vineri, 21 martie 2014

Anul Brancoveanu




Muzeul National de Arta al Romaniei


Muzeul Colectiilor de Arta, Bucuresti


24 martie 2014




    Pe 24 martie 1714 Constantin Brâncoveanu primea ordinul de mazilire care va declanşa evenimentele tragice ale martiriului său, comemorat anul acesta.
    Pe 24 martie 2014, de la ora 17.30 vă invităm în Lapidariul de la Muzeul Colecţiilor de Artă (Calea Victoriei 111) la o întâlnire care deschide seria de evenimente organizate de Muzeul Naţional de Artă al României cu ocazia Anului Brâncoveanu.
Accesul este gratuit, în limita locurilor disponibile, pe bază de înscriere la programari@art.museum.ro sau prin telefon la 021.314.81.19.
Mai multe detalii aici:  http://www.mnar.arts.ro/Evenimente

Concert folcloric international




Prezente romanesti peste hotare


Angela Buciu


Montreal, Canada


25 aprilie 2014




Detalii si bilete pe: www.Evenimente.ca
***ZigZag Roman-Canadian

Roots




Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti


Dans traditional grecesc


Bucuresti


30 martie 2014



Scara cu flori




Arta plastică contemporană românească


Muzeul de Artă Constanța


ediția a VIII-a, 19 martie - aprilie 2014





Constănţenii pot... urca, timp de trei săptămâni, spre sala Alexandru Ciucurencu a Muzeului de Artă, unde vor descoperi Scara cu flori, expoziţia de pictură şi de grafică a Filialei Constanţa a Uniunii Artiştilor Plastici din România. 
   "Expoziţia se face, în fiecare an, ca un omagiu adus lui Ştefan Luchian, care, în urmă cu mai bine de 100 de ani, a realizat una dintre capodoperele incontestabile ale artei româneşti, Scara cu flori. Expoziţia nu este un inventar al florilor de primăvară, ci o cuprinzătoare sinteză a creaţiilor artiştilor constănţeni, începând cu lucrări în care obiectele sunt recognoscibile, dar sunt şi lucrări abstracte”, a spus directorul Muzeului de Artă, dr. Doina Păuleanu la vernisajul expoziţiei.
   Inspiraţi de capodopera lui Ştefan Luchian, Scara cu flori, s-au întrecut în a crea lucrări care să amintească de primăvară: Iulia Balică, Loretta Băluţă, Cătălin Botezatu, Eugenia Leca Botezatu, Aurelian Broască, Adrian Chilipirea, Constanţa Petrescu Dănilă, Florin Ferendino.    
   Lista artiştilor tomitani expozanţi continuă cu: Constantin Grigoruţă, Iolanda Manolescu, Niţă Manolescu, Tudor Mirescu, Doina Misian, Nicolae Morărescu, Lelia Rus Pîrvan, Laura Nistorescu Seniuc, Ignat Ştefanov şi Filiz Velula.
***telegrafonline.ro via Eugenia Botezatu Leca.

Arme de foc din colectii muzeale




Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Prahova


Ploiesti


25 martie - 24 septembrie 2014




    Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova vă așteaptă marți, 25 martie 2014, ora 12.00, la sediul său din Ploiești, strada Toma Caragiu, nr. 10, să participați la vernisajul expoziției temporare Arme de foc din colecții muzeale, organizată în colaborare cu Muzeul Național Bran.
   Această expoziție reprezintă o continuare a ciclului de manifestări culturale pe această temă, început în anul 2012, cu vernisajul expoziției Arme albe în colecții muzeale, care s-a bucurat de un real succes în rândul vizitatorilor. Ea aduce în atenția publicului o scurtă istorie a evoluției armelor de foc, prin expunerea unei colecții comune, care cuprinde piese deosebite, din diferite zone geografice și perioade istorice.
   Sunt expuse și câteva arme deosebit de valoroase, parte dintre ele bogat ornamentate cu intarsii de aur, argint, sidef și chiar cu sculpturi în os.
   Expoziția va putea fi vizitată până la data de 24 septembrie 2014, de marți până duminică, între orele 9.00-17.00.

Crucea - mangaiere pentru omul launtric




Libraria Sophia, Bucuresti


Ioana Bindea, Teodor Bindea


21 martie - 21 aprilie 2014







Balchik - Bucuresti




Arta plastica contemporana


Valentin Shaltev


Galeria Caminul Artei, Bucuresti


27 martie - 9 aprilie 2014




   Uniunea Artistilor Plastici din Romania va asteapta la expozitia de pictura BALCHIK - BUCURESTI la galeria Caminul Artei, in perioada 27 martie - 9 aprilie 2014. 
Expune artistul Valentin Shaltev.
Vernisajul expozitiei va avea loc pe data de 27 martie, ora 17.00

Opera sub clar de...lupa




Muzeul Colectiilor de Arta, Bucuresti


23 martie 2014




   Nu uitaţi că duminică, 23 martie 2014, ora 11.30 vă invităm la Muzeul Colecţiilor de Artă la programul OPERA SUB CLAR DE... LUPĂ.
  De data aceasta opera analizată este desenul Peisaj - Guyon (1859) de Camille Pissarro, aflat în Colecţia Elena şi Anastase Simu.
  Se plăteşte doar biletul de intrare în muzeu (15 lei întreg, 7,5 lei redus), fără taxa de ghidaj obişnuită.
  Participarea se face pe bază de programare la telefon la 021.314.81.19 sau prin e-mail la programari@art.museum.ro, în limita locurilor disponibile.
Mai multe detalii aici: http://www.mnar.arts.ro/9635

Salonul literar Axis Libri




Lansare de carte


Doru Viorel Ursu: Sange si carne de om


Biblioteca Judeteana V. A. Urechia, Galati


24 martie 2014




    Biblioteca Județeană V. A. Urechia Galați vă invită luni, 24 martie 2014, ora 15:00, la o Ediție Specială a Salonului Literar Axis Libri, în Sala de lectură Mihai Eminescu, la sediul central, unde au loc lansările volumelor: Sânge și carne de om - Cartea întâi: Drama unui minister decembrie 1989, Sânge și carne de om - Cartea a doua: Acvariul groazei Sibiu decembrie 1989, Sânge și carne de om - Cartea a treia: Enigma mieilor ale autorului Doru Viorel Ursu, fost ministru de interne în Guvernul României. 
Moderator: Zanfir Ilie, Directorul Bibliotecii.