagheta lui Omer Meir Wellber.
***http://www.romania-muzical.ro/stiri/stire.htm?g=5&c=47&a=1312121
via Asociatia Muzica Arta Cultura

De Ziua Culturii Naționale




Diaspora română


Un bulgăre de humă


Consulatul General al României, Lyon, Franța


15 ianuarie 2015



***via Ionel Novac

Chipurile...




Arta plastica contemporana romaneasca


Casa de Cultura Friedrich Schiller, Bucuresti


 9 ianuarie 2015





    Universitatea Ovidius, din Constanta, vine la Casa Schiller cu expozitia Chipurile, expozitie de grup a studentilor din anul II si III de la Facultatea de Arte. Va invitam la vernisaj vineri, 9 ianuarie, de la ora 17.00. Intrarea, ca la toate evenimentele noastre, este libera.

Serata Mihai Eminescu




Diaspora romana


Istituto Romeno di Cultura e Ricerca Umanistica, Venetia, Italia


15 ianuarie 2015




Atelier deschis: Arta și banii




Librăria Bastilia


București


14 ianuarie 2015





   Miercuri, 14 ianuarie, începând cu ora 19.00, Editura Tact și Librăria Bastilia vă așteaptă la primul Atelier deschis (lansări de carte și dezbateri) cu tema Arta și banii.

Invitaţi: 

Alexandra Croitoru, Magda Radu, Irina Cios, Raluca Voinea, Iulia Popovici, 
Mihai Barabancea, Nicu Ilfoveanu, Marian Ivan.

Moderator: Bogdan Ghiu

Conștiința tragică eminesciană




Lansare de carte


Bianca Osnaga


Palatul Parlamentului, București


8 ianuarie 2014





***Valentin Ajder via Ionel Novac

Salonul Anual de Arte




Arta plastica contemporana romaneasca


Consiliul Judetean, Calarasi


editia a V-a, 15 decembrie 2014 - 15 februarie 2015





    Salonul Anual de Arte, Călăraşi, 2014, ediţia a V-a, s-a deschis luni, 15 decembrie şi va putea fi vizitat până în data de 15 februarie 2015. În foaierul Consiliului Judeţean, unde a avut loc vernisajul, au expus 26 de plasticieni, pictori, sculptori, ceramişti, gravori, graficieni, acuarelişti, profesionişti, membri ai Uniunii Artiştilor Plastici, dar şi reprezentanţi ai fenomenului autodidact din Călăraşi, Olteniţa, Lehliu, Bucureşti şi Slobozia. Acestora li s-au alăturat câţiva ucenici, care au primit şi premiile de debut. Stiluri şi tehnici diferite, materiale clasice şi neconvenţionale au creat atmosfera artistică a Călăraşilor, aşa cum este ea în acest moment.
***Ana-Amelia Madalina Dinca


Santierele navale romanesti: istorie si performante - oameni si fapte




Colocviile Constructorilor de Nave


Biblioteca Judeteana V. A. Urechia, Galati


editia a XXXV-a, 9 ianuarie 2015






   Vineri, 9 ianuarie, ora 16:00, se va desfăşura cea de-a 35-a întâlnire lunară din cadrul Colocviului Constructorilor de Nave, organizat de Biblioteca V. A. Urechia în parteneriat cu Asociaţia ANCONAV Galaţi şi Asociaţia Generală a Inginerilor Români, Filiala Galaţi (AGIR). 
    În cadrul acestei întâlniri, Dl dr. ing. Gelu Kahu va fi aniversat la împlinirea frumoasei vârste de 85 de ani pe 8 ianuarie 2015. Este un moment important pentru fondatorul CCN, pe care își dorește să-l sărbătorească alături de prieteni dragi și să-și prezinte lucrarea autobiografică intitulată Gelu Kahu - Ce ar fi fost dacă....?
    Vă invităm să participați la această sărbătoare de suflet, încadrată în tematica de baza a proiectului Colocviile Constructorilor de Nave - Oameni și fapte din industria românească a construcțiilor de nave.