joi, 13 decembrie 2012

Roaba de Cultura



Initiative de toata lauda


Parcul Herastrau, Bucuresti


15 decembrie 2012





   Sâmbătă, 15 decembrie, vă aşteptăm începând cu ora 13:00 în Herăstrău, pajiştea Pescăruş. O să avem colinde, vin fiert şi ceai cald, asta ca să ne încălzim în timp ce scriem mesaje pe globuri, pregătim daruri şi împodobim un frumos brad (nu tăiat, ci în ghiveci !).
   Vrem să facem o surpriză Centrului de Primire Urgenţă Copil Abuzat – Fete.
   Dacă doriţi să contribuiţi la surpriză, puteţi aduce lucruri de acasă, pe care nu le mai folosiţi: cărţi, CD-uri sau DVD-uri cu muzică şi filme, culori, carioci, rechizite, orice credeţi că ar face mai fericite fetele din Centru, cu vârste cuprinse între 0 şi 17 ani.
  Vă aşteptăm !

Organizaţia Green Revolution

Ziua Porților Deschise



Librăria Șt. O. Iosif


Brașov


15 decembrie 2012





   De peste două decenii Librăria Şt. O. Iosif trăieşte o poveste frumoasă, alături de braşoveni. Este povestea cărţilor care vă privesc cu drag şi a muzicii care vă cucereşte discret.
   Pe 15 decembrie, povestea merge mai departe: Salonul Şt. O. Iosif împlineşte 2 ani de la deschidere şi vă aşteaptă la Ziua Porţilor Deschise !
   La ora 17:00 veţi avea parte de o ediţie aniversară a Clubului de Lectură, în compania scriitorului Filip Florian. 
   La ora 19:00, Cvartetul Gaudeamus vă întâmpină cu un recital de excepţie 
   La ora 21:00 pregătim prima proiecţie a Cinematecii Şt.O.Iosif.
Pe toată durata zilei beneficiaţi de REDUCERI ANIVERSARE –între 20 şi 50% la cărţi şi cd-uri!
         Vă aşteptăm sâmbătă, 15 decembrie (in intervalul orar 10:00-21:00) în 
Librăria Şt. O. Iosif, str. Mureşenilor nr. 14, locul în care CULTURA SE SIMTE... DE APROAPE.


Targ de Antichitati



Colectii si Colectionari



Galleria Mall, Piatra Neamt


14 - 16 decembrie 2012



TARG DE ANTICHITATI GALLERIA MALL PIATRA NEAMT 14 - 16 DECEMBRIE 2012

Expozitia cu vanzare va ofera, printre altele:
obiecte decorative, numismatica, bijuterii, ceasuri, picturi, filatelie, alte obiecte vechi
Program: 10:00 - 19:00
Informatii: 0740 971 133


Marche de Noel



Targul Cadourilor de Designer


The Ark, Bucuresti


editia a IV-a, 15 - 16 decembrie 2012



   MARCHÉ de NOËL păstrează şi anul acesta tradiţia cadourilor de designer şi revine cu o nouă ediţie pe 15 şi 16 decembrie la The Ark, str. Uranus nr. 150. Târgul va fi deschis pentru vizitatori în intervalul orar 10.00 - 20.00.
   Ajuns la cea de a patra ediţie, Târgul Cadourilor de Designer MARCHÉ de NOËL reuneşte şi anul acesta o selecţie eclectică de designeri şi artişti menită să satisfacă gusturile vizitatorilor prin calitate, varietate şi noutate.
   “Ca în fiecare an am făcut o selecţie a celor mai importanţi designeri din zona de bijuterie, vestimentar şi decoraţiuni pentru a oferi participanţilor la târg cadouri deosebite pentru cei apropiaţi lor. În fiecare ediţie a târgului am reuşit să strângem sub umbrela MARCHÉ de NOËL mai mult decât obiecte, zicem noi, am adus creaţii care să inspire o poveste celor cărora dăruiesc şi celor care le primesc. Îi aşteptăm şi la această ediţie pe toţi cei care fac din cumpărarea cadourilor de Crăciun o sărbătoare în sine” a declarat Dan Pierşinaru, fondatorul platformei AUTOR bijuterie contemporană şi organizatorul târgurilor AUTOR şi MARCHÉ de NOËL.
    Anul acesta fiecare categorie de obiect este reprezentată la târg de următorii designeri:

Bijuterie

Carla Szabo, Lady Magpie, The Awesome Project, Andreia G. Popescu, Alis Lalu, 
Alina Carp, Moogu, Ostra Berdo, atelier 44, Maria Filipescu, Ioana Enache, Noha Nicolescu, 
Expression, Romana Topescu.

