miercuri, 5 februarie 2014

Muzică de origine necunoscută




Muzeul de Arta


Sigmar Polke


Palatul Baroc, Timisoara


30 ianuarie - 2 martie 2014




    Muzeul de Artă Timişoara, împreună cu Centrul Cultural German din Timişoara şi Institutul pentru Relaţii Externe, a inaugurat de pe 30 ianuarie 2014 expoziţia Sigmar Polke – Muzică de origine necunoscută la Palatul Baroc – Piaţa Unirii 1. In deschidere, au luat cuvântul prof. dr. Ileana Pintilie, critic de artă, Wiebke Trunk, referent IFA şi prof. dr. Victor Neumann, directorul Muzeului de Artă Timişoara.
   Expoziția, creată în anul 1996 de Institutul pentru Relații Externe (IFA) și vizionată deja în marile muzee ale lumii, aduce în prim-plan patruzeci de opere ale renumitului pictor, grafician şi artist în domeniul fotografiei Sigmar Polke, asigurând în acelaşi timp şi o viziune de ansamblu asupra creaţiei diversificate a marelui artist; o creaţie presărată cu nuanţe de umor, ironie și ambiguitate.
  Sigmar Polke (1941-2010) a fost preocupat încă din primii ani de creaţie de realizarea unor conexiuni între imagine şi realitate, artă şi viaţa cotidiană. Prin intermediul unor teme de excepţie şi a unor tehnici experimentale, Sigmar Polke dezvăluie aspecte noi ale artei. În creațiile sale din expoziţia Muzică de origine necunoscută Sigmar Polke tematizează traseul fluid sau picurat al culorilor, urma fluidă a culorii urmând un traseu imprevizibil. Imaginile dobândesc în plus şi o notă poetică datorită unor titluri cu rezonanţă absurdă, inspirate din proverbe, sloganuri şi maxime universale.
   Lucrările lui Polke au fost prezentate în spaţii emblematice pentru arta mondială: Tate-Londra, Ueno-Tokyo, Muzeul de Artă Contemporană-Chicago, etc., iar în acest an, din aprilie, la Museum of Modern Art (MoMA)-New York. Pentru realizările sale de excepţie în domeniul artei, lui Sigmar Polke i s-au decernat o serie de premii şi decoraţii. Astfel, în anul 2000  a obţinut  Inelul împăratului – premiu artistic al oraşului Goslar (Goslarer Kaiserring), cea mai înaltă distincţie care se decernează în Germania pentru realizările în domeniul artei contemporane. De asemenea, lucrările sale se vând la licitaţii de artă cu sume de milioane de dolari.
   Expoziţia poate fi vizitată la Muzeul de Artă din Timișoara din 30 ianuarie până în 2 martie 2014 de marți până duminică în intervalul orar 10:00-18:00.

Cu drag de Martisor




Diaspora romana


Asociatia Romana din Canada


editia a III-a, 1 martie 2014




Salonul Anual de Iarna




Arta plastica contemporana romaneasca


Galeria Nationala de Arta Delta, Arad


7 februarie - 7 martie 2014





Cand poetii nu tac




Meniu a la Carte


Club Panic, Bucuresti


12 februarie 2014





   Februarie cu nămeți și zloată. Meniu a la Carte a pus piciorul în prag și a decis: un incendiu va restabili ordinea corectă a lucrurilor! 
   Ne apropiem cu pași rapizi de sărbătorile iubirii (fie de import sau de plai mioritic) așa că începem festivalul de topit gheața cu un nou eveniment.
   Vă așteptăm, miercuri 12 februarie, de pe la 7 seara, în Club Panic să aprindem torțele cu pasiuni inflamate, gelozii mistuitoare și năravuri licențioase... atenție! Nu ne jucăm cu focuri bengale!
    Povestea de dragoste va fi moderată cu luciditatea scepticului domn Adrian Suciu.
   Cu/despre/anti-dragoste ne vor citi David Dango, Dan Alexandru, Liviu Andrei, Teda Peleș vs Alice Popescu (da, ai citit corect! aceste două superbe femei vor fi împreună pe scenă!), Adrian Suciu, T.S.Khasis și kala kalajnikov.
    Și cum amorul nu se face fără muzică, ne-au sărit în ajutor pentru aprins inimi și călcâie Cristi Dumitrașcu & friends și trei dintre membrii trupei Moebius: Andrei Erdei, Ștefan Eremia și Bogdan Stavrache. Dacă ei nu vă încălzesc... puteți emigra în Alaska!
   Vor fi alături de noi prietenii de la SemneBune, partener oficial al proiectului, și AgențiadeCarte, partener media.
    Ale dumneavoastră cupidoance, semnăm: Alex, Eli & Lex.

PS – Cât pe ce să uit să zic: Cine se îmbracă în roșu primește o bomboană de ciocolată!

Lumea si noi (II)




Reportaj american


Golden State - Orasul Ingerilor


Varza la murat


5 februarie 2014





   Sunt evenimente de tot felul, comemorari, aniversari, sarbatori mai mult sau mai putin religioase la care, musai, este nevoie de varza murata. Pentru sarmalute, varza calita sau salata...stiti voi. 
   Si cum "mana de lucru" (apartinatoare propriei persoane) este ieftina, ca sa nu zic gratuita, nu trebuie sa treaca prea mult timp de la aterizarea Boiengului (d'ala cu "cocoasa") pe Tom Bradley Airport pana la "punerea in opera" a celor sase verze cumparate in prealabil. Acum sa nu credeti ca a fost chiar o formalitate - e nevoie de un anume tip de varza, nu prea "cotoroasa". Asa ca au fost luate tooocmai de la vreo 48 de mile de Great Los Angeles. Mai exact de la un martket mexican pe nume Vallarta. Din Baldwin Park.


    Problema problemelor a fost gasirea recipientelor "gazda". Asa ca am mobilizat toate borcanele cat de cat incapatoare; de putina sau bidon de plastic nu e cazul, va spun din start, ca sa nu mai aud comentarii. Apoi am trecut in revista rezervele strategice: porumb boabe, piper, foi de dafin, marar, usturoi (de cel chinezesc, of course), morcov si mar verde. Nu ne-au ajuns asa ca am dat o fuga (per pedes) pentru prima serie de cumparaturi din prezentul sezon...Si cum ne aflam in Little Armenia, am ajuns la Arbat de unde m-am intors in 20 de minute cu cele necesare. Vanzatoarea si patronul m-au recunoscut si mi-au zambit complice. Cred si eu, si-au castigat un nou client pentru o perioada destul de insemnata. Inca e criza si fiecare cent cheltuit la ei in magazin e cum nu se poate mai bine primit (de casa de marcat). Si ca sa nu credeti ca va vand gogosi aflati ca mi-au dat (gratuit) chiar si sacosa pentru carat cele cateva legume achizitionate. De aproape un an a intrat si aici in vigoare o lege care interzice sa mai fie date pungile sau sacosele din plastic pe degeaba. 


   Odata ajuns acasa, spalat, curatat, taiat varza si inceput,sub supraveghere, indesat varza in borcane. Pe urma turnat saramura si cam gata...Noi, cei cu munca de jos, speram ca in maximum doua saptamani sa fie totul ok; daca dati marunt din buze ca e prea scurt timpul scurs va spun ca dati degeaba. Nu suntem la prima astfel de "intreprindere" asa ca stim noi ce stim. Suntem in California, in LA; cerul e senin, si sunt spre 20 de grade (Celsius)...


    Iar daca aud comentarii de genul "da de ce nu luati varza gata murata de la magazinele sau restaurantele cu specific romanesc ?" raspunsul my friends nu e "Vanare de vant" ci: "mai buna ca la mama acasa nu gasesti nicaieri".
     

