marți, 28 mai 2013Fundatia Rubin


Festivalul Acces Art


Piata Unirii, Timisoara


editia a VI-a, 7 - 9 iunie 2013Salut ! 
  Fundaţia Rubin a pregătit din nou trei zile de ateliere de creaţie, workshop-uri, expoziţii, poezie, piese de teatru şi concerte.
  Ne revedem în Piața Unirii din Timișoara în perioada 7-9 iunie la cea 
de-a șasea ediție a Festivalului AccesArt. 
Accesul la toate evenimentele din cadrul festivalului este gratuit.

Colecție de mașinuțe
Colecții și Colecționari


Sorin Pârvan


Biblioteca Județeană Mihai Eminescu, Botoșani


1 - 12 iunie 2013
   În perioada 1-12 iunie, la Biblioteca Judeţeană Mihai Eminescu va fi expusă o colecţie de maşinuţe, realizată de bibliotecarul Sabin Pârvan.
   "Expoziţia este dedicată Zilei Copilului şi va cuprinde 45 de exemplare, cam o zecime din ceea ce am acasă, deoarece spaţiul nu mi-a permis să aduc mai multe”, a spus Sabin Pârvan.
   Maşinuţele vor fi expuse în două vitrine diferite, una cu mărci Ford şi alte machete americane, iar cealaltă cu modele Ferrari.
   Sabin Pârvan are 34 de ani, iar de la vârsta de 8 ani şi-a descoperit pasiunea pentru maşinuţe. A adunat peste 500 de modele, cea mai preţioasă fiind o maşină Chevrolet din anul 1967, metalică şi lucrată manual, care, la o licitaţie pe internet, a fost cotată la 300 de euro.
   Colecţia sa a fost estimată la 5.000 de euro.
***monitorulbt.ro

Ziua Copilului
Biblioteca Judeteana Mihai Eminescu


Botosani


27 mai - 7 iunie 2013In perioada 27 mai – 7 iunie 2013,

BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ Mihai Eminescu Botoșani,
organizează următoarele evenimente dedicate 
Zilei Copilului:

SEDIUL CENTRAL

SALA DE LECTURA

Expozitie machete auto: Cand jucariile devin hobby (1-12 Iunie 2013

Activitati Clubul Biblio:

ATELIERUL FANTEZIEI (30 mai,ora 16.00)

CLUBUL DE LECTURA SI ACTIVITATI CONEXE (31 mai ora 15.00)
CLUBUL DE GO (1 iunie, ora 11.00)

SECTIA DE COPII

COPILARIE, ANI DE VIS ! ( moment artistic, vineri 31 mai,ora 11.00)

COPILARIA IN CULOARE (Expozitie lucrari plastice 31mai-7 iunie) 
LECTURILE COPILARIEI (Expozitie de carte 31 mai-7 iunie)

CABINETUL DE NUMISMATICA SI FILATELIE

LILIPUTANII DIN LUMEA CARTILOR
(expozitie carti de buzunar si editii speciale 31 mai-7 iunie)

MONEDE SI INSIGNE 
(expozitie ale colectionarilor elevi 31 mai -7 iunie)

MEDIATECA

SETam CREATIVITATEA 
(atelier de creativitate - poezii, eseuri, melodii, desene, hand-made, 
prezentari power-point, fotografii)- 27 mai, ora 16.00

FILIALA GRIVITA

CARTE VIE …DIN COPILARIE !
(expozitie fotografii,desene,grafica,caricaturi sugestive dedicate cartii si copilariei 
31 mai -7 iunie)

FILE DE COPILARIE 
(sarbatorirea Zilei Copilului prin participarea iubitorilor de carte la un spectacol 
oferit de elevii clasei a VI a C, Scoala Generala nr 8 BOTOSANI)-31 mai, ora13.00

FILIALA PRIMAVERII

COPILARIE-VIATA DE VIS (expozitie de carte)- 31 mai-7 iunie
RECUNOASTETI PERSONAJUL DIN POVESTE 
(concurs de ghicitori, Scoala nr.13) 31 mai, ora 11.00 

COPILUL, UN DIAMANT NEPRELUCRAT ÎNCĂ 
(concurs de planse, concurs de ghicitori,concurs de jocuri distractive. ) 
Participă Copiii de la Fundația Hand of Help
1 iunie 2013, ora 11.00.