Vestimentar

Cristian Samfira, Patzaikin, Edita Lupea, Fe[Male] by Mirela Fraser, Ligia Carabeţ, 
Berenike, Lo Spaccio, Demoiselle&Oana Big, Ciprian Vrabie.

Decoraţiuni 

Ana Wagner, Anca Fetcu, Raluca Arnăutu, Luna de pe cer, Anca Fetcu, Irina Neacşu, 
Lightsquare şi Agnes Kezseg.

Vor fi, de asemenea, prezente şi lucrări de artă realizate de Mădălina Andronic.


  În cadrul târgului va avea loc PREVIEW & PROTOTYPE SALES – o incursiune în colecţia 2013 a brandului PATZAIKIN si o întâlnire cu designerul Olah Gyarfas, designerul principal al brandului.
  Participanţii vor putea, de asemenea, asista la ateliere interactive de pictură pe porţelan susţinute de Villeroy & Boch.
  Şi pentru că de la nici un târg de Crăciun nu pot lipsi deliciile gustative, cei de la Omnivore's Dilema şi de la Amărui de Ciocolată vor pregati cadouri dulci şi bunătăţi pentru cei ce ajung la MARCHÉ de NOËL.

   Târgul Cadourilor de Designer este susţinut de Lenor Parfumelle.
   Parteneri media: Radio Guerilla, The One, Glamour, TATAIA, 7 Seri, Igloo, Modernism.ro, Designist.ro, 121.ro, Fashionandbeauty.ro, Hotcity.ro, Feeder.ro, Metropotam.ro, Gingergroup.ro, Bazavan.ro, Placerileluinoe.ro, Visuell.ro, Eroiiromanieichic.ro, Alomoda.ro, Hipmag.ro, Hypestreet.ro, Neaparat.ro, Agentiadepresamondena.ro, Orasulmeu.ro, Stiupecineva.ro

Biletul de intrare este 10 lei.


Pentru mai multe informaţii:
Mihaela Mureşanu
0751 078 152

Expozitia: Beyond



Arta plastica contemporana romaneasca


Cristina Joia


Grand Cafe Galleron, Bucuresti


17 decembrie 2012 - 17 ianuarie 2013






   Luni, 17 decembrie 2012, ora 19.00, la Grand Café Galleron, din strada Nicolae Golescu, numărul 18 A (în spatele Ateneului Român), SYNCHRO ART vă invită la vernisajul expoziţiei BEYOND, ce poartă semnatura Cristinei Joia.
  Cunoscută publicului din România mai mult ca designer, Cristina Joia este un artist vizual complet. A fost premiată la Paris, a avut expoziţii personale în Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii, iar lucrările ei se regăsesc în colecţii private din Monaco, Belgia, Germania, Canada, Marea Britanie si SUA.
 "Asemenea unui alchimist, Cristina Joia experimentează diferite mecanisme vizuale creând un spatiu ludic. Prezenţa umană, aproape imaterială, devine un semn vizual într-o febrilă căutare a sinelui, dincolo de graniţele pânzei. Lucrările sale pun sub semnul întrebării ideea de substanţă, materia  nu e folosită pentru a infăţişa o idee, ci este un subiect in sine. Cu fiecare piesă privitorul ia parte la un ritual de construcţie şi deconstrucţie. Impredictibilitatea suprafeţei este populată cu  simboluri: cerc, amprentă, cub, aripă, chipuri , linii alcătuind un eseu vizual ce pare că se rescrie permanent."(George Turia, artist vizual, Toronto)
   Proiectul Beyond ne poartă într-o impresionantă călatorie dincolo de aparenţă, într-o încercare -spunem noi reuşită - de a descoperi linia fină dintre interiorul ascuns al lucrurilor şi exteriorul sesizabil, provocandu-ne să extindem limita percepţiei.
   La vernisajul de luni, alături de artistă vor fi doi buni prieteni ai acesteia: Gabriel Bălănescu  şi Lestat Monroe.
   Mai multe detalii despre Cristina Joia la : www.cristinajoia.com

