vineri, 26 ianuarie 2018

Adolf H. Două vieți
Lansare de carte 


Eric-Emmanuel Schmitt 


Librăria Humanitas, Cișmigiu, București 


31 ianaurie 2018


   Editura Humanitas Fiction vă invită miercuri, 31 ianuarie, ora 19:00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr. 38) la lansarea romanului Adolf H. Două vieți de Eric Emmanuel Schmitt, considerat cel mai bun roman semnat de scriitorul francez. Scriitoarea și jurnalista Sabina Fati, scriitorul și jurnalistul Marius Constantinescu precum și jurnalista Mihaela Dedeoglu vor vorbi despre modul în care Eric Emmanuel Schmitt pune în discuție problema răului și a vinei, a libertății și a responsabilității individuale, într-un roman ce îl are ca protagonist pe Adolf Hitler. Moderatorul întâlnirii va fi Denisa Comanescu, director general Humanitas Fiction.
   Utilizând excelent resursele literaturii, Eric Emmanuel Schmitt construiește în acest roman două biografii paralele: una fidelă realității, romanul lui Hitler, mort în 1945 în Berlinul distrus de bombardamente, cealaltă, plăsmuită în întregime, povestea lui Adolf H., un pictor care, după Marele Război, frecventează avangarda din Montparnasse, ca într-un final să se stingă liniștit în 1970 la Santa Monica.
    Romanul e urmat de o postfață, ce cuprinde jurnalul autorului din perioada scrierii acestuia. Schmitt își exprimă aici anxietatea, îndoielile, uneori chinul și oroarea pe care le-a încercat din momentul în care a decis să dea viața figurii celei mai sumbre din istoria recentă.
Accesul la eveniment este gratuit în baza unei rezervări prealabile prin eventbook.

Deschiderea istorico-socială a României după Marea Unire de la 1918
Expoziție de fotografie 


Casa de Cultură Friedrich Schiller, București 


30 ianuarie 2018


Pe simeze: Puncte de vedere
Arta plastică contemporană românească 


Margareta Pentelescu 


Centrul de Cultură Urbană Casino, Cluj - Napoca 


31 ianuarie - 13 februarie 2018

***