FILIALA DE LIMBI STRĂINE

PUNTE SPRE GIMNAZIU - 
Cerc pedagogic in colaborare cu Școala nr. 12 Botoșani-28 mai, ora 12.00

COPIII IN JURUL LUMII
 Expoziție carte in limbi străine (31 mai - 07 iunie 2013)- 1 iunie

Ceasuri pentru Romania
Muzeul Ceasului Nicolae Simache


Ploiesti


8 mai - 30 iunie 2013


   In perioada 8 mai -30 iunie 2013, de marți pînă duminică, între orele 9.00-17.00, la Muzeul Ceasului Nicolae Simache din Ploiești puteți admira expoziția Ceasuri pentru România, organizată în colaborare cu Dan Cătălin Buzdugan, un pasionat colecționar de ceasuri. 
   Expoziția intră în circuitul de vizitare al muzeului, iar prețul unui bilet este de 8 lei/pers. (pt. vizitatorii adulți, individual), 4 lei/pers. (pt vizitatorii adulți care vizitează în grup organizat de minim 10 persoane și pentru pensionarii care vizitează individual), 2 lei/pers. (pt. preșcolari, elevi, studenți).

Un eveniment asteptat
Agentia de Stiri Bune


Se redeschide Muzeul Colectiilor de Arta


Bucuresti


4 iunie 2013
Photo: Se redeschide Muzeul Colecţiilor de Artă! 
Din 4 iunie puteţi vizita 34 de colecţii de artă care ocupă integral cele trei corpuri ale fostului Palat Romanit din Calea Victoriei nr. 111.
Muzeul va fi deschis în intervalul orar 11.00-19.00 (ultimul acces la 18.30), cu excepţia zilelor de joi şi vineri.
Vă aşteptăm!

  De pe 4 iunie puteţi vizita 34 de colecţii de artă care ocupă integral cele trei corpuri ale fostului Palat Romanit situat pe Calea Victoriei nr. 111.
  Muzeul va fi deschis în intervalul orar 11.00-19.00 (ultimul acces la 18.30), cu excepţia zilelor de joi şi vineri.

Vă aşteptăm !

Papusi si povesti despre modaMuzeul Memorial Constantin Stere


Bucov


31 mai 2013

   Vineri, 31 mai 2013, ora 12:00, la Muzeul Memorial Constantin Stere din parcul Bucov se vernisează expoziția Păpuși și povești despre modă.
   Această colecție reprezintă, de fapt, o trecere în revistă a evoluției modei pe teritoriul Franței de azi, de-a lungul secolelor, în decursul a aproape 2000 de ani.
   Vorbim de moda franceză deoarece a fost și a rămas cea mai reprezentativă. Si astăzi, femeile din lumea întreagă se străduiesc să se îmbrace după revistele de modă, dar toate aceste reviste adoptă și copiază moda lansată la Paris.
   Francezii au triumfat întotdeauna cu o îmbrăcăminte grațioasă, distinsă, de un gust rafinat și de un șic neîntrecut.
   "Prin această expoziție, instituția noastră înceacă să-i atragă spre muzeu și  pe cei mici, pe care îi așteptăm cu drag să ne calce pragul pentru a vedea cele 46 de păpuși, îmbrăcate în costume absolut spectaculoase", ne-a declarat Paulina Manisor, muzeograf la Muzeul Constantin Stere.


