marți, 23 aprilie 2013

Tramvaiul 26


Seara de poezie


Stoian G. Bogdan, Marius Surleac, Silvia T.


Bucuresti


26 aprilie 2013





 


   Vineri, 26 aprilie, de la ora 19:30, vă aşteptăm în Tramvaiul 26. Vor citI pentru voi: Stoian G. Bogdan, Marius Surleac şi Silvia T.
   Eveniment prezentat de Iulia Militaru.

   Stoian G. Bogdan (SGB) s-a născut pe 29 octombrie 1983, la Comăneşti. Este absolvent al Facultăţii de Drept şi masterand în Studii Juridice. A publicat poezie în revistele: Vatra, Luceafărul, Tribuna, Pana mea, România literară. Este autorul volumului de poeme Chipurile (2009), volum distins cu premiile: Iustin Panţa, Mihai Eminescu, România literară, Premiul Uniunii Scriitorilor din Romania, Tiuk !. Este autorul romanului Nu-știu-câte-zile (2010) şi al poemului Torrent (2011).
   “Se ştie despre mine că am abilităţi pe care majoritatea oamenilor le găsesc de domeniul fantasticului. Una dintre ele este aptitudinea de-a umbla prin timp, prin spaţiu şi prin vise. Este posibil să mă fi văzut undeva, pe o stradă, într-un vis sau într-o altă viaţă… Dar e la fel de posibil să mă fi uitat. Am citit manuscrisul acestui volum în una dintre plimbările mele în viitor, şi, pentru că mi-a plăcut foarte mult, l-am memorat. Autorul, un poet care-şi spunea SuperStrălucitorul, dat fiindcă l-am publicat eu înainte ca el să-l fi scris, nu va mai exista. Uite-l !”
    Marius Surleac s-a născut în 1982, în Vaslui. A urmat cursurile Facultății de Fizică, Univ. Alexandru Ioan Cuza, Iași; apoi a terminat Masteratul în Biofizică și Biotehnologie, UMF Carol Davila, București. În prezent își face Doctoratul în Bioinformatică la Institutul de Biochimie al Academiei Române, București.
   A debutat cu poeme în antologie la editura Lumen, 2003, Iași. A fost membru în cenaclul Facultății de Litere, Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Iași, în perioada 2001-2004.
Publică poezie și proză scurtă în revistele: Convorbiri Literare, Hyperion, Conta, Oglinda Literară, EgoPhobia, Feedback, Singur, Algoritm literar, Ecouri Literare, 13 Plus. De asemenea publică poezie (în engleză) în revistele: Novo Slovo (Serbia), Atlas Poetica (SUA). Apare în alte două antologii de poezie. Participă cu grupaj de poeme la simpozionul Muza Poetike, Tirana, Albania, 2010.
    Silvia T. (Silvia Grădinaru) – L`enfant terrible (2012)
   "Acum un secol şi jumătate, Arthur Rimbaud schimba complet felul în care avea să se scrie poezie după el. L’enfant terrible al Silviei T. este una dintre cele mai coerente încercări de trezire din obsesia lui „Eu este altul”. Iar mărcile acestui demers sunt detaliile senzoriale selectate în funcţie de relevanţa pe care acestea o au atunci când este vorba despre vitalitatea unui discurs. Vitalitatea, sentimentul viului, sunt cuvintele de ordine în acest mic roman în versuri. Personajul marginal, refuzatul, cel respins capătă în discursul din l’enfant terrible o coerenţă care nu mai este a discontinuităţii, a fracturilor sau a implauzibilului realităţii. Dimpotrivă, Maia surprinsă de silvia t. este un personaj exemplar care îşi asumă condiţia generală a lumii prin secvenţele afective din care îi este alcătuită boala. Tot ce părea că nu mai are loc în poezia secolului XX revine acum: fericire, perfecţiune by error.” (Răzvan Ţupa)

Expozitie foto


Tramvaiul ordean la 107 ani de existenta


Primaria Oradea


25 aprilie 2013






Tramvaiul oradean: Expozitie foto

   Tramvaiele din Oradea au un trecut frumos şi bogat, tocmai de aceea merită să fie omagiate cu o expoziţie istorică de fotografii, la această aniversare frumoasă de 107 ani de existenţă. 
   Vernisajul expoziţiei va avea loc la data de 25 aprilie, în holul Sălii Mari a Primăriei Oradea.
   Organizatorul principal al evenimentului este Oradea Transport Local SA.

