joi, 7 martie 2013

Multiple evenimente editoriale



Muzeul Etnografic al Transilvaniei


Lansare de carte


Cluj-Napoca


9 martie 2013






   Asociaţia Maramureşenilor Cluj-Napoca, în colaborare cu Muzeul Etnografic al Transilvaniei şi Asociaţia Română Focul Viu vă invită sâmbătă, 9 martie 2013, ora 13:00, în sala Reduta a Muzeului Etnografic, str. Memorandumului nr. 21, pentru lansarea următoarelor volume: Valea Izei îmbrăcată ţărăneşte. Camera bună – dinamismul tradiţiei (autor Anamaria Iuga), Fisculaş – civilizaţia lemnului, Amprente monografice: Baia Sprie, Cavnic, Dumbrăviţa, Şişeşti (autor Ilie Ghergheş), Elegii domestice (autor Ion Bogdan), Mofteme (Vasile Gogea), Jucării pentru copii (Ion Bogdan). 

   Cuvânt de salut din partea organizatorilor: Tudor Sălăgean, Georgeta Maria Iuga, Nicolaie Hodor.

   Prezintă: Cristina Trif, Constantin Cubleşan, Ioan Mureşan, Bogdan Neagotă, Petru Poantă şi Gavril Ţărmure.

Arta plastica contemporana romaneasca


Expozitia Festivalului International A.R.T.E.


Galeria Cupola, Iasi


editia a III-a, 9 martie 2013







Comunicat de presa

   Ministerul Educației Naționale, Uniunea Artiștilor Plastici din România - Filiala Iași, Inspectoratul Școlar Județean Iași, Universitatea de Arte George Enescu Iași, Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă Chișinău, Liceul Teoretic Dimitrie Cantemir Iași, Asociația Normandie-Moldavie Franța, Asociația Moldova-Normandia România și Asociația Profesorilor de Arte Vizuale au onoarea de a vă invita la vernisajul Expoziției Festivalului Internațional A.R.T.E., ediția a III-a, ce va avea loc sâmbătă, 9 martie 2013, la Galeria Cupola Iași. 

   Prezintă: profesor dr. Ofelia Huțul – managerul proiectului și criticii de artă: profesor univ. dr. Mihai Păstrăguș, lector univ. dr. Emanuela Ilie și lector univ. dr. Horia Costin Chiriac.    
   Moderator: profesor univ. dr. Constantin Tofan – coordonator proiect
  Manifestarea va avea loc și în Republica Moldova, la Galeriile Universității Pedagogice de Stat Ion Creangă Chișinău, evenimentul fiind coordonat de profesor univ. dr. Eleonora Brigalda și prof. dr. Ștefan Popa. 
   Peste 60 de artiști plastici profesioniști din Iași și din alte județe ale țării expun în Galeria Cupola și peste 50 de artiști din Republica Moldova, România, Franța, Olanda, Danemarca și Italia expun în Galeria Universității Pedagogice de Stat Ion Creangă din Chișinău.
   Arta lor relevă o lume de visări și idealuri în care își dezvăluie bucuria comunicării cu publicul, în fața căruia ”se expun” cu dăruire, împlinindu-i acestuia aspirația către frumos și dorința de a admira valori adevărate.
    
La Galeria Cupola Iași, programul de vizitare este zilnic, între orele 10:00-16:00, 
sâmbăta între orele 10:00-14:00.
   Așteptăm să ne onorați cu prezența dumneavoastră !
  Conceptie proiect, comunicate, texte și grafică, coordonator general de proiect, profesor dr. Ofelia Hutul
   Promovare mass-media, profesor Carmen Sirbu









Istorii neconventionale din Muscel



Muzeul Campulung Muscel


Lansare de carte


Sterian Pricope


6 martie 2013



Photo: Ieri, 6 martie 2013, la sediul Muzeului Câmpulung Muscel a avut loc lansarea cărții intitulată ISTORII NECONVENTIONALE DIN MUSCEL, a domnului Sterian Pricope , cunoscut ziarist câmpulungean adoptat de aceste meleaguri, dânsul fiind născut în Bârlad.
Lucrarea este interesantă pentru că aduce la lumină mai multe întâmplări despre unele personalități câmpulungene sau muscelene , este captivantă pentru că, odată începută, orice cititor o parcurge pe nerăsuflate.
În carte găsim o paletă largă de informații : de la "Istoria încăpățânării muscelene care a mutat la Sinaia Castelul regelui Carol I" la "Uluitoarea poveste a vaccinului anticancer inventat de un muscelean", de la "Cum au apărut pocăiții în Muscel?"  la "Cum i-a propus Petre Țuțea lui Ceaușescu să schimbe comunismul cu fascismul?", toate sunt abordate într-o manieră captivantă pentru publicul larg.
La sfârșitul acestei lansări de carte toți cei prezenți au primit un exemplar gratuit cu autograf din partea autorului, iar cei prezenți au raspuns unui apel umanitar pentru a ajuta o fetiță musceleană bolnavă și au donat o suma de bani pe care au considerat-o necesară și de care au dispus. Mulțumim pentru gestul acesta minunat,  mai ales că ne apropiem de începutul postului ortodox și catolic al Sfintelor Sărbători Pascale.