Expoziția: Zece plus unu




Arta plastică contemporană românească


Galeriile Căminul Artei, București


10 februarie 2014





  Debutată în formula Un artist şi prietenii săi, seria de expoziţii Zece plus unu continuă în relaţie cu tabăra de creaţie de la Lepşa, aflată în 2013 la a treia ediţie. Concepută mai curând ca un spaţiu de întâlnire între artişti cu opţiuni culturale apropiate, chiar dacă cu preocupări de atelier diferite, ca un timp de meditaţie şi de dezbateri asupra artei contemporane, a temelor propuse de contextul epistemolotic, tehnologic, sociopolitic artei, decât ca un loc al exerciţiilor de plain air, tabăra nu impune niciun fel de constrângeri sau exigenţe de unitate a creaţiilor ce rezultă din adecvarea la contextul natural sau la sensul dezbaterilor. Totuşi, apropierea de generaţie a majorităţii participanţilor şi ataşamentul pentru o tradiţie complex articulată din straturi suprapuse de modernism târziu şi variante de postavantgardă şi postmodernism temperat conferă unitate grupajului de lucrări expuse de cei unsprezece artişti. Grupul a cuprins şase pictori, un grafician şi patru sculptori, care au frecventat constant manifestările galeriei de artă din Focşani.
   Proglematica generală a lucrărilor de pictură este o negociere – fără tensiuni – între un informal de factură gestuală sau tachistă şi apelul la formă, fie ca delimitare a expansiunilor spaţiale şi configurarea – oricât de vagă a unui topos –, fie ca insert figurativ, fantastic-mimetic sau redus la semnele unor repertorii investite cu semnificaţii specifice unor segmente culturale ale complexei texturi actuale..
   În continuarea unor exerciţii de observaţie - subiectivă – dar hedonist senzorială, dezvoltate în seria Grădinilor, Liviu Nedelcu regăseşte atracţia peisajului. Spaţiul dinamizat de gestul intens, expresionist, permite formei ce operează subtext să reconstituie aluziv peisajul. Regimul cromatic întăreşte sugestia peisagistică, prin bogăţia acordurilor. Într-o tradiţie postimpresionistă, fertil prezentă încă în pictura noastră contemporană nu doar ca un decalaj de sensibilitate şi regim conceptual, ci ca sursă de soluţii originale pentru reprezentarea subiectiv reconstitutivă,     
   Alexandru Rădvan (artist format în chiar perioada interbelică) realizează un peisaj industrial mai curând melancolic-calofil şi la limita abstracţiei. Menţinând la rândul său registrul melancoliei, tipic pentru ciclurile de pictură cele mai recente, Gabriela Culic reintegrează picturii dominate de griuri forme bine definite – volume arhitecturale şi siluiete închise în sine de păsări. Recurenţa figurativismului generează, în cazul lui Mihai Chiuaru, acele raporturi de suprapunere între un spaţiu complex articulat dintr-un continuu desfăşurat în timp de aluviuni material cromatice şi pe de-o parte siluiete antropomorfe mai curând sugerate şi semne simbolice precis definite formal şi semnificativ.
    Dinamismul spaţial este fondat pe această condiţie temporală activă ca un imperfect al discursului predicativ, ca o naraţie ce precede şi înglobează naraţia figurată. Imaginea cel mai retoric figurativă, cu un regim fantastic, mai mult decât suprarealist cum ar părea la o primă lectură, distanţează poziţia lui Felix Aftene de tropismul spre informal al majorităţii particiăpanţilor la tabără. În cazul lui Tudor Zbârnea, traseul spre abstracţia liberă, ce organizează în pete ample şi imprecis delimitate, creează tensiuni expresive prin contrapunerea unor zone neutre, aproape lipsite de culoare, sau rezolvate în griuri cu arii intens colorarte printr-o materie abundentă şi agitată.
   Stilistic, imaginile expuse de graficianul Dragoş Pătraşcu participă la aceeaşi poetică a dinamismului ce antrenează spaţiul prin trasee consistente, articulate din fascicule de linii ce traversează suprafaţa. Cu toată discontinuitatea şi mişcarea sinuoasă, liberă, fasciculele fac aluzie la portativul nonconvenţional al muzicii contemporane.
   Coerent dezvoltată din expresionismul intens figurativ şi narativ al anilor ‘80, sculptura ilustrează o altă tipologie a libertăţii operante în cadrele reprezentării. Aurel Vlad, reprezentant etalon al acestui traseu, desprinde un personaj din amplul ciclu dedicat gestului şi semnificaţiilor sale, ciclu în aceeaşi măsură provocant la nivelul plastic al repartizării volumelor în mişcare, al tectonicii fisurilor, ca şi la nivelul discursiv mai curând în comunicare cu spectacolul teatral decât literar epic. Aclaşi interes pentru discursul volumetric condiţionează aspectul arhaizant al siluetei umane implantate în spaţiu cu acea masivitate statică a vechilor reprezentări sumeriene, în cazul lui Gheorghe Zărnescu, sculptor de o mare diversitate de preocupări şi în permanentă prospectare a resurselor culturale de la minimalism la pop’art, la aluzia istorică sau la fondul filozofic-poetic al relaţiei cu materialitatea şi modelele formale ale naturii vegetale. Seducţia siluetei feminine ca expresivitate deja filtrată cultural, elocventă prin detaliul anatomic cu prestanţă volumetrică specifică în varianta reductivă de bust, este aleasă ca variantă de reprezentare de Alexandru Grosu, şi în imaginea umoristic realistă, provocator narativă semnartă de Ilie Bostan, susţine şi în expoziţia taberei din 2013 repertoriul uneia dintre cele mai prestigioase şi mai uzate teme ale sculpturii universale.
    Varianta de tabără de creaţie independentă faţă de un topos bine definit, devenit pur spaţiu colocvial, şi în care artistul îşi continuă preocupările atelierului, s-a dovedit fertilă, expoziţia fiind bogată şi concludentă pentru un segment al artei contemporane rămas legat de problematicile intrinsec estetice, de limbaj.
***Liviu Nedelcu

Palate din București




Lansare de carte


dr. Narcis Dorin Ion


Muzeul Municipiului București


12 februarie 2014








Seara Vintage




Libraria Humanitas


Sabina Cantacuzino: Din viata familiei Ion. C. Bratianu


Cismigiu, Bucuresti


8 februarie 2014



Nu lasa pe maine, citeste astazi




Biblioteca Municipala St. L. Roth


Campania de promovare a Lecturii publice


Medias


7 februarie 2014




   In data de 7 februarie 2014, de la ora 17.00, la Biblioteca Municipală St. L. Roth din Mediaș va avea loc deschiderea Campaniei de promovare a Lecturii publice intitulată Nu lasa pe maine, citeste astazi !
   Programul manifestării va prilejui prezentarea Societății literare CONEXIUNI, cea care organizează în jurul Centrului Cultural din frumoasa capitală a județului Bistrița – Năsăud, principalele activități culturale.
   De asemenea, va fi prezentat nr. 24 – 2014 al Revistei Conexiuni, editată de această prestigioasă instituție culturală bistrițeană. Lectura publică va oferi scriitorilor bistrițeni invitați la acest eveniment cultural – Prof. Dorel Cosma, Directorul Centrului Cultural Municipal Bistrița, Elena M. Cîmpan, Menuț Maximilian și Ioan Cioba ocazia de a ne încânta cu realizările lor literare.
    Evenimentul este organizat de Directia municipala pentru Cultura, Sport, Turism si Tineret prin Biblioteca municipala St. L.Roth - care va fi gazda acestei reuniuni.

Pe simezele ploiestene




Arta plastica contemporana romaneasca


Salonul National de Arta Plastica Atitudini Contemporane


Galeria de Arta UAP Ploiesti


editia a VII-a, 6 - 19 februarie 2014





   Uniunea Artiştilor Plastici din România, Filiala UAP Ploieşti, TRUICART EVENTS şi Dan Tudor Truică – curator general, au plăcerea să vă invite la vernisajul Salonului Naţional de Artă Plastică Atitudini Contemporane, ediţia a VII-a 2014, expoziţie semnal, joi 6 februarie 2014, ora 17.00 la Galeria de Artă UAP Ploieşti.
   Manifestarea recunoscută prin caracterul său itinerant şi solitar, reuneşte pe simeze 41 de artişti plastici profesionişti membrii ai Uniunii Artiştilor Plastici din România, dar şi tineri absolvenţi ai universităţilor de profil, care prezintă iubitorilor de artă peste 66 de lucrări de pictură, grafică, sculptură şi artă decorativă.
  Sensibilitatea dar şi dramatismul liric al lucrărilor conturează clar viziunile plastice, tendinţele şi năzuinţele participanţilor.
  Expoziţia va fi deschisă iubitorilor de artă în perioada 6 – 19 februarie 2014.

Cu stimă,
Dan Tudor Truică – curator general

Din vechiul Cibinium (I)




România de-altădată


Sibiu (1)


Colecții și Colecționari


Cartofilie




Liborius Gritzbach, activ la Sibiu între 1855 - 1866.
Sibiul văzut de pe dealul Gușteriței.
Foto: Alexandru Olănescu. Mapă-set: Sibiul vechi. Lucrări de grafică

din colecțiile Muzeului Brukenthal. 2006. Necirculată. 


Muzeul Brukenthal (și editor).  Franz Neuhauser c.t. Vedere generală a orașului Sibiu.
Plic-set: Sibiul vechi I. Necirculată.


Muzeul Brukenthal (și editor).  Franz Neuhauser c.t. Tîrg la Sibiu.
Plic-set: Sibiul vechi I. Necirculată.


Sibiu. 1900.
Edit. Emil Fischer. Tipografie Jos. Drotleff-Hermannstadt.
Mapă ilustrate: Seria Patrimoniu. Coperta IV. 2006.


Sibiu. Interbelică. Necirculată.


Fara titulatură. 1941.
Ilustrată cu marginile zimțate.


Sibiu. 1942.
Cod: 1. Foto orig. Fischer Sibiu.
Ilustrata cu marginile zimtate. Are aplicata si stampila cu textul:
 "Cenzurat Sibiu No. 10".


Vedere cu Muntii Fagarasului.
Editor: Progresul Sibiu. Anii '40. Necirculata.


Făgărașii spre Sibiu. Cod: 327. Editura de Stat. 1952. Necirculată.


Vedere generală. Volum: Sibiu - Mic îndreptar turistic. 1962.


Vedere din Sibiu. 1967.


Vedere panoramică a Sibiului la 1910.
Din colecția particulară Doru Poiană. 
Mapă-set: Sibiul de altădată. 2007. Necirculată. 


Vedere Generală. Interbelică. Necirculată.
Editura Albania, București - Constanța.
Foto: Enciclopedia București.


Vedere generală. 1940.


Așezat pe palma șesului, Sibiul se intinde la poalele munților Cibinului. 
Volum: Sibiul și împrejurimile lui. 1963.


Vedere din Sibiu. 1964.


Vedere din Sibiu. Inceputul anilor '60. Necirculata.


Muzeul Brukenthal (și editor).  Plic-set: Sibiul vechi II. Necirculată.
Johann Bobel - Poarta Turnului din Sibiu, vedere dinspre oraș (demolată în 1858). 
Idem. Johann Bobel - Poarta Turnului din Sibiu, văzuta dinspre oraș,
cu camera de gardă amenajată în bolta vechii porți în 1848
(demolată în 1858). Editor: Constant, Sibiu. Anii 2000. Necirculată.
Mapă-set: Sibiul de altădată. Din albumul Bobel. 
Idem (alb-negru): Acuarelă de Johann Bobel. 
Volum: Sibiu. Ghid turistic al orașului. 1985.  


Muzeul Brukenthal (și editor).  Plic-set: Sibiul vechi II. Necirculată.
Johann Bobel - Poarta Șag din Sibiu, vedere din exterior (demolată in 1858). 


Johann Bobel - Poarta Turnului din Sibiu, văzută din exteriorul orașului
(demolată in 1858). Editor: Constant, Sibiu. Anii 2000. Necirculată.
Mapă-set: Sibiul de altădată. Din albumul Bobel. 


Johann Bobel (1824 - 1887). Poarta Turnului.
Foto: Alexandru Olănescu. Mapă-set: Sibiul vechi. Lucrări de grafică
din colecțiile Muzeului Brukenthal. 2006. Necirculată. 
Imagine identică cu cea precedentă, altă încadrare, cadru mai larg în partea dreaptă.