Arta plastica contemporana romaneasca


Nicolae Zepciuc


Expozitia: Portrete


Galeria Tuturor - fara resentimente, Suceava


24 aprilie 2013




  La Galeria Tuturor-fără resentimente, de la Complexul Comercial Zimbr Suceava, galerie care s-a deschis şi a intrat în circuitul cultural al urbei de data 20 martie a.c., se deschide miercuri, 24 aprilie, la ora 15.00, expoziţia de pictură intitulată Portrete, semnată de Nicolae Zepciuc.
  Galeria Tuturor - fără resentimente, amenajată în interiorul complexului comercial din iniţiativa Luciei Nica Pricopiuc, se recomandă prin denumire ca o locaţie deschisă tuturor creatorilor, indiferent de apartenenţa acestora la uniunile, societăţile şi asociaţiile artistice.
   Nicolae Zepciuc, un artist autodidact care în luna februarie s-a prezentat pe simezele Muzeului de Ştiinţele Naturii Suceava cu o expoziţie retrospectivă (o selecţie alcătuită din 40 de lucrări), etalează acum un număr de 20 de lucrări în ulei pe pânză. 
***monitorulsv.ro


Educatie pentru Patrimoniu



Muzeul Brailei - Sectia Istorie


Scoala gimnaziala, Scortaru Nou


25 aprilie 2013





   Joi, 25 aprilie 2013, ora 10.30, la Şcoala Gimnazială Scorţaru Nou, jud. Brăila, se va desfăşura o nouă etapă a proiectului educaţional pentru elevi de gimnaziu şi liceu Educaţia pentru patrimoniu, o formă alternativă de cunoaştere a istoriei. 

   Viorel Stoian, muzeograf în cadrul Secţiei Istorie a Muzeului Brăilei, va susține un dialog pe teme de patrimoniu cu elevii clasei coordonate de profesor Claudiu Sachelarie. 
   Ca şi în etapele precedente, elevii vor realiza o clasificare a tipurilor de patrimoniu, vor enumera principalele elemente de patrimoniu imobil din comună, se vor familiariza cu măsurile de protejare a acestuia.

Ansamblul Talancuta



Muzeul National al Taranului Roman


Bucuresti


27 aprilie 2013




   Ambasada Republicii Moldova și Muzeul Național al Țăranului Român vă așteaptă sâmbătă, 27 aprilie, ora 15.00, la concertul Ansamblului Tălăncuţa, care va avea loc în curtea interioară a Muzeului.
   Cu această ocazie va avea loc și lansarea cărții Ansamblul Etnofolcloric Tălăncuța, în cronici și imagini, de Veta Ghimpu-Munteanu.
   Ansamblul Tălăncuţa a fost fondat în 1980, de muzicologul și folcloristul moldovean Andrei Tamazlâcaru. Repertoriul Ansambului conține cântece puţin cunoscute şi neprelucrate, culese de Andrei Tamazlâcaru de-a lungul cercetărilor sale etnologice în Moldova.
   Ansamblul Tălăncuţa are aproximativ 25 de membri, interpreţi extraordinari ai folclorului din Moldova: Maria Iliuţ, Surorile Oșoianu, Veta Ghimpu-Munteanu, Victor Dubenco, Victor Botnaru și alții iar până în prezent a susținut numeroase concerte și s-a bucurat de un mare succes, câștigându-și o faimă binemeritată, atât națională, cât și internațională.

