duminică, 20 septembrie 2015

Drumul Mătăsii




Muzeul de Arta Tulcea


22 septembrie 2015




    Marţi, 22 septembrie 2015, începând cu ora 11:30, la Muzeul de Artă va avea loc inaugurarea expoziţiei Drumul Mătăsii.
    Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Tulcea, Municipalitatea din Suzhou - China şi Institutul de Cercetări Eco-Muzeale Gavrilă Simion Tulcea - Complexul Muzeal de Patrimoniu Cultural Nord-Dobrogean.
    La inaugurarea expoziției va participa şi domnul Su Yanwen, consul general al RP Chineze la Constanţa.

Expozitie de plante




Gradina Botanica D. Brandza


Bucuresti


26 - 27 septembrie 2015






    La sfârșitul săptămânii vă așteptăm cu o nouă expoziție de plante de apartament. De vânzare! Doar de la noi puteți cumpăra cele mai frumoase și mai rezistente plante, crescute cu multă dragoste și pasiune.

Feciorescul din Ticusu Nou




Muzeul de Etnografie Brasov


22 septembrie 2015





    Marți, 22 septembrie 2015, ora 13:00, la sediul Muzeului de Etnografie Brașov, Bd. Eroilor nr. 21 A, va avea loc întâlnirea cu locuitorii din Ticușu Nou în cadrul evenimentului Feciorescul din Ticușul Nou, joc tradițional din România propus pentru lista Patrimoniului Cultural Imaterial UNESCO.
    Evenimentul dorește să aducă în atenție propunerea Comisiei Naționale pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial ca Jocul Fecioresc din România să fie înscris pe Lista Reprezentativă UNESCO. În documentația de specialitate a fost introdus, ca aplicație, alături de alte sate și Feciorescul din Ticușu Nou, județul Brașov.
   În Ticușu Nou se practică frecvent Jocul Fecioresc de către feciori, de tineri căsătoriți și chiar de bătrâni. Jocul Fecioresc se moștenea de la părinți și bunici, existând familii de „mari jucăuși”, fapt care contribuie la perpetuarea acestuia. Un rol important în transmiterea lui îl are astăzi și colaborarea cu experți, etnocoreologi și etnomuzicologi, cât și implicarea mass-mediei.
    Jocul Fecioresc din Ticușu Nou există astăzi, pentru că implică performeri de excepție, numiți tezaure umane vii, sintagmă consacrată de UNESCO, care fac parte integrantă din patrimoniul cultural imaterial al României.
Vă așteptăm.