joi, 27 iulie 2017

Festivalul Strada Armenească




București 


ediția a IV-a, 28 - 30 iulie 2017




    Strada Armeneasca revine! Vino sa petreci 3 zile in stil armenesc. O sa te bucuri de concerte, dansuri, bucate traditionale, expozitii, tururi ghidate si multe alte activitati.
    Intrarea este libera, de la mic la mare. Va asteptam pe toti sa petrecem impreuna! Si nu vom fi singuri. La fel ca in editiile precedente, comunitatea greceasca, evreiasca si roma ne vor acompania si ne vor ajuta sa ducem festivalul tot mai sus si sa va oferim voua, participantilor, o experienta frumoasa si de neuitat.
Vino sa simti spiritul armenesc in inima Bucurestiului!

Festivalul Gellu Naum




București, Comana 


ediția a II-a, 4 - 5 august 2017






    În perioada 4-5 august 2017, Muzeul Național al Literaturii Române din București, împreună cu Fundația Gellu Naum, organizează cea de-a doua ediție a Festivalului Gellu Naum.
    Festivalul Gellu Naum din acest an se va desfășura pe parcursul a două zile, la București și Comana, și va reuni poeți români contemporani, apropiați de Gellu Naum și de scrierile sale.
   Te aşteptăm alături de noi la o Seară de jazz și poezie, în Grădina Muzeului Național al Literaturii Române, începând cu ora 19:30, și la o serie de Lecturi de poezie, sâmbătă 5 august, la Pensiunea Bujorul din Comana, începând cu ora 14:00, pentru a marca împlinirea a 102 de ani de la nașterea scriitorului Gellu Naum.
   Vineri seara, îţi lansăm invitaţia de a vizia expoziția de bază a MNLR, vernisată în data de 
21 martie 2017, în care vei descoperi o vitrină dedicată scriitorului Gellu Naum, pregătită pentru toți vizitatorii noștri cu ajutorul Fundației Gellu Naum care ne-a oferit în custodie obiectele prezentate.
Gazdele celor două evenimente vor fi Simona Popescu și Sebastian Reichmann.
Participanți: Liviu Antonesei, Emil Brumaru, Romulus Bucur, Dan Coman, Ana Dragu, Robert G. Elekes, Paula Erizanu, Silviu Gongonea, Nora Iuga, Ștefan Manasia, Angela Marinescu, Marin Mălaicu-Hondrari, Ioana Nicolaie, Cosmin Perța, Ion Pop, Marcel Tolcea, William Totok, Dorin Tudoran, Radu Vancu, Călin Vlasie, Elena Vlădăreanu, Anastasia Gavrilovici, Irina-Roxana Georgescu, Ana Maria Lupșacu, Adelina Pascale, George Ștefan, Andreea Teliban.
    Prezentați de Magda Cârneci, Svetlana Cârstean, Robert G. Elekes, Florin Iaru, Claudiu Komartin, Simona Popescu, Sebastian Reichmann.
Invitat special: Mircea Tiberian
Intrarea la eveniment este liberă.
Proiectul este organizat de Primăria Municipiului București prin 
Muzeul Național al Literaturii Române.

Armata Română în Răsboiul cel Mare (1)




România de-altădată












































Coperta I-a,  publicate în Revista Actualitatea,
Nr. 1, ianuarie 1921.










Articole publicate în Revista Actualitatea,
Nr. 1, ianuarie 1920.
Cu o excepție, semnalată în cazul respectiv.