Noaptea Bibliotecilor Romanesti



Biblioteca Centrala Universitara Mihai Eminescu, Iasi


23/24 aprilie 2013





***culturainiasi.ro

Colectii si Colectionari


Targ de Arta si Antichitati


Palas Mall, Iasi


26 - 28 aprilie 2013







Catre Tara Soarelui Rasare




Complexul National Muzeal ASTRA


Expozitie de arte plastice, decorative si origami


Muzeul de Etnografie Universala Franz Binder, Sibiu


26 aprilie - 20 mai 2013




   Muzeul de Etnografie Universală Franz Binder din cadrul Complexului Naţional Muzeal ASTRA şi Art Out anunţă vernisajul expoziţiei de arte plastice, decorative şi origami, Către Ţara Soarelui Răsare. Evenimentul va avea loc vineri, 26 aprilie 2013, ora 16:30, la sediul muzeului din Piaţa Mică nr. 11, Sibiu.
   După cum sugerează şi numele său, expoziţia al cărei curator este Laura Lucia Mihalca, artist plastic şi director al revistei Art Out, reprezintă o incursiune în timp şi spaţiu, în cultura şi civilizaţia japoneză. Vor fi prezente atât lucrări de artă plastică (pictura, grafică, sculptură, fotografie, video), cât şi lucrări de artă decorativă (textile - haute lisse, minitapisetie,  serigrafie, lucrări de patchwork, quilturi, mozaic, ceramică) şi origami. In deschiderea expoziţiei, artistul Alexandru Găvan va susţine un workshop de origami.  Poezia, cu precădere lirica lui Basho, cel mai cunoscut poet japonez în afara graniţelor ţării sale, va fi elementul unificator al lucrărilor expuse, fiecare dintre acestea având alăturat un haiku. Artiştii Daniela Frumuşeanu şi Lisandru Neamţu vor fi invitaţi speciali Art Out,  alături de studenţi ai Universităţii Bucureşti din cadrul Catedrei de Limbă şi Litearatură Japoneză.
   "Artiştii contemporani care expun au o bogată prezenţă pe simezele româneşti şi internaţionale, remarcându-se prin expresivitatea lucrărilor lor, astfel că fiecare piesă este un univers aparte spre care suntem invitaţi să medităm, să visăm. Tema călătoriei a fost, este, şi cu siguranţă va fi, unul din subiectele predilecte în lumea artei şi a ştiinţelor umaniste în genere, fiind, aşa cum ne-am obişnuit şi din literatura care i-a fost consacrată, purtătoare de simboluri. În expoziţia curentă ne dorim interpretarea acestei teme printr-o viziune actuală, contemporană nouă, potrivită fiecăruia dintre artistii care expun”, a declarat curatorul expoziţiei, Laura Lucia Mihalca.
   Expoziţia organizată cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu şi a Direcţiei Judeţeane pentru Tineret şi Sport va fi deschisă în perioada 26 aprilie – 20 mai 2013 şi va putea fi vizitată şi în cadrul Nopţii Muzeelor, pe data de 18/19 mai 2013.
                                                                                                            
Biroul de presă al C.N.M. ASTRA




Editura Casa Radio


Stefan Augustin Doinas: Trandafirul negru


Libraria Carturesti Verona, Bucuresti


26 aprilie 2013







   Vă place Ştefan Augustin Doinaş ? În colecţia Biblioteca Radio/Seria Colecţionarul de voci a Editurii Casa Radio, iubitorii de poezie pot (re)găsi într-o carte sonoră o inedită panoramă a operei poetice a unui autor de o prodigioasă complexitate: Ştefan Aug. Doinaş (26 aprilie 1922 – 25 mai 2002).
   Albumul intitulat Trandafirul negru (carte ilustrată cu CD inclus) reuneşte în premieră absolută 55 de poeme rostite de Ştefan Aug.Doinaş la Radio între 1970 şi 2002, extrase din aproximativ 30 de volume acoperind o jumătate de secol din creaţia mereu surprinzătorului scriitor...

