joi, 6 iunie 2013

Movieland Wax Museum


Colecții și Colecționari


America...America (V)


Los Angeles


Cartofilie





Ginger Rogers si Fred Astaire in Top Hat (1933). A doua parte a anilor '60, necirculata.


Natalie Wood in West Side Stories. A doua parte a anilor '60, necirculata.


Vincent Price in House of Wax. A doua parte a anilor '60, necirculata.


Ward Bond. A doua parte a anilor '60, necirculata.


Politistul din Keystone. A doua parte a anilor '60, necirculata.


Idem.


Lionel, Ethel si John Barrymore in Rasputin and the Empress. Este pentru prima data cand cei trei apar in acelasi film. A doua parte a anilor '60, necirculata.


Alan Ladd in Shane (1953). Acest actor a jucat in 150 de filme ! A doua parte a anilor '60, necirculata.


Harry Carey in Trader Horn (1931). A fost primul film de fictiune filmat la mii de km. de Hollywood, intr-o jungla din Africa. Aceasta pelicula i-a adus faima lui Carey dar si moartea prietenei lui, Edwina Booth, in urma unei boli tropicale luate pe timpul filmarilor. A doua parte a anilor '60, necirculata.


Boris Karloff in Frankenstein (1931). A doua parte a anilor '60, necirculata.


W. M. Hart, Tom Mix, Ken Maynard. A doua parte a anilor '60, necirculata.


Mario Lanza cantand La Dominable. A doua parte a anilor '60, necirculata


Douglas Fairbanks Sr. si Mary Pickford in The Taming of the Shrew. Este singurul film in care cei doi, sot si sotie, au jucat impreuna. A doua parte a anilor '60, necirculata.


Cantinflas (comedian mexican) in Si Yo Fuera Diputado. A doua parte a anilor '60, necirculata.

***Toate fotografiile sunt realizate de catre Fred Farish.




Cenaclul Bocancul Literar


Pariu pe Prietenie


Mojo Music Club, Bucuresti


9 iunie 2013








  Societatea oamenilor zero-dimensionali se desfășoară respectând cu strictețe legile tropismelor. Când intră șefu', oamenii zero-dimensionali se ridică și fac reverențe, face șeful o glumă - râde tot biroul, este șeful încruntat - lumea privește grav și e tristă. Evadarea dintr-o astfel de societate ne este la îndemână, în general se întâmplă vineri seară, iar duminică, 9 iunie 2013, putem petrece împreună o seară în afara dimensiunilor și normelor impuse, o seară de Pariu pe Prietenie.
  Îngerii Cantos, Teodora Ionescu, Eugen Avram, Tică Lumânare, Felix Nicolau, Gabriel Nedelea cu Opera Poetică Virgil Mazilescu, Sorin Teodoriu, Ștefan Ciobanu, cu toții vă așteptăm de la ora 18:00 la Mojo Music Club din București, strada Gabroveni nr. 14. 
  Lansarea cărţii Operă Poetică Virgil Mazilescu sperăm să vă atragă într-un număr cât mai mare, pentru că avem de a face cu un autor de o ţinută poetică deosebită, autor care a ales să fie un scriitor caltitativ şi nu cantitativ, cuprins atât de rar în paginile unei cărţi. Mulţumim lui Gabriel Nedelea că a ales să lanseze cartea si la Pariu pe Prietenie.

Intrarea este liberă.

