miercuri, 17 iulie 2013

Umorul romanesc cucereste Canada




Succese romanesti peste hotare


Concursul International de Arte Vizuale: Just Pour Rire


Gelu Pascal


Montreal, Canada


iulie 2013





Concursul international de arte vizuale Juste pour rire 2013 (a carui tematica a fost cinismul) a fost castigat de un roman! Artistul este Gelu Pascal, cu lucrarea "Simple Solution".
Lucrarile celor 39 de finalisti ai concursului fac obiectul unei expozitii prezentată pana pe 27 iulie 2013 în aer liber, pe strada Sainte-Catherine între intrarea principală de la Place des Arts și strada Saint-Urbain. Printre lucrarile expuse veti putea admira si patru semnate de artistii romani Mihai Ignat, TOPAN, Silviu Turculet si marele castigator de anul acesta, Gelu Pascal.
Premiul II a fost castigat de Guillaume Lachapelle (Canada), cu lucrarea "Âge d'or", iar premiul III de Emmanuel Laflamme (Canada), pentru "Just do it".
Peste 200 de creatii au intrat in concurs anul acesta, fiind evaluate de un juriu multidisciplinar compus din:
Jean-François Bélisle, Directeur général, L’Arsenal Montréal + Toronto
François Blanchard, Directeur création, Juste pour rire
Dinu Bumbaru, Directeur des politiques, Héritage Montréal
Jean Grondin, Philosophe et professeur, Université de Montréal
René Villemure, Éthicien
MARC-Marinescu Constantin, Directeur du concours et Directeur artistique, Concours international d’arts visuels Juste pour rire 2013
FOTO: Festival Juste pour rire, Concours international d’arts visuels Juste pour rire 2013

   Concursul international de arte vizuale Juste pour rire 2013 (a carui tematica a fost cinismul) a fost castigat de un roman ! Artistul este Gelu Pascal, cu lucrarea Simple Solution.
   Lucrarile celor 39 de finalisti ai concursului fac obiectul unei expozitii prezentată pana pe 27 iulie 2013 în aer liber, pe strada Sainte-Catherine între intrarea principală de la Place des Arts și strada Saint-Urbain. Printre lucrarile expuse veti putea admira si patru semnate de artistii romani Mihai Ignat, TOPAN, Silviu Turculet si marele castigator de anul acesta, Gelu Pascal.
  Premiul II a fost castigat de Guillaume Lachapelle (Canada), cu lucrarea Âge d'or, iar premiul III de Emmanuel Laflamme (Canada), pentru Just do it.
  Peste 200 de creatii au intrat in concurs anul acesta, fiind evaluate de un juriu multidisciplinar compus din:
Jean-François Bélisle, Directeur général, L’Arsenal Montréal + Toronto
François Blanchard, Directeur création, Juste pour rire
Dinu Bumbaru, Directeur des politiques, Héritage Montréal
Jean Grondin, Philosophe et professeur, Université de Montréal
René Villemure, Éthicien
MARC-Marinescu Constantin, Directeur du concours et Directeur artistique, 
Concours international d’arts visuels Juste pour rire 2013

FOTO: Festival Juste pour rire, Concours international d’arts visuels 
Juste pour rire 2013
***Accent Montreal

