marți, 1 septembrie 2015

Grădina decitit
Biblioteca Metropolitana Bucuresti


3 septembrie 2015


 


   Ana Maria Sandu (Aleargă, romanul și spectacolul, sunt fenomenale), Adela Greceanu (pentru că iubim Mireasa cu șosete roșii) și Mihai Radu (de la Cațavenci, la Sebastian, ceilalți și un câine) = o combinație de neratat, în #grădinadecitit, alături de Eli Bădică.
Vă așteptăm și joia aceasta, la Biblioteca Metropolitană București!

Pagini din istoria P.C.R. (3)
Romania de-altadata


Colectii si Colectionari


Inscrisuri de toate felurileContinui mini-serialul despre activitatea, la "varf",
a Partidului Comunist Roman.
O voi face prin intermediul tovarasului Cratchi Octavian,
ca delegat, membru al Organizatiei Judetene Botosani.
Si pe baza materialelor primite cu aceasta ocazie
(brosuri tip carnet, mai ales).


25 - 28 noiembrie 1974.
Sau: Ascensiunea Elenei. Si nu din Troia...

Apare si...Elena. La pozitia a sasea...Elena e pe locul cinci. Intr-o comisie importanta pentru
ierarhiile din partid.La pozitia cu nr. opt il regasim pe Ion Iliescu.


Ion Iliescu, ca delegat al Organizatiei judetene de partid Iasi.


Elena este si sef de Sectiune.
Doar era "savant de renume mondial". Sau urma sa fie...

Si cazarea era riguros organizata. De altfel, un lucru normal.


Punte peste generatii
Arta plastica contemporana romaneasca


Muzeul de Etnografie Baia Mare


4 - 18 septembrie 2015

Lumea de orez
Lansare de carte 


Su Tong 


Librăria Humanitas, Cișmigiu, București 


9 septembrie 2015


    Editura Humanitas Fiction şi Institutul Confucius din cadrul Universităţii din Bucureşti vă aşteaptă miercuri, 9 septembrie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, pentru o seară dedicată literaturii chineze. Evenimentul va debuta cu lansarea, de această dată în prezenţa autorului, a romanului Lumea de orez de Su Tong, unul dintre cei mai renumiţi scriitori chinezi contemponani, recompensat cu numeroase premii naționale, precum și cu Asian Literary Prize în 2009 şi nominalizat, în 2011, la Man Booker International Prize.
    Seara va continua cu o dezbatere despre literatura chineză contemporană la care vor participa, alături de Su Tong, cinci importanţi scriitori chinezi, Cao Youyun, Hu Xuewen, Ge Shuiping, Xie Youshun şi Wu Pianpian, Florentina Vişan, profesor universitar şi seful catedrei de Limbi şi Literaturi Orientale din cadrul Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine a Universităţii din Bucureşti, Luminiţa Bălan, profesor universitar şi director al Institutului Confucius din cadrul Universităţii din Bucureşti, asist. dr. Mugur Zlotea, catedra de Limbi şi Literaturi Orientale din cadrul Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine şi Denisa Comănescu, director general Humanitas Fiction.
Evenimentul este organizat în parteneriat cu Institutul Confucius din Bucureşti.

Pe simezele ieșene
Arta plastică contemporană românească


Marinela Măntescu


Galeria de Artă DANA, Iași


1 - 25 septembrie 2015

   În perioada 1-25 septembrie 2015, Galeria de Artă DANA din Iași, strada Prof. Cujbă nr. 17, invită publicul ieşean la expoziția de pictură semnată de artista Marinela MĂNTESCU.      
   Vernisajul va avea loc marți, 8 septembrie 2015, ora 18.00, iar în deschiderea evenimentului va vorbi criticul de artă Petru Bejan.
   Absolventă în 1978 a Academiei de Arte Plastice N. Grigorescu din Bucureşti, sub îndrumarea maestrului Corneliu Baba, Marinela Măntescu a deschis de-a lungul timpului peste 60 expoziții în țară și străinătate (Olanda, Germania, Franța, Bulgaria, Israel)
   Despre creația artistei, criticul de artă Radu Procopovici afirma: "simțim în pictura Marinelei Măntescu gestul modelator al sculptorului, explozia de culoare a celui care vrea sa coloreze, arhitectura tainică a celor care se proiectează în zona celor ce ar putea fi, dar înțelegem că toate acestea se întâmplă într-un spațiu al ecranelor manipulate afectiv fără a uita că orice imagine este părelnică. Fiecare pată ascunde și în același timp dezvăluie. Un cuvânt rar folosit azi, poate uitat, expresionismul care nu este altceva decât dorul de o expresie cât mai intensă și clară a contactului, a întâlnirii cu lumea, se potrivește acestei picturi. Ea se clădește încet, din căutarea relației optime între umbră și culoare, între geometrie și gest. Aburi de culoare, lumini de metalice sclipiri și grafii înscrise îndrăzneț ca niște definiții surprinzătoare. În mod surprinzător, tema fixă devine un prilej de eliberare a expresiei, la limita informalului, unde se culeg elementele limbajului plastic, într-o cordială eliberare.”
***Galeria Dana Iasi

Full de popi cu juveti in coada
Colectii si Colectionari


Inscrisuri de toate felurile

Zilele trecute mi-am ales din targ cinci carti de joc. 
Erau mai multe, risipite pe o taraba.
A fost "formatia" cea mai valoroasa pe care am putut-o incropi.

N-am luat-o razna, fiti linistiti,
 de fapt m-a atras reclama care a stat la baza 
editarii pachetului de carti de joc...