Organizator: SYNCHRO ART
Sponsorii evenimentului: ZAREA, ARTESANA
Parteneri media: ArtAct Magazine, Modernism.ro, Șapte Seri, Veioza Arte, Senso TV/ARTE, Onlinegallery.ro, 4Arte, Agenția de cARTE, Vernisaje.com, Cititor de Proză-Republica Artelor, Biblioteca Multimedia Maia Martin.
  Lucrările vor fi expuse la Grand Cafe Galleron, în perioada 17 decembrie 2012-17 februarie 2013, zilnic între orele 9.00-24.00.
  Persoană de contact (programări de interviuri, rezervări lucrări si informaţii suplimentare legate de eveniment sau artist): Anca Artimon Andrei, anca.artimon@synchroart.ro, telefon: 0729.05.84.59

Magia zapezii si a sarbatorilor de iarna


Arta plastica contemporana romaneasca


Careul Artelor Amfora


Cercul Militar, Constanta


13 decembrie 2012 - 9 ianuarie 2013







   La Careul Artelor Amfora, care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Cercului Militar Constanţa, a fost vernisată, ieri (13 decembrie), expoziţia Magia zăpezii şi a sărbătorilor de iarnă. Ultimul eveniment expoziţional al anului reuneşte pe simeze lucrări de pictură, grafică, sculptură, icoane, măşti şi goblen.
   Cei 16 artisti care s-au străduit să redea, prin culoare şi formă, farmecul anotimpului hibernal sunt: Rareş Alexandrescu, Gheorghe Caraiman, Claudia Chirmiciu, Eugenia Coman, Niculina Dobre, Nicu Grigoraş, Radu Horobăţ, Chirică Ivanof, Vasile Munteanu, Paraschiva Petre, Cristina Petrescu, Vasilica Pop, Marian Sârbu, Ioanita Stănescu, Ecaterina Topor, Niculina Vizireanu. Prezentarea vernisajului a fost realizata de catre muzeograful Geta Deleanu de la Muzeul de Artă. (telegrafonline.ro)








La toata casa-i lumină



Radio Cluj


Spectacol de colinde


Cluj-Napoca


14 decembrie 2012



   Vineri, 14 decembrie 2012, de la ora 18:30, în sala de spectacole a Studioului Radio Cluj, vin să colinde grupuri folclorice, solişti şi ansambluri care aduc la Radio Cluj şi în casele dumneavoastră tradiţiile şi sfintele colinde ale Crăciunului.
   De asemenea, în deschiderea spectacolului va fi lansat un CD cu colinde produs de Asociaţia Clubul Vedetelor şi Asociaţia LIBRIS Braşov, o asociaţie culturală cu peste două decenii de activitate în domeniul difuzării de carte şi muzică, în parteneriat cu Radio România Cluj.
   Totodată, corul de copii al Asociaţiei Clubul Vedetelor va susţine un program de colinde care se regăsesc pe CD-ul lansat.
   Gazdele dumneavoastră vor fi Daniela Mureşan Chişbora şi Alin Pop.
   În caz că nu veţi putea fi prezenţi în sala de spectacole, concertul va fi transmis în direct de la ora 18:30 la ora 21:00 pe frecvenţele Radio Cluj.
Intrarea este liberă.

