miercuri, 12 septembrie 2012

Toamna satului romanesc



Arta plastica contemporana romaneasca


Parcul Herastrau, Pavilion B, Bucuresti


21 septembrie - 4 octombrie 2012




Prin aceasta expozitie, Asociatia Artistilor Plastici din Bucurest
inaugureaza Salonul de Toamna

Program IICOMER



Casa Regala a Romaniei


Burse Doctorale


2012/2013



    Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) lansează un program de burse doctorale, cu scopul de a "stimula cercetarea ştiinţifică riguroasă asupra perioadei regimului comunist din România", informează reprezentanţii institutului.

    Începând cu anul universitar 2012-2013, IICCMER va pune la dispoziţia tinerilor doctoranzi un număr de cinci burse purtând numele unor personalităţi emblematice ale rezistenţei anticomuniste: Regele Mihai I, Elisabeta Rizea, Monica Lovinescu, Corneliu Coposu şi Doina Cornea.

    Fiecare dintre cele cinci burse oferite vizează o temă distinctă, stabilită în corelaţie cu specificul contribuţiei celor cinci figuri marcante amintite. Astfel, bursa Elisabeta Rizea propune subiectul mecanismului represiv şi al mişcării de rezistenţă, în timp ce bursa Regele Mihai I urmăreşte tematica organizării şi funcţionării instituţiilor responsabile pentru instalarea şi perpetuarea regimului comunist.
    Fenomenul exilului românesc şi politica externă a României în timpul regimului comunist constituie principalele direcţii de cercetare propuse de bursa Monica Lovinescu". Prezentarea aspectelor referitoare la viaţa cotidiană în timpul regimului comunist va fi integrată bursei Corneliu Coposu, iar retorica şi propaganda ideologiei comuniste în domenii de impact public precum literatura, cinematografia, televiziunea, artele plastice şi muzica vor fi subsumate bursei Doina Cornea, informează reprezentanţii Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului.

    Cele cinci burse oferite de IICCMER au o valoare netă de 1.500 de lei pe lună şi sunt acordate pe durata unui an universitar (nouă luni). Pentru bursele doctorale ale IICCMER sunt eligibili candidații în vârstă de cel mult 35 de ani la momentul aplicării, înscriși la doctorat în anul universitar 2012-2013, în cadrul unei universități acreditate din România. Cei interesaţi trebuie să trimită aplicaţia până la data de 10 octombrie 2012.

Loc pt. Foto


 Expoziție de fotografie


Club Electroputere, București


14 septembrie - 13 octombrie 2012




Alexandra Croitoru: Fără Titlu (Prim Ministru), 2004

    Loc pentru foto pune impreună, într-o expoziție de fotografie, autoportrete de artiști din generații diferite, având ca tema problema identității și autoreprezentării.

    Într-o societate în care arta este din ce in ce mai desconsiderată și descalificată din prioritățile vieții cotidiene, artistul, pentru a putea rezista prezentului, se repliază asupra propriei identități. El incearcă să vorbească atât despre condiția și statutul lui de artist, cat și despre propriul acordaj cu actualitatea.

    Proiectul își propune să arate decalajul enorm dintre condiția ideală și teoretică a artistului - aceea de reprezentant al conștiinței societății - și statutul actual, caraterizat prin ideea de paria sau de marginal. 
   Expoziția se va desfăsura în mai multe etape începând cu septembrie 2012 și va cuprinde artiști din medii culturale diverse.

   Artiști: 


       Rudolf  Bone, Alexandra Croitoru, Cristina David, Mihai Iepure Górski, 
Ion Grigorescu, Nicu Ilfoveanu, Miklos Onucsan, Gheorghe Rasovszky



                                     Vernisaj: Vineri, 14 septembrie, ora 19.00
                                                      Loc: Club Electroputere București

                                              Str. Biserica Enei 

                                                        Program: 

                               Miercuri - Vineri 17.00 - 19.00
                                Sâmbătă 16.00 - 18.00
                             Duminică închis

                            Partener: Uniunea Artiștilor Plastic

Tabara de pictura Armonia



Arta plastica contemporana romaneasca


Sangeorgiu de Mures


3-12 septembrie 2012



     Taberele private de pictura Armonia au fost initiate si organizate de catre familia Gheorghe si Elisabeta David. In ideea continuarii acestei traditii se inscrie si prezentul atelier de creatie. Au participat 20 de plasticieni din Craiova, Cluj-Napoca, Turda, Sighisoara, Baia Mare, Targu- Mures dar si din Ucraina.
     Organizatorii acestei editii: Sofalvi Szabolcs, primarul comunei Sangeorgiu de Mures si Remus Benta, administratorul Bailor Sarate. 
     Directorul taberei a fost prof. Vasile Muresan, artist plastic iar drept coordonator: Ilarie Gheorghe Opris, presedintele Asociatiei Artistilor Plastici Mures.

Si iata cateva imagini:









Foto: Ilarie Gh. Opris



foto: Rares Kerekes


Conversatii de toamna



Arta plastica contemporana romaneasca


Alex Ivanov


Grafica si pictura - Ilustratie de carte


Cercul Militar National, Sala Foaier, Bucuresti 


3-16 septembrie 2012 







    "Eclectismul, usor observabil cand analizam creatiile lui Alex Ivanov, garanteaza ineditul incursiunii intr-o lume a fantasmelor de cea mai buna calitate. Sunt sublimate stari intense, fundalul alchimizant luand valoarea unui spatiu matriceal, privilegiat." - Octavian Mihalcea









  "Alex Ivanov sublimeaza stari intense din zona esteticii aspre si reci, esenta forte saturniana fiind reliefata eminamente inedit, de lucrarile expuse. Admiram desfasurari ideatice complexe pe fundalul alchimizant al scrisorilor catre memoria orasului. Matrice care contine farmecul diversitatii, spatiu privilegiat." - Octavian Mihalache.





Pe simezele Capitalei



Arta plastica contemporana romaneasca


Adrian Ioan Podoleanu


Expozitie de pictura


Muzeul Municipiului Bucuresti (Palatul Sutu)


1-14 septembrie 2012



Expoziție ADRIAN IOAN PODOLEANU la Palatul Suțu















Pe simezele Capitalei



Arta plastica contemporana romaneasca


Augustin Costinescu


Palatul Cercului Militar National, Bucuresti


10 - 27 septembrie 2012





 

Un lucru care imi place mult, mini-expozitia de afise cu trecutele expozitii...As vrea sa regasesc aceasta idee si la alti artisti. Evident, daca este cazul...

 


 



 






























O personalitate umana si artistica extrem de puternica si de complexa. Uneori te simti strivit...


Multumesc inca o data maestrului pentru permisiunea de a face fotografii creatiilor sale din aceasta expozitie. Promit sa ii mai solicit aceeasi favoare, si cu alte ocazii...Tot pentru cititorii si privitorii mei !