vineri, 29 ianuarie 2016

Venita pe lume...de ziua Bing-Bang-ului




Lumea si noi



Azi am primit o frumoasa felicitare.
De la parintii stranepoatei mele, Celia Eugenia.
Ma simt reconfortant si m-am gandit sa impartasesc bucuria si cu voi, cititorii mei,




In continuare va prezint si fotografiile facute chiar de-a doua zi dupa nastere.












Secretul, tinut ca surpriza pana la dobandirea
certificatului oficial de nastere.
Al doilea prenume al Celiei este Eugenia.
In semn de iubire si onorare pentru mama mea, Eugenia.





Cadre de la "locul faptei".
Un spital adventist la care s-a ajuns...conform asigurarii medicale avute de proaspata mamica.











***
O explicatie pentru titulatura;
asa am gasit noi, intr-o voluminoasa carte de astrologie, 
caracterizarea celor nascuti in ziua in care a venit pe lume Celia Eugenia.



In Mundi Vanitas




Arta plastica contemporana romaneasca


Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane, Deva


Dorina Pantea, Diana Pantea


1 februarie 2016







COMUNICAT

    Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva și Consiliului Județean Hunedoara organizează luni, 1 februarie 2016, vernisajul unei expoziții de pictură intitulată In Mundi Vanitas ce prezintă publicului 21 de lucrări realizate de Diana și Dorina Pantea (Safir și Rifas) în tehnica ulei.     
    Evenimentul va avea loc începând cu ora 12:00, în spațiile special destinate artelor vizuale din Palatul Magna Curia.
    Potrivit prezentării oficiale, picturile reprezintă îmbinarea unui temperament tumultuos, avid de spaţiu şi de mişcare, de expansiune si de extindere, ramificat spre adâncimile şi perspectivele spaţiilor ce se întrepătrund şi se desfăşoară infinit. Mase de culoare agitate, sumbre, instigă la profunzimea unui dramatism zbuciumat. În această magmă tensionată ce evocă haosul cosmic, se ivesc vagi principii ordonate, contururi cu referinţe umane, anunţând o altă stare de tensiune galactică. In Mundi Vanitas este o radiografie vizual-plastică a dezumanizării individului în societatea contemporană, care are la bază conflictele interioare ale ființei provocate de contrastul imens între ceea ce omul își dorește, simte și percepe.
    Cu asumare și curaj, artistele se angajează pe deplin sufletește în acest act creativ, mărturisindu-și propriile trăiri abisale, propriile înfrângeri și supraviețuiri. Ele realizează o analogie între decăderea ce se insinuează în anumite zone ale existenței în fiecare ființă umană și pierderea valorilor societății contemporane, în care confortul material obținut datorită extraordinarei evoluții tehnologice este invers proporțional cu prăpastia care se surpă în interiorul omului. Safir și Rifas ne pun față în față cu brutalitatea subtilă și perfidă care se manifestă în lumea de astăzi la toate nivelurile.
Biroul de Relaţii cu Publicul
***

Exponatul lunii




Muzeul Judetean Teleorman


Alexandria


1 - 29 februarie 2016






   Muzeul Judeţean Teleorman vă invită luni, 1 februarie a.c., ora 11:00, la deschiderea Exponatului Lunii Februarie.
   Pentru perioada 1 – 29 februarie 2016, Muzeul Judeţean Teleorman propune publicului vizitator un obiect deosebit aflat în patrimoniul instituţiei. Este vorba de o Casetă de birou datată sfârşitul secolului XIX şi începutul secolului XX.
   Caseta de birou era destinată păstrării timbrelor şi peniţelor. Caseta, ce face obiectul Exponatului Lunii, are forma dreptunghiulară, iar în profil se îngustează de la bază spre capac. La bază este prevăzută cu patru picioare, iar partea superioară, unde este capacul, are marginile canelate. În interior sunt două compartimente pentru timbre şi peniţe. Pe capac sunt înscrise, în dreptul celor două compartimente, cuvintele TIMBRES şi PLUMES. Caseta este ornamentală pe marginile laterale cu motive florale, iar capacul cu romburi şi triunghiuri cu câte un punct în mijloc.     De asemenea, pe capac apar cinci crini. Pe spatele casetei sunt gravate cuvintele J-P ,PARIS şi DEPOSE şi numărul 107.