marți, 12 noiembrie 2013

Pe simezele Constantei




Arta plastica contemporana romaneasca


Expozitia: Armonie si candoare


Hotel IBIS, Constanta


15 noiembrie - 15 decembrie 2013







   Vineri, pe data de 15 noiembrie 2013, ora 19:00, la hotel IBIS Constanţa, se va desfăşura vernisajul expoziţiei de pictură şi grafică Armonie si candoare, ce cuprinde lucrări de pictură realizate de membrii Uniunii Artiştilor Plastici – Sucursala Constanţa şi expuse în perioada 15 noiembrie - 15 decembrie 2013. 
   Prezentarea se va realiza de către criticul de artă d-na. Geta DELEANU. 
   Invitat special pentru acest vernisaj este dl . Conf. Univ. Dr. Ioan Turlacu

Vor participa artistii plastici:

- MirelaTURTOI;
- Marian VINTILĂ;
- Radu HOROBĂŢ;
- Gheorghe CARAIMAN;
- Vasile MUNTEANU;
- Marian SARBU;
- Cătălin C. BOTEZATU;
- Madalina JIJI;
- Alexandrina MACAROV;
- Gheorghe DRAGOMIR.

   La vernisaj va cânta d-na Gabriela DOBRE, mezosoprană la Teatrul Naţional de Operă şi Balet si Director Departament Muzica din cadrul UAP-Sucursala Constanţa, acompaniată de formaţia MANDOLINATA a Casei de Cultură a Sindicatelor Constanţa si MIRCEA GAVAN cu chitara sa. Veti fi intampinati de sunetul dulce al viorii artistului DUMITRU PORCESCU.

  “Ştim, încă din primele pagini ale Genezei, că Dumnezeu a făcut omul după chipul si asemănarea lui, că l-a făcut gol, adică fără haine, împăcat cu sine şi cu luxuria paradiziacă şi, mai ales, l-a făcut incapabil să perceapă acel tip de al-teritate în măsură să-i ofenseze intimitatea şi să-i impună vreo normă de convieţuire, fie şi de convieţuire cu el însuşi. Singura interdicţie era aceea cu fructul, cu fructul oprit, cu fructul cunoaşterii. […]
…Nudul reprezintă, imperturbabil, o temă copleşitoare pentru artistul din toate timpurile, dar şi o indecizie, de multe ori dramatică, între tentaţia înaltă a Paradisului şi chemarea grea, profundă, a păcatului. În această ecuaţie simplă, Paradisul este fiorul creativităţii, iar păcatul o biată consecinţă a neputinţei.”
(Nudul, între mistică şi păcat – Cronica plastica - de Pavel Şuşară)


Vă aşteptăm cu drag!

Mirela Iuliana TURTOI – 
preşedinte şi organizator de expoziţii şi evenimente ale Sucursalei UAP Constanţa,
 împuternicit de Uniunea Artiştilor Plastici
www.uniuneaartistilorplastici.ro; facebook/UAP Constanţa

Bunatati din Maramu




Plaza Romania


Targ de produse traditionale si ecologice maramuresene


Bucuresti


15 - 17 noiembrie







   Atmosfera caldă a Maramureșului te așteaptă în acest weekend în Plaza Romania! Vino să te bucuri de cele mai delicioase și naturale preparate maramureșene! Buneee de te lingi pe degete !

Colectia CArt ESENTE




Centrul Cultural Dunarea de Jos


Octavian Miclescu: Orasul de teracota


Galati


20 noiembrie 2013





Eveniment interactiv




Muzeul Judetean Satu Mare


Expozitia: Ceramica de ieri si de azi


Satu Mare


13 noiembrie 2013





  Vă așteptăm cu mare drag. 
E o expoziție interactivă, în care doi dintre meșterii olari 
vor lucra demonstrativ pentru publicul vizitator.
***Adela Dobrescu

Ultimul zbor cu sotii Ceausescu Lansare de carte



Biblioteca Judeteana Panait Istrati


 Lansare de  carte


Braila


13 noiembrie 2013





Dragi prieteni,

sunteti invitati miercuri, 13 noiembrie, ora 17:00, la Biblioteca Judeteana Panait Istrati Braila la lansarea cartii Ultimul zbor cu sotii Ceausescu scrisa de comandorul(r) Alexandru Popa.   Cartea prezinta interes pentru toate varstele si relateaza moartea sotilor Ceausescu si evenimentele de la Revolutia din decembrie 1989. Intrarea libera.

