vineri, 29 august 2014

Bucovina Airshow




Suceava


30 - 31 august 2014




***Parasutisti Boteni Titu via Costin Scurtu.

Brilliant by Design




Design ceh contemporan de sticla si portelan


Galeria Galateca, Bucuresti


10 - 30 septembrie 2014



   Cehia are o lungă tradiție în domeniul sticlei și a porțelanului, dar a devenit cunoscută pentru acestea în secolul 18, atunci când produsele atelierelor și fabricilor cehe au început să se vândă în toată lumea. Renumită pentru marea varietate de modele și pentru calitatea manufacturii, industria a atras în acea perioadă artiști, designeri și clienți influenți.
    Expoziția Brilliant by Design prezintă obiecte de design contemporan realizat de companiile cehe, subliniind continuitatea producției de sticlă și porțelan, prin selectarea unor exemple elocvente din ultimii 100 de ani – design tradițional inconfundabil, design atemporal, obiecte unicat.
    Vor fi expuse lucrări ale designerilor František Vízner (Bomma Hi-Tech Crystal), Jiří Pelcl (Crystalex CZ), Martin Fait (Crystalite Bohemia), Martin Žampach, Matej Chabera și René Roubiček (Moser, una din cele mai vechi și mai cunoscute fabrici de sticlă), Arik Levy (Verreum), Rony Plesl (Ajeto), Zdeněk Lhotský (Mold Melted Glass Studio), Jiří Pelcl (Porțelan ceh Dubí), Jiří Laštovička, Viktor Chalepa și Daniel Piršč (Studio Piršč).

Expoziție organizată de Centrul Ceh și Galeria Galateca.

Ziua Limesului Dunarean




Muzeul de Istorie Paul Paltanea


Galati


2 septembrie 2014







O invitatie...inca actuala



Romania de-altadata


Colectii si Colectionari


Inscrisuri de toate felurile: Reclame





Imaginea de mai sus este de fapt coperta IV a acestui ghid.
De pe la 1935.

***Prin straduinta dlui Victor...Plastic



Armonie şi sensibilitate




Arta plastica contemporana romaneasca


GHeorghe Huivan


Galeriile de Arta Stefan Luchian, Botosani


30 august - 12 septembrie 2014





Comunicat de presă

   Muzeul Judeţean Botoşani prezintă în perioada 30 august – 12 septembrie 2014, în spaţiul Galeriilor de Artă Ştefan Luchian Botoşani, expoziţia personală Armonie şi sensibilitate a pictorului botoşănean Gheorghe Huivan.
    Expoziţia – prima "personală” a autorului deschisă la Galeriile de Artă Ştefan Luchian - prezintă un număr de 98 de lucrări, picturi în ulei pe pânză şi pe carton, având ca tematică peisajul, natura statică şi portetul.
    Pasionat de pictură, artistul (născut la 23 aprilie 1958 în Todireni, Botoşani) va face studii libere de artă şi va urma cursuri de pictură la Şcoala de Arte Braşov - profesor Alecsandrina Gheţie.
    În anul 1997 a avut prima expoziţie personală la Botoşani, în spaţiul expoziţional al fostei librării Supercart.
   De-a lungul timpului, Gheorghe Huivan a participat cu lucrări la diverse expoziţii de grup, la:
- Braşov în 1984 – 1985,
- Botosani, la expoziţiile anuale din 1985, 1986 şi 1987 şi
- Târgu-Mureş, în 1988.
    După o perioadă în care dragostea pentru pictură i-a rămas aceeaşi, dar ocupaţiile nu i-au mai permis să-şi exprime pasiunea pentru artă, pictorul Gheorghe Huivan revine, în expoziţii colective,pe simezele Galeriilor de Artă botoşănene:
- 2012 – în expoziţia Tradiţie şi simbol – organizată de Muzeul Judeţean Botoşani în parteneriat cu Societatea Culturală Expo-Art Botoşani,
- 2013 – expoziţia Case de zid, zidiri de suflet - organizată de Muzeul Judeţean Botoşani,
- 2013 – la Salonul de Iarnă Clinchet de colind, al Artiştilor plastici botoşăneni,
- 2014 – la Salonul de Primăvară organizat de Asociaţia Iniţiative Botoşani, la Editura Agata din Botoşani.