   Volumul este îngrijit de tânărul critic – şi poet – Marius Chivu, constant şi mărturisit ataşat de poezia lui Doinaş, care vede în această primă ediţie sonoră o restituire semnificativă:
   "Dintre cărţile de poezie pe care Ştefan Aug. Doinaş le-a scris de la începutul anilor ’40 până la sfârşitul anilor ’90, a selectat cel puţin câte un poem pentru a fi rostit la Radio/.../Dispuse pe CD în ordine cronologică, cele 55 de poeme astfel alese pot contura ascultătorului imaginea fidelă a ceea ce, cu clişeul de rigoare, numim universul unui scriitor”.

   Ilustraţia luxuriantă a albumului, semnată de un grafician de talie internaţională, Tudor Banuş, întregeşte demersul de recuperare a poeziei lui Doinaş, făcând din noua apariţie editorială de la Casa Radio şi o carte-obiect râvnită de orice colecţionar.
   "Conul de umbră căzut peste opera poetului s-ar putea însă preschimba într-un con de argint cu ocazia acestui audiobook pe care poetul citeşte nu mai puţin de 55 de poezii, însoţite, ca bonus, de o proză scurtă şi de un extras dintr-un interviu acordat în anul 2000, dacă nu chiar ultimul, cu siguranţă una dintre ultimele sale confesiuni despre scris”, ne asigură Marius Chivu în prefaţa volumului, intitulată Poetul, complice al tăcerii visătoare.
   Lansarea antologiei va avea loc chiar în ziua naşterii poetului: vineri 26 aprilie, ora 18:00, la librăria Cărtureşti Verona.

  Participa: poeţii Ana Blandiana, Mircea Cărtărescu, Dan Verona, Marius Chivu (îngrijitorul ediţiei) şi Alina Ledeanu (directorul revistei Secolul XXI).
   Un eveniment moderat de Daria Ghiu, critic de artă, redactor Editura Casa Radio.

Oua Incondeiate



Muzeul Olteniei - Sectia de Etnografie


 Targ etnografic


Casa Baniei, Craiova


27 - 28 aprilie 2013






  Muzeul Olteniei Craiova, susţinut de Consiliul Judeţean Dolj, vă invită la evenimentul Ouă Încondeiate - târg etnografic, la sediul din Str. Matei Basarab, nr. 16, în parcul Casei Băniei, lângă Catedrala Sfântul Dumitru, sâmbătă şi duminică, 27-28 aprilie 2013, între orele 10:00-12:30 şi 14:30-18:00.

   Urmând seria de proiecte şi activităţi inedite, sunteţi aşteptaţi, cu mic cu mare, la atelierele demonstrative de încondeiat ouă, în aer liber, la Secţia de Etnografie a Muzeului Olteniei Craiova, între orele 10:00-12:30 şi 14:30-18:00 unde sunteţi provocaţi să descoperiţi semnificaţia motivelor de pe ouăle încondeiate, specifice zonei Olteniei şi Munteniei.
   Proiectul este iniţiat de specialiştii Secţiei de Etnografie, cu sprijinul Consiliului Judeţean Dolj şi vine în completarea strategiei culturale a Muzeului Olteniei Craiova de a promova patrimoniul cultural naţional prin expoziţii şi activităţi inedite.
  De asemenea, proiectul se adresează diferitelor categorii de vârste, fiind atractiv deopotrivă pentru cei mici şi cei vârstnici, atât din punct de vedere ştiinţific, cât şi al unicităţii acestora.
Vă aşteptăm cu drag !