***ph-online.ro

Suflete de Aur


Inițiative de toată lauda


Spectacol caritabil


Teatrul Național I. L. Caragiale, București


22 iunie 2013


Suflete de aur - Stele pentru o viata de copil


   Marii actori ai scenei romanesti Horatiu Malaele, Rodica Mandache, Medeea Marinescu si Marius Manole, secondati de tineri muzicieni de geniu, Adrian Naidin, Irina Sarbu, Ciprian Parghel si Anuta Arghiroiu & Balkanik Band inchid stagiunea de anul acesta a Teatrului National din Bucuresti cu un spectacol de gala, spectacol special conceput pentru a ajuta un copil să trăiască. 
   Artistii au acceptat sa urce probono pe Scena Mare a Teatrului National, pentru un spectacol-colecta de fonduri in beneficiul unei fetite careia destinul i-a adus, prea devreme, cumpene de viata. 
   Sambata, 22 iunie, de la ora 20.00, va asteptam in Sala Mare, care se deschide in mod exceptional pentru un spectacol care va celebra solidaritatea umana: cu cele mai inspirate versuri si muzica buna, de la jazz, ento-jazz, samba, la bossa nova, blues, tango sau muzici din Bucureștiul interbelic, pana la experimente acustice inedite, în proiecte consacrate, care au atins excelența.    
   Vom sarbatori cu bucurie, amintindu-ne de cei care sunt obligați, uneori, să zâmbeasca avand lacrimi în suflet… Asa isi incepe fiecare zi Daniela Costache, o fetita de sapte ani și opt luni, care înfruntă o cumplită încercare: in decembrie 2012 a fost diagnosticată cu cea mai gravă formă de cancer osos, Sarcom Ewing, aripa iliacă dreapta. Daniela nu se mai poate juca cu copiii prin parcuri, nu mai poate alerga pe alei, nu mai poate învăța abecedarul si nici nu-si mai poate prinde parul în codite. Iepurasii si ursuletii de plus ii inseninează zilele de spital. Nu mai are nici bucle, nici pampoane, ci isi ascunde in perne capul neted. Si zambeste. 
   Daniela are sanse sa traiasca. Dar are nevoie de noi, cei care, din omenie și din compasiune, i-am putea oferi cel mai frumos dar: viata. In incercarea de a strange suma care să salveze un suflet, va asteptam sa incepeti vara la Teatrul National din Bucuresti, pentru ca apoi sa puteti pleca in vacanta cu sufletul inspirat de fapte bune.

Pret/ bilet:
Categoria VIP: 55 lei
Categoria 1: 45 lei
Categoria 2: 30 lei
Categoria 3: 15 lei 

***bilete.ro via Lucia Doina Cojan

Arta Dialogului


Festivalul International de Teatru


Sibiu


editia a XX-a, 7 - 16 iunie 2013


  Festivalul International de Teatru de la Sibiu a ajuns la o varsta rotunda. 20 de ani inseamna deja traditie dar si confirmarea unei inalte valori, fiind catalogat in momentul de fata ca una dintre cele mai importante manifestari de acest gen din Europa si nu numai. 
  Festivalul, o adevarata institutie culturala in sine, s-a transformat intr-un vector activ de promovare a imaginii Romaniei peste hotare. O imagine pozitiva care se construieste atat de greu, stim bine. Pentru asta a fost nevoie de multa pasiune si suflet si de o seriozitate tipic nemteasca. Plus profesionalism.


  Nu pot spune ca teatrul, in general, reprezinta principala mea pasiune. Cred ca este bine sa nu avem o singura astfel de chemare. Avem nevoie de cultura in toate aspectele ei si teatrul, intr-adevar, face parte din universul personal al fiecaruia dintre noi. Imi place sa evadez din realitate prin intermediul teatrului, imi place sa ma identific cu personajele scenei, imi place sa interferez cu emotia transmisa de slujbasii acestei nobile arte. Intr-un fel, parca as trai mai multe vieti si astfel sunt mai bogat sufleteste.
   Nu stiu cati dintre voi, cititorii mei, veti ajunge la Sibiu, ii invidiez un pic pe norocosi. Pe cei doritori de mult mai multe informatii despre festival ii invit aici:  http://www.sibfest.ro/scurt-istoric.html

