duminică, 13 decembrie 2020

Critic literar, publicist și poet

 


Virgil Ierunca (1920 - 2006)Alături de soția sa, Monica Lovinescu.
Articol publicat în Revista Arta Liberă, Nr. 1. 10 decembrie 1944.

***Mai multe despre Virgil puteți afla și de aici: Wikipedia

Pe simezele ieșene

 


Arta plastică contemporană românească


Galeriile de Artă Dan Hatmanu, Iași


15 decembrie 2020 - 30 ianuarie 2021File de istorie (stagiunea 1890 - 1891)

 


De pe scenele teatrului românesc de-odinioară 


Teatrul Național București
Vasile Toneanu.

Privire istorică. Volumul III (Teatrul din București 1877 - 1901).
Editura pentru Literatură. 1969.

Pe simezele de-odinioară

 


Expoziția Națională de Artă Plastică a Elevilor 


Sala Dalles, București 


1968
Articol publicat în Revista Femeia, Nr. 8. August 1968.

Nu mai stăm la coadă, din 4 decembrie. 1944...

 


De pe scenele teatrului românesc de-odinioară
Grupaj publicat în Revista Arta Liberă, Nr. 1. 10 decembrie 1944.

Ofertă promoțională!

 


De pe ecranele cinematografelor de-odinioară 


Cinema Fantasio
Viviane Romance în marele film muzical Carmen care va rula în Capitală.Anunț publicat în Revista Arta Liberă, Nr. 1. 10 decembrie 1944.

Leontina Văduva și marile scene ale lumii

 


Florian Doru Crihană 


Muzeul Municipiului București  


18 decembrie 2020 - 8 martie 2021

Ulterior, durata expoziției a fost prelungitpă (n. a.)

     Cu ocazia aniversării îndrăgitei soprane Leontina Văduva, în perioada 18 decembrie 2020 – 10 ianuarie 2021, în foyerul Muzeului Municipiului București – Palatul Suțu (Bd. I.C. Brătianu nr. 2), Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură, Muzeul Municipiului București și Muzeul Național George Enescu – cu patronajul Ministerului Culturii, Ambasadei Republicii Argentina în România, Ambasadei Republicii Austria în România, Forumului Cultural Austriac din București, Ambasadei Regatului Spaniei în România și Ambasadei Regatului Unit al Marii Britanii în România și în parteneriat cu Galeria Tiny Griffon din Nuremberg, Floria și Wagner Arte Frumoase și Povești – prezintă expoziția Leontina Văduva și marile scene ale lumii, o expoziție realizată special pentru această ocazie de artistul Florian Doru Crihană.

    Inaugurarea expoziției va avea loc vineri, 18 decembrie 2020, ora 18:00, în format online atât pe pagina de Facebook a asociației: https://www.facebook.com/asociatia.muzicaartacultura/ și pe canalul de YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCfZiDeR9wXzrZLOWPFnl9YA, cât și pe pagina de Facebook a Muzeului Municipiului București: https://www.facebook.com/MuzeulMunicipiuluiBucuresti.

    "O expoziție-eveniment, dedicată sopranei Leontina Văduva la aniversare, se transformă, prin talentul și imaginația graficianului Florian Doru Crihană, într-o experiență multidisciplinară și multisenzorială, călătorie nostalgică în capitalele muzicale ale lumii și prilej pentru iubitorii de artă să descopere/redescopere cariera strălucitoare în operă, personalitatea artistică, rolurile preferate ale unei mari artiste lirice, originare din România. Succesele Leontinei Văduva la Paris, la Metropolitan Opera New York, Royal Opera House - Covent Garden, la Scala din Milano, Gran Teatre del Liceu din Barcelona, Teatro Colon Buenos Aires, Staatsoper din Viena sau La Fenice din Veneția sunt reinterpretate vizual de Crihană, de cele mai multe ori în lucrări-pandant, care omagiază pe de o parte rolurile reprezentative – Mimi, Manon, Leila, Mireille, Carmen, Antonia, Gilda, Norina, Susanna, Blanche, Violetta, și pe de altă parte celebrele clădiri și orașele-gazdă ale celor mai bune companii de operă din lume, pe scena cărora Văduva a urcat, cu remarcabil succes, de numeroase ori.”

Cristina Simion – Curator și galerist

Tiny Griffon Gallery, Nuremberg, Germania