miercuri, 27 octombrie 2021

Maria Tănase. Etalon folcloric românesc

 


Muzeul Brăilei Carol I 


29 octombrie 2021




     Expoziția cuprinde portrete și schițe realizate de pictorii: Mihai Dascălu, George Vlăescu, Liviu Gheorghe, Ion Deselnicu, Victor Pârlac, Sabin Nemeș, Gabriel Bratu, alături de  podoabe din porumb realizate de artistă, o casetă de bijuterii din lemn de mahon, o masă cu intarsii din lemn de trandafir, față de masă din bumbac și mătase, o carpetă orientală cusută cu bumbac, o scoică de mare, un vas de flori din aramă, vaze de sticlă și porțelan, pălării de stradă și de scenă din paie și tul, evantai confecționat din pene de struț cu mâner de os, obiecte de port ș.a. ce au aparținut marii artiste.

Judecata de Apoi

 


Arta plastică contemporană românească 


Aurel Sârbu 


Muzeul de Artă Cluj-Napoca 


28 octombrie - 14 noiembrie 2021



Pe simezele Capitalei

 


Arta plastică contemporană românească


Cercul Militar Național, București 


23 octombrie - 7 noiembrie 2021




    Galeria Artelor a Cercului Militar Național vă invită la expoziția Studioului de Artă Plastică al Armatei, dedicată Zilei Armatei României, în perioada 23 octombrie – 7 noiembrie 2021.

    Iubitorii de artă vor putea admira lucrări de Valentin Tănase, Marcel Chițac, Albin Stănescu, Cătălin Gâdei, George Georgescu, Valentin Macarie, Mircea Doinaru, Gabriela Muscalu, Paul Muscalu, precum și lucrări ale regretaților artiști plastici Gheorghe Ioniță și Ion Țolaș.

Prietenii literare (II). Carte cu dedicație

 


Casa Memorială D. P. Perpessicius 


Brăila 


26 octombrie 2021




    Expoziția, structurată pe mai multe secțiuni pune în fața privitorului  dedicații ale unor mari personalități culturale (amintim aici doar pe Tudor Vianu, Eugen Lovinescu, Gala Galaction, Mihai Sadoveanu, Tudor Arghezi, Liviu Rebreanu, Cella Delavrancea...), dedicații care omagiază poetul, scriitorul, criticul, academicianul D. P. Perpessicius, purtându-se descoperi și în ce acest fel personalitatea complexă a lui Perpessicius. (Elena Ilie)

E timpul să construim

 


Muzeul de Istorie Târgu Mureș 


26 octombrie - 5 decembrie 2021




Expoziția este organizată de Fundația Teleki László  și aduce în atenția vizitatorilor procesele de restaurare ale monumentelor și clădirilor istorice transilvănene.

Peisaje, monumente-simbol și portrete din America Latină

 


Mall Vitan 


București 


28 octombrie - 14 noiembrie 2021





***


100 de ani de la nașterea Regelui Mihai I al României

 


Centrul German Alexander Tietz 


Reșița 


25 octombrie 2021