duminică, 21 iulie 2013

Cum se salvează vieți




Societatea de Salvare Bucuresti, 

Serviciul de Ambulanță București-Ilfov


Zilele Porților Deschise


21 - 27 iulie 2013



  In perioada 21- 27 iulie 2013, Serviciul de Ambulanta Bucuresti- Ilfov si Societatea de Salvare Bucuresti organizeaza Zilele Portilor Deschise in 9 statii si substatii din zona Bucuresti- Ilfov.
  Persoanele interesate vor putea vizita statiile si substatiile SABIF, unde vor primi informatii despre istoria Serviciului de Ambulanta si despre tehnicile de resuscitare care salveaza vieti. 
  De asemenea, in cadrul acestui eveniment, respectand regulamentul, exista sansa pentru doritori de a asista la doua cazuri impreuna cu un echipaj de pe Ambulanta, traind o experienta inedita alaturi de medici si de asistenti.
  Anul acesta, artistii implicati in campania 2% (Alb Negru, Marfar, Daniel Lazar, Alex Porro-Benetone Band, Florin Grigore-Etno, Ionut Andras- Ro-Mania, Grupul folcloric Trei pazeste, Razvan Stef- Vocea Romaniei 2012, Florin Iordache-Krypton, Marfar, Sorin Danescu (Diesel) si Daniel Ignat (The R.O.C.K.)), vor fi din nou alaturi de Societatea de Salvare Bucuresti si vor participa la activitatile din cadrul Zilelor Portilor Deschise.


Program de vizitare- Zilele Portilor Deschise, 21- 27 iulie
· 09:00-13:00 si 15:00- 19:00 : Sediul Central-Str. Mihai Eminescu, 
nr. 226, sector 2 , Bucuresti
· 15:00- 19:00 : Substatia Sector 1 – Str. Pajurei, nr. 15A
· 15:00- 19:00 : Substatia Sector 3 – aleea Lunca Bradului, nr. 1A
· 15:00- 19:00 : Substatia Sector 4 – aleea Iuliu Hateganu, nr. 1
· 15:00- 19:00 : Substatia Sector 5 – Str. Leresti, nr. 22
· 15:00- 19:00 : Substatia Sector 6 – B-dul Uverturii, nr. 81
· 15:00- 19:00 : Substatia Magurele – platforma Magurele, nr. 1,Magurele, Ilfov
· 15:00- 19:00 : Substatia Saftica – sos. Bucurestilor, nr 2A, sat Saftica, Balotesti, Ilfov
· 15:00- 19:00 : Substatia Voluntari – sos. Afumati, nr. 94-96, Voluntari, Ilfov

***Romani Diaspora

Gest de toata lauda




Agentia de Stiri Bune


Sediu permanent pentru Teatrul de Papusi Ciufulici


Ploiesti


iulie 2013







  Dupa cum ne informeaza Iubesc Ploiestii, Fundatia Timken Romania a aprobat o donatie de 300.000 de dolari catre Primaria Municipiului Ploiesti pentru reamenajarea, modernizarea si transformarea imobilului din b-dul. Independentei nr. 14 in sediu permanent pentru Teatrul de Papusi Ciufulici. Felicitari pentru implicarea in pastrarea patrimoniului arhitectural al orasului si sustinerea culturii locale ! 

Empatizare




Arta plastica contemporana romaneasca


Elena Scutaru, Marcel Scutaru


 Expozitia: Forme empatice


Galeria Galateea, Bucuresti


25 iulie 2013








Vernisaj: joi, 25 iulie, ora 19:00.

   Imaginile se influențează și se amprentează reciproc dacă se află una în vecinătatea alteia. Acestea coabitează fără a-și încălca teritoriul, fără a-l violenta. Ele își împrumută una alteia elementele figurative, senzitive, reflexive, expresive, apropiindu-se de ceea ce înseamnă empatia formei.
  Expoziția pornește de la ideea de empatizare a operelor de artă aflate în atelierul Elenei și al lui Marcel Scutaru. Cu cât lucrările stau mai mult timp împreună, acestea preiau din imagistica celeilalte. Cei doi artiști dezvăluie spectatorului un traseu al corespondențelor, în care imaginile aparțin unor discursuri diferite, dar se amprentează reciproc datorită alăturării.
  Unul dintre elementele de legătură a celor două discursuri este ideea de colecție. Elena colecționează portretele celor dragi prin ilustrarea lor la modul literal, iar Marcel înfățișează forme de locuire prin casele arhetipale.
  Un alt element comun celor doi artiști este pasărea. Așa cum aceasta este legată de cuibul său, tot așa omul este visceral legat de căminul său. Cuplul creează în jurul său un spațiu mistic, pe care-l accentuează prin prezența căminului asemeni lucrărilor lui Marcel. Prezența păsării subliniază frumusețea portretului în sculpturile Elenei Scutaru.
  În parcursul expozițional, expresia epurată a formei este un alt punct comun. Tridimensionalitatea formei hieratice care își extrage seva din arta egipteană este modul de expresie al lui Marcel Scutaru. Elena preia același model de reprezentare din arta arhaică, transpunându-l în relief.
  Cei doi artiști aparțin unui loc bine determinat din arta contemporană românească, iar acel loc poate fi ușor recognoscibil pentru că este amprentat cu efigia Scutaru.
(Raluca Băloiu; curator)

  Finisajul expoziției Forme empatice va avea loc vineri, 16 august, ora 17.00. În cadrul acestuia, Alex Buescu va susține un performance.