Casa de Piatră




SoNoRo Conac


Conacul Udriște-Năsturel, Herești


23 iulie 2013





  Un nou concert din seria SoNoRo Conac va avea loc pe 23 iulie 2013, la ora 19.30, la Conacul Udriște-Năsturel, din Herești, județul Giurgiu.
  Programul va cuprinde piese de Johann Sebastian Bach, Béla Bartók, Wolfgang Amadeus Mozart, George Enescu, György Ligeti și Giacomo Puccini. Artiștii SoNoRo care vor concerta pe 23 iulie la Herești sunt Christian Naș (violă), Răzvan Popovici (violă), Alexandra Bobeico (vioară) și Mood Quartet. Concertul va fi urmat de un cocktail și de un jamsession.
  Aflată la 35 km de București, Casa de Piatră de la Hereşti este singurul monument de arhitectură civilă românească datat în secolul al XVII – lea ridicat în întregime din piatră de talie şlefuită.
  "Dacă Mogoșoaia a avut norocul de a fi fost reședință princiară și de a fi fost îngrijită ca atare, soarta ctitoriei cumnatului lui Matei Basarab, marele cărturar Udriște Năsturel (1596 – 1659), Casa de piatră de la Herești, a fost mai puțin îngăduitoare cu monumentul. Ajuns în stare de ruină, Casa a fost trecută în administrarea Muzeului de Artă Populară (predecesorul Muzeului Național al Țăranului Român), care s-a îngrijit să o restaureze (în perioada 1965 – 1971), pentru a fi deschisă publicului în 1972. De atunci încoace, Muzeul de la Herești este o oază de liniște, reverie și cultură pentru cei care vor să descopere frumusețea în fiecare loc în care trăim. ” – Dr. Virgil Ștefan Nițulescu, director general al Muzeului Național al Țăranului Român.
   Cu ocazia concertului SoNoRo Conac, care va avea loc în aer liber, în curtea conacului, oaspeții vor putea vizita și expoziția Piatra şi fierul, venisată în septembrie, anul trecut, și care va fi deschisă special pentru publicul concertului. Printre punctele de atracție ale acestei expoziții se numără atelierul de fierar de la sfârşitul secolului al XIX-lea, diferite vase cu utilitate casnică sau în practicarea unor meşteşuguri, dar și obiecte de patrimoniu liturgic.
  Seria de concerte de muzică de cameră SoNoRo Conac a fost deschisă pe 24 iunie, la Casa Mincu din București, și va continua până în septembrie 2013, în clădiri de patrimoniu restaurate sau în curs de restaurare din mai multe regiuni ale României, în scopul revitalizării și promovării moștenirii arhitecturale și culturale românești.
  Următorul concert SoNoRo Conac va avea loc la Castelul Cantacuzino (Bușteni, jud. Prahova), pe 31 august 2013.
  Pentru programul concertelor și mai multe detalii despre SoNoRo Conac, vă rugăm să urmăriți: conac.sonoro.ro
  Accesul la concertele SoNoRo Conac se face numai pe baza de invitație sau rezervare la: mariaclara@sonoro.ro sau 0741.190.470.



Poet al culorii




Arta plastica contemporana romaneasca


Grigore Popescu Muscel


Casa Artelor


21 iulie - 30 august, 2013





afis-popescu-1


   Primaria Municipiului Bucuresti prin Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti – Mogosoaia, va invita duminica, 21 iulie, ora 17:00, la Casa Artelor pentru vernisajul expoziţiei de pictură semnate GRIGORE POPESCU MUSCEL. Prezintă criticul de artă Doina Mândru.
   Pictor cu o impresionată operă de muralist, iconar şi restaurator,  recunoscut prin prestigioase premii şi distincţii pentru cele peste 40 de ansambluri restaurate sau realizate, Grigore Popescu Muscel (n.1945 la Câmpulung Muscel) este, nu mai puţin, un fascinant maestru al penelului şi în faţa şevaletului. Format la sfîrşitul anilor ‘60 în Facultatea de arte plastice din Timişoara sub îndrumarea lui Romulus Nuţiu, artistul a beneficiat din plin de rodnica deschidere culturală oferită, la vremea aceea de întrega efervescenţă intelectuală generată de grupul Bertalan, Flondor, Cotoşman, Eduard Pamfil.
   Grigore Popescu venise însă în oraşul de pe Bega cu o importantă orientare clasică, generată mai ales de mediul familial care l-a îndreptat către limbile clasice. Mult mai atras însă de spectacolul vizual al dealurilor înflăcărate de razele toamnei sau de misterul din surdina gravă a înserărilor din oraşul natal, tânărul s-a aplecat de timpuriu asupra desenului, apoi asupra picturii, pentru a se dedica, după puţini ani de catedră, doar artei murale sub diferitele ei cerinţe.
  Opera sa de şevalet nu este extinsă dar concentrarea ei ascunde căutări, frământări interioare, tatonări ale expresivităţii plastice de o mare bogăţie şi sinceritate şi, mai presus de toate, de o mare seriozitate artistică. În profunzimea coloristică a fiecărei pânze simţi pulsând decenii de pictură europeană şi românească privite cu înţelegere şi sensibilitate, simţi vibraţia dialogului dintre artist şi marii săi înaintaşi. Prin aceasta, Grigore Popescu Muscel se dovedeşte un artist modern al veacului XX, cu o paletă solidă şi strălucitoare care poartă un neaşteptat dialog cu universul fantastic al lui Ion Ţuculescu, cu bogăţia cromatică a lui Ştefan Dimitrescu, dar care face dovada meşteşugului desăvârşit al unui autentic pictor, poet al culorii, uneori decorativ, ca un bun muralist, alteori mizînd pe construcţie sau pe atmosferă.