Afisele FITS

Un gand bun si din acest colt de pagina tuturor celor implicati in organizarea festivalului. Au pierdut nopti si zile intregi pentru o cat mai exemplara desfasurare. 
S-au straduit mult si au reusit.
Succes deplin la aceasta editie aniversara si cat mai multe alte editii viitoare. 
Mi-ar fi placut sa am imaginile tuturor afiselor acestui festival de-a lungul celor 19 editii. Realizarea unui afis este o arta si cred ca ar fi iesit un album tare "fain" de postat pe blog. 
The Red Light Shakespeare ProjectCarol 53, Bucuresti


31 mai 2013


  The Red Light Shakespeare Project este un spectacol pus la cale în urma unor fantezii născute la niște pahare de șampanie. Nu este neapărat o piesa de teatru, cât bucuria de a întruchipa fantezii mai mult sau mai puțin cuminți. Este rezultatul a 28 de zile de pauza în care 6 fete și-au pus dorințele teatrale pe versurile lui Shakespeare și pe muzica băieților de la Rain Dogs.


  Am adus la viață o Julieta care emana sexualitate prin toți porii în felul ei ingenuu. Atât de ingenua cât poate fi Smaranda Caragea în costum de școlăriță, petale de trandafir și tot tacâmul.    

  O scorpie, o Catarina pe care orice bărbat ar lăsa-o sa-l lege de toate caloriferele din casa si pe care o udam pana la piele numai așa, pentru ca arata fenomenal. O scorpie care știe să guste și bucuria de a se supune. O Theodora Stanciu de la care nu te vei putea abține. 

  O doica tânără, cum numai cele mai năstrușnice vise pot închipui, care depășește cu mult tiparele realității și de la care Julieta sigur a moștenit bucuria pentru jocul de-a fanteziile. 
O Xing Elena Ling pe care o îmbrăcăm sumar cu inimioare din latex negru și nu în ultimul rând o soție, o Adriana din Comedia Erorilor, la care nici Shakespeare nu se aștepta, în care clocotește dorința. Genul de soție care te așteaptă cu cina perfectă, pe tocuri, goală. O Alexandra Sălceanu pe care nu o vei uita curând și datorită căreia pun pariu ca multe doamne vor simți nevoia să își schimbe ținuta în care își așteaptă soții☺

  Maria Nicola s-a ocupat de scenografie pentru a reda toate extravaganțele noastre erotice și nu oricum, ci pe tocuri de 12 !

  Cireașa de pe tort, capul nebuniilor, cea care le tot împingea pe fete să se dezbrace, să mănânce trandafiri, să se ungă cu șampanie…și altele - Alexandra Popescu, zisă și Zâna Cireșelor, care a regizat piesa și a adaptat textele lui Shakespeare.

   P.S.: Datorită caracterului ușor erotic al reprezentație noastre, al faptului că vrem să ațâțăm simțurile, misterul și să nu ne "vindem” decât în confortul intimității nu putem găzdui mai mult de 50 de spectatori pe reprezentație. În acest sens vă rugăm să vă faceți rezervare la numerele de telefon: 0721 133 238 sau 0722 352 289 (zilnic între ora 10.00 și 22.00)Donație recomandată: 30 lei

La porțile Teatrului
Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova


Ploiești


1 iunie 2013
DE ZIUA COPILULUI INTRĂM ÎN JOCURILE COPILĂRIEI !

  Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova, în parteneriat cu Teatrul Toma Caragiu Ploiești, invită copiii cu vârste cuprinse între 3 și 14 ani, să sărbătorească Ziua Copilului pe aleea pietonală de pe strada Toma Caragiu, Ploiești.
  Sâmbătă, 1 iunie 2013, începând cu ora 9.00 și până după prânz, copiii pot viziona GRATUIT spectacolul D'ale lui Păcală și pot participa la concursuri de desen, interpretare poezii și cântece, jocuri de inteligență, ateliere ludart, ateliere de facepainting și modelat baloane.