Proiect cultural ajuns la final




Muzeul Judetean de Etnografie si Arta Populara Maramures


Ceramica - Mostenire culturala a municipiului Baia Mare


Baia Mare


13 noiembrie 2013








Comunicat de presa 

   Desfăşurat pe perioada mai-octombrie 2013, proiectul Ceramica – Moştenire culturală a municipiului Baia Mare, a fost implementat de către Muzeul Judeţean de Etnografie şi Artă Populară Maramureş, în parteneriat cu Fundaţia Turism în Maramureş şi a fost finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.
   Proiectul se încheie oficial miercuri, 13 noiembrie 2013, ora 13.00, când are loc conferinţa de presă finală a acestui proiect.
   Cele mai importante rezultate ale proiectului cultural Ceramica – Moştenire culturală a municipiului Baia Mare sunt:
- o expoziţie permanentă cu produse ceramice de excepţie, deţinute de muzeu;
- o expoziţie cu vânzare a produselor ceramice ale meşterilor autohtoni;
- 20 persoane absolvente ale cursului de limbă engleză, 
- un atelier interactiv de olarit, introdus în circuitul turistic naţional, la care au participat peste 100 tineri care au reuşit să pătrundă în tainele meseriei de olari să îşi încerce priceperea în realizarea de obiecte din ceramică;
- Website Ceramica, găzduit în cadrul portalului aplicantului (MJEAP), cu prezentarea catalogului de produse şi cu magazinul virtual
   "Suntem bucuroşi că expoziţia şi atelierul interactiv de ceramică au avut atât de mulţi vizitatori care s-au arătat interesaţi în a descoperi această artă a olăritului. Vă invităm şi în cele ce urmează să vizitaţi expoziţia şi atelierul de olărit, deoarece acestea vor fi deschise şi în perioada următoare pentru iubitorii acestei minunate arte”, a afirmat Dl. Robescu Gheorghe, responsabilul acestui proiect şi directorul Muzeului Județean de Etnografie şi Artă Populară Baia Mare.
  Cu ocazia acestei conferinţe de presă, Muzeul Judeţean de Etnografie şi Artă Populară Maramureş organizeaza şi o tombolă cu premii constând obiecte din ceramică realizate de artiştii locali.

Pe simezele Capitalei




Arta plastica contemporana romaneasca


Gorzo


Expozitia: Din dragoste


H'art Gallery, Bucuresti


14 noiembrie 2013 - 14 februarie 2014







Vernisaj: joi, 14 noiembrie, de la ora 19:00.

Lansare de carte




Libraria Sophia


Pr. Filoteu Faros: 

Criza varstei de mijloc. Provocari si perspective


Bucuresti


14 septembrie 2013








   La invitația editurii Sophia, autorul -părintele Filoteu Faros- va fi prezent pentru lansarea volumului Criza vârstei de mijloc. Provocări și perspective și pentru o întâlnire cu cititorii.
   Părintele Filoteu Faros, medic psihiatru și doctor în teologie este cunoscut deja lectorului român printr-o serie de lucrări ce tratează o tematică vastă, precum doliul (Moartea și doliul. O teologie a nădejdii), căsătoria, creșterea copiilor (Căsnicia – dificultăți și soluții), ethosul creștin (Omul fără chip. Înstrăinarea ethosului creștin) sau iubirea (Gestionarea iubirii – în curs de apariție) într-o abordare inedită, realistă, directă și sever autocritică.
   Rod al unei îndelungate experiențe pastorale în domeniul psihoterapeuticii și consilierii, lucrarea descoperă înțelepciunea luminată de Duhul și acumulată de un Părinte spiritual, contemporan nouă, vreme de cinci decenii, punând conștiința creștină, atât a clericului, cât și a laicului, în fața unor întrebări inevitabile, dar și a unor eventuale răspunsuri care pot prilejui înnoirea și viețuirea duhovnicească și trăirea în armonie cu sine, cu societatea și cu Dumnezeu.

"Ești de acord, probabil, cu faptul că cei aflați la vârsta de mijloc vor trece inevitabil printr-o anume criză. Însă aceasta nu înseamnă, dacă te afli în perioada vârstei de mijloc şi constaţi că nu treci printr‑o criză, că nu eşti un om normal. Totuși, mă îndoiesc că un om poate trăi la vârsta a doua fără a avea momente de reflecție serioasă. Această reflecție urmează să aducă la suprafaţă anumite sentimente dureroase legate de îmbătrânire şi de moarte, trezind veşnicele întrebări despre sensul şi scopul vieţii. Sunt viaţa ta, căsătoria ta şi familia ta ceea ce ţi‑ai dorit să fie? Sau amâni ameliorarea lor pentru un indefinit mâine? Felul în care răspunzi acestor meditaţii se va face neîndoielnic simțit în viaţa familiei tale.
Dacă vrei să evoluezi şi să‑ţi îmbunătăţeşti viaţa de familie, indiferent cât de bună este deja, pentru a face din experienţa vârstei de mijloc o cale de intrare într‑un mod de viaţă mai mulțumitor, atunci această carte ţi se adresează ție, chiar dacă în clipa de faţă nu trăieşti în mod conştient nici o criză." (
Pr. Filoteu Faros)