Muzeograf Stănescu Cătălin

   Pe 6 martie 2013, la sediul Muzeului Câmpulung Muscel a avut loc lansarea cărții intitulată ISTORII NECONVENTIONALE DIN MUSCEL a domnului Sterian Pricope, cunoscut ziarist câmpulungean adoptat de aceste meleaguri, dânsul fiind născut la Bârlad.
  Lucrarea este interesantă pentru că aduce la lumină mai multe întâmplări despre unele personalități câmpulungene sau muscelene , este captivantă pentru că, odată începută, orice cititor o parcurge pe nerăsuflate.
  În carte găsim o paletă largă de informații : de la Istoria încăpățânării muscelene care a mutat la Sinaia Castelul regelui Carol I la Uluitoarea poveste a vaccinului anticancer inventat de un muscelean, de la Cum au apărut pocăiții în Muscel ? la Cum i-a propus Petre Țuțea lui Ceaușescu să schimbe comunismul cu fascismul ?, toate sunt abordate într-o manieră captivantă pentru publicul larg.
  La sfârșitul acestei lansări de carte toți cei prezenți au primit un exemplar gratuit cu autograf din partea autorului, iar cei prezenți au raspuns unui apel umanitar pentru a ajuta o fetiță musceleană bolnavă și au donat o suma de bani pe care au considerat-o necesară și de care au dispus.    
  Mulțumim pentru gestul acesta minunat, mai ales că ne apropiem de începutul postului ortodox și catolic al Sfintelor Sărbători Pascale. (Muzeograf Stănescu Cătălin)



Arta plastica contemporana romaneasca


Anca Branzas


Expozitia: The Earth is Awry


Lateral Art Space, Fabrica de Pensule, Cluj-Napoca


8 - 26 martie 2013





   "Anca Brânzaș este o călătoare: vine din Oradea, a studiat pictura în Timișoara, București și Cluj, și tocmai s-a intors dintr-o bursă din Macerata, Italia. Dar oriunde ar merge, ea duce cu sine în lucrările sale o mulțime de personaje stranii care te țintuiesc cu privirea din ținutul lor fantomatic. Sunt aglomerate ca într-o fotografie de familie, amintindu-ne de multe scene istorice cu străini care se lipesc unii de alții în căutarea căldurii.
   Una dintre criticile care se pot aduce picturii este faptul că este închisă în pătratul pânzei și constrânsă să asculte de regulile ei limitative, devenind astfel absorbită de sine, puțin autistă, incapabilă să interacționeze semnificativ cu lumea. Pentru Anca am avut o provocare: să umple spațiul nostru cu padurea ei de oameni, făcând privitorul să se simtă cel închis într-un spațiu strâmt, înconjurat de un tărâm care ar putea continua la nesfarșit. La fel ca într-o pictură, lumea în care trăim e modelată de granița ei nepercepută." 
Dragoș Bădiță /Coordonator expoziție 
Lateral Art Space | www.lateral.la
E-mail: lateralartspace@gmail.com
 www.facebook.com/Lateral.ArtSpace 
Fabrica de Pensule | www.fabricadepensule.ro
***artclue.net   

Demonstratie de prelucrarea sticlei



Handmade Galery Oranjerie


Szalma Zsolt


Cluj-Napoca


8 martie 2013




   De ziua femeii, pe 8 martie, incepand cu ora 10:00, va asteptam in curtea Oranjeriei pentru o demonstratie extraordinara de prelucrare a sticlei. 

   Szalma Zsolt, mester sticlar, va realiza in fata voastra, bijuterii si vaze 
pentru ghiocei :) 
  Accesul este GRATUIT !
  Eveniment oferit de Oranjerie si Szalma Zsolt. 
P.S. Zsolt va fi aici toata ziua. Voi stati cat vreti. :)