duminică, 10 aprilie 2016

Izvoarele istoriei romanilor in Arhivele ruse


Arhivele Nationale ale Romaniei


Bucuresti


13 aprilie 2016





   Ne face placere sa va invitam miercuri, 13 aprilie 2016, incepand cu ora 10:30, in holul central al Arhivelor Nationale, pentru a participa la masa rotunda cu tema Izvoarele istoriei romanilor in Arhivele ruse. 
Vor lua cuvantul: Armand Gosu, Vadim Guzun, Cosmin Popa, Octavian Dascal.
Va asteptam!

Satul doljean - Ieri si azi




Expozitie de fotografie


Galeriile Cromatic, Craiova


12 aprilie 2016





    Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj vă invită marţi, 12 aprilie 2016, ora 12:00, la vernisajul Expoziţiei foto – documentare Satul doljean – ieri şi azi, din cadrul proiectului Tradiţia şi creaţia populară în satul românesc contemporan – Zona etnografică Dolj în care sunt prezentate comunele Urzicuţa şi Brădeşti, unde echipa centrului a derulat studii de teren.
***Centrul Creației Populare Dolj

Zilele Prieteniei




Schimb Cultural International


Bucuresti


editia a III-a, 16 - 17 aprilie 2016






***Bucurestii Vechi si Noi

Rock'n Zarnesti




Lansare de carte


Gabi Gombos


Biblioteca Judeteana Ion Heliade Radulescu, Targoviste


12 aprilie 2016







Configuratii si metamorfoze




Arta plastica contemporana romaneasca


Diana Sachelarie


Centrul Artelor Vizuale, Bucuresti


11 - 24 aprilie 2016




Generalitati artistice- despre expozitia Configuratii si metamorfoze
   "Starea sufleteasca pe care vreau sa o transmit prin lucrarile mele este de abundenta a impresiilor. Ludicul se intrepatrunde cu abstractul, figurativul cu decorativul. Formatele variaza de la idée la idee si prin cromatica se realizeaza acuratetea imaginii de ansamblu a expozitiei.
   Propunerea artistica a acestui proiect este redarea realitatii prin teme si continuturi general valabile, universale. Lucrari semnificative in contextul din care fac parte devin expresive prin interpretare si adaptare la noi tehnici plastice, prin realizarea detaliilor.
    Naratiunea plastica si subiectul revela metamorfoze continue care genereaza in egala masura real si virtual, intr-un sens bine determinat, axat pe probleme existentiale.
    Contururile dintre forme rezulta din materialitatea folosita, suprafete intrepatrunse, lumini si umbre.
    Ritmul imaginii plastice are mereu in vedere timpul, momentul unei zile, perechi de contrarii ca: simturi- opticitate, real- imaginar, inovatie- studiu.
    Apoi, o frantura de realism. Cea mai frumoasa- natura inconjuratoare, flori. Flori surprinse in naturaletea lor proaspata, vie.
   Florile ne incanta inima, ne trezesc amintiri si ne daruiesc clipe frumoase. Culorile lor vii si aranjamentele diversificate ne ofera practic posibilitati nenumarate de studiu al universului lor, de redare a relatiei delicate dintre compozitia propriu-zisa si mediul in care sunt figurate.
   Florile au o viata complexa si bine determinata de structura lor, de ambient si nu in ultimul rand de locul pe care il ocupa in spatiu. Cel mai adesea, in buchete, cel mai bine, in peisaj. Am incercat prin simplitatea redarii sa atrag atentia asupra frumusetii si delicatetii lor, sa surprind momentele adevarate in care ele s-au oferit privirii cu sensibilitate, culori si parfum, care le fac sa straluceasca in realitate si in tablou asemenea.
   Totul vine ca o prezentare a unei idei purtatoare de mesaj artistic, dezvoltata pe specificul si complexitatea mediului in care traim si in care sensibilitatea unui artist gaseste atatea subiecte si mijloace de exprimare prin studiu, stil si argument plastic. Se aduce in discutie prezenta unei stari sufletesti care nu dispare odata cu realizarea picturii propriu-zise ci stabileste alte conexiuni vizuale, alte grupuri si alternante de culori si forme ca rezultate ale efortului omenesc de a se exprima, de a cauta in permanenta, de a experimenta." (Diana Sachelarie).

Sarbatorile Pascale in Spiritualitatea Romaneasca




Diaspora romana


Ambasada Romaniei, Atena, Grecia


16 aprilie 2016




Cu multumiri pentru sprijin Primariei Comunei Golesti.

Prezente romanesti peste hotare




Lansare de carte


Stanica Vinatoru, Mariana Cornea


Roma, Italia


10 aprilie 2016




    Duminică, 10 aprilie 2016, începând cu ora 14:00, avem bucuria de avă invita la un eveniment cu dublă emoție... Lansează cărțile lor de debut editorial colegele și prietenele noastre Stănica Vînătoru și Mariana Cornea, viața mea e o poezie și puzzle de mătase, cărți apărute anul acesta la Editura Minela București; cărțile pot fi achiziționate și pe librăria online a editurii www.minela.ro
    (Invitații sunt așteptați la ora 13.30 la stația de metrou Pantano metro C și veți fi însoțiți la local și înapoi la stație, la ora 17:00, de către mașinile organizatorilor).
Adresa:
Le Delizie degli Angeli, Via del Colle della Lite, 31, 00132, Roma.

Natura-Omul-Universul




Arta plastica contemporana romaneasca


Emil Ciocoiu


Muzeul National Cotroceni, Bucuresti


21 aprilie 2016





Sinapse




Arta plastica contemporana romaneasca


Dan Popovici


Galeria de Arta Elite Prof Art, Bucuresti


16 - 26 aprilie 2016






My World Unveiled - Lumea mea dezvaluita




Prezente romanesti peste hotare


Eva Halus


Montreal, Canada


10 - 28 aprilie 2016





   Duminica, 17 aprilie, ora 17:00, la Cafe Bistro Van Houtte, 5059 Ave. du Parc, colt cu Laurier, va avea loc vernisajul expozitiei mele multimedia My World Unveiled - Lumea mea dezvaluita.    
   Peste 15 tablouri in ulei si altele cu aplicatii textile, vor celebra feminitatea, natura si copilaria.
Va invit cu aceasta ocazie la Cafe Van Houtte, intr-un context placut, la o ceasca de ceai sau cafea si la vizionarea noilor mele tablouri.
Va astept cu drag,



Festivalul International de Benzi Desenate




Sibiu


15 - 17 aprilie 2016