duminică, 26 iunie 2016

Așa cum a fost




România de-altădată


Colecții și Colecționari


Înscrisuri de toate felurile


Reclame


















Publicația care a găzduit reclamele de mai sus:
Almanah Flacara 1990; apărut în decembrie 1989.

Duiliu Marcu – arhitectul detaliilor




Conferintele de joi


Muzeul Municipiului Bucuresti


30 iunie 2016





    Muzeul Municipiului Bucureşti vă invită la următoarea întâlnire din cadrul conferinţelor de joi cu dr. arh. Mariana Croitoru, dr. arh. Dan Adrian Ionescu şi dr. arh. Mihaela Lazăr pentru prezentarea Duiliu Marcu – arhitectul detaliilor. Aceasta este realizată în colaborare cu Uniunea Arhitecţilor din România, în cadrul Semicentenarului Duiliu Marcu (1966-2016), în data de 30 iunie 2016, ora 19:00, la Palatul Suțu.
    Duiliu Marcu este cel care dovedește o polivalență ieșită din comun în arhitectura românească, practic activitatea sa confundându-se cu aproape întreaga evoluție a arhitecturii noastre.
    O contribuție remarcabilă a lui Marcu pentru întreaga arhitectură interbelică din țara noastră este reinventarea detaliului de arhitectură, atât prin soluția găsită, cât și prin prețiozitatea materialului folosit. Din acest motiv, îndrăznim să-l numim pe Duiliu Marcu Arhitectul detaliului in arhitectura modernista din Romania. De fapt, când privim creația lui Duiliu Marcu, avem în față operele celui mai complex arhitect care a profesat în România, în veacul de modernitate 1850-1950. În ciuda acestor considerații, arhitectul însuși se întreabă, cu modestie, referindu-se la atingerea aspirațiilor sale către o arhitectură modernă și originală, care l-au călăuzit în activitatea sa profesională :
    "Voi fi reușit oare? Eu pot să declar [...] că sunt departe de a fi fost întotdeauna mulțumit de ceea ce am realizat.”
    Prezentarea face parte dintr-o serie de evenimente ce se vor desfăşura de-a lungul anului 2016, anul Semicentenarului Duiliu Marcu (1966-2016).
    Mariana Croitoru este absolventă a Institutului de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu (1985), membru UAR (din 1985) şi OAR (din 2001). Angajată la Institutul Carpaţi Proiect din Bucureşti, unde a participat la elaborarea unor lucrări complexe (Palatul Parlamentului, Casa Academiei, Biblioteca Naţională ş.a.), în calitate de colaborator sau şef de proiect (1987-2006).
Cadru didactic universitar din anul 2006, Doctor în arhitectură (2012), cu lucrarea Arhitectura de interior în România – o istorie din prima jumătate a secolului XX, îndrumător prof. dr. arh. Sorin Vasilescu.
    În prezent este lector universitar în cadrul Facultăţii de Arhitectură de Interior a Universităţii de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu.
   A participat la proiecte culturale ale UAR (2012) – Dicţionar al arhitecturii româneşti moderne (sec. XIX, XX, XXI). Literele A-C, fiind menţionată la litera C şi ale OAR (2013) – 5 trasee culturale de arhitectură bucureşteană, cu două tururi ghidate şi cu broşura de autor Traseu urban Bucureşti. Arhitect Duiliu Marcu.
   Autor al expoziţiei de fotografie Un veac de arhitectură bucureşteană (1850-1950), în cadrul manifestărilor BUCUREŞTI 550 – 2009 şi al expoziţiei permanente Arhitectul Duiliu Marcu, în cadrul Muzeului de Artă al Oraşului Calafat (localitate în care s-a născut arhitectul), judeţul Dolj, inaugurată cu ocazia manifestărilor Zilele oraşului Calafat – mai 2015.

Următoarele conferințe de joi:

Joi, 7 iulie 2016, ora 19:00, conferința Omul antic: cotidian şi imaginar cu Raluca Popescu, muzeograf Secţia Arheologie, Muzeul Municipiului Bucureşti.
Cu ocazia acestei conferințe din ziua de joi, 7 iulie 2016, programul de vizitare se va prelungi până la ora 21:00. Participanții la conferință vor putea astfel admira expoziția care a inspirat tematica prezentării.
Intrarea este 7 lei. În preţ este inclusă vizitarea expoziţiilor organizate la Palatul Suţu.
Conferințele din zilele de joi organizate de Muzeul Municipiului București vor fi reluate începând din luna septembrie 2016.

Pe simezele Capitalei...de-acum cateva decenii




Arta plastica contemporana romaneasca


Corneliu Grecu


Colectii si Colectionari


Inscrisuri de toate felurile




Pliant-catalog. 27 iulie - 16 august 1973.
Galeria Orizont, Bucuresti.



Autograf acordat familiei Goian cu aceasta ocazie.


Lista lucrarilor






 Coperta a IV-a.


Sa ne cunoastem artistii




Romania de-altadata


Ileana Iliescu (2)


Colectii si Colectionari


Inscrisuri de toate felurile






Afis, format A4.
De pe la mijlocul anilor '70.




Pliant de prezentare a uneia dintre "stelele Operei romane".
Coperta I-a.









Coperta a IV-a.

***
Alta postare despre aceasta balerina gasiti aici

Dintre comorile Capitalei




Bucurestiul meu frumos


Lacasuri de credinta si simtire romaneasca


Biserica Adormirea Sf. Ana - Batiste


26 iunie 2016 































***Una dintre sursele din care puteti afla mai multe despre acest loc:

Biserica Batistei - Adormirea Sfintei Ana - CrestinOrtodox.ro