Muzeul Brukenthal (și editor).  Plic-set: Sibiul vechi II. Necirculată.
Johann Bobel - Poarta Burger din Sibiu, vedere dinspre oraș (demolată in 1856). 


Johann Bobel - Poarta Ocnei din Sibiu, văzută dinspre oraș
(demolată in 1856). Editor: Constant, Sibiu. Anii 2000. Necirculată.
Mapă-set: Sibiul de altădată. Din albumul Bobel. 
Idem (alb-negru): Acuarelă de Johann Bobel. 
Volum: Sibiu. Ghid turistic al orașului. 1985.  
Imagine identică cu cea precedentă, fără banda albă din partea de jos.


Muzeul Brukenthal (și editor).  Plic-set: Sibiul vechi II. Necirculată.
Johann Bobel - Poarta Burger din Sibiu, vedere din exterior (demolată în 1856).
Idem. Poarta Ocnei din Sibiu, văzuta din exteriorul orașului
(demolată in 1856). Editor: Constant, Sibiu. Anii 2000. Necirculată.
Mapă-set: Sibiul de altădată. Din albumul Bobel. 


Karl Eduard Closius (1893 - 1959). Poarta ocnei.
Foto: Alexandru Olănescu. Mapă-set: Sibiul vechi. Lucrări de grafică
din colecțiile Muzeului Brukenthal. 2006. Necirculată. 


Muzeul Brukenthal (și editor).  Plic-set: Sibiul vechi II. Necirculată.
Johann Bobel - Poarta Elisabeta din Sibiu, vedere dinspre oraș (demolată in 1865). 


Johann Bobel - Poarta Elisabeta din Sibiu, văzută dinspre oraș, cu căsuța gărzii
(demolată in 1865). Editor: Constant, Sibiu. Anii 2000. Necirculată.
Mapă-set: Sibiul de altădată. Din albumul Bobel. 
Idem (alb-negru): Acuarelă de Johann Bobel. 
Volum: Sibiu. Ghid turistic al orașului. 1985.  
Imagine identică cu cea precedentă, fără banda albă din partea de jos.


Johann Bobel - Poarta Elisabeta din Sibiu, vazuta dinspre oras, 
dupa demolarea turnului interior in 1853 (demolare totala in 1865).
Editor: Constant, Sibiu. Anii 2000. Necirculata.
Mapa-set: Sibiul de altadata. Din albumul Bobel. 


Johann Bobel - Poarta Elisabeta din Sibiu, vazuta din exteriorul orasului
(demolata in 1865). Editor: Constant, Sibiu. Anii 2000. Necirculata.
Mapa-set: Sibiul de altadata. Din albumul Bobel. 


Johann Bobel - Poarta Leșurilor din Sibiu, văzută din exteriorul orașului
(demolată în 1854). Editor: Constant, Sibiu. Anii 2000. Necirculată.
Mapă-set: Sibiul de altădată. Din albumul Bobel. 


Muzeul Brukenthal (și editor).  Plic-set: Sibiul vechi II. Necirculată.
Johann Bobel. Poarta Leșurilor din Sibiu, vedere dinspre oraș (demolată în 1854).


Johann Bobel. Poarta Leșurilor din Sibiu, văzută dinspre oraș 
(demolată în 1854). Editor: Constant, Sibiu. Anii 2000. Necirculată.
Mapă-set: Sibiul de altădată. Din albumul Bobel. 
Imagine identică cu cea precedentă, fără banda albă din partea de jos.


Muzeul Brukenthal (și editor).  Plic-set: Sibiul vechi II. Necirculată.
Johann Bobel - Poarta Cisnădiei din Sibiu, vedere dinspre oraș (demolată in 1836). 


Johann Bobel - Poarta Cisnădiei din Sibiu, văzută din interiorul orașului
(demolată in 1836). Editor: Constant, Sibiu. Anii 2000. Necirculată.
Mapă-set: Sibiul de altădată. Din albumul Bobel. 


Johann Bobel (1824 - 1997).
Poarta Cisnădiei. Foto: Alexandru Olănescu. Mapă-set: Sibiul vechi. Lucrări de grafică
din colecțiile Muzeului Brukenthal. 2006. Necirculată. 
Imagine identică cu cea precedentă, altă încadrare și cadru mai larg în părțile laterale.


Muzeul Brukenthal (și editor).  Plic-set: Sibiul vechi II. Necirculată.
Johann Bobel - Poarta Cisnădiei din Sibiu, vedere din exterior (demolată în 1836).
Idem. Acuarelă de Johann Bobel. Fotografie alb-negru. 
Volum: Sibiu. Ghid turistic al orașului. 1985.  


Betty Schuller (1860 - 1904). Capela Sf. Iacob și Turnul Preoților.
Foto: Alexandru Olănescu. Mapă-set: Sibiul vechi. Lucrări de grafică
din colecțiile Muzeului Brukenthal. Coperta I-a. 2006. 


Muzeul Brukenthal (și editor).  Plic-set: Sibiul vechi II. Necirculată.
Johann Bobel. Turnul Soldiș din Sibiu, demolat în 1880.
Idem. Johann Bobel. Turnul Soldisch, demolat în 1880.
Editor: Constant, Sibiu. Anii 2000. Necirculată.
Mapă-set: Sibiul de altădată. Din albumul Bobel. 


Muzeul Brukenthal (și editor).  Plic-set: Sibiul vechi I. Necirculată.
Johann Bobel - Turnul Pielarilor din Sibiu.


Johann Bobel - Turnul Pielarilor din Sibiu.
Editor: Constant, Sibiu. Anii 2000. Necirculată.
Mapă-set: Sibiul de altădată. Din albumul Bobel. 
Imagine identică cu cea precedentă, fără banda albă din partea de jos.


Muzeul Brukenthal (și editor).  Plic-set: Sibiul vechi I. Necirculată.
Johann Bobel - Strada Cetății din Sibiu, văzută dinspre apus.


Johann Bobel - Strada Cetății din Sibiu, văzută dinspre apus.
Editor: Constant, Sibiu. Anii 2000. Necirculată.
Mapă-set: Sibiul de altădată. Din albumul Bobel. 
Imagine identică cu cea precedentă, fără banda albă din partea de jos.


Muzeul Brukenthal (și editor).  Plic-set: Sibiul vechi I. Necirculată.
Johann Bobel - Strada Cetătii din Sibiu, văzuta dinspre răsărit.


Johann Bobel - Strada Cetătii din Sibiu, văzuta dinspre răsărit.
Editor: Constant, Sibiu. Anii 2000. Necirculată.
Mapă-set: Sibiul de altădată. Din albumul Bobel. 
Imagine identică cu cea precedentă, fără banda albă din partea de jos.


Str. Cetătii cu turnurile breslelor și teatrul. Anii 2000. Necirculată.
Din colecția particulară Dan Sasu. Constant SRL, Sibiu.


Sibiu. Volum: România (în limba franceză). Editura Universul. 1927 (probabil).


Strada Harteneck. 1950.
Editata la Progresul, Sibiu.


Turnurile breslelor. Gravura cu acul. Carnet ilustrate: Sibiul vechi. 
Reproduceri dupa lucrarile lui Hans Hermann. Anii '70. 
Idem, Strada Cetatii.
Mapa ilustrate: Seria Patrimoniu. Hans Hermann- grafica. Vol. 2.
2006. Necirculata.


Strada Cetatii. Turnurile.
Mapa ilustrate: Seria Patrimoniu. Hans Hermann- grafica. Vol. 1.
2006. Necirculata.



Turnuri in orasul vechi. Editura de Stat. 1950.
"Din orasul cu strazi vechi boltite si cu trepte, cu case din povestile fratilor
Grim, cu paduri unde alaturi de stejari batrani iti rad cu capul ascuns dupa 
frunze, fragile proaspete si aromate, iti trimit sarutari, cu rugamintea sa dai
o parte si familiei tale".


Prima parte a anilor '60. Necirculată.


Turnurile dulgherilor, olarilor și archebuzierilor.
Volum: Sibiu - Mic îndreptar turistic. 1962.


Turnuri medievale de fortificație străjuiesc tăcute la marginea cetății. 
Volum: Sibiul și imprejurimile lui. 1963.
Imagine identică cu cea precedentă. Apar și cablurile electrice dispărute
prin retușare în primul caz.


Turnuri de apărare. Cod: 8006. Foto: M. Volbură. 1975. Necirculată.


Alt tiraj, probabil, anii '80. Necirculată.
Contrast mult mai bun. 


Almanah al publicației în limba germană Neuer Weg, Komm mit '80.


Fragment din cetatea medievală - zid cu turn.
Volum: Ocna Sibiului - Mic îndreptar turistic. 1983.


În Cetate. Foto: G. Ionescu. 
Calendarul (almanah - n.a.) Universul 1939. Decembrie 1938.


Bastionul armurierilor (Monument istoric, sec. XV). Cod: 863. 1963.


Turnul olarilor (Monument istoric, sec. XVI). Cod: 5929. 1964.
Mai există o variantă, identică, intitulată: Vedere din Sibiu. 1969.
Dispare inscripționarea: "Republica Populară Romînă".


Sibiu. Foto: Al. Mendrea. 1969.
Alt tiraj, titulatură: Zidurile cetății. Anii '70.


Sibiu. Foto: Cod: 2093. Gh. Voicu. 1970. Necirculată.
Idem: Turn de apărare. Cod: 2093. Anii '70. Necirculată.
Fără menționarea fotografului.


Turnul olarilor (sec. XIV). Foto: Gh. Voicu. cod: 2093. 1967. Necirculată.
Mai există o variantă, autorul fotografiei nu mai este menționat. 1967.
Alt tiraj, cod: 2093. Titulatură Vedere din Sibiu. Necirculată.
Numele fotografului apare din nou.
Imagine identică cu cea precedentă, dar fără firele electrice.
Dispărute prin retușare.