Expozitia de fotografie documentara: Clujul Interbelic


Libraria Book Corner - Librarium, Cluj-Napoca


26 aprilie 2013








   Va invit la o expozitie de fotografie documentara, cu imagini inedite din arhiva lui Stefan Socaciu, despre Clujul interbelic, vineri, 26.04.2013, ora 18.00, libraria Book Corner – Librarium, Bd. Eroilor nr. 15.
***ciorchin

Remember Florian Pittiș




Parcul Alexandru Ioan Cuza, București


28 aprilie 2013





   Primăria Sectorului 3 organizează, duminică, 28 aprilie, un concert extraordinar în memoria lui Florian Pittiș. Concertul va avea loc începând cu ora 19.00, în parcul Alexandru Ioan Cuza (zona de acces de la intersecția străzilor Baba Novac și Câmpia Libertății). 
   "Moțul” va fi sărbătorit de ziua numelui, de cei care i-au fost colegi și prieteni Mircea Baniciu, Mircea Vintilă, Vladi Cnejevici, Marius Bațu și Teo Boar, care vor cânta din nou, împreună, pe aceeași scenă. Alături de membrii trupei Pasărea Colibri, la eveniment vor participa Ducu Bertzi, Mihai Neniță, Zoia Alecu, dar și bunul prieten al lui Florian Pittis, Cristi Minculescu.
   Locuitorii Sectorului 3 (si nu numai) sunt așteptați să ia parte la o seară de muzică și poezie, dedicată celui care a fost unul dintre cei mai îndrăgiți interpreți ai muzicii folk. 
Accesul publicului la acest eveniment este gratuit.

Prezente romanesti peste hotare


Arta plastica contemporana romaneasca


Cosmin Cocis


Expozitia: Les Racines des Ailes


Espace Segur, Paris, Franta


10 - 16 mai 2013






Initiative de toata lauda


Comunitatea ca o mare Familie


Satul Limba, judetul Alba






O comunitate altfel. Un sat din Alba se gospodareste singur, cu o suma minima lunara: repara poduri si ii ajuta pe cei saraci

   Cand ajungi in localitatea Limba, din judetul Alba, te inseninezi la vederea strazilor curate si a curtilor inflorite. Fiecare roboteste cu sarg, si nimeni nu priveste cu nepasare necazul vecinului.
   Totul a inceput in 2007, cand turla bisericii trebuia reparata, iar oamenilor le-a venit ideea sa se adune si sa puna toti umarul. De atunci, in fiecare luna, 130 de familii dintre cele 150 cate sunt in sat doneaza cate 5 lei pentru comunitate. Iar banii sunt investiti cu folos. "Prin banii astia strazile sunt mai frumoase, satul mai frumos, oamenii sunt mai uniti", crede Augustin Muntean, membru in asociatie.
    Batranii singuri si neajutorati au vazut ca, din banii tuturor, le sunt platite si lor medicamentele. Iar copiii satului au fost trimisi in tabere si multi dintre ei au vazut astfel, pentru prima data, marea. Interesant e faptul ca la o sedinta l-au refuzat la unison pe un patron care isi dorea sa deschida o carciuma in sat. Spun ca nu au nici vreme, nici bani de irosit.
   Satenii nu regreta ca au pus mana de la mana si au rezolvat atitea probleme. "A inflorit satul, ca se si vede. N-avem crasma, dar avem 2 magazine", spune si Marius Pistanila, preotul satului.
   "Putem spune ca satul Limba este o mare familie. Am avut mai multe cazuri, printre care si o doamna care avea nevoie de un stent, un cost destul de ridicat, dar oamenii s-au mobilizat, au platit", precizeaza Dorin Bucur, presedintele Asociatiei Limbenii.
   Si cei din satele vecine au aflat despre aceasta formula de succes si vor sa o aplice si la ei, cu seriozitate ardeleneasca.
***incont.ro via GensDuBien

Arta plastica contemporana romaneasca


Laurentiu Dimisca


Expozitia: Minipicturi


Sestri Art Gallery, Piatra Neamt


15 aprilie 2013







Vernisaj: 24 aprilie 2013, ora 17:00.

