duminică, 8 februarie 2015

Artă pentru Viața Alexandrei Sfarlogea




Initiațive de toată lauda


ArCub, București


9 februarie 2015





     Asociația Studenților la Psihologie și Științele Educației (ASPSE) împreună cu Trupa de Teatru AS a Liceului Gh. Lazăr din București și ArCub vă invită luni, 9 februarie 2015, de la ora 19.00, la spectacolul Artă pentru Viață, pentru a susține alături de noi cauza Alexandrei Sfîrlogea, profesoară la Liceul Grigore Moisil din București, diagnosticată cu cancer osos.
    Evenimentul se va desfașura la Sala ArCub și va consta într-o reprezentație a Trupei de Teatru AS (piesa Almost, Maine) și o suită de momente artistice ale elevilor din Liceul Grigore Moisil (dans sportiv, muzică, streetdance) și nu numai. Intrarea în sală se face de la ora 18.45 și costă 10 lei.
   Obiectivul spectacolului este strângerea rapidă de fonduri pentru Alexandra Sfîrlogea, care de-a lungul timpului a îndrumat generații întregi de elevi, le-a deschis noi orizonturi și a fost alături de ei la nevoie. Ea suferă de cancer osos în metastază, iar singura ei șansă de supraviețuire este o operație costisitoare efectuată la Viena. Intervenția chirurgicală trebuie facută în cel mai scurt timp, astfel, Alexandra are nevoie să strângă 55.983 de euro până pe 11 februarie 2015.
    Această acțiune caritabilă își propune să o ajute pe Alexandra să treacă cu bine de un moment de cumpănă din viața ei. De asemenea, se pot face donații suplimentare înainte și după spectacol:

LEI: RO11BRMA0999100068254434
EUR: RO11BRMA0999100068254628
USD: RO11BRMA0999100068255016

SFÎRLOGEA MARIA ALEXANDRA – CNP: 2690529463066
BANCA ROMÂNEASCĂ COD SWIFT: BRMAROBUXXXP


Pentru mai multe detalii despre acest caz puteți găsi accesând link-urile:


***http://revistateatrala.radioromaniacultural.ro/?p=16824

Straie de Curte Otomane




Muzeul National al Taranului Roman, Bucuresti


Yildiz Ibram


12 februarie - 12 martie 2015






    Joi, 12 februarie 2015, la ora 18:00, Sala Laolaltă de la Muzeul Național al Țăranului Român va avea loc vernisajul expoziției Straie de Curte Otomane, create de artista ceramistă Yıldız İbram.    Evenimentul este organizat de Yunus Emre Enstitüsü Centrul Cultural Turc București împreună cu Muzeul Național al Țăranului Român. Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 12 februarie – 12 martie 2015, de marți până duminică, între orele 10:00 și 18:00.

Cine este Yıldız İbram ?

    Născută la Cernavodă, artista a absolvit Școala Gimnaziala în aceeași localitate. Încă din copilărie participă la tabere de olărit în zone din Transilvania, unde a lucrat cu lutul roșu (terracotta). În anii de liceu a perseverat în arta olăritului învățând să creeze, în stilul tradițional românesc, ceramica de Horezu.
    În anul 1995, a absolvit Facultatea de Drept a Universității București dupa care s-a mutat la Istanbul.
   În anul 1996, și-a înființat propriul Atelier de Ceramică Yıldız Seramik în zona Beyoğlu, Istanbul.
În perioada 1996-2008, a cercetat ceramica de Iznik și Kutahya (sec. XVI) lucrând cu cei mai cunoscuți maeștri în decor, olărit și designul creării formei în lut, precum artistul emerit din Kütahya, Mehmet Yıldırım. În acești ani a unit spațiul de producție al atelierului său cu cel de desfacere spre vânzare a lucrărilor din ceramică, înființând o nouă marcă Nicaea Stone.
   Cu scopul de a contribui la promovarea ceramicii anatoliene împreună cu maestrul său în arta decorului tradițional turcesc, artistul Saim Kolhan, au predat cursuri de ceramică la Primăria Beyoglu/ Semt Konakları din Istanbul.
    În iunie 2013 a absolvit masteratul la Academia de Arte Plastice UnArte, secția Ceramică-Sticlă-Metal din București.
    În august 2011 a fost certificată de către Ministerul Culturii și Turismului al Republicii Turcia ca artist în arte tradiționale turcești, specializare ceramică.
    În 2009 a participat cu una dintre lucrările sale la vernisajul expoziției Galben de Inoasa. Întâlniri după Brâncuși organizat la Galeriile Municipale de Artă Târgu Jiu. Lucrarea sa este una din colecțiile permanente expuse la muzeu
    Vă mulțumim pentru interesul pe care îl manifestați constant față de evenimentele organizate de instituțiile noastre și vă invităm să ne onorați, și de această dată, cu prezența dumneavoastră, care adaugă valoare deosebită evenimentului.

Manifestare omagiala




Lansare de carte


Sava Bogasiu: Patria in opera lui Grigore Vieru


Centrul Cultural Florica Cristoforeanu, Ramnicu Sarat


21 februarie 2015






***Constantin Marafet