 Turnul olarilor. Cod: EST 1612. Foto: M. Andreescu. Anii '70. Necirculată.
Alt tiraj: Turnul Olarilor. Anii '70-'80. Necirculată.


Turnul dulgherilor. Volum: Turism cu manualul de istorie. 1973.


 Bastionul dulgherilor. Cod: 1881. Foto: A. Cristescu. 1975. Necirculată.
Alt tiraj, același cod. 1979. Necirculată.



Turnul Dulgherilor.
Volum: Turism in toate anotimpurile. Anii '70.
Idem, pliant: Județul Sibiu. 1977.
Idem, pliant: Județul Sibiu. 1979.



Turnul dulgherilor (sec. XIV). Foto: Aurelia Cristescu. 1983.



Turnul dulgherilor (sec. XIV). Cod: 13102. Foto Mariana și Al. Mendrea.
Anii '80. Necirculată.



Coperta I, pliant: Hartă turistică Județul Sibiu.


Turnul dulgherilor. Volum: Sibiu. Ghid turistic al orașului. 1985.  


Volum: Sibiu. Ghid turistic al orasului. 1985.  


Volum: Sibiu. Ghid turistic al orasului. 1985.  


Turnul Barbierilor. Volum: Sibiu. Ghid turistic al orasului. 1985. 


Strada Harteneck la 1900 (actual Str. Cetății cu Turnurile Breslelor
și în prim plan Sala Thalia - actualmente sediul Filarmonicii de Stat
Sibiu). Din colecția particulară Doru Poiană. 
Mapă-set: Sibiul de altădată. 2007. Necirculată. 


Turnuri de apărare. Cod: 6074. 1986. Necirculată.


Turnul dulgherilor. 1987.


Turnul Gros - Bd. 23 August. Editor: Transilvania Publicitate. Anii '80. Necirculată.


Vedere. Cod: 701 I.P. 1. Librăria Noastră. Anii '50. Necirculată.


Poarta și zidul cetății.  Cod: 855. 1962. Necirculată.
Imagine identică cu cea precedentă, editată în condiții superioare
(carton lucios, alb-negru).


Vedere din Sibiu. Cod: 2848. Prima parte a anilor '60. Necirculată.

Muzeul Brukenthal (și editor).  Plic-set: Sibiul vechi I. Necirculată.
Johann Bobel - Pasaj lîngă zidul vechi, Sibiu.


Pasajul scării. Acuarelă. Coperta I. Carnet ilustrate: Sibiul vechi. 
Reproduceri după lucrările lui Hans Hermann. Anii '70. 


Pasajul scarilor. Aquaforte. Carnet ilustrate: Sibiul vechi. 
Reproduceri dupa lucrarile lui Hans Hermann. Anii '70. 


Pasajul scarilor.
Mapa ilustrate: Seria Patrimoniu. Hans Hermann- grafica. Vol. 2.
2006. Necirculata.


Pasajul scarilor la Butoiul de aur.
Mapa ilustrate: Seria Patrimoniu. Hans Hermann- grafica. Vol. 2.
2006. Necirculata.


Pasajul scarilor si Podul Minciunilor la 1917.
Din colectia particulara Dan Sasu.
Mapa-set: Sibiul de altadata. 2007. Necirculata. 


Pasajul Scărilor. Anii 2000. Necirculată.
Din colecția particulară Dan Sasu. Constant SRL, Sibiu.


Pasajul Scărilor. Cod: 184 I. P. 1. Necirculată.
Posesorul a menționat: "28 - 31 mai 1957" (probabil, perioada șederii în oraș).


Vedere. Cod: 1295 I. P. 1. Necirculată.
Posesorul a menționat: "28 - 31 mai 1957" (probabil, perioada șederii în oraș).


Pasajul Scărilor.
Cod: 959. Librăria Noastră. Sfârsitul anilor '50. Necirculată.
Pe spatele cărții poștale sunt adnotate urmatoarele:
"carton, alb, lucios, 265 g/mp. (import din RDG)"
Posibil, chiar de către cineva de la editură.
Mai există o variantă. Pe spate nu mai este trecut codul și editura.
Doar prețul și "I. P. 1". Neirculată.


Pasajul scărilor. 1957.
Imagine identică cu cea precedentă dar...colorată


Pasajul scarilor. Cod: 4492. Prima parte a anilor '60. Necirculată.


Pasajul scărilor. Volum: Sibiu - Mic îndreptar turistic. 1962.


Pitorescul pasaj al scărilor. Volum: Sibiul și împrejurimile lui. 1963.


Pasajul scărilor. Cod: 5968. Prima parte a anilor '60.
Mai există o variantă, identică. Este trecut și autorul fotografiei: D. Pretor.
Dispare inscripționarea "Republica Populară Romînă. 1971.


Sibiul și unul din colțurile lui pitorești - Pasajul scărilor.
Volum: De-a lungul șoselei Oradea-Mangalia. 1962.
Seria: Orașe și priveliști. Foto: S. Mendrea (A.F.I.A.P.)
Carte poștală (fara indicarea fotografului): Aspect din Pasajul scărilor. 1964.
Cadru mai lung, in partea de jos.
Alt tiraj, cod: 8465. Titulatură: Aspect din orașul de jos. Prima parte a anilor '60. Necirculată.
Mai exista o variantă, identica: Pasajul scărilor. 1965 (încă R. P. R.)
Idem, alt tiraj. Apare trecut autorul fotografiei: Al. Mendrea. 
Dispare inscriptionarea:"Republica Populară Romînă".
Cod: 5927. A doua parte a anilor '60. Necirculată. 



Vedere din Sibiu, oraș din sec. XIII-XIV.
Album: România. Comerțul exterior (1944-1964). 1965.


Betty Schuller (1860 - 1904). Strada Pempflinger.
Foto: Alexandru Olănescu. Mapă-set: Sibiul vechi. Lucrări de grafică
din colecțiile Muzeului Brukenthal. 2006. Necirculată. 


Pasajul scărilor. 1965.


Pasajul scărilor. 1972.
Imagine identică dar...colorată (ulterior)...


...cu mărirea aferentă a prețului de vânzare.


Aspect din Pasajul scărilor. Cod 7614. Prima parte a anilor '70.
Imagine identică cu cea precedentă.


Sibiu, Orașul de jos. Album: Regiunea Brașov.   
Foto: Aurel Mihailopol. 1964/1965.


Pasajul scărilor. Cod: 2099. Foto: Gh. Voicu. 1967. Necirculată.


Pasajul scărilor. 1969.


Pasajul scarilor. Foto: Al. Mendrea. 1971.


Pasajul scărilor. Cod: 5153. Foto: Ion Petcu. 1971. Necirculată.


Pasajul scărilor. Pliant: Excursii pe Valea Oltului. Anii '70.



Pasajul scărilor. Cod: 6067. Foto: Al. Mendrea. Anii '70. Necirculată.


Pasajul scărilor. Cod: 7259. Foto: Publiturism. Necirculată.


Veche stradă din Sibiu. Pliant: Fly TAROM to Romania.


Pasajul scărilor. Cod: 7992. Foto: M. Volbură. Anii '70 - '80. Necirculată.


Pasajul scărilor. Foto: M. Volbură. 1980.


Pasajul Scărilor din Sibiu, inepuizabil motiv pictural și fotografic. 1984.
Foto: Dinu Teodor Constantinescu. Volum: Fotografia și arhitectura. 


Pasajul Scărilor. Volum: Sibiu. Ghid turistic al orașului. 1985. 

 

Pasajul scărilor. Cod: 17313. Anii '80. Necirculată.


Pasajul scărilor. Foto: R. Sigheti. 1993.


Pasajul scolii. 1915.
Institutul de Arta. Jos. Drotleff. Bibliotec Astra, colectii speciale inv. 4404.
Mapa ilustrate, seria Patrimoniu. 2006. Necirculata.


Podul mincinoșilor. Anii 2000. Necirculată.
Din colecția particulară Dan Sasu. Constant SRL, Sibiu.


Puntea Minciunilor. 1962.
Alt tiraj, titulatură: Aspect din vechiul Sibiu. 1963.


Aspect din vechiul Sibiu. 1963.
Alt tiraj, titulatura: Spre Orașul de Sus pe sub Podul Minciunilor. 1971.
Dispare inscripționarea: "Republica Populară Romînă".
Este menționat și autorul fotografiei: R. Braun.


Podul de fontă, construit în 1859. Volum: Sibiul și imprejurimile lui. 1963. 


Vedere. Cod: 337. 1971.


Vedere din Sibiu. Foto: Al. Manolescu. 1973.


Vedere. 1976.


Podul Minciunilor. Volum: Sibiu. Ghid turistic al orașului. 1985.  


Idem.


Podul minciunilor. Cod: 6068. Foto: Al. Mendrea. Anii '70. Necirculată.


Sibiu. Cod: 7611. Foto: Al. Mendrea. Anii '70. Necirculată.
Cadru succesiv celui anterior.


Vedere spre Podul minciunilor. Pliant: Județul Sibiu. 1979.


Podul minciunilor. Cod: 17315. Partea a doua a anilor '80. Necirculată. 


Podul Minciunilor. Cod: 4558. Foto: Gh. Bușoiu. Anii '70. Necirculată.


Podul minciunilor. Aquaforte. Carnet ilustrate: Sibiul vechi. 
Reproduceri dupa lucrările lui Hans Hermann. Anii '70. 


Podul Minciunilor.
Mapă ilustrate: Seria Patrimoniu. Hans Hermann- grafica. Vol. 1.
2006. Necirculată.


Podul Minciunilor. Casa Artelor.
Mapă ilustrate: Seria Patrimoniu. Hans Hermann- grafica. Vol. 1.
2006. Necirculată.



Piața Mare (1900). Anii 2000. Necirculată.
Din colecția particulară Dan Sasu. Constant SRL, Sibiu.


Vedere din Sibiu. 1962.



Târg în Piața Mare; fotografie realizată înainte de 1906
(ridicarea Băncii de Credit Funciar, ulterior CEC). Cod: 100. 
Carnet (spiralat): Piețe și străzi din Sibiu în fotografii vechi (1860-1910).
Anii 2000. Necirculată.