Sssst, ne "vorbeste" Lese...




Libraria Humanitas Kretzulescu


Duminicile lui Grigore Lese


Bucuresti


21 iulie 2013


 




Imagini, foarte frumoase si graitoare, de la intalnirile precedente:






Foto: Radu Sandovici (vertizontal.ro) 

Fortele Aeriene Romane




Centenarul Aeronauticii Militare Romane


Ziua Portilor Deschise


19 - 21 iulie 2013







  Cu ocazia aniversării a 100 de ani de aeronautică militară, unităţi ale Forţelor Aeriene îşi vor deschide porţile pentru publicul larg, astfel:
-Vineri, 19 iulie, orele 10.00-11.00, Ziua Porţilor Deschise la Muzeul Naţional al Aviaţiei;
-Sâmbătă, 20 iulie, orele 12.00-14.00, Ziua Porţilor Deschise la Flotila 90 Transport Aerian Otopeni Gheorghe Bănciulescu, zboruri demonstrative, expoziţie aeronave, tombolă având ca premii zboruri de agrement pentru public;
-Sâmbătă, 20 iulie, ora 10.00 - Ziua Porţilor Deschise pe Aerodromul Giarmata, Timişoara. Vizitatorii vor putea să viziteze facilităţile aerodromului, să participe la ceremonia militară şi să vizioneze aeronave din dotarea Forţelor Aeriene prezentate în expoziţie statică. Elicoptere IAR-330 Puma vor survola aerodromul.
-Duminică, 21 iulie, orele 11.00-14.00, Ziua Porţilor Deschise la Flotila 71 Aeriană Câmpia Turzii General Emanoil Ionescu, zboruri demonstrative cu aeronave civile şi militare, exerciţii aeriene tactice cu MiG-21 LanceR şi IAR-330, lansări paraşutişti, expoziţie aeronave.

O minunatie !




Festivalul National al Ansamblurilor Folclorice 

ale Copiilor si Tinerilor: 

Dorna, plai de joc si cantec 

- In memoriam profesorului Gavril Morosan - 


Parcul Municipal, Vatra Dornei


editia a VI-a, 16 - 18 iulie 2013


















Ce mai poti sa spui dupa ce vezi asemenea imagini ! Doar ca-ti tresalta inima de bucurie.
Avem un viitor !
***Orion Media Vatra Dornei


Sa ii cunoastem mai bine




Festivalul Strada Armeneasca


Bucuresti


2 - 4 august 2013






http://metropotam.ro/media-fotografii-diverse/m/f/festivalul-strada-armeneasca/77a888b933b2663a5d22f577e334a42b_view.jpg

  Comunitatea Armeana din Romania in parteneriat cu Primaria Municipiului Bucuresti si ArCuB organizeaza, in perioada 2-4 august 2013, Festivalul Strada Armeneasca ce se va desfasura in cadrul complexului armenesc ( curtea interioara a Bisericii Armenesti, sediul Uniunii Armenilor din Romania, Muzeul Dudian, sediul Arhiepiscopiei Bisericii Armene, Centrul Cultural Armean si Strada Armeneasca ). 
  Strada Armeneasca este atestata din secolul al XVII- lea si reprezinta un important punct de reper atat pentru comunitatea armeana, cat si pentru populatia Bucurestiului. Prin intermediul acestui eveniment, se doreste evidentierea aportului adus de membrii comunitatii armene din Bucuresti in decursul istoriei, contributia la dezvoltarea orasului din punct de vedere religios, cultural, stiintific si politic. De asemenea este o ocazie prielnica pentru a prezenta publicului traditiile si obiceiurile poporului armean. 

Programul cuprinde: 

Manifestari punctuale 

   Pe parcursul festivalului vom organiza o serie de spectacole de dans traditional, concerte cu muzica armeneasca, workshopuri si prelegeri, precum si vizionari de filme. 

Manifestari permanente 

In cadrul festivalului vor fi prezentate mai multe expozitii pentru a putea oferi publicului o viziune asupra evolutiei comunitatii armene de-a lungul timpului.
Expozitia foto Memorii ce se doreste a fi o secventa de imagini din istoria comunitatii armene si isi propune sa surprinda portrete si momente din viata armenilor din acest oras.
Expozitia foto La drum prin Armenia care cuprinde lucrarile a trei fotografi amatori si are ca scop promovarea punctelor turistice importante ale Armeniei.
Expozitie foto Personalitati marcante de orgine armeana prin intermediul careia se doreste informarea publicului bucurestean despre personalitatile marcante de origine armeana care au un rol important in dezvoltarea religioasa, culturala, sociala si politica a orasului.