Ierni cu dor de dans



Arta plastica contemporana romaneasca


Daniela Voicila Dragulescu


Palatul Parlamentului, Sala Constantin Brancusi, Bucuresti


10 decembrie 2012 - 18 ianuarie 2013







  "Prezenţa Danielei Voicilă Drăgulescu în peisajul plastic contemporan aduce cu sine o formidabilă şi atât de necesară doză de reverie, precum şi nostalgia unui tărâm al păcii sufleteşti profunde. Picturile ei, însoţite de scurte şi revelatoare fragmente literare – Lucian Blaga, George Topârceanu, George Bacovia, Ion Druţă – lucrările sale îşi revendică până la un punct sorgintea livrescă, peste care se suprapune cu încântată îndemânare fiorul evocativ, uneori liric, alteori tumultos al universului copilăriei şi al visului eliberator. Laviuriule şi uleiurile, inspirat integrate sufletului omenesc în toate ipostazele lui vizibile sau inefabile, susţin fără echivoc ideea etern necesară, potrivit căreia dincolo de toate zbaterile şi grijile cotidiene, sensibilitatea, căldura luminilor interioare şi dragostea pentru cele însufleţite vor susţine mereu dreapta cumpănă a lumii." (Adrian-Nicolae Popescu)
   “Natură complexă, artista demonstrează cu asupră de măsură că fantezia sa se adaptează perfect atât unui traseu creator individual, acela al artistului vizual care semnează pictură, grafică ori acuarelă.” (Oltița Cîntec)
   Expoziţia este deschisă în perioada 10 decembrie 2012 – 18 ianuarie 2013, la Palatul Parlamentului, Sala de expoziţii Constantin Brâncuşi, str. Izvor 2-4, sector 5, Bucureşti.
Program: de luni până vineri, între orele 10:00-17:00.

Pe simezele brasovene



Arta plastica contemporana romaneasca


Stefania Nistoreanu


Galeria de Arta Transilvania, Brasov


25 noiembrie 2012 - 5 ianuarie 2013



  Galeria de Artă Transilvania, Braşov, găzduieşte o expoziţie extraordinară a pictoriţei Ştefania Nistoreanu. Pe tot parcursul lunii decembrie şi până la începutul anului viitor, iubitorii de arta vor avea ocazia unei întâlniri în premieră cu o suită de opt lucrări – ulei şi foiţa de aur pe pânza – realizate recent, într-un stil elaborat, absolut spectaculos, care le conferă unicitatea râvnită de orice artist.
   Ştefania Nistoreanu abordează pânză într-o manieră extrem de intimă, dar compoziţiile sale înglobează deseori teme universale, ancestrale şi actuale, în egală măsură. De altfel, lucrările ei reprezintă o sumă de contraste, exprimând realismul şi fantasticul omogenizate armonios, ca într-un panaceu de mult aşteptat. Stilul este îmbogăţit de o imaginaţie fecunda, dublată de o excepţională fineţe artistică.
   “Viaţa pe Pământ este o bătălie continuă cu ceilalţi şi cu propriile noastre ego-uri. Avem, deci, nevoie de cele mai bune arme pentru a supravieţui: realism şi putere de a visa, luciditate şi putinţă de a crede în basme, ochi capabili să privească prin întuneric şi inimă deschisă spre lumină. Iar uneori, când realitatea devine gravă, avem nevoie să ne putem crea o altă lume, un alt univers adevărat. Despre asta este pictura mea”, declară Ştefania Nistoreanu.
   Galeria de Artă Transilvania se afla în Piaţa Sfatului, la numărul 7 şi este deschisă, de luni până vineri, între orele 11.30 şi 19.00, precum şi în zilele de sâmbătă, între 11.30 şi 15.00.

Ce povesteste portul popular romanesc



Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti


Adina Nanu, Ana Stanciu


Bucuresti


5 decembrie 2012 - februarie 2013




   Membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România, unul dintre importanţii specialişti români în costum, prof. univ. dr. Adina Nanu, este autoarea singurei istorii a costumului publicată în România. De peste 50 de ani, doamna Adina Nanu predă cursuri de Istoria Artelor, Istoria Stilurilor şi a Costumului la Universitatea Naţională de Arte şi Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti.


   Ce povesteste portul popular românesc este titlul celei de a 15-a expoziţie a doamnei Adina Nanu, reunind costume şi piese din colecţia familiei, cât şi unele piese oferite de prieteni. 

