joi, 17 aprilie 2014

Ziua Mondiala a Cartii




Initiative de toata lauda


Editura Litera; Noaptea Cartilor deschise


Piata Universitatii, Bucuresti


23 aprilie 2014



10.000 de carti vor fi oferite GRATUIT bucurestenilor, in Piata Universitatii, pe 23 aprilie

Asa a fost anul trecut...

  Volumele oferite gratuit (incepands cu ora 18:00) fac parte din colecțiile consacrate ale Editurii Litera: Biblioteca pentru toți copiii, Bestseller internațional, Biblioteca pentru toți, Mari interpreți de jazz și blues, Mari Compozitori, Biografii, Cronica ilustrată a omenirii, Alma – Iubiri de poveste, Disney, Tom & Jerry, Thriller, Marve.
   "Ne dorim să încurajăm lectura cu orice ocazie și în orice fel posibil. Iar cel mai eficient mod, și cel mai frumos, este acela de a dărui o carte. De Ziua Mondială a Cărții dăruim 10 000 de volume și sperăm ca ele să ajungă în bibliotecile a 10 000 de cititori pasionați“, a declarat Marin Vidrașcu, director executiv al Editurii Litera, cea care va oferi cărţile.
***b365.ro

Vanatoarea de oua de Pasti




Muzeul National Peles


Sinaia


editia a IV-a, 19 aprilie 2014




  Muzeul National Peles organizeaza sambata, 19 aprilie 2014, a IV-a editie a evenimentului Vanatoarea de Oua de Pasti la Castelul Peles. Continuand traditia inceputa in 2011, peste 500 de oua vopsite ascunse pe terasele Castelului Peles vor astepta sa fie gasite de copii cu varstele intre 3 si 10 ani. Acestia vor fi rasplatiti cu dulciuri si cu o vizita gratuita a muzeului.

Programul evenimentului
ora 11:00 – pregatirea
ora 12:00 – vanatoarea de oua
ora 15:00 – premierea
ora 15:30 – vizitarea Castelului Peles


I'm Turist




Arta plastica contemporana romaneasca


Tiberiu Bleoanca, Valentin Neacsu


Shore Gallery, Galati


23 aprilie - 9 mai 2014





Vernisaj: miercuri 23 aprilie, orele: 18:00-23:00
Finisaj: Vineri 9 mai, orele: 18:00-20:00
Adresa:
Str. Cosbuc nr. 2, parter hotel Turist, Galati


   Shore Gallery este un proiect independent de tip : "artist -run" în plină dezvoltare, care deschide noi perspective pe scena artei contemporane româneşti şi răspunde publicului gălăţean însetat de arta.
    Proiectul I'm Turist este prima expoziţie de pictură organizată de Shore Gallery. Evenimentul se desfaşoară în clădirea turn a fostului hotel Turist, odată simbol şi interfaţă a triumfului socialist local. În cadrul acestui proiect expun pictorii Tiberiu Bleoancă şi Valentin Neacşu.
   Bleoancă este un artist de origine gălăţeana, rezident în Berlin. El uimeşte prin originalitatea viziunii şi prin pictura pe suprafeţe extinse.
   Neacşu, personalitate magnetică, fondator al galeriei, surprinde prin spirit organizatoric şi autentică sensibilitate. Expoziţia reflectă sentimentul şi emoţia celor doi de a fi turişti în propriul oraş.
   Dialogul dintre artişti are o proiecţie simetrica în raport cu oraşul Galaţi. Tiberiu Bleoancă, revenit din cosmopolitul Berlin, observă urmele încă proaspete ale unei epoci care părea să fi apus odată cu miturile şi valorile ei. Valentin Neacşu, revenit din spaţiul rural, resimte încă odată avatarul perpetuu pe care îl trăieşte o hipercolonie umană. Prin mijloacele de lucru şi expresie vizuală, pictorii cultivă valorile picturii clasice şi îi opun totodată atitudini ale omului conectat la terminalul digital. Instrumentul specific ambilor artişti este investigaţia conceptuală pe care o realizează deopotrivă prin implicare afectivă şi observaţie detaşată. 
   Important eveniment cultural al primaverii, proiectul I'm Turist reface contextul unui cunoscut obiectiv de pe harta oraşului Galaţi. Alimentat de energia tinerilor artişti , I'm Turist încearcă şi reuşeşte să îl inspire pe căutătorul de artă.

Pe simezele Capitalei




Arta plastica contemporana romaneasca


Vasile Muresan - Murivale:


Ipostaze cristologice. Elogiul suferintei - teme dupa maestri


Galeria Orizont, Bucuresti


27 aprilie - 11 mai 2014





Uniunea Artiştilor Plastici din România 
vă invită la expoziţia 
Ipostaze cristologice. Elogiul suferinţei – Teme după maeştri
a maestrului 
Vasile Mureşan – Murivale,
ce va avea loc la Galeria Orizont
 în perioada 27 aprilie – 11 mai 2014.

    "Expoziţia se doreşte a fi un < environment > de interior constituit dintr-o suită de asamblaje cu teme după maeştri, revizitări, scene din viaţa lui Isus – lucrări elaborate între anii 2012-2014. Operele, inspirate de maeştrii prerenascentişti, renascentişti, Baroc, Roccoco şi Arta Sacră a secolului XX, vor intra în dialog cu un grup floral viu ce va plusa starea de intimitate.
   Expoziţia va cuprinde în jur de 1000 de lucrări, de la schiţe în baiţ , schiţe de culoare, acrilic pe hârtie, acrilic pe carton, ulei pe pânză , ulei pe carton, pictură pe metal pictată pe faţă şi verso, până la pictură pe mătase.
   Vizitatorii vor avea acces doar la vitrina galeriei unde, ca într-un palimpsest, vor fi vizibile toate lucrările. Interiorul expoziţiei va fi expus zilnic, fotografic şi video, în format documentar în spaţiul virtual pentru a putea fi vizibil la nivel global, pe facebook (pagina artistului Vasile Mureşan – Murivale) şi pe youtube.
   După expoziţie, grupajul de lucrări va fi expus pe un deal din Dosul Gârciului, la Sângeorz – Băi, într-un câmp cu flori de munte.” (Vasile Mureşan - Murivale

Ziua Mondiala a Cartii




Maratonul de citit


Librariile Humanitas


23 aprilie 2014





  Ai o carte pe care vrei s-o împarți cu ceilalți de Ziua Mondială a Cărții? Ți-e dor să citești cu voce tare? Pe 23 aprilie, Booktopia și Librăriile Humanitas te invită la Maratonul de Citit. Tu citești și noi donăm! Pentru fiecare participant la Maraton, dăruim o carte cuiva care are nevoie de ea. 
Înscrie-te la maraton pe

   Şi mai e ceva: pe 23 aprilie, tu faci programul librăriei. Înscrie-te la Maratonul de Citit, cheamă-ţi prietenii şi stăm până-n noapte să ascultăm fragmente din cărţile tale preferate. Dacă te înscrii pe www.booktopia.ro la maraton (ai nevoie de cont), primeşti 20% la toate cărţile din librărie. Cu alte cuvinte, cu cât se citeşte mai mult, cu atât prelungim reducerea pentru toţi cei care ne trec pragul. Pregătim multe alte surprize şi invitaţi de seamă!