duminică, 9 decembrie 2012

Mandria de a fi roman



Ziua Nationala a Romaniei


Comuna Marca, Simleul Silvaniei


1 Decembrie 2012




Comuna Marca















Casa de Cultura, Simleul Silvaniei



Septimiu Catalin Turcas, Primarul urbei












***Imagini realizate de catre Joi la 5 - Studio Foto
Paul Gabriel Pasztor - Darius Fat, Simleul Silvaniei

Expoziția Taberei Pastel Urban



Arta plastică contemporană românească


Atelierul de Urbanism al Primăriei, Timișoara


ediția a V-a, 6 - 20 decembrie 2012



   Expoziţia cuprinde lucrări realizate de invitaţii Taberei Pastel Urban 2012: Adrian Chira, Adrian Ioniţă, Călin Beloescu, Dan Palade, Loredana Tîrzioru, Maria Balea, Petrică Ştefan, Sorin Nicodim şi Vasile Tolan.
   Tabăra Pastel Urban – Timişoara (patronata de catre Fundatia Rubin) nu este doar o readucere a artei plastice şi a artistului în stradă, mai aproape de publicul receptor dar şi-a asumat si misiunea, nu întotdeauna uşoară, de a creşte colecţia de opere de artă care ilustrează în imagini reprezentative oraşul de pe Bega, unele care surprind arhitectura şi spiritul local, elemente determinante în procesul de constituire a brandului Timişoarei.

Stand Together



Initiative de toata lauda


For the Children of Timisoara


Halele Timco, Timisoara


7 - 9 decembrie 2012





  Proiectul Stand Together revine la Timisoara de data aceasta in perioada 07 – 09 decembrie 2012, intre orele 10:00 si 22:00, sub numele Stand Together for the Children of Timisoara in Halele Timco (BegaGroup).
  Acest eveniment este organizat pentru strangerea de fonduri in favoarea copiilor din Centrul de Primire in Regim de Urgenta Timisoara.
  La eveniment se vor putea achizitiona exponate ale tinerilor designeri vestimentari, accesorii hand-made, pictura si fotografie, ornamente de Craciun, make-up si hairstyle. 
  Si pentru ca este sarbatoare, in ajutorul organizatorilor au venit artisti ai pianului, chitarelor si vocii care vor asigura, in fiecare seara, un fundal muzical placut.

Decembrie - Lumea Basmelor



Centrul Cultural German


Timișoara


Decembrie 2012





  În urmă cu 200 de ani a apărut binecunoscuta colecţie de basme a fraţilor Grimm, renumită astăzi în întreaga lume. Centrul Cultural German Timişoara sărbătoreşte această aniversare rotundă transformând luna decembrie într-o lună a basmelor.
  Prinţul broscoi, Frumoasa din Pădurea Adormită, Hänsel şi Gretel – toți ne sunt cunoscuți, fie noi copii, tineri sau adulți. Ei sunt doar o parte dintre personajele, care au devenit renumite datorită colecţiei de basme Kinder- und Hausmärchen a fraţilor Jacob şi Wilhelm Grimm. Această culegere este, pe lângă Biblia tradusă de Martin Luther, cea mai cunoscută şi răspândită carte a istoriei culturale germane. Ea a fost tradusă în 160 de limbi şi preluată în patrimoniul UNESCO în anul 2005.
   De-a lungul întregii luni decembrie sunteţi invitaţi la Centrul Cultural German să pătrundeţi în lumea basmelor. Vor avea loc lecturi de basme și povești pentru copii şi proiecţii ale unor ecranizări ale celor mai cunoscute basme ale fraților Grimm. De asemenea, în expoziţia de afişe Lumea basmelor, pusă la dispoziţie de Goethe-Institut, copiii pot descoperi unde se ascund şi în ziua de astăzi simboluri și elemente tipice ale basmelor. 
   Pentru grupuri de elevi organizăm un "raliu” prin expoziţia de afişe, unde elevii trebuie să se întreacă în rezolvarea unor sarcini. Înscrierile se pot face telefonic la numărul 0256 407058 sau prin e-mail (b.barbu@ccgtm.ro).

Craciun cu Stil



Expozitia cu vanzare


Cluj-Napoca, Turnul Croitorilor - Centru de Cultura Urbana


15 - 16 decembrie 2012





***Abrudan Flora