   În această nouă viziune expoziţională sunt explicate aspectele infinit variate ale portului românesc, înscrise într-un tipar unitar, specific ţării noastre. Este urmărit drumul veşmintelor de la sat, confecţionate din pânză şi lână, la cele purtate la curtea regală, din mătase cu fir de aur şi înapoi la hainele de sărbătoare din satele româneşti.
   Sunt prezentate si câteva studii de caz şi ipoteze de lucru, de pildă asimilarea în costumul pădurencelor a vestimentaţiei de epocă a doamnelor nobile de la Castelul Huniazilor, secolul al XV-lea sau influenţa vestiementaţiei central- europene şi scoţiene în croiul gacilor din Oaş (pantaloni-fustă) cu trimiteri spre croiul kilt-ului scoţian din secolul al XVII-lea (influenţe transmise prin Olanda, Franţa sau Austria).

   La organizarea expoziţiei Ce povesteste portul popular românesc au participat membrii familiei doamnei Adina Nanu: fiica acesteia, Unda Pop - prof. univ. dr. UNA, Ana Stanciu - dr. asistent universitar la UNATC şi Iosif Oprescu - lector univ. dr. la UNA.

Expoziţia poate fi vizitată în perioada decembrie 2012 – februarie 2013, de miercuri până duminică, între orele 09.00 - 17.00.

Informaţii suplimentare:

Biroul Relaţii Publice - tel: 021.317.91.03/int. 178
Birou Expoziţii temporare - tel: 021.317.91.03/int. 186 

Expozitie de arta vizuala:



Arta plastica contemporana romaneasca


Sarbatoarea artelor la Casa Corpului Didactic Iasi


Galeriile de Arta Ion Neagoe, Iasi


prima editie, 14 decembrie 2012 - 31 ianuarie 2013





Vernisaj: 14 decembrie 2012, ora 15.00. 
Prezinta: profesor univ. dr. Constantin Tofan, profesor univ. dr. Petru Bejan si lector univ. dr. Horia Costin Chiriac. 

Curator: asistent univ. Elena- Simona Vranceanu.
Coordonator eveniment: profesor Carmen Sirbu si profesor univ. dr Constantin Tofan.
Grafica materiale promotionale: redactor Mihai Lucaci



Winter in Art



Arta plastica contemporana romaneasca


Alina Manole, Cristian Crestincov, Petre Ghergu, 

Razvan Stanciu


Bell'Agio Casa, Bucuresti


20 - 23 decembrie 2012





   Momentul lunii decembrie este un prilej de bucurie, dar și de bilanț. Dacă toată lumea se supune acestui bilanț, nici artiștii vizuali nu fac rabat de la acest lucru !

   Pentru arta contemporană și mai ales pentru membrii 4 ART (Alina Manole, Cristian Crestincov, Petre-Emanuel Ghergu si Petre-Emanuel Ghergu), acest moment nu este numai unul al bilanțului ci si o alchimie a întâlnirii unei familii de prieteni, o provocare a descoperirii iernii prin compoziții plastice și, ca act final al expozției, o panotare ce oferă o diversitate de opinii, exprimate prin același limbaj: limbajul plastic.





   Membrii grupului doresc, prin realizarea acestei expoziții, crearea dublului dialog: public–artist vizual, și public–opera de artă.


   În aceste momente, când oamenii aleg cadourile pentru noaptea Crăciunului, cei patru tineri propun un cadou special, o operă de artă, operă ce va intra cu siguranță în armonie atât cu scenografia propriului cămin, dar și cu sufletele oamenilor.


  Cadourile și dialogul cu artiștii vor fi găzduite in Casa lui Moș Crăciun, intre 20 si 23 decembrie, la Bell’Agio Casa.


  4 ART are plăcerea să vă invite la vernisajul expoziției Winter In Art, ce va avea loc la Bell’Agio Casa, în data de 22 decembrie, ora 11:00.