Va fi amplasat un stand de carte unde se vor vinde carti de la Editura Ararat si Zamca.
De asemenea vor fi amplasate standuri cu produse handmade, stand de cafea si coniac armenesc si un stand de bijuterii.

Se vor organiza si ateliere de dans traditional armenesc, precum si de caligrafie si limba armeana unde publicul va avea ocazia sa descopere frumusetea grafiei armenesti.
Pe toata perioada festivalului, vizitatorii vor avea prilejul sa deguste preparate cu specific armenesc, la restaurantul din incinta, iar copiii se vor putea bucura de jocuri si activitati distractive.

Pe parcursul celor 3 zile, vor fi deschise publicului larg, Muzeul Dudian si Catedrala Armeneasca. 

Organizatorii evenimentului sunt: 

• Uniunea Armenilor din Romania
• Arhiepiscopia Bisericii Armene din Romania
• Organizatia Tineretului Comunitatii Armene. 

Parteneri: 

Primaria Municipiului Bucuresti, Consiliul General al Municipiului Bucuresti, ArCub
***metropotam.ro

Energie curata



Agentia de stiri bune


Proiecte solare conectate la retea


Judetul Prahova






   Enel Green Power, divizia de energie regenerabilă a italienilor de la Enel, a conectat la reţea primele două proiecte solare dezvoltate de grup în România, localizate în judeţul Prahova. În total, cele două proiecte au o capacitate de 19 MW, ceea ce înseamnă investiţii de aproape 30 de milioane de euro, potrivit estimărilor ZF.
  "Centrala Berceni 1 are o capacitate instalată de circa 10 MW. Unitatea poate produce circa 15 milioane kWh pe an, ceea ce corespunde unei nevoi anuale de electricitate a peste 7.500 de gospodării. Centrala Berceni 2 are o capacitate instalată de circa 9 MW. Unitatea poate produce peste 14 milioane kWh pe an, ceea ce corespunde unei nevoi anuale de electricitate a peste 6.500 de gospodării", au spus reprezentanţii Enel.
  Enel este unul dintre cel mai puternici investitori în energia verde în România, cele mai multe proiecte fiind în domeniul eolian acolo unde grupul are parcuri cu o capacitate de 498 de MW.
***

Intre arte vizuale si arhitectura




Arta plastica contemporana romaneasca


Militza Sion


Muzeul National al Taranului Roman, Bucuresti


23 iulie - 11 august 2013





  Lucrările Militzei Sion sunt un argument pentru a spera că între arhitectură şi plastică, modernitatea nu a trasat o prăpastie, că oraşul viitorului nu ţine doar de performanţa tehnologică fără a păstra nimic din gândul celui care-l desenează, din individualitatea gestului.


  ORAŞELE Militzei Sion sunt imaginare, dar "construite” pe cunoaşterea temeinică a marilor culturi europene. Locuri din Grecia, Spania, Italia au marcat-o. Ea preferă asprimea reliefului, structurile piramidale, adoptă o perspectivă ce o distanţează de detaliu, arhitectura marcând reperul uman într-un mediu natural puternic. Prioritate capătă în această viziune atmosfera, ce pune în valoare calităţile sale picturale. ŢĂRMURILE sunt între ultimele sale lucrări şi ele aduc în prim plan atmosfera Greciei. Forme puternice, percutante par a fi privite sub lupă. Libertatea gestului său o descoperim în cromatică, în jocul de haşuri de pe suprafaţă, în felul în care articulează raportul dintre pata de culoare şi liniaritate. (Maria-Magdalena Crişan)

  Expoziția va putea fi vizitată la Sala Irina Nicolau până pe 11 august 2013, de marți până duminică, între orele 10.00 și 18.00.

Fortele Aeriene Romane




Ziua Aviatiei Romane si a Fortelor Aeriene


Expozitia: Centenarul Aeronauticii Militare


Galeria Artelor, Cercul Militar National, Bucuresti


18 - 21 iulie 2013







   Cu prilejul aniversării Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene, Statul Major al Forţelor Aeriene organizează sâmbătă, 20 iulie, ora 11.00, ceremonie militară şi religioasă cu depuneri de coroane de flori, la Monumentul Eroilor Aerului din Piaţa Aviatorilor şi în perioada 18-21 iulie a.c., la Cercul Militar Naţional, Galeria Artelor, expoziţia omagială Centenarul Aeronauticii Militare.    Expoziţia prezintă un secol de istorie a aeronauticii militare române în fotografii şi pictură, documente, machete şi elemente de vestimentaţie şi tehnică specifică forţelor aeriene.