Cercetare de teren




Centrul Creatiei Populare Mures


Muzeul etnografic


Casa de Cultura, Rusii Munti




Initiative de toata lauda


Ziua Universala a Iei


24 iunie 2013








  Ia, bluza romaneasca, poate deveni un brand de tara recunoscut de toata planeta daca vom reusi sa promovam impreuna traditia noastra mostenita din timpuri imemoriale.
  Asa ca ne-am gandit ca pe 24 iunie 2013, odata cu sarbatoarea Sanzienelor, sa inauguram Ziua Universala a Iei. Am oscilat intre 24 iunie si 15 august, ziua de Sfanta Maria, insa prietena noastra Diana Nastase a descoperit o traditie veche din Maramures, care ne-a convins ca Sanzienele au purtat ii :)
  Ce trebuie sa facem este foarte simplu. In aceasta zi fiecare ne vom imbraca intr-o ie, ne vom fotografia si vom posta imaginea ca poza de profil pe Facebook sau in orice alta retea sociala. Nu conteaza daca ia pe care o purtam este mostenita de la bunici si strabunici sau este adaptata modern de un designer. Important este sa fie alba. Nu conteaza daca va aflati in Romania, daca sunteti romance in strainatate sau doar fane ale feminitatii romanesti. Important e sa o purtati cu drag.
  Astfel vom imbraca pentru o zi toata planeta in ie si, pentru a-i vedea efectul si raspandirea pe mapamond, ne-am gandit sa realizam o aplicatie web si mobila, unde vor fi colectate toate aceste fotografii cu fete si femei in ii.
  Pentru acest demers am deschis grupul 24 Iunie – Ziua Universala a Iei, unde asteptam propuneri legate de initiativa noastra. Prioritatea numarul unu este de a distribui si comunica acest mesaj cat mai bine. Avem nevoie de propuneri creative pentru campania online si asteptam idei de afise, grafica si mesaj. Le puteti posta pe grup sau trimite la adresa de mail:  
                                                     lablouseroumaine10@gmail.com


Va multumim si va dorim o zi frumoasa ca o ie :)

La Blouse Roumaine
facebook.com/notes/la-blouse-roumaine/24-iunie-sanzienele-ziua-universala-a-iei/320458808072460

Simpozionul International de Sculptura Monumentala




Arta plastica contemporana romaneasca


Muzeul Satului Banatean, Timisoara


editia a III-a, 2 - 22 iunie 2013





  Artă în andezit pe aleile Muzeului Satului Bănăţean. 
Duminică, 2 iunie 2013, s-a dat startul celei 

de-a treia editii a Simpozionului Internaţional de Sculptură Monumentală 
în cadrul Muzeului 
Satului Bănăţean din Timişoara.
 Iniţiatorii acestui simpozion sunt Fundaţia 360 şi Fundaţia Herczeg, ambele din Timişoara. 


 Tema anului 2013 este Sculpturi monumentale în blocuri de andezit. De-a lungul a trei săptămâni, trei şcoli de sculptură din Timişoara, Cluj şi Bucureşti, vor transforma blocuri de andezit în opere de artă alături de sculptori de talie internaţională precum Yoshin Ogata din Japonia. Noutatea acestei ediţii este reprezentată întocmai de schimbul de idei şi tehnici între artişti şi reprezentanţii acestor şcoli, şi anume Bogdan Raţă şi Dan Vişovan din Timişoara, Aurel Vlad din Bucureşti şi Alexandru Pasat alături de Vlad Berte din Cluj Napoca. 
  Muzeul Satului Bănăţean le oferă sculptorilor un colţ de natură, propice creativităţii, unde aceştia pot da frâu liber imaginţiei în tihna aleilor şi a ramurilor de stejar. 
  Cei pasionaţi sau interesaţi de artă pot fi alături de sculptori de-a lungul celor trei săptămâni, 
observând cum lucrările prind viaţă în mâinile lor. 
  Ediţia de anul acesta prilejuieşte şi  organizarea unui workshop de sculptura momumentală, maeştrii dezvăluind câteva dintre tehnicile utilizate. Aceste simpozioane au debutat 
în 2010 la Gărâna, fiind o premieră pentru România. Un an mai târziu, în 2011, a avut loc cea doua ediţie, desfăşurată în Parcarea 700 din Timişoara. Anul acesta, Timişoara este din nou gazdă acestui simpozion, modelând pasiunea timişorenilor pentru artă şi invitând la cultură. 
  Vernisajul lucrărilor va avea loc pe 22 iunie, eveniment ce face obiectul unei invitaţii speciale pentru reprezentanţii presei. 
Pentru detalii, persoana de contact este 
dl Andrei Herczeg, reprezentantul Fundaţiei Herczeg 
la numărul de telefon 0722/247.875.


Centrul Cultural Dunarea de Jos


Tezaur Etnofolcloric


Salonul Artelor, Galati


11 iunie 2013









  Vă invităm să participaţi marţi, 11 iunie 2013, începând cu ora 11:00, la următoarele 
evenimente:

130 de ani de la naşterea lui Tudor Pamfile;
Lansarea volumului Ghid practic pentru culegătorii de folclor autor Steriana Frigioiu;
Lansarea oficială a Cercului de Etnografie şi Folclor Tudor Pamfile.