Arhivele Statului (1831-1990)
Complexul Muzeal Iulian Antonescu


Expozitie foto-documentara


Bacau


31 mai 2013
Divanul călător
Lansare de carte


Josef Trattner


Salonul de Carte Bookfest


Romexpo, București


29 mai 2013
   Miercuri, 29 mai 2013, începând cu ora 18.00, artistul vizual Josef Trattner va fi prezent, la invitaţia Forumului Cultural Austriac, la Salonul de Carte Bookfest, unde va avea loc prezentarea cărții sale, Divanul călător. Lansarea va avea loc la standul celor trei țări invitate la această ediție – Germania, Austria și Elveția.  Volumul trilingv (română-engleză-germană) a fost publicat la Editura Schlebrügge și reunește portretele literare a nouă oraşe din România, semnate de nouă scriitori contemporani: Ruxandra Cesereanu, Mircea Dinescu, Filip Florian, Florin Lăzărescu, Carmen Elisabeth Puchianu, Róbert Csaba Szabó, Thomas D. Trummer, Radu Vancu, Daniel Vighi și Varujan Vosganian. Prefața este semnată de reputatul critic și curator Thomas D. Trummer, director artistic al Kunsthalle Mainz.
  Iniţiat în 2002, proiectul Divanul călător / Europäische Sofafahrten al lui Josef Trattner porneşte de la un obiect de artă (un divan cărămiziu creat din spumă expandată) care a vizitat deja Bratislava, München, Leipzig, Berna şi a ajuns până la Torino, Napoli, Trieste, Ljubliana şi Zagreb. 
   În 2012, proiectul a fost dedicat exclusiv României şi a adus în centrul atenţiei, cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Viena, orașele Timişoara, Cluj-Napoca, Sibiu, Braşov, Târgu-Mureş, Iaşi, Bucureşti, Craiova şi Portul Cetate, împreună cu câte un autor din fiecare oraş: Daniel Vighi, Ruxandra Cesereanu, Radu Vancu, Carmen Puchianu, Szabó Róbert Csaba, Florin Lăzărescu, Filip Florian, Varujan Vosganian și Mircea Dinescu. Traseul a fost însoţit fotografic de Mircea Struţeanu, lucrările sale compunînd partea vizuală a volumului rezultat în urma călătoriilor prin România. Lansarea în premieră a volumului apărut în 2013 a avut loc la Viena în clădirea Secession.
   Cartea cuprinde și ilustrează întâlniri şi dialoguri pentru care oraşele oferă fundalul şi permite descoperirea unor perspective inedite asupra spaţiului urban. Autorii români sunt atât călăuzele artistului austriac, cât şi invitaţii lui, chemaţi să exploreze liber, timp de o zi, propriul oraş, să planteze divanul din loc în loc (lângă reperele culturale ale oraşului, în zone pietonale, curţi interioare, parcuri, centre comerciale, în împrejurimile oraşului, etc.) şi să converseze aşezaţi pe acesta în cadrul unui dialog mişcător. Apoi divanul călător devine unul epic: autorii români au compus o "poveste de divan” pe marginea proiectului, tematizând propriul oraş. 
   Josef Trattner, membru al uniunii artistice Wiener Secession, este un artist plastic concentrat pe interacţiunea dintre obiectele de artă şi spaţiul public. Printre intervenţiile sale cunoscute se numără proiectul de mobilare urbană a capitalei culturale europene din 2003 (Graz) şi al Museumquartier din Viena (unul din cele mai mari areale culturale din lume). De câţiva ani, proiectele sale publice privilegiază forme realizate din burete expandat, preocupare din care a derivat şi ideea ideea proiectului EUROPÄISCHE SOFAFAHRTEN , având drept axă iconică un divan cărămiziu, element al spațiului privat inserat în cel public.
***Institutul Cultural Roman

La ceas aniversar
Muzeul Etnografic Reghin


Expozitia: 

150 de ani de la ridicarea Reghinului Sasesc 

la rang de oras liber regesc


Reghin


2013 

   In chenarul albastru sunt copiile documentelor care au dus la redactarea diplomei de ridicare a Reghinului Sasesc la rang de oras liber regesc - prelucrare realizata de catre Grafis Art Reghin.
   Multumim tuturor institutiilor si colectionarilor din Reghin si nu numai pentru obiectele imprumutate precum si doamnei primar Maria Precup pentru sprijinul acordat la realizarea acestei expozitii !