Produse lucrate manual cu dragoste




HandmadeArt Bazar


Ceainaria Serendipity, Bucuresti


editia a II-a, 21 iulie 2013







***GiftsBy Kristine

Din mosi stramosi



Muzeul Satului, Focsani


Indeletiniciri traditionale


editia a V-a, 19 - 21 iulie 2013






  In perioada 19-21 iulie 2013 are loc la Muzeul Satului (Crangul Petresti) editia a-V-a Indeletniciri Traditionale. Vom descoperi impreuna cate ceva din tainele mestesugurilor traditionale, pastrate cu sfintenie din mosi stramosi, chiar de la mesterii populari din judet !

Timiras Gheorghe (Cimpineanca) -arta metalului;
Ene Ionel - sculptura populara;
Tertiu Serban (Nereju) - masti populare;
Tertiu Lenuta (Nereju)
Stanciu Ion (Nistoresti) - cimpoaie;
Lazar Maria - tesaturi;
Geanna Tica
Husca Aneta (Birsesti) - tesaturi;

Va asteptam cu drag, sambata 20 iulie 2013, de la ora 10:00!

Comemorarea Reginei Maria


Casa Regala a Romaniei


Vizita la Balcic


17 - 18 iulie 2013







  Regina Maria a murit în ziua de luni, 18 iulie 1938, la ora 17.38, la reședința sa, Castelul Pelișor. La căpătâiul ei se aflau Regele Carol al II-lea, sora sa Elisabeta, Principesă a României și Regină a Greciei și Principele Moștenitor Mihai. Alături de ei, Patriarhul Miron al Bisericii Ortodoxe Române, care era prim-ministrul României la acea dată, împreună cu medicii profesor doctor Stormer, profesor doctor Hortolomei, dr. Lascăr și dr. Ilescu. 


  Pentru a comemora împlinirea a șaptezeci și cinci de ani de la trecerea la cele veșnice a Reginei Maria a României, Principesa Moștenitoare și cu mine facem o vizită la Domeniul Regal Balcic. 


  Vizita începe miercuri 17 iulie și se încheie joi 18 iulie 2013. Acolo, vom fi alături de Majestățile Lor Regele Simeon al II-lea și Regina Margareta ai bulgarilor. 


  Vor fi prezenți fiica Principesei Ileana a României, Alteța Sa Imperială și Regală Arhiducesa Maria Magdalena a Austriei, și soțul ei, baronul von Holzhausen. 


  Este a doua vizită pe care o facem în compania Regelui Simeon, la Balcic, după cea din vara anului 2009. Vom fi bucuroși să evocăm personalitatea Reginei Maria, alături de nepoata și strănepoata ei. Arhiducesa Maria a ascultat nenumărate povestiri despre acest tărâm iubit de Regina Maria, de la Principesa Ileana, care a fost foarte atașată de Balcicul mamei sale. 


  Vizita la Balcic are caracter privat. Cu toate acestea, prin intermediul jurnaliștilor români care ne însoțesc, dorim să împărtășim întregii societăți românești acest moment de aducere aminte și de nobil patriotism.




***Principele Radu al Romaniei


De văzut la Peninsula




Casa de Cultură Cluj-Napoca


Clujul de odinioară; Patimă și viciu, artă și fum


Cluj-Napoca


18 - 21 iulie 2013





Clujul de odinioara si istoria fumatului la Peninsula. Expozitii foto

  Doua expozitii: Clujul de odinioara si Patima si viciu, arta si fum. O istorie ilustrata a fumatului in Romania prezentate intr-un spatiu neconventional ii vor bucura pe spectatorii de la Peninsula/Felsziget in perioada 18 - 21 iulie 2013. 
http://www.peninsula.ro/

Tezaur etnofolcloric autentic vrancean



Festivalul Concurs Interjudetean al 

Ansamblurilor Folclorice Traditionale: 