Mica Artă Mare



Arta plastică contemporană românească


Galeria AnnArt, București


13 decembrie 2012 - 15 ianuarie 2013





  În prag de Crăciun, la AnnArt puteți vedea expoziția Mica Artă Mare, cu vernisaj joi 13 decembrie, ora 19:00.
  Expoziția reuneşte lucrări "de laborator", schiţe pregătitoare sau lucrări de mici dimensiuni semnate de artiştii din portofoliul AnnArt. Curatorul expoziţiei este Simona Vilău, care a selectat peste 50 de lucrări de pictură, desen, grafică, fotografie şi sculptură.
  "Mica Artă Mare aşază lupa pe interludii de atelier, pe meditaţii extinse şi pe intimităţi greu accesibile. Desenul, linia, proiectarea pe un colţ de masă a unor mari iniţiative sunt momente dificil de surprins pentru marele public, iar această expoziţie umple şi această lacună, a incursiunii în atelier a unor vizitatori invizibili. Desenele pregătitoare pentru Eva Prima (Adrian Ilfoveanu), cele mai proaspete peisaje de la Rădești (Sorin Ilfoveanu, vara lui 2012), micile secrete din atelierul lui Mircea Roman, florile transilvănene în peniță de Ștefan Câlția, misterele extatic-exotice create de Laura Covaci sau Urmele abstracte sintetizate de Dorin Crețu sunt acompaniate de șarjele spontane ale lui Vladimir Șetran sau de meditațiile compoziționale oferite de Francisc Chiuariu. Prezenţa lui Paul Neagu, prin intermediul unei colecţii private, vine să întregească această selecţie distinsă, în care sunt incluşi artişti români de marcă ai ultimelor decade."(Simona Vilău, curator)
   La vernisaj se va lansa şi catalogul 2013 al Galeriei AnnArt –  Arta timpului tău – o mapă doldora de imagini şi poveşti şi false spaime legate de arta contemporană.
   "Dincolo de frumusețea de factură specială a acestei selecții de lucrări, am avut şi o intenție foarte practic-educativă cu proiectul Mica Artă Mare: să familiarizăm publicul larg cu ideea accesibilităţii artei contemporane. E probabil mai puţin intimidant să ajungi să cunoşti sculpturile înalte şi ţintuite în lemn înroşit ale lui Mircea Roman de pildă privind întâi desenele de exercițiu care l-au condus la lucrarea cea mare: desenele cuprind în sine, întreagă, valoarea de semn artistic a autorului lor. Tot aşa, credem că pentru mult mai mulți iubitori de artă doritori să înceapă o colecție a lor, este mai la îndemână (şi posibil intens-memorabil) să îşi cumpere un mic desen original semnat Ilfoveanu, în pregatirea momentului major când, poate, vor avea o lucrare din cele mari, cu personaje longilin-visătoare la trecerea timpului şi care au consacrat cota impresionantă a lui Ilfoveanu în piața de artă din România." (Gabriela Massaci, Director AnnArt)
   Pe parcursul expoziției, publicul se va putea întâlni inclusiv cu artiştii, în zilele individuale, special dedicate acestora de către Galeria AnnArt.
   Expoziția Mica Artă Mare este deschisă în perioada 13 decembrie 2012 – 15 ianuarie 2013, intrarea fiind liberă.