Zilele Culturale ale Judetului Sibiu


Festivalul Medias - Cetate medievala, targ de mestesuguri vii


Piata Regele Ferdinand I, Medias


8 - 9 iunie 2013








Photo: Direcţia municipală pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret Mediaş organizează în cadrul "Zilelor culturale ale judeţului Sibiu", în data de 8-9 iunie, în Piaţa Regele Ferdinand I,  Festivalul "Mediaş – cetate medievală, târg de meşteşuguri vii".
Pentru două zile, Mediaşul se va întoarce, cu sprijinul cavalerilor şi domniţelor, în ambianţa medievală, care va fi completată de prezenţa a peste 50 de meşteşugari din diferite zone ale ţării, la târgul de mestesuguri si tradiţii vii. Atmosfera medievală va fi întregită de prezenţa muzicii medievale, a muzicii folk şi nu numai.
Vor fi prezenţi în Piaţa Regele Ferdinand I grupurile de muzică Cimpoierii din Transilvania, Nomen est Omen,  dar şi  Magda Puskas, Tudor Turcu & The Colours, Nicu Alifantis & Zan.
Manifestarea va debuta printr-o paradă de deschidere la ora 11.30, în data de 08.06.2013  şi se va încheia prin lansarea lampioanelor în seara zilei de 09.06.2013.
Vă aşteptăm să fiţi alături de noi la această sărbătoare !
 
Partenerul evenimentului este Consiliul Judeţean Sibiu.
Sponsor al evenimentului: S.C. Kromberg &Schubert


  Direcţia Municipală pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret Mediaş organizează în cadrul Zilelor culturale ale judeţului Sibiu", între 8-9 iunie, în Piaţa Regele Ferdinand I, Festivalul Mediaş – cetate medievală, târg de meşteşuguri vii.
  Pentru două zile, Mediaşul se va întoarce, cu sprijinul cavalerilor şi domniţelor, în ambianţa medievală, care va fi completată de prezenţa a peste 50 de meşteşugari din diferite zone ale ţării, la târgul de mestesuguri si tradiţii vii. Atmosfera medievală va fi întregită de prezenţa muzicii medievale, a muzicii folk şi nu numai.
  Vor fi prezenţi în Piaţa Regele Ferdinand I grupurile de muzică Cimpoierii din Transilvania, Nomen est Omen, dar şi Magda Puskas, Tudor Turcu & The Colours, Nicu Alifantis & Zan.
  Manifestarea va debuta printr-o paradă de deschidere la ora 11.30, pe data de 08.06.2013 şi se va încheia prin lansarea lampioanelor în seara zilei de 09.06.2013.
Vă aşteptăm să fiţi alături de noi la această sărbătoare !

Partenerul evenimentului este Consiliul Judeţean Sibiu.
Sponsor al evenimentului: S.C. Kromberg &Schubert


Arta plastica contemporana romaneasca


Horia Bojin


Expozitia: Metamorfoze


Calpe Gallery, Timisoara


11 iunie - 6 iulie 2013







  Calpe Gallery vă invită marţi, 11 iunie 2013, ora 19.00, la vernisajul expoziţiei de sculptură Horia Bojin - Metamorfoze. Va prezenta Dr. Arte Vizuale Gabriel Kelemen.

  "Sculptor timişorean matur, solid ancorat stilistic în contextul cultural citadin. Seria de metamorfoze materializate în concreteţea tridimensionalului solid, dăltuite cu precizia unei matematici chirurgicale, evocă dezinvolt, sincer şi prompt acel suflu trepidant ce parcă zvâcneşte paradoxal, tacit, erupând vehement din pântecul geometric al materiei prime litice.
  Lucrări volumetrice de factură abstractă, echilibrate impecabil în ritmul alternant al dialogului armonic, convex-concav, texturate insular, îndestulând palimsestul aerat, suprafeţe atinse fugar, direct, într-un joc precis iscat la frontiera dintre culoare, textură şi volum. Seria de evocări ronde-bosse creează un tot aparte, debordant prin sincronismul imuabil, degajat plenar prin alăturarea coerentă în contextul estetismului comun, unitar, într-o simbioză ambientală perfectă, urmărind circumstanţial spaţiul prestant, sobru, al Galeriei Calpe.”
- Dr. Arte Vizuale Gabriel Kelemen

