sâmbătă, 15 septembrie 2012

Garage SaleArta plastica contemporana


Galeria de arta ArtXpert, Bucuresti


15 septembrie 2012
ArtXpert GARAGE SALE - 300 lucrari cu preturi 20-390 RON!

  "Pentru ca depozitul nostru e garajul de sub galerie, ne-am hotarat, asa cum facem, din cand in cand si in U.S. sa organizam un GARAGE SALE. Asadar, scoatem la vanzare destul de multa arta originala. Preturile pornesc de la 20 de ron pana la max 390 ron. GARANTAT!

   Daca vreti sa va decorati locuinta, sa va bucurati de arta sau sa cumparati un cadou ieftin (dar care arata scump) acum e momentul!
   Nu uitati: fiind GARAGE SALE ne place sa ne tocmim!
   Lucrari de grafica, ulei sau acrilic pe panza, litografii, memorabillia, collectables, unele inramate, altele neinramate, tricouri din seria artwear.... peste 300 de lucrari."

Program: 10:00 - 18:00
Adresa: Strada Putul lui Zamfir, nr. 45, Bucuresti

Expozitia: Tour EiffelArta plastica contemporana romaneasca


Florian Doru Crihana


22 septembrie - 2 noiembrie 2012


Biblioteca Franceza Eugen Ionescu, Galati

Cateva dintre lucrarile "la tema" gasite pe net. Eu cred ca vor figura si-n expozitie (!)
Pe simezele CapitaleiArta plastica contemporana romaneasca


Razvan Stanciu - Razu


Muzeul Municipiului Bucuresti (Palatul Sutu)


1-14 septembrie 2012
Expozitie de pictura Razvan Stanciu - Palatul Sutu


Razele campului


 Twisted symphony

Twisted Symphony

Tablouri de vis va ofera : Razvan Stanciu : Hey

Hey

Tablouri de vis va ofera : Razvan Stanciu : Photographer

Fotograful
The-Brig

The Brig

Venice

VeniceSagrada-Familia

Sagrada Familia

Tablouri de vis va ofera : Razvan Stanciu : In Zori

In zori

Mont-Saint-Michel

Mont Saint-Michel

Tablouri de vis va ofera : Razvan Stanciu : Domul

Dome

Tablouri de vis va ofera : Razvan Stanciu : Peles

Peles
Zilele Europene ale PatrimoniuluiCastelul Miclauseni


16 - 23 septembrie 2012

   In cadrul acestei manifestari, Castelul Miclauseni deschide usa catre lumea 
Sturdzestilor ! In salonul mare vor fi expuse publicului pentru prima data obiecte 
personale care au apartinut membrilor familiei Sturdza - ramura Miclauseni.Maria si Ecaterina Sturdza - mama si fiicaGeorge Sturdza in Sala de arme

Observatie: Castelul se afla in satul Miclauseni, la 20 km. distanta de orasul Roman

Arta si mestesugSuflete frumoase - Restituind comori


Restaurare obiecte lemn

    L-am intalnit pe Eugen Stefanescu intaia data la targul Mester(esti) de la Muzeul Taranului Roman. Din chiar prima zi de septembrie. M-a impresionat deosebit de placut; la fel si sotia lui, Delia. Pentru ceea ce realizeaza, dar mai ales pentru sufletul pe care-l pun in incercarea, spun eu reusita, de a prelungi cu ani buni viata unor obiecte care sa ne infrumuseteze traiul cotidian. Si pentru ca am dorit ca munca lor sa fie cunoscuta cat mai bine si altora i-am rugat sa-mi dea mai multe informatii. Ce am aflat veti cunoaste si voi in randurile care urmeaza...


    Eugen s-a nascut pe 27 iulie 1958, la Targu Jiu, judetul Gorj. "Casatorit, doi copii. Iubesc obiectele, lucrurile vechi, asa sunt eu."


    Are o casa veche si un teren, primite ca mostenire in comuna Barbatesti, la circa 40 de kilometri de localitatea natala. Si-ar fi dorit tare mult sa-si construiasca aici un atelier, vis inca neimplinit din cauza problemelor financiare.


    "Niciodata nu am gasit o modalitate sau un sprijin financiar adevarat pentru a porni intr-o actiune de anvergura care sa sprijine realmente munca mea.  Asa ca tot ce am lucrat, am lucrat in curtea si in casa mea, salvand obiecte vechi care, cu siguranta, ar fi ajuns lemne de foc." 


  "Am calatorit cum am putut, cand am putut si am muncit in casa de la tara in perioada calda, iar in micutul nostru apartament, in perioada rece. In acelasi timp, imi castigam existenta, asa cum o face tot romanul obisnuit, aici, la noi in tara.""Terminam un ciclu de munca si o luam de la capat: iar calatoream, iar cautam, iar gaseam obiectele, iar cumparam materialele de care aveam nevoie, iar incepeam munca."


"Totul pentru a readuce la viata obiecte care tin de traditia noastra si pentru a hrani o pasiune pe care, probabil, am avut-o dintotdeauna, dar pe care am descoperit-o cu adevarat atunci cand am adus la viata primul obiect vechi, cu mult peste zece ani in urma.   "Am incercat sa innobilez aceste obiecte pentru ca satul de altadata a fost dat uitarii, si vreau ca tinerii din zilele noastre sa regaseasca in ele frumusetea si caldura satelor de odinioara."   "Sa le priveasca cu placere si sa si le doreasca in casele lor. Sa le simta vechi, incarcate de amintiri valoroase si totodata noi, luminoase, pline de culoare. Sa le iubeasca. Sa nu uite trecutul. Sa ne cunoasca si altii."


    "Acesta este si motivul innobilarii lor, fapt pentru care am fost criticat uneori, asezat pe patul lui Procust. Ieseam din tipare."    "Dar ele, obiectele muncite si de mine, vor mai dura alta suta de ani sau poate mai mult si poate altcineva, in viitor, va dori sa faca acelasi lucru, pentru dainuire."


"Cam aceasta este povestea mea."


Prea multe nu mai sunt de adaugat. Tot respectul  si toata aprecierea mea !.
Pentru cei care doresc aceste minunatii, sau altele, readuse la viata cu atat de multa truda, 
iata si datele de contact:

telefon: 0734 166 962; 076 3 277 147
e-mail: delia.stefanescu@yahoo.com