Mos Craciun vine la Golia



Centrul de Promovare Turistica 


Concert de colinde


Turnul Golia, Iasi


20 decembrie 2012





Targul de Delicatese Culturale



Fundatia Calea Victoriei


Bucuresti


20 -21 decembrie 2012





  Pe 20 si 21 decembrie, intre orele 14:00-21:00, va asteptam in salonul fundatiei din Str. Caimatei – zona Piata Rosetti – la Targul de Delicatese Culturale, la care va puteti delecta cu pictura, muzica, poezie si istorie, in prezenta artistilor:)
  Cu aceasta ocazie veti putea alege unul sau mai multe cadouri, dintre surprizele pregatite:
 - VOUCHERE la atelierele fundatiei din ianuarie si februarie, care vor putea fi cumparate cu discount (10% pentru publicul larg si 15% pentru clientii fideli, detinatori ai cardului de fidelitate) sau Vouchere valorice (100 ron, 200 ron sau 300 ron) care pot fi oferite cadou, beneficiarul urmind sa isi aleaga cursul dorit
 - Lucrari originale – pictura, desen, ilustratie sau obiecte decorative – creatii ale lectorilor nostri artisti plastici: Arina Gheorghita, Alina Dumitrascu si Teodora Varzaru. Veti gasi la targ: pictura pe sticla (icoane si peisaje), cruci din ceramica, podoabe de pom, ilustratii pentru copii, masti pictate si felicitari  de Craciun.
 - CD-uri cu muzica bizantina (cor de voci masculine) interpretata de Grupul Nectarie Protopsaltul
 - carti despre istoria Bucurestilor si grafica (afise) pe teme istorice, de Radu Oltean
 - poezii personalizate, semnate de Mario Barangea,  “alchimist” si profesor de istoria religiilor si scriere creativa la Fundatia Calea Victoriei
 - Moara de Hartie, care va aduce o presa unde puteti tipari pe loc felicitari de Anul Nou, pe hirtie manuala, si veti putea gasi si alte produse ale lor: felicitari, seturi cadou cu hirtie manuala, semne de carte
 - Petruta Banita, artist, care ne va incinta cu papusile (Maritzele) ei cu personalitate, decoratiuni de brad si ciorapei de pus cadouri.
 - Ana Maria Ciobanu va povesti despre cat curaj si cata creativitate iti trebuie ca sa fii jurnalist independent in Romania. Veti putea cumpara numere vechi si noi din Decat o Revista. Joi, intre orele 16.00 – 18.00.
    Joi, 20 decembrie, de la 19:30 va avea loc un mic concert de colinde bizantine si traditionale, sustinut de Grupul Nectarie Protopsaltul
    Inregistrare audio Grupul Nectarie - http://www.youtube.com/watch?v=hnWTi6L99xw

Expozitie documentara



Muzeul de Arta


Andrei Nicolescu - Pacureti


Ploiesti


14 decembrie 2012 - ianuarie 2013






Casa De Pariuri Pe Literatura



CDPL Fest


Club A, Bucuresti


editia a VI-a, 17 decembrie 2012




CDPL Fest 6

   Început în iulie 2012, CDPL (Casa de Pariuri Pe Literatura) FEST ajunge pe 17 decembrie la ediția a VI-a. Conceput ca un cinema literar și spațiu de lecturi cu stand de autor ca element distinct, Fest-ul editorial din Club A reunește lunar scriitori din toate generațiile într-o platformă alternativă de promovare literară.

   Pe 17 decembrie veți avea parte de un documentar de colecție (Sala Oglinzilor), o lansare de poveste (Cosmin Perța își va lansa, alături de Răzvan Voncu și Mitoș Micleușanu, cel mai recent volum, Teofil și câinele de lemn, Editura Herg Benet, 2012) și câteva lecturi de neratat. 
Literatura română scrie pe mine ! 

Bookfest de Craciun



Salon de carte si cadouri


Biblioteca Nationala a Romaniei, Bucuresti


Prima editie, 15 - 23 decembrie 2012





   Pentru cei care își doresc Sărbători mai fericite decât anul trecut, Bookfest de Crăciun - ediția I va fi deschis de sâmbăta aceasta (15 decembrie) de la ora 10.00 și până pe 23 decembrie.



   20.000 de volume, sute de alte cadouri inspirate şi 40 de expozanți sunt pregătiți la parterul Bibliotecii Naționale pentru a satisface cele mai exigente pretenții.




   Bookfest de Crăciun - ediţia I, va avea loc la parterul noului sediu al Bibliotecii Naţionale de pe Splaiul Unirii (vizavi de Tribunalul Bucureşti). Vizitatorii pot găsi aici cele mai bune cărţi, la cele mai bune preţuri, precum şi alte idei de cadouri pentru Crăciun: ceai, cafea, accesorii, muzică, ornamente și felicitări pictate manual, dulciuri și multe altele. Intrarea este gratuită.