miercuri, 25 iulie 2018

Fascinația mișcării
Arta plastică contemporană românească 


Dorian SzaszAuncarea de la tușă.
Degajare.


În contrast.Atac supranumeric.


Apărare fermă.


Articol publicat în Revista Flacăra, nr. 34. 18 august 1973.

O româncă într-un film indian...
Să ne cunoaștem artiștii


Na(a)rghita (1939 - 2013)


Articol publicat în Revista Cinema, nr. 12. Decembrie 1972.

Exemplificare:

***Mai multe despre Naarghita puteți afla și de aici:

Naarghita - WikipediaS-au rătăcit trei fete...
România de-altădată (?!)

Ilustrată din colecția personală.
Vedere din Făgăraș. Foto: Gh. Voicu. 1969.

Articol publicat în Revista Flacăra, nr. 9. 23 februarie 1974.

Târg de Antichități
Colecții și Colecționari 


Iulius Mall, Timișoara 


ediția a 142-a, 27 - 29 iulie 2018

   EXPOTIMIŞOARA INTERNAŢIONAL anunţă publicul pasionat de lucruri antice, că încheiem luna iulie cu Târgul de Antichităţi, ediţia 142, care va avea loc în perioada 
27 – 29 iulie 2018 la Iulius Mall, parter.
   O mare varietate de colecţionari de frumos vin la parterul Iulius Mall - la o nouă întâlnire cu pasionaţii obiectelor cu istorie.
   De vineri până duminică inclusiv, vizitatorii vor putea admira şi achiziţiona: bijuterii, argintărie, ceasuri, numismatică, filatelie, porţelanuri, tablouri, statuete, mobilier, oglinzi şi multe altele.
    Continuând să fie evenimentul numarul 1, în acest domeniu, din această zonă a ţării vor participa cca. 28 de standuri reprezentative, fiind prezenţi unii dintre cei mai prestigioşi anticari din zona de vest, nord-vest şi sud-vest.
Vă rugăm să consultaţi site-ul nostru: www.expotimisoara.ro
la pagina calendar expoziţional 2018 şi ne puteţi scrie pe: expotimisoara@gmail.com.
Vă mulţumim pentru interesul acordat.
Organizatorii,

Un veac de frumusețe
Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti 


București 


26 iulie 2018
   În anul Centenarului Marii Uniri nu puteam să nu ne gândim la femeile care și-au petrecut soții când au plecat pe front, care au fost nevoite să plece în pribegie. Este un veac în care femeile românce au trăit adevărate tragedii: în Primul Război Mondial şi-au pierdut soţii, tații, au ajuns în prizonierat, au trăit dramele celui de-al Doilea Război Mondial, au fost aruncate în închisorile comuniste, au fost la Canal, au pierdut totul de nenumărate ori și au reușit de fiecare dată să se reinventeze și să o ia de la capăt. Dar cel mai important lucru: au știut să nu își piardă frumusețea interioară. Și-au legat numele de descoperiri importante în domeniul medical, de primele salturi cu parașuta, de prima înscriere la o facultate de drept, de prima notă de 10 în gimnastică și de multe, multe altele. Au scris istorii și au fost alături de soții lor atunci când s-a realizat Marea Unire. De fiecare dată, au purtat cu mândrie costumul nostru popular și l-au făcut celebru. Regina Maria este cea care a făcut cunoscut costumul nostru popular peste tot în lume.


    Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti vă invită să admirați frumuseţea unui veac într-o expoziție document. Peste 200 de piese de patrimoniu din colecțiile muzeului vă vor convinge că femeile au creat adevărate opere de artă, în lungile ierni la lumina opaiţului sau lumânării. Cu mâinile pline de bătături şi arse de soarele verii au ştiut să ţeasă o pânză fină ca un abur, au ştiut să brodeze cu fir de aur şi să croiască cămăşi, rochii, sumane pe care de zeci de ani marii creatori de modă încearcă în zadar să le copieze.
În cele 2 săli vor fi prezentate costume din toate zonele țării și ale minorităților etnice.

Gâscanul...
Din istoria sportului românesc 


Nicolae Dobrin


Articol publicat în Revista Flacăra, nr. 12. 16 martie 1974.

Frații Karamazov
De pe scenele teatrului românesc de-odinioară 


Teatrul C. I. Nottara
Broșură-program, Teatrul Constantin. I. Nottara, București.
Premieră: 18 mai 1962.Pe simezele clujene
Arta plastică contemporană românească 


Dumitru Verdianu 


Muzeul de Artă Cluj - Napoca 


25 iulie - 5 august 2018
***

Ultimul Haiduc
Lansare de carte 


Roșca Marius Liviu 


Biblioteca Municipală Dorohoi 


28 iulie 2018

Voineasa de ieri, Voineasa de astăzi
Expoziție de fotografie 


Hotel Lotru, Voineasa 


28 iulie 2018 
    Asociația Descoperă Voineasa are imensa plăcere de a vă invita la expoziția fotografică Voineasa de ieri, Voineasa de astăzi ce va avea loc pe 28 iulie, în cadrul evenimentului-tradiție Zilele Voinesei, din parcarea hotelului Lotru.
    Expoziția va cuprinde fotografii, vederi şi articole din anii 1900 şi până în ziua de astăzi, pentru a oferi o paralelă între trecut şi prezent. Expoziția are ca scop conştientizarea potențialului zonei.
    Coordonatorul proiectului este Horia Brănescu, cel din spatele paginii 'Staţiunea Voineasa', iar parteneri sunt Alpina Ski, Poveşti din Bebelonia, Vox Montis, Abi Cafe, Pixels Scape, ZAN Hotel.