Te aștept diseară ..la Revistă !
Diaspora română


Prezențe românești peste hotare


Crown Plaza Hotel, Blanchardstown, Irlanda


31 mai 2013***Lucia Doina Cojan

Week-end-ul copilarieiMuzeul National al Satului Dimitrie Gusti


Bucuresti


1 - 2 iunie 2013
WEEK - END - UL COPILĂRIEI
1- 2 iunie
Ziua Internaţională a Copilului - SATUL COPILĂRIEI

(tema de anul acesta pentru consursul de desene ale copiilor)  Muzeul Naţional al Satului Dimitrie Gusti vă invită sâmbătă şi duminică, 1 şi 2 iunie 2013, începând cu ora 10.00, la programul intitulat WEEK-END-UL COPILĂRIEI.
  Sărbătorim Ziua Internaţională a Copilului la Muzeul Satului cu numeroase activităţi pentru copiilor. Vineri, 1 iunie, începând cu ora 10.00, directoarea Muzeului Satului vă urează un “Bun venit copilărie” si va invita să participaţi în următoarele două zile, la programele special create pentru copiii şi adulţi: expoziţia Satul Copilăriei - desene, pictură, grafică realizate de copiii, ne vom întâlni Prin sat…cu Piticlick şi Animax, vom învăţa cum să Plantăm cu veselie în grădina de legume împreună cu Asociaţia Bio-România si vom dansa alături de Ansamblul folcloric Muguraşii de Teleorman, al Asociaţiei Cultural Artistice Liviu Vasilică.

  La Casa Glod, studenţii grupei de Arte si Design Textil, din cadrul Facultatii de Arte Decorative si Design, Universitatea de Arte - Bucuresti, coordonati de profesoara Daniela Frumuşeanu deschid expozitia Tinerii si Muzeele, iar apoi va asteapte atelierele coordonate de ei. 

  Grupul Voyo, Grupul Meloritm de la Palatul Naţional al copiilor din Bucureşti şi Clubul Copiilor din Sectorul 1 va invita sa dansati si cantati alături de ei, iar daca vă place magia, tanarul actor Costin Teodorescu vă va arăta şi învăţa câteva trucuri de magie, numai bune de repetat şi arătat celor de acasă...sau din clasă. 

   Dl Goe... vă pofteste la teatru, împreună cu actorii Costin Teodorescu, Ruxandra Maniu şi Andreea Tănase, Clasa 1E vă invită la povesti, alături de actorii de la Teatrul Zurli, iar George Tei vă aşteaptă la lansarea cărţii Niciodată cuvintele...

  Ce alte activităţi vom mai avea la Muzeul Satului în aceste două zile destinate copiilor ? 

Bim-Bam în acţiune, ritmuri de dans cu Şcoala de Dans Sportiv Willmark, workshop de pictură, proiecţie de film, face painting, concursuri şi jocuri ale copilăriei, ateliere de origami împreună cu Societatea Ornitologică Română, atelier de bricolaj - Constructor pentru o zi - dar şi un târg cu produse bio, păpuşi şi podoabe populare.

Vă aşteptăm cu drag şi voie bună !


Conf. univ. dr. Paula Popoiu
Director General

Biroul Relaţii Publice:
021. 317. 91. 03, interior 143, 178
Biroul Programe culturale:
021. 317. 91. 03, interior 191, 195

Cercul Literar de la SibiuCafeneau critică


Club A, București


ediția a 101-a, 29 mai 2013
Cercul Literar de la Sibiu, la 70 de ani de la publicarea manifestului grupării