Reședința guvernatorului Samuel von Brukenthal, 1785-1803.
Muzeul Brukenthal.
Foto: Ion H. Popescu. Al. Olănescu. 2007. Necirculată.
Carnet-set, cărți poștale detașabile, mini-imagine rămasă la cotor:
Colecția grafică documentară. Seria: Monumente de arhitectură. Instituții de cultură.


Curtea interioară a Muzeului Brukenthal. Volum: Sibiu - Mic îndreptar turistic. 1962.
Idem: Inaugurat în anul 1790, Muzeul Brukenthal cuprinde tablouri valoroase de 
Rubens, Van Dyck, Tizian, Grigorescu, Andreescu, Luchian etc. tipărituri rare din 
sec. XV si XVI aflate în biblioteca muzeului. Volum: Sibiul și împrejurimile lui. 1963.


Prin sălile de artă ale Muzeului Brukenthal. 
Volum: Sibiul și împrejurimile lui. 1963.


Muzeul Brukenthal. Cod: 2348. 1960. 


Muzeul Brukenthal. Cod: 2348. Prima parte a anilor '60. Necirculată.
Imagine identică cu cea precedentă, titulatura trecută pe două rânduri.


Volum: Sibiu - Mic îndreptar turistic. 1962.


Muzeul Brukenthal. 1966. 
"Am stat o zi la Păltiniș și m-am întors din nou în Dumbravă la Căsuța 64. 
Mâine plecăm la Sighișoara. Mă simt bine...am văzut lucruri și natura frumoasă 
cu drum puțin periculos". 
Mai există o variantă, identică, Cod: 2094. 1968. Necirculată.
Este trecut și autorul fotografiei: Gh. Voicu.


Muzeul Brukenthal. Anii '60 - '70.
Broșură-pliant de prezentare a programelor ONT Carpați.


Sibiu. Broșură: Let's Go to Romania! Anii '60-'70.


Muzeul Brukenthal. Cod: 334. 1971. Necirculată.


Muzeul Brukenthal. 1972. 
Alt tiraj, cod: 100. 1976. Necirculată.


Muzeul Brukenthal. Fațada. Anii '70. Necirculată.


Piata Republicii. Editor: C.C.B. 1973.


Piața Republicii. 1975.


Piața Republicii. Cod: 2680. Foto: S. Mendrea. 1978.


Muzeul Brukenthal. Cod: 1618. Foto: Gh. Lăzăroiu. 1975. Necirculată.
Alt tiraj: 1979.


Muzeul Brukenthal.


Cod: 0121. 1977.


Muzeul Brukenthal. Cod 6078. Foto: Al. Mendrea. Anii 70. Necirculată.


Muzeul Brukenthal. Cod: EST 7975. Foto: S. Mendrea. Anii '70. Necirculată.


Muzeul Brukenthal. 
Almanah al publicației în limba germană Neuer Weg, Komm mit '80.


Muzeul Brukenthal. Catalog: Litoralul românesc al Marii Negre. 1980.


Muzeul Brukenthal. Volum: Sibiu. Ghid turistic al orașului. 1985.


Muzeul Brukenthal. Pliant: Județul Sibiu. 1977.
Idem, 1979.
Idem, cadru mai strâns. Pliant: Romania - Muzee și monumente. 1988.


Imagini din județul Sibiu. Colaj. Cod: EST 9414. Anii '70 - '80. Necirculată.
Foto: R. Cristea, I. Miclea, CPCPS. Fără explicații pentru imagini.
Imaginea din stânga, sus.


Piața Republicii. Cod: 13090. Foto: Mariana și Al. Mendrea. Anii '80. Necirculată. 


Sibiu. Necirculată.
Ilustrată destinată confirmării contactelor dintre radioamatori (QSL-uri).



Casa Karl și Michael Brukenthals. 
Volum: Sibiu. Ghid turistic al orașului. 1985.


Idem. 


Idem.


Idem.


Casa Karl si Michael Brukenthals. 
Volum: Sibiu. Ghid turistic al orasului. 1985.


Piata. Muzeul Brukenthal. Anii 2000. Necirculata.
Cod: 037. Editura: ASS.COM.IND.


Primăria Veche a orașului, 1545-1948. 
Muzeul de istorie. 2007. Necirculată.
Carnet-set, cărți poștale detașabile, mini-imagine rămasă la cotor:
Colecția grafică documentară. Seria: Monumente de arhitectură. Instituții de cultură.



Curtea interioară a Primăriei vechi. Volum: Sibiu - Mic îndreptar turistic. 1962.



Muzeul National Brukenthal. Muzeul de Istorie.
Foto: Ion Haralambie Popescu. Publicatiile Muzeului. 2007.
Necirculată.
Această ilustrată are și o mică poveste. Dorind să fac fotografii
în curtea interioară a muzeului mi s-a atras atenția că  trebuie
să plătesc pentru aceasta. Drept dovada achitării taxei, am primit cartea poștală
cu nr. 0093925 (sfârșit de iunie 2015).



Muzeul National Brukenthal. 2006. Necirculata.
Pusca cu cremene balcanica, secolul al XVIII-lea.
Foto: Ioan H. Popescu.


Muzeul National Brukenthal. 2006. Necirculata.
Pistoale cu cremene germane, secolul al XVIII-lea.
Foto: Ioan H. Popescu.


Ostasul de fier sibian (1915). Anii 2000. Necirculata.
Editura si Tipografia Constant.


Muzeul National Brukenthal. 2006. Necirculata.
Sabii europene, secolul al XIX-lea.
Foto: Ioan H. Popescu.


Muzeul National Brukenthal. 2006. Necirculata.
Sabii europene, secolul al XIX-lea.
Foto: Ioan H. Popescu.



Muzeul National Brukenthal. 2006. Necirculată.
Pumnale orientale, secolul al XVI-lea. Foto: Ioan H. Popescu.



Sibiu. Cod: 6080. Foto: Al. Mendrea. Anii '70. Necirculată.



Posta - str. Mitropoliei (1905). 
Mapa: Sibiu. Capitala Culturala Europeana. 2007.



Bulevardul Victoriei (1913). 
Mapa: Sibiu. Capitala Culturala Europeana. 2007.



Tipografia Arhidiecezana (1900). 
Mapa: Sibiu. Capitala Culturala Europeana. 2007.


Resedinta Mitropoliei (1915). 
Mapa: Sibiu. Capitala Culturala Europeana. Coperta I. 2007.


Institutul Teologic (ortodox).
Volum: Biserica Ortodoxa Romana. 1967.


Str. Mitropoliei (1904). Anii 2000. Necirculata.
Din colectia particulara Dan Sasu.


Str. Macelarilor - 1904 (actual Str. Mitropoliei).
Din colectia particulara Doru Poiana.
Mapa-set: Sibiul de altadata. 2007. Necirculata. 


Catedrala ortodoxa. Interbelica.


Catedrala Ortodoxa Romana (1906). 
Mapa: Sibiu. Capitala Culturala Europeana. 2007.


Catedrala Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane din Sibiu. 1906.
Editura Librariei Arhidiecezane. Biblioteca Astra, colectii speciale inv. 3663.
Mapa ilustrate: Seria Patrimoniu. 2006. Necirculata.


Catedrala Ortodoxă (1907). Anii 2000. Necirculată.
Din colecția particulară Dan Sasu. Constant SRL, Sibiu.


Catedrala română ortodoxă din Sibiu.
Volum: Viața și faptele lui Andrei Șaguna. 1913.



Interiorul Catedralei. 1942.
Ilustrată cu marginile zimțate. Are aplicată și o ștampilă cu textul:
"Cenzurat Sibiu Nr. 3".


Catedrala gr. or. 1943.
Cod: 35. Foto orig. E. Fischer, Sibiu. Ilustrată cu "defect".



Sibiu. Volum: De-a lungul șoselei Oradea-Mangalia. 1962.
Seria: Orașe și priveliști. Foto: S. Mendrea (A.F.I.A.P.)


Catedrala mitropolitană din Sibiu cu hramul Sfînta Treime, monument de arhitectură.
Este construită între anii 1902 - 1906 și are unele picturi executate de O. Smighelschi
(1866 - 1912). Sfînta Treime simbolizează și unitatea poporului român din Transilvania,
Moldova și Muntenia. 1972 (?) Necirculată.
Tipografia Arhiepiscopiei Sibiului.
Idem, Catedrala Mitropolitană. Volum: Biserica Ortodoxă Română. 1967.


Vedere din Sibiu. Foto: G. Lăzăroiu. 1974.


Ilustratele alb-negru, la data corespondenței, nu se mai editau iar stocurile
se comercializau la preț redus. Avem și dovada.


Catedrala Mitropolitană din Sibiu.
Broșură: 50 de ani de la inființarea Patriarhiei Române. 1975.


Fără inscripționare. Anii '80. Necirculată.
Carton foarte subțire, tip hărtie foto.


Vedere din centrul istoric. Anii 2000. Necirculată.
Foto: Dumitru Budrală. Mapă-set: Sibiu - Județul celor cinci Țări.
Editor: Consiliul Județean Sibiu.


Catedrala Mitropolitană din Sibiu. Anii 2010. Necirculată.
Carnet-set, ilustrate detașabile. Foto: Scott Eastman. Editura Andreiană, Sibiu.


Catedrala Mitropolitană din Sibiu. Anii 2010. Necirculată.
Carnet-set, ilustrate detașabile. Foto: Scott Eastman. Editura Andreiană, Sibiu.


Catedrala Mitropolitană din Sibiu. Anii 2010. Necirculată.
Carnet-set, ilustrate detașabile. Foto: Scott Eastman. Editura Andreiană, Sibiu.


Catedrala Mitropolitană din Sibiu. Anii 2010. Necirculată.
Carnet-set, ilustrate detașabile. Foto: Scott Eastman. Editura Andreiană, Sibiu.