Pe plaiul Tojanului


Paltin



editia a 46-a, 28 iulie 2013





Festivalul folcloric ”Pe plaiul Tojanului” are loc la Paltin, pe 28 iulie

   Ansamblurile folclorice din toată ţara sunt invitate să participe la Festivalul Concurs Interjudeţean al Ansamblurilor Folclorice Tradiţionale Pe plaiul Tojanului, ediţia a 46-a, care va avea loc la Paltin, pe data de 28 iulie.  
   Ansamblul trebuie să cuprindă obligatoriu următoarele: interpreţi vocali şi instrumentişti (instrumente tradiţionale), dansuri populare, grupuri instrumentale, tarafuri, grupuri vocale şi obiceiuri tradiţionale. Repertoriul prezentat trebuie să cuprindă creaţii autentice, obiceiuri, cântece şi dansuri din zonele etnofolclorice reprezentate. Acompaniamentul va fi asigurat de taraful tradiţional al fiecărui ansamblu folcloric prezent în concurs. Timpul maxim al evoluţiei artistice pentru fiecare ansamblu este de maxim 25 minute, depăşirea timpului fiind eliminatorie.        Ansamblurile înscrise în concurs vor suporta cheltuielile proprii de transport, organizatorii oferindu-le pachete de hrană pentru ziua de 28 iulie.
  ”Manifestare cu caracter interjudeţean, festivalul îşi propune ca principal obiectiv, cunoaşterea, promovarea şi valorificarea tezaurului etnofolcloric autentic vrâncean şi introducerea acestuia în circuitul naţional al creaţiilor artistice ale genului. La acest festival-concurs sunt invitate să participe, în afara ansamblurilor vrâncene, ansambluri folclorice din zonele şi subzonele etnofoclorice. Participanţii trebuie să reprezinte specificul etnofolcloric al zonelor, localităţilor din care provin la o cotă cât mai înaltă din punct de vedere al originalităţii şi formei artistice a repertoriului prezentat”, transmite Liviu Nedelcu, directorul Centrului Judeţean pentru Promovarea Culturii Tradiţionale, Artelor şi Meseriilor Vrancea, organizatorul festivalului. 
  Juriul va fi alcătuit din personalităţi ale vieţii culturale  naţionale:  preşedinte - Valentin Marin, redactor-şef  Radio Antena Satelor şi membri - Ileana Vieru, redactor muzical la Societatea Română de Radiodifuziune şi Violeta Ianculescu, realizator de evenimente folclorice la Societatea Română de Radiodifuziune. 
 Se vor  acorda premii la cele două secţiuni de vârstă, astfel: la secţiunea 10-18 ani: premiul I – 500 lei, premiul II – 400 lei, premiul III – 300 lei, premiul special – 250 lei, menţiune – 200 lei; la secţiunea de peste 18 ani:  premiul I – 600 lei, premiul II – 550 lei, premiul III – 500 lei, premiul special – 450 lei, menţiune – 400 lei.  
***monitorulvn.ro

Conferintele de la Sosea




Muzeul National al Taranului Roman


O floare pentru Mavrogheni


Bucuresti


20 iulie 2013



O floare pentru Mavrogheni

  Pentru că, și în acest sfârșit de săptămână, se închide circulația autoturismelor pe Kiseleff, iar Șoseaua se va deschide pietonilor pentru sport și mișcare în aer liber, Muzeul Țăranului iese din nou în stradă. De această dată, am pregătit o conferință despre Nicolae Mavrogheni, un domnitor care și-a pus amprenta asupra acestui loc.
  Vă așteptăm sâmbătă, 20 iulie 2013, de la ora 11.00, pe esplanada din fața Muzeului Țăranului, la conferința O floare pentru Mavrogheni.
Invitați: prof. dr. Silviu Angelescu și prof. dr. Nicolae-Şerban Tanaşoca
Moderator: dr. Șerban Anghelescu
Grafică: Mircea Tancău

Modelând lutul




Inițiative de toată lauda


Librăria Predania


Atelierele de Artă și Meserii


București


20 iulie 2013




  Sâmbătă, 20 iulie, între orele 14:00 și 16:00, Tezaur Romanesc împreună cu Librăria Predania vor începe Atelierele de Artă și Meserii, primul dintre acestea avand ca temă: modelajul în lut. 

  Copii vor fi îndrumați de Cornelia Untilov, absolvent UNArte, Secția ceramică, sticlă, metal.
  Înscrierile se fac în limita a 10 locuri, pentru copii între 7 și 14 ani. 
Intrarea este liberă.
Contact: 0721 656 007
  *Tezaur Românesc este o platformă program având ca obiectiv păstrarea și continuarea tradiției și spiritului românesc.