Targul I Love Handmade



Muzeul Municipiului (Palatul Sutu), Bucuresti


27 - 28 aprilie 2013




Zilele Cetății Medievale


Cetatea Alba Carolina, Alba Iulia


27 - 28 aprilie 2013





PROGRAM

27 Aprilie 2013

11.00- Ateliere tabere: ateliere de luptă medievală, atelier de artă textilă - cusătorie și broderie, atelier de reprodus medalioane ceramice, atelier de gastronomie medievală,școală de dans, atelier de tras cu arcul, atelier de istorie interactivă și povești, școală de spadă
12.00 - Parada de deschidere a Zilelor Cetății Medievale
Itinerant - Poarta a IV-a, Pietonala Mihai Viteazul, Poarta a III-a, Latura de Nord - Piața Toboșarului
12.30 - Ateliere tabere: ateliere de luptă medievală, atelier de artă textilă - cusătorie și broderie, atelier de reprodus medalioane ceramice, atelier de gastronomie medievală,școală de dans, atelier de tras cu arcul, atelier de istorie interactivă și povești, școală de spadă
12.30- Artgotica - demonstrații de mânuire a steagurilor
Piața Toboșarului
12.40 - Asociaţia România din inima mea - Formația de dansuri medievale Nosa
Piața Toboșarului
13.00- Trimbulinzii - statui umane, mimă stradală
Itinerant pe Traseul de Nord
13.00 - Cavalerul Emil Hartman si scutierii din Muhlbach - dueluri, dansuri și turnir medieval
Piața Toboșarului
13.30 - Ordinul Dragonilor de Transilvania - spectacol "Oștirea Craiului Ludovic" - prezentare arme, demonstrații luptă, demonstrații șarje de artilerie cu bombarde medievale
Tabăra Dragonilor de Transilvania
13.30 - Asociaţia România din inima mea - spectacol de teatru interactiv "Cetatea Neamțului" adaptare după George Coșbuc
Tabăra Bistrița Medievală
17.00 - Ateliere tabere: ateliere de luptă medievală, atelier de artă textilă - cusătorie și broderie, atelier de reprodus medalioane ceramice, atelier de gastronomie medievală,școală de dans, atelier de tras cu arcul, atelier de istorie interactivă și povești, școală de spadă
17.00 - Asociația Culturală Art X Oradea -"Moșierița văduvă" spectacol de teatru medieval
Scenă – Piaţa Toboşarului
18.00 - Colegiul Militar Liceal Mihai Viteazul Alba Iulia - spectacol dansuri medievale
Piaţa Toboşarului
18.30 - Artgotica - demonstrații de mânuire a steagurilor
Piaţa Toboşarului
18.45 - Ordinul Dragonilor de Transilvania - spectacol interactiv pentru copii
Tabăra Dragonilor de Transilvania
19.15 - Scutierii din Muhlbach - turnir medieval
Piața Toboșarului
19.30 - Războiul cavalerilor - lupte între toate taberele participante
Piaţa Toboşarului
20.00 - Concert formația Van (HU)
Scenă – Piaţa Toboşarului
21.00 - Asociaţia România din inima mea - spectacol coregrafic Herr Mannelig (după Haggard) şi formaţia Nosa
Piaţa Toboşarului
21.30 - Concert Formația Bordo Sarkany (HU) şi dansuri cu torțe formaţia Nosa
Scenă – Piaţa Toboşarului
23.00- Trupa de animație cu foc Sirius - animație și jonglerii cu foc
Piaţa Toboşarului

Pe tot parcursul zilei, se vor desfăşura activităţi interactive pentru public: plimbări gratuite cu şareta medievală, ateliere de luptă medievală, atelier de artă textilă - cusătorie și broderie, atelier de reprodus medalioane ceramice, atelier de gastronomie medievală, școală de dans medieval, atelier de tras cu arcul, atelier de istorie interactivă și povești, școală de spadă.