Catedrala Mitropolitană din Sibiu. Anii 2010. Necirculată.
Carnet-set, ilustrate detașabile. Foto: Scott Eastman. Editura Andreiană, Sibiu.


Catedrala Mitropolitană din Sibiu. Anii 2010. Necirculată.
Carnet-set, ilustrate detașabile. Foto: Scott Eastman. Editura Andreiană, Sibiu.


Catedrala Mitropolitană din Sibiu. Colaj. Anii 90 - 2000. Necirculată.
Editura Andreiană.


Reședința mitropolitană și Seminarul Andreian din Sibiu.
Volum: Viața și faptele lui Andrei Șaguna. 1913.


Edificiul tipografiei arhidiecezane din Sibi(u) - zidit la anul 1893.
Volum: Viața și faptele lui Andrei Șaguna. 1913.


Casa cu clopoței. Piața 6 Martie Nr. 14 - 16. 
Volum: Sibiu. Ghid turistic al orașului. 1985.


Casa cu Clopoței. Volum: Sibiu. Ghid turistic al orașului. 1985. 


În piața 6 Martie. Cod: 0219. Foto: Horst Wachter. Anii '80. Necirculată.
Editor: Transilvania Publicitate.



Pavilionul Expozitiei Mestesugaresti (1900). 
Mapa: Sibiu. Capitala Culturala Europeana. 2007.


Latura de Sud a Pietei Mari vazuta din turnul Bisericii Evanghelice;
fotografie realizata dupa 1896 (desfiintarea strajei) si inainte de 1906
(ridicarea Bancii de Credit Funciar, ulterior CEC). Cod: 99. 
Carnet (spiralat): Piete si strazi din Sibiu in fotografii vechi (1860-1910).
Anii 2000. Necirculata.


Piața Mare la 1900.
Mapă-set: Sibiul de altădată. 2007. Necirculată. 


Consiliul Popular Municipal. Cod: 159. Foto: Bușoiu G. 1974. Necirculată.
Alt tiraj, titulatură: Clădirea C.E.C. Cod: 159. Foto: G. Bușoiu. OSETCM. 1981.


Jud. Sibiu. Colaj. Cod: 3257. Editor: OSETCM. 1980. Necirculată.
Imaginea din dreapta, sus: Piața Republicii.


Piața Republicii. Cod: 13089. Foto: Mariana și Al. Mendrea. Anii '80. Necirculată.
Ilustrată care. în mod normal, nu trebuia pusă în vânzare.


Clădirea C.E.C. Cod: EST 14408. Foto: Ion Nădrag. Anii '80. Necirculată.


Tîrgul olarilor. Cod: 19217. Foto: D. F. Dumitru. Anii '80 - '90. Necirculată.


Turnul Sfatului. Anii 2000. Necirculată.
Din colecția particulară Dan Sasu. Constant SRL, Sibiu.


P-ta Regele Ferdinand la 1920 (actual P-ta Mare) cu Turnul Sfatului.
Din colectia particulara Doru Poiana.
Mapa-set: Sibiul de altadata. 2007. Necirculata. 


Turnul Sfatului. Cod: 083. Librăria Noastră. 1954.


Vedere. Cod: 698. I. P. 1. Librăria Noastră. Anii '50. Necirculată.


Vedere. Cod: 702. I. P. 1. Librăria Noastră. Anii '50. Necirculată.
Posesorul a menționat: "28 - 31 mai 1957" (probabil, perioada șederii în oraș).


Turnul Sfatului. Cod: 858. Anii '50 - '60. Necirculată.


Vedere. Cod: 2439. Anii '50 - '60. Necirculată.


Strada Turnului Nr. 1, Sibiu. Album: Regiunea Brasov.   
Foto: Aurel Mihailopol. 1964/1965.


Vedere panoramică. Cod: 6734. 1962.
Mai exista o variantă, identică. Intitulată: Vedere din Sibiu. 1963. 
"Oare drumurile noastre se vor mai întâlni vreodată ?"
(rânduri scrise pe un alt exemplar, în 1964).


Turnul Sfatului, văzut din Piața Republicii. Volum: Sibiu - Mic îndreptar turistic. 1962.


Din colțul Pieței Republicii, vegheaza ochii luminoși ai bătrînului turn al Sfatului. 
Volum: Sibiul și imprejurimile lui. 1963.
Imagine identică cu cea precedentă, cadru mai larg.
Idem, carte poștală. Intitulată: Vedere din piața Republicii. 1964.


Turnul Sfatului (sec. XIII-XIV). 1963.


Sibiu, Turnul Sfatului. Album: Regiunea Brașov.   
Foto: Aurel Mihailopol. 1964/1965.


Vedere din Sibiu. 1966.


Vedere din Sibiu. Cod: 2088. 1967.


Piața 6 Martie. Volum: Sibiu - Mic îndreptar turistic. 1962.


Vedere din Sibiu. Cod: 5931. Prima parte a anilor '60.


Vedere generală. Ilustrată Kruger (firmă cu care statul român a încheiat 
un contract de colaborare). Cod 1141/5. 1968. Necirculată. 


Piața 6 Martie. Pliant: Județul Sibiu. 1977.


Piața 6 Martie. Pliant Județul Sibiu. 1979.
Imagine identică cu cea precedentă, încadrare ușor schimbată.


Sibiu. Foto: Daniel Bălțat. Anii 2010. Necirculată.
Dimensiuni: 14,5 x 21 cm.


Explicațiile de pe spatele ilustratei precedente.



Sibiu. Cod: 3846. Foto: Al. Mendrea. 1969. 
"Draga mamica. Eu am ajuns cu bine la Brasov unde am avut o cazare buna dar
 mincarea proasta. Acum iti scriu de la Sibiu unde sint la masa. Cazarea e proasta dar 
mincarea mai buna. " Rînduri găsite pe alt exemplar, circulat în 1969.


Turnul Sfatului (sec. XVI). Foto: Ion Petcu. 1970.


Turnul Sfatului. Aquaforte. Carnet ilustrate: Sibiul vechi. 
Reproduceri dupa lucrările lui Hans Hermann. Anii '70. 


Turnul sfatului. Acuarelă. Carnet ilustrate: Sibiul vechi. 
Reproduceri dupa lucrările lui Hans Hermann. Anii '70. 


Piața Mare.
Mapă ilustrate: Seria Patrimoniu. Hans Hermann- grafică. Vol. 1.
2006. Necirculată.


Piața Mică.
Mapă ilustrate: Seria Patrimoniu. Hans Hermann- grafică. Vol. 1.
2006. Necirculată.


Turnul Sfatului. Piața Mică.
Mapă ilustrate: Seria Patrimoniu. Hans Hermann- grafică. Vol. 1.
2006. Necirculată.


Vedere. 1970. 
Altă variantă, identică, are trecut autorul fotografiei: Bușoiu Gheorghe. 1972.


Turnul sfatului. Cod 1723. Foto: Gh. Lăzăroiu. 1975. Necirculată.


Turnul Sfatului. Cod: 7989. Foto: M. Volbură. Anii '70. Necirculată.


Sibiu. Cod: 6484. Foto: I. Oprea. Anii '70.


Turnul Sfatului. Cod: 2492. Foto: S. Mendrea. OSETCM. 1976.


Turnul Sfatului. Cod: 2492. Foto: S. Mendrea. 1978. Necirculată.
Imagine identică cu cea precedentă, în plus cu stema municipiului.


Almanah Luceafărul 1982. Decembrie 1981.


Piața 6 Martie. Cod: 0220. Foto: Horst Wachter. Editor Transilvania Publicitate.
Anii '80. Necirculată.


Volum: Sibiu. Ghid turistic al orasului. 1985.  


Turnul Sfatului. Anii 2000. Necirculata.
Cod: 054. Editura ASS.COM.IND.


Vedere. 1960.


Vedere din Sibiu. Anii' 60-'70. Necirculata.


Sibiu. Foto: Gh. Voicu. 1971.
Imagine identica cu cea precedenta (cadru mai mare, in partea de jos);
exceptand norii...


Latura de Nord a Pietei Mari, fotografiata inainte de 1862
(Data amplasarii lampilor langa statuia Sf. Nepomuk). Cod: 92. 
Carnet (spiralat): Piete si strazi din Sibiu in fotografii vechi (1860-1910).
Anii 2000. Necirculata.


Piata Mare. Gravura cu acul. Carnet ilustrate: Sibiul vechi. 
Reproduceri dupa lucrarile lui Hans Hermann. Anii '70. 
Idem, Piata Mare cu fantana.
Mapa ilustrate: Seria Patrimoniu. Hans Hermann- grafica. Vol. 2.
Coperta I. 2006. Necirculata.


Piata Mare. 1900.
Librarie Karl Graef. Biblioteca Astra, colectii speciale inv. 4345.
Mapa ilustrate: Colectia Patrimoniu. Coperta I. 2006.


Piata Mare. 1910.
Librarie Georg Meyer - Sibiu.
Mapa ilustrate: Seria Patrimoniu. Coperta I. 2006.


Piața Mare (1910). Mapă: Sibiu. Capitală Culturală Europeana. 2007.


Piața Mare. Foto: H. Fabini. Editor: AFB. Anii 2000. Necirculată.


Sibiu. Cod: IL 5 - 16. Foto și editare: 25 Design. Anii 2000. Necirculată.


Piața Mare. Colaj. Cod: IL 5 - 09. Foto și editare: 25 Design. Anii 2000. Necirculată.


Piața Mică (1908). Anii 2000. Necirculată.
Din colecția particulară Dan Sasu. Constant SRL, Sibiu.


Piața Mică. Foto: George Avanu. Age Gallery Card Collection. 2012. Necirculată.
Ilustrată cu dimensiunile, pe orizontală, mărite.


Fațada de Sud a Bisericii Evanghelice; fotografie realizată între 1881
(noul ceas din turn) și 1883 (gardul de lângă biserică). Cod: 96. 
Carnet (spiralat): Piețe și străzi din Sibiu în fotografii vechi (1860-1910).
Anii 2000. Necirculată.


Biserica Evanghelica. Anii 2000. Necirculata.
Din colectia particulara Doru Poiana. Constant SRL, Sibiu.


