vineri, 28 martie 2014

Ne auzim la Majestic




Evocare Gina Patrichi


Hotel Majestic, Bucuresti


31 martie 2014



Marche de la Poesie




Targ de poezie contemporana romaneasca


Institutul Francez, Bucuresti


2 - 5 aprilie 2014





   În perioada 2-5 aprilie, Institutul Francez din București organizează Marché de la Poésie, un Târg de poezie contemporană, ce reunește poeți români din diferite generații, pentru lecturi și dezbateri, și prezintă publicului un invitat special, poetul lyonez Jean-Baptiste Cabaud.
   Este deja o tradiție ca Institutul Francez din București să reunească an de an poeți români, precum și invitați francezi, în cadrul evenimentului Marché de la Poésie. Anul acesta, la începutul lui aprilie, Târgul de poezie propune o formulă extinsă, de-a lungul mai multor zile consecutive, fiecare seară având specificul și invitații ei.
   Miercuri, 2 aprilie, de la ora 19:00, are loc dezbaterea cu tema angajării sociale și politice a poeților. Discuțiile vor fi moderate de poetul, traducătorul și eseistul Bogdan Ghiu. Invitații săi vor fi: Elena Vlădăreanu (poetă), Miruna Vlada (poetă), Luiza Vasiliu (jurnalistă) și Cezar Gheorghe (critic literar).
   Joi, 3 aprilie, poeta Nora Iuga va deschide la ora 19:00, maratonul poetic moderat de Svetlana Cârstean și Marius Chivu. Îi vor urma, în cadrul unei serii de lecturi bilingve, Ioana Nicolae, Alice Popescu, George Floarea, Ștefan Baghiu și Claudiu Komartin. Toți poeții prezenți au publicat volume noi de poezie în 2013, iar cărțile lor au fost deja, într-o măsură sau alta, în vizorul criticii de specialitate.
   Vineri, 4 aprilie, este seara invitatului special, care vine din Lyon, poetul Jean-Baptiste Cabaud. Acesta va prezenta un spectacol mix de lectură și film. Fragmentele video conțin secvențe din spectacolele de poezie sonoră pe care Jean-Baptiste Cabaud le susține împreună cu trupa franceză Saint Octobre.
   Începând de joi și până sâmbătă, 5 aprilie, poetul francez va anima mai multe ateliere de scris cu diverse grupe de copii și tineri, elevi ai Școlii Centrale, ai Liceului Francez Anna de Noailles, cursanți ai Institutului Francez.

Expozitia: 10 + 1




Arta plastica contemporana romaneasca


Lepsa 2013


Galeria Cupola, Iasi


1 aprilie 2014



Ziua Internationala a Cartii pentru Copii




Biblioteca Judeteana Octavian Goga


Editura Ecou Transilvan


Cluj-Napoca


1 aprilie 2014



Efectul Sherlock Holmes




Libraria Humanitas


Victor Ieronim Stoichita


Cismigiu, Bucuresti


31 martie 2014



Mituri, rituri și orizonturi magice în Etnofilozofie




Lansare de carte


Ioan Hotea


Centrul Cutural Sighetu Marmației


28 martie 2014



Valul grecesc




Arta plastica contemporana romaneasca


Centrul Cultural UNESCO Ionel Perlea, Slobozia


1 - 21 aprilie 2014



Un camino perpetuu



Lansare de carte


Mihai Fluerar


Muzeul Brailei, Braila


31 martie 2014



Parfum de epoca...de la Severinum Antiq



Colectii si Colectionari


Targ de antichitati


Jupiter City, Pitesti


4 - 6 aprilie 2014




   Intre 4 si 6 aprilie 2014, SEVERINUM ANTIK organizează un Târg de antichităţi la Piteşti, in centrul comercial Jupiter City (Carrefour). 
   Cei interesaţi sa participe la acest eveniment sunt rugaţi să contacteze organizatorii la următoarele numere de telefon sau pe mail.
severinumantik@yahoo.ro
0753568354 - romeo
0722582997 - sebi

O zi din viata ta la...1900, in palatul Sutu




Muzeul Municipiului Bucuresti


Adrian Majuru


Bucuresti


3 aprilie 2014





***Via Cu-minte de Duminica