Imagini ale lucrărilor realizate de artist pot fi vizualizate pe adresa http://facebook.com/george.huivan.23

   Vernisajul, care va avea loc sâmbătă, 30 august 2014, ora 12:00, la Galeriile de Artă Ştefan Luchian Botoşani (Str. Piaţa Revoluţiei nr. 13, telefon 0231/514197) propune o invitaţie la armonie cu natura, la întâlnirea cu un artist care-şi croieşte propriul drum în lumea artei şi pentru care sensiblitatea e o stare de suflet.
   Expoziţia e acea ,,clipă” în care ne putem regăsi liniştea interioară, în Armonie şi sensibilitate.

Program de vizitare: zilnic 9:00 – 17:00. Intrarea gratuită.

Întocmit,
Ana-Elisabeta Florescu, muzeograf

Chiosc de ziare al romanilor de pretutindeni




Institutul Fratii Golescu


Clubul Taranului Roman, Bucuresti


29 august - 12 septembrie 2014




Dl Vasile Ilica distins de Familia Romana - Foto Gheorghe Petrila - Basarabia-Bucovina.Info

foto: Gheorghe Petrila

    Institutul Fraţii Golescu invită românii interesaţi de soarta fraţilor lor din jurul României, vineri, 29 august 2014, la ora 18:00, la Clubul Țăranului Român, la deschiderea primului Chioşc de ziare ale românilor de pretutindeni. 
   Publicațiile vor fi disponibile pentru a fi consultate până pe data de 12 septembrie 2014. La manifestare va fi omagiat şi cunoscutul cercetător nonagenar interzis în Ucraina, veteranul de război Vasile Ilica, care va inaugura centrul de presă de la Muzeul Ţăranului Român.
    Ministerul de Externe al României, care încearcă să-l repună pe dl Ilica în drepturile sale de cetăţean european în raport cu Ucraina, îi urează prin intermediul Asociaţiei Civic Media La Mulţi Ani!

Raspuns MAE la solicitarea dlui Victor Roncea - Vasile Ilica - interzis in Ucraina - Civic Media

***roncea.ro

Omagiu Crucii




Dorel Balaita


Biblioteca Municipala Radu Rosetii, Onesti


11 septembrie 2014




   Va invit la o calatorie in sufletul taranului roman de altadata prin intermediul a circa 60 de cruci de mana si pristornice (pecetare ori prescurnicere) readuse la lumina de catre un inginer chimist indragostit de arta populara romaneasca.
De ce o astfel de expozitie?
- In primul rand pentru a omagia Crucea a carei Inaltare o sarbatorim pe 14 septembrie.
- este un "tribut” adus de un inginer mesterului popular anonim plin de ingeniozitate care a creat astfel de obiecte de cult intr-o diversitate atat de mare si care au ca simbol Crucea Mantuirii noastre.
- pentru a va prezenta acest filon de creativitate, de genialitate transmis noua de inaintasi, marturii ale spiritualitatii romanesti genial exprimate in lemn.
- pentru a va prezenta o particica din sufletul strabunilor nostri pastrata in aceste obiecte de cult
-pentru ca pecetarele si crucile de mana pot deveni unul din brandurile de tip cultural de rezistenta, cu care Romania s-ar putea mândri.
- pentru a ne rupe pentru cateva clipe din lumea contemporana care isi uita tot mai mult radacinile incercand sa imite obiceiuri/traditii straine noua
- pentru ca-mi plac aceste obiecte, ma bucur cand le realizez, dar si cand le privesc si vreau sa impartasesc cu dvs aceasta bucurie.