Biserica Evanghelica la 1900.
Din colectia particulara Doru Poiana.
Mapa-set: Sibiul de altadata. 2007. Necirculata. 


Biserica Evanghelica (1900). Anii 2000. Necirculata.
Din colectia particulara Dan Sasu. Constant SRL, Sibiu.


Piața Mică. Biserica Evanghelică (1912). 
Mapă: Sibiu. Capitala Culturala Europeană. 2007.


Orfelinatul și Biserica evanghelică. Anii 2000. Necirculată.
Din colecția particulară Dan Sasu. Constant SRL, Sibiu.


Biserica Evanghelică (1917). 
Mapă: Sibiu. Capitala Culturala Europeană. 2007.


Strada Turnului din Sibiu la 1910.
Mapa-set: Sibiul de altadată. 2007. Necirculată. 


Cod: 537. Kunstaustall Jos Drotielt. 1918. Necirculată.
Inscripționarea "Levelezo Lap" este acoperita cu tuș negru
fiind inlocuită cu "Cartă Poștală".


Vedere din orașul de jos. 1960.
Ilustrată cu marginile zimțate.


Aspect din Sibiul vechi. 
Volum: Ocna Sibiului - Mic îndreptar turistic. 1983.


Biserica evanghelică, monument de la 1300. Album: Regiunea Brașov.   
Foto: Aurel Mihailopol. 1964/1965.


Vedere din Sibiu. 1966.


Vedere din Sibiu. Foto: G. Lazaroiu. 1970.


Biserica evanghelica. 1959.


Piata Mica (1900); Fototipie Jos. Drotleff.
Editura si librarie G. A. Seraphin. Biblioteca Astra colectii speciale inv. 4386.
Mapa ilustrate: Seria Patrimoniu. 2006. Necirculata. 


Zepelin in Sibiu, 16 X 1929.
Kraft & Drotleff A.-G; Biblioteca Astra, colectii speciale inv. 4381.
Mapa ilustrate: Seria Patrimoniu. 2006. Necirculata.


Vedere. Cod: 705 I. P. 1. Librăria Noastră. Anii '50. Necirculată.


Vedere din orașul de jos. Cod: 864. Anii '50 - '60. Necirculată.
Imagine identică cu cea precedentă, editată în condiții superioare
(carton lucios, alb-negru).


Vedere din orașul Sibiu. Editor neprecizat. Anii 50 - 60. Necirculată.
Imagine identică cu cea precedentă, titulatura scrisă ușor diferit.


Vedere. Cod: 1296 I. P. 1. Librăria Noastră. A doua parte a anilor '50. Necirculată.


Vedere din Sibiu. 1962. 


Vedere din Sibiu. 1962.


Biserica evanghelică a cărei construcție a început încă din anul 1300. 
Volum: Sibiul și împrejurimile lui. 1963.


Biserica evanghelică (Monument istoric, sec. XIV, în stil gotic). 1964.
Clișeu, după cum se vede, cu defect (scame...).


Sibiu. 1966.


Catedrala Evangh. C.A. (sec. XIV-XVI). Foto: J/ Fischer. 
Poarta o stampila dreptunghiulara cu textul: "Se vinde cu 2 lei/
In favoarea bisercii".  A doua parte a anilor '60. Necirculata.


Sibiu. Foto: Gh. Voicu. 1967.


Catedrala evanghelică (sec. XIV-XVI). Cod: 2085. Foto: Gh. Voicu. 1969. Necirculată.
"Aș dori să citești printre rînduri, caldele salutări pe care ți le trimit din 
înzăpezitul Sibiu, în acest început de an". 
Mai există o variantă, identică. Aceeași perioadă. Necirculată.
 Autorul fotografiei nu mai este trecut.


Biserica Evanghelică. Cod: 285. 1970. Necirculată.
Alt tiraj. Cod: 1147. Foto: G. Bucșoiu. OSETCM. 1976.


Sibiu. Foto: I. Miclea. Anii '70. Necirculată.


Strada Turnului.
Mapa ilustrate: Seria Patrimoniu. Hans Hermann- grafica. Vol. 2.
Coperta I. 2006. Necirculata.


Strada Turnului.
Mapa ilustrate: Seria Patrimoniu. Hans Hermann- grafica. Vol. 2.
Coperta I. 2006. Necirculata.


Vedere de pe podul minciunilor. Aquaforte. Carnet ilustrate: Sibiul vechi. 
Reproduceri dupa lucrarile lui Hans Hermann. Anii '70. 
Idem, Piata Huet.
Mapa ilustrate: Seria Patrimoniu. Hans Hermann- grafica. Vol. 2.
Coperta I. 2006. Necirculata.


Catedrala Evanghelică.
Mapă ilustrate: Seria Patrimoniu. Hans Hermann- grafică. Vol. 1.
Coperta I. 2006. Necirculată.


Strada Centumvirilor.
Mapă ilustrate: Seria Patrimoniu. Hans Hermann- grafică. Vol. 2.
Coperta I. 2006. Necirculată.


Strada Centumvirilor.
Mapă ilustrate: Seria Patrimoniu. Hans Hermann- grafica. Vol. 2.
Coperta I. 2006. Necirculată.



Sibiu. Cod: 9562. Foto: Clara Spitzer. 1975. Necirculată.


Pliant. Biserica Evanghelică. În limba germană. Anii '70.


Idem.


Idem.


Idem.


Almanah al publicației în limba germană Neuer Weg, Komm mit '80.


Orașul vechi. 
Cod: 0201. Transilvania Publicitate. 1980. Necirculată.


Biserica evanghelică - fațada de sud. 
Volum: Sibiu. Ghid turistic al orașului. 1985.  


Catedrala Evangh. (sec. XIV - XVI) - interior.
Editor nespecificat. Anii '80. Necirculată.



Volum: Sibiu. Ghid turistic al orașului. 1985.  


Idem.

 

Idem.

 

Idem. 


Idem.


Idem.


Vedere generală. Cod EST 7986. Foto Sandu Mendrea. Anii 70. Necirculată.


Sibiu. Cod: 13094. Foto: Mariana și Al. Mendrea. Anii '80. Necirculată.
Imagine aproape identică cu cea precedentă. Cadre succesive.


Piața 6 Martie. Cod: 13091. Foto: Mariana și Al. Mendrea. Anii '80. Necirculată.


Sibiu. Foto: George Avanu. Age Gallery Card Collection. 2012. Necirculată. 
Ilustrat[ cu dimensiunile, pe orizontală, mărite.


Cladirea fostei Mânăstiri Ursuline in anul 1910.
Din colecția particulară Doru Poiană.
Mapă-set: Sibiul de altădată. 2007. Necirculată. 


Biserica Manastirii Ursulinelor de pe str. General Magheru la 1910.
Din colectia particulara Doru Poiana.
Mapa-set: Sibiul de altadata. 2007. Necirculata. 


Biserica Ursulinelor (1910). 
Mapa: Sibiu. Capitala Culturala Europeana. 2007.


Biserica Ursulinelor. Portal. Volum: Sibiu. Ghid turistic al orașului. 1985. 


Johann Bobel (1824 - 1887). Casa Bedeus. 
Foto: Alexandru Olănescu. Mapă-set: Sibiul vechi. Lucrări de grafică
din colecțiile Muzeului Brukenthal. 2006. Necirculată. 


Str. General Magheru cu Mănăstirea Ursulinelor și Turnul Sării
(demolat 1890). Cod: 98. 
Carnet (spiralat): Piețe și străzi din Sibiu în fotografii vechi (1860-1910).
Anii 2000. Necirculată. 


Str. Gen. Magheru, biserica Ursuline. Anii 2000. Necirculata.
Din colectia particulara Dan Sasu. Constant SRL, Sibiu.


Strada General Gheorghe Magheru/Calea Manastirea Ursulinelor (1915).
 Mapa: Sibiu, Capitala Culturala Europeana. Coperta I. 2007.


Str. Nicolae Balcescu, fosta str. Cisnadiei, vedere inspre Piata Mare;
fotografie realizata intre 1862 (introducerea iluminatului cu petrol)
si 1875 (pavarea strazii cu calupuri de granit). Cod: 94. 
Carnet (spiralat): Piete si strazi din Sibiu in fotografii vechi (1860-1910).
Anii 2000. Necirculata.


Actuala str. N. Balcescu la 1905 (fosta str. Cisnadiei).
Din colectia particulara Doru Poiana.
Mapa-set: Sibiul de altadata. 2007. Necirculata.


Str. N. Balcescu fosta str. Cisnadiei. Anii 2000. Necirculata.
Din colectia particulara Dan Sasu. Constant SRL, Sibiu. 


Strada Nicolae Balcescu/Cisnadiei (1915). 
Mapa: Sibiu. Capitala Culturala Europeana. 2007.


Strada Cisnadiei. 1915.
Editura si librarie Karl Graef.
Biblioteca Astra colectii speciale inv. 4290. 
Mapa ilustrate: Seria Patrimoniu. 2006. Necirculata.


Strada Nicolae Balcescu/Cisnadiei (1915). 
Mapa: Sibiu. Capitala Culturala Europeana. 2007.


Strada Nicolae Balcescu/Cisnadiei (1915). 
Mapa: Sibiu. Capitala Culturala Europeana. 2007.


Actuala str. N. Bălcescu la 1920 (fosta str. Regina Maria).
Din colecția particulară Doru Poiană.
Mapă-set: Sibiul de altădată. 2007. Necirculată. 


Strada Bălcescu. Cod: 0221. Foto: Horst Wachter. Anii '80. Necirculată.
Editor: Transilvania Publicitate.


Strada Regina Maria. 1942.
Cod: 39. Foto orig. E Fischer Sibiu.
Ilustrata cu marginile zimtate. Are aplicata si stampila cu textul:
"Cenzurat Sibiu Nr. 15".


Promenada (1912).  Mapa: Sibiu. Capitala Culturala Europeana. 2007.