Raluca Băloiu,
Manager Galeria Galateea
(Calea Victoriei 132, sector 1, Bucureşti)
tel:+40 21 317 38 14, mobil: +40 745 355 941

Program galerie: 
11.00 – 19.00 (luni), 12.00 – 20.00 (marţi-vineri), închis sâmbata şi duminica.

Alaturi de Kafka, Beckett si Godard




Tramvaiul 26


Primul secol - Gherasim Luca


Bucuresti


23 iulie 2013






  Marți, 23 iulie, în Tramvaiul 26 (strada Cercului nr. 6), începând cu ora 21.00, te așteptăm la petrecerea de poezie dedicată celui pe care Gilles Deleuze îl trece, alături de Kafka, Beckett și Godard, printre exemplele de personalități "străine în propria limbă": "Gherasim Luca est un grand poète parmi les plus grands: il a inventé un prodigieux bégaiement, le sien. Il lui est arrivé de faire des lectures publiques de ses poèmes; deux cents personnes, et pourtant c’était un événement, c’est un événement qui passera par ces deux cents, n’appartenant à aucune école ou mouvement".

Din program :

Sound poetry performance de/cu Irinel Anghel
Poezie de Saviana Stănescu (google me)
si alte surprize

  Gherasim Luca este citat, printre altele, și pentru următoarea demontare a mimetismului de natură suprarealistă: "Există descoperiri suprarealiste, dar nu există maniere suprarealiste aplicabile ca atare și care nu ar face decât să înlocuiască vechile și odioasele metode ale poeților, ale pictorilor sau ale scriitorilor". (Luca & Trost: Dialectica dialecticii, 1945)
  “I walk the streets of Paris broke and hairlong and bowed and bugged under the loom of gargoyles … Met one good poet who has book out, a man named Ghérasim Luca, wrote a book of verse called: Heros-Limite.” (Gregory Corso, letter to Lawrence Ferlinghetti, 1957)

Tot la București s-au născut și:
  Irinel Anghel tocmai a speriat conservatorii din Târgu Jiu atunci când a interpretat compoziția sa dedicată lui Gherasim Luca.
  Saviana Stănescu s-a stabilit la New York de ani buni și specialitatea ei a devenit teatrul. Drumul de la poezie la teatru i-a fost influențat de Luca.
  "Ca în marile naufragii, le indicăm poziția noastră exactă, La 44°5` latitudine Nordică și 26° longitudine estică"

Pasionati de zbor




Hobbyconstruct Air Show


Aerodromul Sanpetru


19 - 21 iulie 2013







   Zeci de aeromodeliști din țară și de peste hotare s-au întâlnit, în perioada 19-21 iulie, pe aerodromul din Sânpetru, la cea mai mare manifestare de acest gen din țară – Hobbyconstruct Air Show. 


   Vremea bună i-a mobilizat pe cei pasionați de zbor si tehnica de ultimă generație, pentru a admira spectacolul aerian susținut de maeștri ai zborului telecomandat și aparatele lor zburătoare, adevărate bijuterii tehnice în care s-au investit multă muncă, pasiune și echipamente extrem de performante. 


   În pauza dintre zboruri, domnul Giro Zoltan, organizatorul evenimentului, a invitat participanții la o tocană gătită cu pricepere de soțiile piloților. La eveniment au participat șaizeci de piloți și constructori, precum și un număr de aproximativ trei sute de spectatori.








***Gazeta Cetatii via Colectionari

Asa cum a fost




Romania de-altadata


Un album cat o viata


Colectii si Colectionari










Foto Royal. Bul. Elisabeta 8 Bucuresti.




La Eforie. Pe fundal apare vila (hotelul) Belona.


Personajul din mijloc pare a tine in mana o sorcova de unde banuiesc ca fotografia este realizata in timpul sarbatorilor de iarna. Fata din dreapta tine pe umar o pereche de patine. Se indreapta oare, pe langa Casa Armatei, spre Cismigiu ?


Pe Calea Victoriei. Pe fundal se zareste Hotel Bulevard. Foto "City" Film. Calea Victoriei 19 (Gradina Colos), Bucuresti.






O intrunire la care participa , printre altele, Scoala Primara de Fete nr. 44 si Scoala de Baieti nr. 43.





Sa fie oare la Paris ?



Singura fotografie adnotata: M. I. Paun (?) 29 octombrie 1933, Galati.



O fotografie destul de ciudata, parca nu ar fi din tara. Pe verso poarta inscriptionarea: G. Samoil Tana. Str. Poterasi No. 32.




Pe copertile nr. 2 si 3 ale albumului sunt lipite fotografii in format foarte mic (tip legitimatie), replici ale unor poze gasite in album. Studiindu-le cu lupa am aflat ca s-a folosit film de tip Agfa. 

Am fost din nou la targul cu vechituri de unde am achizitionat numeroase ilustrate dar si un mic album cu fotografii interbelice. Nu erau toate paginile complete si nici inscriptii lamuritoare asupra personajelor din imagini. Desi nu sunt intr-o ordine cronologica se observa destul de lesne o adevarata "istorie de familie". Cred ca este vorba de oameni relativ instariti, oricum peste medie. O dovedesc imbracamintea, locurile in care au fost facute fotografiile si chiar faptul ca si-au permis atatea poze. Pot face unele presupuneri dar m-am oprit numai la informatii de care sunt sigur intr-o proportie destul de mare. Rasfoind albumul, parca mi-a trecut un film prin fata ochilor. Despre oameni, la urma urmei obisnuiti, trecuti prin viata, cu bucuriile si necazurile ei. 
Trece vremea si noi o data cu ea !