miercuri, 3 august 2016

Targul Mesterilor Populari




Botosani


editia a XI-a, 12 - 14 august 2016





Festivalul Ioan Slavici




Siria


editia a II-a, 6 - 7 august 2016



Foto:  

   Timp de două zile, în perioada 6 – 7 august, Consiliul Judeţean Arad, Centrul Cultural Judeţean Arad, Primăria Şiria şi Uniunea Scriitorilor Filiala Arad organizează, la Şiria, cea de-a doua ediţie a Festivalului Ioan Slavici.
   Ediţia din acest an a festivalului va debuta în 6 august, la ora 09:00, în Piaţa din Pâncota, cu o prezentare "neaoşă” a programului evenimentului, de care se va ocupa actriţa Oltea Blaga, împreună cu elevii săi de la clasa de Actorie a Şcolii Populare de Arte Arad. 
   "De data aceasta vom da festivalului o amploare naţională, deoarece vom lansa şi un concurs literar Ioan Slavici, dedicat atât tinerilor cât şi scriitorilor consacraţi, pe teme legate de opera lui Ioan Slavici, concurs care se va finaliza la mijlocul lunii noiembrie. În cadrul acestui concurs vom oferi mai multe premii pentru locurile I, II şi III, cuprinse între 200 şi 800 de lei, dar şi un mare premiu în valoare de 1000 de lei. Dorim să mediatizăm cât mai mult acest brand cultural numit „Ioan Slavici” şi să îi dăm amploarea cuvenită” – a precizat Doru Sinaci, directorul Centrului Cultural Judeţean Arad.
***http://www.arq.ro/festivalul-ioan-slavici-la-siria/8328

Adio Charlie (c)




De pe scenele teatrului românesc de-odinioară


Teatrul C. I. Nottara, București


Colecții și Colecționari


Înscrisuri de toate felurile




Broșură-program, Teatrul C. I. Nottara, București.
Stagiunea 1970 - 1971.




Liliana Tomescu (Artista emerita)



Dorin Varga.



Marga Barbu.



Mihai Herovianu.



Eugenia Badulescu.



Rodica Sanda Tutuianu.



Anda Caropol.



Tony Zaharian.








Ziua Cetăţii Zânelor




Asociatia Culturala Cetatea Dacica - Valea Zanelor


Voinesti


7 august 2016





    Asociația Culturală Cetatea Dacică – Valea Zânelor are plăcerea de a vă invita să participaţi în data de 7 august 2016, începând cu ora 11:00, la Ziua Cetăţii Zânelor, eveniment organizat cu sprijinul financiar al Primăriei Oraşului Covasna şi în colaborare cu Casa Orăşenească de Cultură Covasna, la Poiana Zânelor din Voinești – orașul Covasna. 
    Parteneri în organizarea evenimentului sunt: Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni, Muzeul Brăilei Carol I, Asociația Cultural-Creștină Justinian Teculescu și Centrul de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog Covasna.

Programul evenimentului:

11:00 – 13:00 Cetățile dacice din estul Transilvaniei și Carpații de Curbură/prezentări
13:00 – 16:00 Excursie cu ghidaj de specialitate la Cetatea Zânelor
16:00 – 19:00 Miniexpoziție cu artefacte din Cetatea Zânelor; Atelier de olărit; Atelier de
pictare a vaselor ceramice
19:00 – 21:00 Film istoric – Dacii

    Activitățile din cadrul evenimentului vor avea loc în Poiana Zânelor, parțial în aer liber, parțial în spații special amenajate, astfel încât rugăm publicul să vină pregătit corespunzător. Pentru excursia la Cetatea Zânelor vă recomandăm să aveți încălțăminte potrivită pentru drumeții la munte.
Participarea publicului este gratuită.
   Ziua Cetății Zânelor este un proiect cultural prioritar realizat cu sprijinul financiar al Orașului Covasna.
   Pentru mai multe detalii vă rugăm să ne contactați. Persoană de contact este dl. Vlad Adrian Vicențiu, telefon: 0735.862.363.
Vă așteptăm cu drag alături de noi!
Președinte
Asociaţia Culturală Cetatea Dacică – Valea Zânelor
Vlad Adrian Vicențiu

Shanghai




De prin lume adunate...


China


Colectii si Colectionari


Inscrisuri de toate felurile





O noua privire asupra unui spatiu geografic indepartat.
Intr-o vreme de profunde schimbari in toate domeniile.
Conform dictonului, citat aproximativ: 
"Nu e important ce culoare are pisica, ea trebuie sa prinda soareci".
Pliant (carton gros, lucios), a doua parte a anilor '70.


Detaliu din Complexul Petrochimic din Shanghai.


Palatul Municipal al Copiilor.


Demonstratie acrobatica.


Bulevardul Nanjing.


Stadionul acoperit.


Statuie din jad alb infatisandu-l pe Buddha.  Aflata in Templul sau de jad... 


Firma si in limba engleza. Ceva de neinchipuit cu doar cativa ani in urma.
Daca vreti, si o dovada a primilor pasi spre cucerirea pietelor internationale
de...antichitati. 


Lacul Lebedelor din periferia de vest a orasului. 


Ursi Panda infulecand bambus.


Pomi in miniatura intr-un peisaj expus in Gradina Long Hua.


Zona rurala a Shanghaiului.


Gradina Gu Yi Yuan din Nanxiang.