28 Aprilie 2013


10.00 - Ateliere tabere: ateliere de luptă medievală, atelier de artă textilă - cusătorie și broderie, atelier de reprodus medalioane ceramice, atelier de gastronomie medievală,școală de dans, atelier de tras cu arcul, atelier de istorie interactivă și povești, școală de spadă
10.00 - Cavalerul Emil Hartman si scutierii din Muhlbach - dueluri, dansuri și turnir medieval
Piața Toboșarului
11.00 - Trimbulinzii - statui umane, mimă stradală
Itinerant pe Traseul de Nord
12.00 - Asociaţia Grupul Skepsis - Commedia dell'arte - Tatăl Fantomă - piesă de teatru
Piața Toboșarului
13.00 - Ordinul Dragonilor de Transilvania - spectacol interactiv pentru copii
Tabăra Dragonilor de Transilvania
13.30 - Trimbulinzii - statui umane, mimă stradală
Itinerant pe Traseul de Nord
16.00 - Ateliere tabere: ateliere de luptă medievală, atelier de artă textilă - cusătorie și broderie, atelier de reprodus medalioane ceramice, atelier de gastronomie medievală,școală de dans, atelier de tras cu arcul, atelier de istorie interactivă și povești, școală de spadă
16.00 - Asociaţia România din inima mea - spectacol de teatru interactiv "Cetatea Neamțului" adaptare după George Coșbuc
Tabăra Bistrița Medievală
16.20 - Ordinul Dragonilor de Transilvania - spectacol "Oștirea Craiului Ludovic" (prezentare arme, demonstrații luptă, demonstrații șarje de artilerie cu bombarde medievale)
Tabăra Dragonilor de Transilvania
17.00 - Asociația Culturala Art X Oradea -"Stânca din casă" spectacol de teatru medieval
Scenă Piaţa Toboşarului
18.00 - Colegiul Militar Liceal Mihai Viteazul Alba Iulia - spectacol dansuri medievale
Piața Toboșarului
18.15 - Asociaţia România din inima mea - Formația de dansuri medievale Nosa
Piața Toboșarului
18.30 - Concert Formația Bordo Sarkany (HU)
Scenă Piaţa Toboşarului
19.30 - Războiul cavalerilor - lupte între toate taberele participante
Piața Toboșarului
20.00 - Concert Blackbeers (RO) cu dansatori irish grupul Steysha
Scenă Piaţa Toboşarului
21.15 - Trupa de animație cu foc Sirius - animație și jonglerii cu foc
Piața Toboșarului



Pe tot parcursul zilei, se vor desfăşura activităţi interactive pentru public: plimbări gratuite cu şareta medievală, ateliere de luptă medievală, atelier de artă textilă - cusătorie și broderie, atelier de reprodus medalioane ceramice, atelier de gastronomie medievală, școală de dans medieval, atelier de tras cu arcul, atelier de istorie interactivă și povești, școală de spadă.

Cenaclul Bocancul Literar


Pariu pe Prietenie


Mojo Music Club, Bucuresti


28 aprilie 2013








    La aceasta editie A Pariului pe Prietenie va daruim Cadouri in vers si pe muzica pentru cei cu nume de flori, in mijlocul primaverii. Ce surprize mai frumoase puteti face duminica seara, de la ora 18.00 la ora 22.00, pentru florile din viata voastra?!? Va asteptam cu bratele pline de flori... virtuale! Iata-le:
Muzica

Primavara mea - Micul Paris si invitatii
- muzica Micul Paris pe versuri de Luminita Amarie.
- invitati: trupa The Question Marks
- Iulia Andreea Bolcu - muzica

Literatura

- Luminita Amarie lansare de Carte Chintesenta de a fi poezie
- Romita Malina Constantin - poezie
- Claudia Minela - proza

Intrarea libera !