marți, 6 noiembrie 2012

Evenimente muzicale



Centrul Cultural Arcus


10 - 11 noiembrie 2012




Concert cameral

interpretat de 
Anton Niculescu - violoncel
Galina Tîrnovski - pian
 
   În program piesse de: J. S. Bach, Paradis, Ceaikovski, Mendelssohn-Bartholdy, Bartók și Elgar.
Centrul de Cultură Arcuş pune la dispoziţia publicului un microbuz 
cu plecare la ora 17:30 din faţa Teatrului.
Intrare: 4 lei



Recital de pian in interpretarea Sânzianei Mircea

 În program:

Ludwig van Beethoven: Sonata lunii op. 27 no
Frederic Chopin: Andante Spianato & Grande Polonaise op. 22
Franz Liszt: Rapsodia spaniola 
Bela Bartok: Dansuri populare romanesti      
Bach-Hess: Coralul Jesus bleibet meine Freude   
Modest Mussorgski: Tablouri dintr-o expozitie

Centrul de Cultură Arcuş pune la dispoziţia publicului un microbuz
cu plecare la ora 16:30 din faţa Teatrului.
Intrare 4 lei.  



Diaspora romaneasca - Valoarea adaugata a Romaniei



Diaspora romana


Diaspora Progresista


Atena, Grecia


3 noiembrie 2012




Comunicat de Presă Prima Conferinţă a DP-ROSA

   Sâmbătă, 3 noiembrie 2012 a avut loc prima conferinţă a Diasporei Progresiste - ROSA intitulată Diaspora Românească - Valoare Adaugată a României.
   La eveniment au participat în mod activ membri ai Diasporei Progresiste, participanţi din Grecia, Belgia, Germania, Italia, România. Invitaţi speciali au fost Domnul Ioannis Maronitis reprezentand Clubul UNESCO, Pireas şi insule precum şi Domnul Florin Pârvu, consul la Ambasada Română din Atena.
   Programul zilei a constat în prezentări, discursuri şi dezbateri centrate pe problemele cu care se confruntă cetăţenii români din diaspora. De interes deosebit în cadrul programului zilei au fost prezentările şi discuţiile privitoare la atragerea fondurilor europene
   S- a pus un accent deosebit pe nevoia coeziunii românilor în creşterea forţei societăţii civile, în vederea progresului.   Agenda 2013 a Diasporei Progresiste a fost supusă dezbaterii şi adoptată.
  Printre cele mai importante activităţi propuse pe anul 2013 se numără demararea unui mecanism de asistenţă gratuită a asociaţiilor şi fundaţiilor româneşti din străinătate şi din România, în vederea atragerii de fonduri; promovarea Echilibrului de Gen; constituirea unei reţele caritabile pentru ajutorarea grupurilor vulnerabile din România; dezvoltare comunitară; resurse; întărirea dialogului dintre societatea civilă şi autorităţile române şi la nivel european; metode de întărire a coeziunii etnice a românilor aflaţi pe teritorii străine etc.
  Pe lângă completarea şi adoptarea formatului final al Agendei 2013 a DP-ROSA, participanţii la conferinţa din 3 noiembrie au propus şi adoptat Declaraţia de la Atena a Diasporei.
  Închiderea lucrărilor, care au durat pe parcursul întregii zile, a fost celebrată cu o cină festivă şi un spectacol artistic, oferit de dansatori şi interpreţi de muzică folclorică elenă şi română.    Mai multe informaţii despre Agenda 2013 a DP-ROSA şi despre alte materiale prezentate în cadrul conferinţei vor fi disponibile, în zilele următoare, pe 


website-ul www.diasporaprogresista.eu
 Atena, 4 noiembrie 2012 Biroul de Presă DP-ROSA

Să ne cunoaștem...caricaturiștii



Din istoria caricaturii românești


Costel Pătrășcan



Editura Centrului de Creație Brăila, 2001.



De pus la colecția de autografe...




























































Coperta a IV-a.


   Numele lui Costel Patrascan poate nu va spune prea multe. Cu siguranta insa, la un moment dat i-ati vazut lucrarile, fie prin ziare (a colaborat cu Adevarul, Evenimentul Zilei, Plai cu Boi, Saptamana financiara sau Aspirina Saracului), fie prin expozitii, fie prin albume de caricatura. Umorul lui insa e de necontestat. 
  In oricare dintre ipostaze va aflati, va invit cu toata caldura sa vedeti expozitia lui Costel Patrascan intitulata Pizza de dupa…
   Vernisajul ei are loc miercuri, 7 noiembrie 2012, la ora deja tipica pentru autor – 13:13 (clar nu e superstitios), iar locatia este in ton cu titlul expozitiei, Cuptorul cu Lemne (Bd. Pache Protopopescu nr. 65). 
  Expozitia este realizata cu sprijinul Primariei Sectorului 2 si al Clubului Caricaturistilor Sorin Postolache.
  Costel este legat si de muzica folk, atat prin prietenia cu Nicu Alifantis (ca de la galatean la brailean – Costel e nascut la Galati) si Daniel Iancu (si apoi, prin translatie, si cu mine, ca asa ne-am cunoscut), dar si prin faptul ca a realizat tricoul editiei 2011 a festivalului de la Alba Iulia. 

***mariusmatache.ro



Brăila, 12 iunie 2021.


Lima, Peru, 1 decembrie 2021.

Muzeul Național al Literaturii Române, București, 15 ianuarie 2022.