Vedere din Minhang.


Mormantul lui Lu Xun.


Gradina Yu Yuan.


Fosta resedinta a viitorului Dr. Sun. Yat-sen.


Muzeul din Shanghai.

Spitale dispărute ale Bucureștiului




Spitalul Clinic Filantropia


Bucuresti


3 august - 30 octombrie 2016





    Expoziția Spitale dispărute ale Bucureștiului, organizată de Fundația Colegiului Medicilor din Municipiul București împreună cu Muzeul Municipiului București, se poate vizita de astăzi, 3 august 2016, până la data de 30 octombrie 2016 în curtea Spitalului Clinic Filantropia (Bulevardul Ion Mihalache nr. 11), primul spital modern civil din România şi cea mai veche clinică de obstetrică şi ginecologie din țară, înființată în anul 1813.
    Spitale dispărute ale Bucureștiului oferă o privire asupra activității spitalelor bucureștene a căror funcționare a fost sistată ca urmare a cutremurelor, a bombardamentelor din timpul Celui de-al Doilea Război Mondial, a demolărilor și restructurărilor din Perioada Comunistă, sau a lipsei de finanțare și a proceselor de retrocedare din perioada postdecembristă.
    Din secolul al XVIII-lea până în prezent, spitalele bucureștene au asistat în mod decisiv la dezvoltarea orașului, venind în întâmpinarea nevoilor cetățenilor. Astfel, Spitalul Pantelimon a fost ridicat pentru a face față epidemiilor de ciumă și lingoare ce loveau populația, Spitalul Brâncovenesc a apărut ca un spital pentru nevoiași, "spre mângâierea celor în lipsuri și nevoi” , Spitalul Mărcuța, pentru a oferi „smintiților” un tratament medical, "cu blândețe și răbdare”, iar primul Spital de Urgență, pentru a asigura ajutor, în cadrul Societății de Salvare, oricând și pentru oricine era nevoie.
   O parte dintre primele spitale din Capitală au străbătut un lung drum peste secole, cunoscând modernizări și dezvoltări succesive. Altele, însă, nu au depășit bariera timpului, trecând în uitare contribuții remarcabile la modernizarea medicinei în România, alături de clădirile de mare valoare arhitecturală ce le-au găzduit activitatea, pentru a face loc altor edificii în pas cu cerințele vremurilor. Altele au rămas în ruină și degradare, asemeni unor bolnavi deveniți incurabili.
    Personalități de o înaltă conduită profesională și calitate umană, precum Psihiatrul Alexandru Suțu, frații Mina și Nicolae Minovici sau Academicianul Prof Dr Nicolae Cajal, și-au legat destinele de aceste instituții, aducându-le activitatea de cercetare și de îngrijire a bolnavilor la nivelul standardelor europene ale vremii. Multe dintre aceste spitale dispărute reprezintă ctitorii ale unor personalități marcante în istoria orașului, precum Safta Brâncoveanu, Grigore al II-lea Ghica sau Alexandru Moruzi.
     Vă invităm, așadar, să redescoperiți pagini uitate din istoria Capitalei și a medicinei românești, restabilind memoria unor personalități și instutuții al căror deziderat a fost o îngrijire corectă a pacienților, pentru o viață mai sănătoasă și mai lungă.
    Expoziția a fost inițial deschisă în curtea Palatului Suțu, în perioada 30 martie - 1 august 2016.

Expozitie de fotografie




Muzeul Cetatii si Orasului Oradea


Stefan Toth Istvan


8 august 206





    Primăria Municipiului Oradea, prin Muzeul Cetății și Orașului Oradea vă invită pe toți cei interesați să participați luni, 8 august 2016, de la ora 18:00, la inaugurarea sălilor aferente Istoriei fotografiei orădene, din Secția de Istorie a orașului Oradea, ele găzduind Colecția de Tehnică și Artă Fotografică Ștefan Tóth István. Evenimentul se va desfășura la etajul I, al Corpului B, turnul B-C al Palatului Princiar. Intrarea se va face prin Corpul A, gangul de intrare în curtea interioară, accesul nordic, prin ușa de sticlă.
    Cu această ocazie va avea loc și vernisajul expoziției personale retrospective a artistului fotograf Ștefan Tóth István AFIAP, expoziție organizată cu ocazia aniversării a 65 de ani de viață care va avea loc în sălile de expoziției de istorie a fotografiei orădene.
    Dublul eveniment, de o importanță comunitară deosebită, va avea următoarele repere de desfășurare:
-inaugurarea expoziției Istoria fotografiei orădene/Colecția de Tehnică și Artă Fotografică Ștefan Tóth István - deschidere Dr. Sim Dumitru,
prezentarea expoziției Dr. Ramona Novicov - critic de artă și Szűcs László publicist.
-deschidere expoziției personale retrospective Ștefan Tóth István - senator Bíró Rozália.
Momentele muzicale: artistul Thurzó Sándor József - Alexandrina Chelu și Florian Chelu

Revista dragostei




De pe scenele teatrului românesc de-odinioară


Teatrul Satiric - Muzical Constantin Tănase 


Colecții și Colecționari


Înscrisuri de toate felurile




Pliant-program. Premieră: 13 februarie 1965.
Prezentare grafică: Jean Eugen.






















Informații preluate din monografia:
Teatrul de Revistă Constantin Tănase 1919 - 2000,
autor Aurel Storin. 2001.