Teatrul din biblioteca




Biblioteca Oraseneasca Avrig


3 septembrie 2014





    Lume, Lume! Trupa: Teatrul din biblioteca va invita sa intrati in lumea lui Pinocchio, intr-un alt fel, impreuna cu prietenii nostrii miercuri, 3 septembrie, ora 16:00 . 
    Actorii vor intra in pielea personajelor si va vor surprinde placut cu talentul lor.
    Unde va asteptam ? Pai unde sunt povestile frumoase, copiii veseli si isteti? La Biblioteca Avrig! Va asteptam. Luati-va o provizie buna de aplauze pe care speram ca le impartiti cu noi.
***Grancea Maria

Salon du Livre




Libraria Bastilia


Bistro Chez Elvire, Bucuresti


30 - 31 august 2014



    Vrei să faci schimb de cărți cu alți pasionați de lectură? Cauți să îți împrospătezi biblioteca cu noi titluri? Sau vrei doar să te relaxezi citind autorii preferați în grădină?
     Împreună cu Librăria Bastilia și Librăria Humanitas din Fundul Curții, vă așteptăm la un weekend literar în Bd. Dacia nr. 77. Vor fi proiecții de film (sâmbătă, 20:45), un colț de sales, schimb de carte și o surpriză (sau două) pentru cine vine cu cele mai tari citate. Tema o aflați în weekend :)
    Bastilia vă pregătește o selecție din tot ce se găsește mai bun în librărie. Veți găsi și reduceri, cărți la 9 sau la 10 lei alese pe sprânceană, noutăți interesante, un raft de bandă desenată, unul de poezie, carte străină sau literatură pentru copii; pe scurt, literatură de calitate.
    Oferta verii este cadoul oferit de Editura Humanitas cititorilor vara aceasta. Peste 300 de titluri atractive au preţuri noi, de vară, în două coduri: cod albastru - 7,99 19,99 şi 29,99 şi cod verde - 10 şi 15 lei.

SCURTE POVESTIRI MIRACULOASE 
(Rusia, 2012, r. Mihail Segal) / Comedie, dramă

   Manuscrisul unui tânăr scriitor ajunge într-o redacţie literară şi începe să-i influenţeze în mod miraculos pe membrii redacţiei şi pe toţi cei care îl deschid şi citesc chiar şi o singură pagină. Istorisirile din volum încep să se transforme în realitate pentru eroii filmului. Pelicula constă din patru scurtmetraje corespunzătoare povestirilor din manuscris.

Între toate, te poți relaxa în atmosfera de grădină.

Program:

Sâmbătă: 12:00 - 00:00 (film: 20:45)
Duminică: 12:00 - 21:00.

Pe simezele gălățene




Arta plastică contemporană românească


Vasilica Chifu


Muzeul de Artă Vizuală, Galați


29 august 2014




   Muzeul de Artă Vizuală Galaţi are plăcerea să vă invite vineri, 29 august, ora 12.00, la vernisajul expoziţiei de pictură semnată Vasilica Chifu.
    Născută pe 1 ianuarie 1955 în Pelinu, Călărași, Vasilica Chifu a absolvit Institutul de Arte Plastice Nicolae Grigorescu din București, secția Pictură Monumentală.
    Începând din 1980, artista a avut numeroase participări la expoziţii de grup, atât în ţară cât şi în străinătate și o expoziție personală la Sala Rondă a Teatrului Național din București, în 1999. Printre premiile obținute, mentionăm Premiul pentru pictură, Expoziția Salonul Mic București (2010) și Honor Mention First Class, Bienala Internațională, Raciborz, Polonia(2000).
    Are lucrări în colecţii din România, Franţa, Canada, Anglia, Elveția, Germania, Japonia, Olanda, Ungaria.

Pe simezele tulcene




Arta plastica contemporana romaneasca


Eugeniu Barau


Muzeul de Arta Tulcea


5 septembrie - 31 octombrie 2014