  Horia Bojin, ca persoană, e masiv. Barba e piraterească. Privirea e piraterească. Strîngerea mîinii e de urs. E genul de om pe care, dacă-l întrebi cît e ceasul, îţi spune : Te avertizez că e patru şi zece. 
   Deşi persoana sa e discretă, Horia Bojin e, cu toate acestea, bine cunoscut timişorenilor.
O lucrare în parcul Triade, şi una în parcul ArTuborg, la intrarea în Parcul Copiilor, piatră brută împachetată în metal, ambele cu o anume tentă ludică, apoi Pîinea grea din Piaţa Unirii şi Dialog, o lucrare în andezit, meditativă, arhaică şi spiritualizată, în Piaţa 700, sînt prezenţele lui Horia Bojin în cetate. Trecem zilnic pe lîngă el. Îl cunoaştem mai bine decît credem. Ne e mai familiar decît credem. 
   Lucrările sale de sculptură monumentală sînt răspîndite în Timişoara şi în ţară. Expoziţia de faţă doreşte să prezinte şi celelalte lucrări ale sale, mai puţin cunoscute publicului. 
  Ochiul grăbit al omului din societatea de consum trebuie călăuzit ca să privească lucrările lui Horia Bojin.
- Antropolog Dan Ungureanu

Expoziţia rămâne deschisă în perioada 04 iunie – 06 iulie 2013. 
Orar: marţi – vineri 10-13 şi 17-20, sâmbătă 10-13.

Din colectia Muzeului Brukenthal





Muzeul de Arta Timisoara


Expozitia: 

Portretisti germani si austrieci din secolele XVII - XIX


Timisoara


18 mai - 30 iunie 2013








Lucrarile provin din colectia Muzeului National Brukenthal, Sibiu.
Vernisaj: miercuri, 18 iunie, ora 18:00.

Eveniment caritabil - De la inimă la inimă





Inițiative de toată lauda


Maritimo Shopping Center, Constanța


8 iunie 2013



942356_594560210576749_920186752_n

   Painea nu jucariile, aceasta este prioritatea multor familii de la tara si pentru a o obtine toti trebuie sa munceasca, parintii si copiii alaturi de ei. Copiii din Sacele au primit din partea unui grup de oameni extraordinari imbracaminte, incaltaminte dar asta nu este tot.
  Va asteptam la spectacolul De la inima, la inima ! ce va avea loc sambata, 8 iunie, de la ora 15:00, la Maritimo Shopping Center unde ii veti intalni pe acesti copii. Ei vor avea parte de alte surprize, iar dvs de un super spectacol.
  Un eveniment organizat de Crucea Rosie Constanta, Auto Club Constanta , Antena 1 Constanta, Maritimo Shopping Center.
  Parteneri: Visele Copilariei Handmade si Clinica MEDICALA On Clinic, SCOALA NR.1 GEORGE ENESCU NAVODARI si SCOALA NR.2 GRIGORE MOISIL NAVODARI, Vasile Pascu si Laboratorul de Baclavale Lumina.

Alti parteneri media: Litoral TV si Radio Constanta
Multumim: Kirvad Tour si AraSound 

Vor urca pe scena:
1. DENISA STEFANIA LUCAN
2. CATALINA ALEXA
3. NICOLETA CENGHER
4. IULIAN BRATU
5. IONUT GALANI & MIRCEA CAZAN
6. MORRIS
7. LEEYA
8. GORE
9. DODO, LAV & DAVID
10. ANSAMBLUL DOBROGEANCA – OVIDIU
11. AMALIA (ROMANIA DANSEAZA)
12. NEW FORCE OF DANCE (Romania Danseaza)
13. ANGY DANCE STUDIO

Prezinta: Razvan Botezatu si Mocanu Nicoleta (Antena 1 Constanta)
Coordonator eveniment: Lucan Niky

***evenimente-constanta.ro




Centrul Cultural Dunarea de Jos


Scoala de Arte Galati - 45 ani de activitate


Galati


11 - 14 iunie 2013









Programul complet al manifestarilor pe www.ccdj.ro

Centrul Creatiei Populare Mures


Cercetare de teren


Colectia privata a bisericii sasesti din Batos


2013






















Un demers extrem de potrivit pentru cei care nu pot ajunge in aceste locuri. Ii voi insoti si in continuare pe cei de la Centrul Creatiei Populare Mures in frumoasa lor initiativa. Prin alte albume de fotografii...