Strada Nicolae Balcescu/Cisnadiei si Imparatul Romanilor. (1910). 
Mapa: Sibiu. Capitala Culturala Europeana. 2007.


Parcul sub Arini si Pavilionul de Muzica (1915). 
Mapa: Sibiu. Capitala Culturala Europeana. 2007.


Piața Unirii. 1942.
Ilustrată cu marginile zimțate. Are aplicată și ștampila cu textul:
"Cenzurat Sibiu Nr. 26".
Editura M.C. Florescu - Craiova.
Idem, mapă ilustrate: Seria Patrimoniu. 2006. Necirculată.


Vedere. Cod: 3482. 1961.


Promenada (1905). Mapa: Sibiu. Capitala Culturală Europeană. 2007.


Piata Mare cu tramvaiul (1910). 
Mapa: Sibiu. Capitala Culturala Europeana. 2007.


Promenada (1910). Mapa: Sibiu. Capitala Culturala Europeana. 2007.


Scoala normala Andrei Saguna. 1943.
Cod: 59. Foto orig. E. Fischer Sibiu. 
Ilustrata cu marginile zimtate. Are aplicata si stampila:
"1 Cenzurat Sibiu 1".


Rectoratul Universitatii Lucian Blaga/Palatul Comandamentului Militar (1910).
 Mapa: Sibiu. Capitala Culturala Europeana. 2007.


Rectoratul Universitatii Lucian Blaga/Palatul Comandamentului Militar (1917). 
Mapa: Sibiu. Capitala Culturala Europeana. 2007.


Volum: Sibiu. Ghid turistic al orasului. 1985.  


Biblioteca Județeană ASTRA/Palatul ASTREI (1905). 
Mapă: Sibiu. Capitală Culturală Europeană. 2007.


Palatul cultural Ștefan Gheorghiu. Volum: Sibiu - Mic îndreptar turistic. 1962.


Muzeul Asociațiunii, 1905-1950. Biblioteca ASTRA.
Foto: Ion H. Popescu. Al. Olănescu. 2007. Necirculat.
Carnet-set, cărți poștale detașabile, mini-imagine rămasă la cotor:
Colecția grafică documentară. Seria: Monumente de arhitectură. Instituții de cultură.



Palatul ASTRA. Volum: Sibiu. Ghid turistic al orașului. 1985. 


Biblioteca ASTRA Sibiu. 130 ani de activitate. 1861-1991. Necirculată. 


Hotel Bulevard. 1925.
Edit. si Librarie Karl Graef.
Mapa ilustrate: Seria Patrimoniu. 2006. Necirculata.



Restaurantul Bulevard pe Corso. 1900.
Fotograf: E. Fischer. Sibiu.
Mapa ilustrate: Seria Patrimoniu. 2006. Necirculata.



Hotel Bulevard. 1968. Revista: Vacances en Roumanie.



Hotel Bulevard. Cod: 186. 1970.



Hotel Bulevard. Cod: 212. Foto: E.P.T. Anii '70. Necirculată.



Hotel Bulevard. Foto: M. Volbură. Anii '70.



Hotel Bulevard. Cod: 1073. Foto: C. Spitzer. 1974. Necirculată.


Hotel Bulevard. Foto: D. F. Dumitru. 1975.



Vedere. Cod: 2489. Foto: S. Mendrea. OSETCM. 1976. Necirculată.


Hotel Bulevard. Cod: 1882. Foto: A. Cristescu. 1976.



Hotel Bulevard. Pliant: Județul Sibiu. 1977.
Idem, 1979.



Locuri de popas din județul Sibiu. Colaj. Anii '80. Necirculată.
Cod: 8804, 993, 7979, 8803. 
Fără explicații pentru locurile prezentate. 
Imaginea (identică cu cea precedentă) din stânga, sus.



Hotel Bulevard. Cod: EST 9226. Foto: G. Gaciu. Necirculată.



Hotelul Bulevard. Cod: 409. Foto: D. F. Dumitru. 1979.



Hotel Bulevard. Cod: 9563. Foto: Clara Spitzer. Anii '70 - '80. Necirculată.


Cafeneaua Unicum (str. Tribunei 6). 1900.
Fototipie Jos. Drotleff, Sibiu.
Mapă ilustrate: Seria Patrimoniu. 2006. Necirculată.


Magazin la intersecția str. Mitropoliei cu str. Tribunei. 1900.
(intersecția Bd. Victoriei cu strada Șaguna - conform completării unui cititor) 
Institutul de Artă Jos. Drotleff. Sibiu.
Mapă ilustrate: Seria Patrimoniu. 2006. Necirculată.



Str. Nicolae Bălcescu, cu vechea clădire a Împaratului Romanilor;
fotografie realizată între 1862 (introducerea iluminatului cu petrol)
și 1875 (pavarea străzii cu calupuri de granit). Cod: 93. 
Carnet (spiralat): Piețe și străzi din Sibiu în fotografii vechi (1860-1910).
Anii 2000. Necirculată.


Restaurantul Împăratul Romanilor. 1915.
Mapă ilustrate: Seria Patrimoniu. 2006. Necirculată.



Hotelul Împăratul Romanilor. Revista: Vacances en Roumanie. 1968.



Hotel Impăratul Romanilor. Ilustrată Kruger. Cod 1141/3. Necirculată.



Hotel Împăratul Romanilor. Cod: 7977. Foto: C.P.C.S. Anii '70. Necirculată.


Hotelul Împăratul Romanilor. Cod: 2487. Foto: S. Mendrea. 1979.


Hotelul Împăratul Romanilor. Volum: Sibiu. Ghid turistic al orașului. 1985.  


Restaurant L. Brote. Fotograf: Czelnai Gyula. Sibiu. 1915.
Mapă ilustrate: Seria Patrimoniu. 2006. Necirculată.


Gradina fabricii de bere Hager (langa Parcul Astra). 1900.
Fototipie Jos. Drotleff. Sibiu.
Mapa ilustrate: Seria Patrimoniu. Coperta I. 2006. Necirculata.


Cor barbatesc si vocal-instrumental Hermania. 1915.
Fototipie Jos. Drotleff. Sibiu.
Mapa ilustrate: Seria Patrimoniu. Coperta IV. 2006. Necirculata.




Volum: Viața și faptele lui Andrei Șaguna. Biblioteca Societății Steaua. 1913.



Volum: De-a lungul șoselei Oradea-Mangalia. 1962.
Seria: Orașe și priveliști. Editura Meridiane. Foto: S. Mendrea (A.F.I.A.P.)



Volum: Sibiu - Mic îndreptar turistic. Editura: Meridiane. 1962.
Fotografiile executate de Studioul de artă fotografică al Combinatului Poligrafic
Casa Scînteii și I. Fischer - Sibiu.



Album: România. Comerțul exterior (1944-1964). Editat (în limba engleză)
de către Camera de Comerț a Republicii Populare Romîne. 1965.


Volum: Biserica Ortodoxa Romana. 1967.
Editat de Institutul Biblic al Patriarhiei. Editie in limba germana.


Album: Regiunea Brasov.   
Foto: Aurel Mihailopol (EFIAP). Text: Sinziana Pop. Editura Meridiane. 
Dat la cules: 04 08 1966. Tiraj: 5160 exemplare. Aparut: 1967.


Broșură: Let's Go to Romania! Anii '60-'70.
În limba engleză.



Anii '60 - '70.
Broșură-pliant de prezentare a programelor ONT Carpați.
În limba germană.


Revistă: Vacances en Roumanie. Nr. 3. 1968. 


Volum: Turism cu manualul de istorie. Editura pentru Turism. 1973.



Pliant: Excursii pe Valea Oltului. Ministerul Turismului. Anii '70.


Volum: Turism în toate anotimpurile. Anii '70.



Pliant. Biserica Evanghelică. În limba germană. Anii '70.


Muzeul Brukenthal (și editor).  Plic-set: Sibiul vechi I. 


Idem, coperta a III. Text reprodus și în limba germană (coperta a IV-a).


Muzeul Brukenthal (și editor).  Plic-set: Sibiul vechi II. 


Idem, coperta a III. Text reprodus și în limba germană (coperta a IV-a).


Pliant: Județul Sibiu. Publiturism. 1977.


Pliant: Fly TAROM to Romania.



Pliant: Județul Sibiu. Publiturism. 1979.


Almanah al publicației în limba germană Neuer Weg, Komm mit '80.


Pliant: Hartă turistică Județul Sibiu.


Volum: Ocna Sibiului - Mic îndreptar turistic. Editura: Sport-Turism. 1983.


Volum: Fotografia și arhitectura. Editura tehnică. 1984.



Pliant: Romania - Muzee si monumente. 1988.
ONT Carpati - Publiturism. In limba franceza.


Mapa-set: Sibiul de altadata. Anii 2000. 
Din colectia particulara Dan Sasu. Constant SRL, Sibiu.




Editura: Constant, Sibiu. Anii 2000. 
Mapa-set: Sibiul de altadata. Din albumul Bobel. 


Carnet (spiralat): Piete si strazi din Sibiu in fotografii vechi (1860-1910).
ABF monuMenta. Anii 2000. 


Mapă-set: Sibiul vechi. Lucrări de grafică

din colecțiile Muzeului Brukenthal. Editura ALTIP, Alba Iulia. 2006.


Mapa-set: Sibiul de altadata. 2007. Necirculata. 
Editura: Constant, Sibiu.


 Editura: ALTIP, Alba Iulia. 2007.
Carnet-set, cărți poștale detașabile, mini-imagine rămasă la cotor:
Colecția grafică documentară. Seria: Monumente de arhitectură. Instituții de cultură.
Concept: Aurelia Cozma. Layout: Chris Balthes. 


***Am reprodus întocmai inscripționările de pe ilustrate și celelalte surse folosite.
Greșelile de titulatură, fotografice, etc., nu-mi aparșin (de tastare, da !)
Orice completări sau corectări sunt utile și le voi avea în vedere
cu promptitudine spre postare. Nu mai vorbesc de donații !


***Partea a doua a albumului o gasiti publicată aici:

Imi pasa: Din vechiul Cibinium (II)