  Pe 13 mai 1943 apărea în ziarul Viața scrisoarea deschisă a unui grup de tineri intelectuali ardeleni adresată criticului bucureștean, modernist și europeist E. Lovinescu, text cu valoare de manifest al grupării care avea să rămînă în istoria literaturii române sub denumirea de Cerc Literar de la Sibiu (manifestul, redactat de I. Negoiţescu, a fost semnat, în numele întregului grup, cu pseudonimul Damian Silvestru). 
  După 70 de ani, Cafeneaua critică propune o discuţie despre ceea ce a devenit între timp una dintre cele mai importante grupări din întreaga istorie a literaturii române. 
  Alte puncte de pornire: numeroasele ediţii recente de scrieri ale "cerchiştilor” Ştefan Aug. Doinaş, Radu Stanca, I. Negoiţescu, Cornel Regman, Ion D. Sîrbu, Ioanichie Olteanu, Wolf von Aichelburg ş.a., precum şi o serie de studii, grupaje de revistă sau numere speciale consacrate Cercului Literar. 
   De asemenea, se împlinesc în 2013 10 ani de la demararea proiectului european de alcătuire a Arhivei naţionale şi europene a Cercului Literar de la Sibiu, sub egida Fundaţiei Culturale Secolul 21.
Invitaţi: 

Zorina Regman, Alina Ledeanu, Ion Vartic, 
Emil Hurezeanu, Ioan Cristescu.

Amfitrion: 

Ion Bogdan Lefter.


Etnologia Galactica
Muzeul Etnografic al Transilvaniei


Expozitia de vara Brickenburg


Cluj-Napoca


30 mai - 5 iunie 2013

   Asociatia Brickenburg şi Muzeul Etnografic al Transilvaniei vă invită la expoziţia Etnologia Galactică – expoziţie de vară Brickenburg, care va fi găzduită în Palatul Reduta al Muzeului Etnografic, str. Memorandumului nr. 21. 

   Expoziţia va putea fi vizitată în perioada 30 mai – 5 iunie 2013. 


                                                            Biletul de intrare va fi 3 lei. 


                                       Pe 1 iunie, toţi copiii (până la 18 ani) vor avea acces gratuit. 
Program de vizitare: 11-19.

Targul National de Jucarii


Parcul Tineretului, Sibiu


editia a VI-a, 1 - 2 iunie 2013


Caloianul si Paparudele
Muzeul Brailei - Sectia Etnografie si Arta Populara


Braila


29 mai 2013
  Secţia Etnografie şi Artă Populară a Muzeului Brăilei, în colaborare Școala Gimnazială Aurel Vlaicu Brăila, organizează - miercuri, 29 mai 2013, ora 10.00, la sediul din Piața Traian nr. 3 - o activitate dedicată tradiţiilor populare româneşti numite Caloianul și Paparudele.

  Dr. Brîndușa Ilie, muzeograf la Muzeul Brăilei, va prezenta copiilor o scurtă descriere a celor două tradiții populare. Participă copiii Școlii Gimnaziale Aurel Vlaicu, coordonați de: profesor învățământ primar Ștefana Căldăruș – grupa mare și profesor învățământ primar Geanina Vasilescu - clasa I.
  Activitatea va continua cu vizionarea filmului Caloianul în Câmpia Brăilei realizat de dr. Brîndușa Ilie.

Sa ne cinstim oamenii de valoareMuzeul Tarii Fagarasului Valer Literat


Zilele Omagiale Octavian Paler


Fagaras


Editia a V-a, 30 - 31 mai 2013Pe simezele ploiestene


Arta plastica contemporana romaneasca


Doina Mihailescu: Necuprinsul


Muzeul Judetean de Arta Prahova Ion Ionescu-Quintus


Ploiesti


30 mai 2013Ziua Internationala a Copilului


Expozitia: Childish


Galeria Consiliului Judetean Timis, Bastion Theresya,

Timisoara


31 mai 2013   Pe data de 31 mai, la ora 16.00, vă așteptăm la expoziția noastră, a copiilor, la Bastion Theresya. Veniți căci o să desenăm pentru voi adulții și o să vă prezentăm rochițele surpriză ale creatoarei Liliana Andronic.
***Sofia Sirbu