vineri, 12 octombrie 2012

Festa dell'Incontro



Diaspora romana


Asociatia romanilor Trentino Arta-a


Riva del Garda, Italia


Editia a IV-a, 13-14 octombrie 2012




Conform asociatiei, romanii sunt asteptati pe 14 octombrie, de la ora 14:30. 
"Dansuri traditionale, mici si multa voie buna !"

Omagiu maestrului Gustav Klimt



Arta plastica contemporana romaneasca


Maria Sumanaru Pavelescu


Centrul de Cultura Arhitecturala, Bucuresti


15-29 octombrie 2012




Călătorii în universul plastic

Vernisaj: Luni, 15 octombrie 2012, incepand cu ora 18.30
Adresa: strada Jean Louis Calderon nr 48, sector 2
Intrare libera
  Expozitia reprezinta o initiativa pesonala a artistei (pictor si arhitect)  de a exprima admiratia sa pentru opera lui Gustav Klimt in anul in care se aniverseaza 150 de ani de la nasterea maestrului.
   Maria Sumanaru Pavelescu a reprodus cu migala, incercand sa capteze vibratiile tuselor maestrului, la scara 1:1, cele opt fresce Muze, masti, alegorii si embleme care decoreaza sala de teatru a Castelului Peles de la Sinaia.
   Pentru a evoca momente si personalitati marcante din viata maestrului Gustav Klimt, Maria Sumanaru Pavelescu va expune si creatiile sale: Portretul Reginei Elisabeta si Portretul Regelui CaroI, Palatul Belvedere (Viena), Castelul Peles, Primaria de la Viena Noaptea. 

***Informatie parvenita prin intermediul Dlui Aristo Bunescu

Mandria de a fi roman



Suflete frumoase - In straie, pastrandu-ne traditia


la-romani.ro



Baticuri (naframe)













Clopuri de paie












Asa cum v-am promis, revin cu alte creatii ale unor romani...pentru romani...
Cine doreste, poate afla si gasi cu mult mai multe minunatii ale portului nostru popular. 
Nu are decat sa intre (si eventual sa comande) pe site-ul la-romani.ro.

Campania InspirART - Emoții articulate



Inițiative de toată lauda


Arta plastica contemporana romaneasca


Expozitia de pictură Motion/Emotion


AnnArt Gallery, București


10 - 13 octombrie 2012




   Arta și medicina se intersectează în expoziția MOTION | EMOTION ce reunește lucrările a 12 artiști români care au dat curs invitației adresate de Pfizer România de a întâlni medici și pacienți care suferă de poliatrită reumatoidă pentru a realiza lucrări inspirate din poveștile de viață ale acestora, în cadrul campaniei InspirART- Emoții articulate. 
   Sorin Ilfoveanu, Laura Covaci, Francisc Chiuariu, Valeriu Mladin, Alexandru Rădvan și Mihai Zgondoiu (București), Radu Pulbere, Ioana Antoniu, Radu Șerban, Călin Stegerean, Mihaela Gorcea și Valentin Codoiu (Cluj-Napoca) expun în perioada 10 -13 octombrie la galeria AnnArt din Capitală, partenerul și susținătorul campaniei InspirART - Emoții articulate. 

   Curatorul expoziției: Simona Vilău. 

    Expoziția marchează lansarea oficială a campaniei de comunicare InspirART - Emoții articulate, ce își propune să reunească lumea pacienților care suferă de poliartrită reumatoidă cu cea a medicilor reumatologi, în vederea articulării experiențelor personale, a obstacolelor și a provocărilor la nivel medical și emoțional prin intermediul artei. Mesajul campaniei este unul simplu: regăsirea frumuseții dinăuntrul fiecărei ființe printr-un proces dinamic de introspecție, dar și de vindecare "asistat, ajutat, provocat” de artă, precum și împărtășirea întregului caleidoscop de emoții pe care o boală cu implicații psihologice atât de intense le are asupra celor care vin în contact direct cu ea.
   “Această echipă de artiști, care este una dintre cele mai puternice din arta contemporană românească, va încerca prin această expoziție să apropie lumea de suferință. Nu știu dacă suferința te inspiră, dar cu siguranță arta te ajută să o depășești și să te detașezi de ea. ” – spune Sorin Ilfoveanu, coordonatorul echipei artistice de la București.
   Emoționantele și ineditele întâlniri dintre artiști, medici și pacienți au avut loc în luna iulie, succesiv, la București și la Cluj-Napoca unde artiștii au ascultat, au adresat întrebări și au empatizat cu pacienții și cu medicii lor curanți. Cele două întâlniri s-au soldat cu expoziția MOTION | EMOTION ce reunește viziuni diferite și originale asupra subiectului ales, în douăsprezece lucrări sau ansambluri de lucrări bidimensionale (pictură sau desen). Artiștii au căutat să redea senzațiile și emoțiile regăsite în scurtul proces al întâlnirii pacienților care sufera de poliatrita reumatoida sau să surprindă esențialul lanțului vital, format din elementele maladie-terapie-remisie-acceptare.
    "Suntem onorați să dedicăm lucrările inspirate din această experiență impresionantă celor care suferă de această boală și celor care le sunt alături, făcând prin gestul nostru poate puțin mai vizibile și demne de atenție eforturile care se fac pentru ameliorarea unor suferințe atât de mari.” – spune Radu Pulbere, coordonator artistic al echipei de la Cluj.

     Despre InspirART Emoții articulate

InspirART – Emoții articulate este un program care încurajează pacienții care suferă de poliartrită reumatoidă și medicii acestora să colaboreze cu scopul de a crea un angajament pentru viitor și de a realiza o schimbare pozitivă în viața pacienților.
   Împărtășind viziuni și articulând emoții în cadrul unor ateliere de lucru, programul se folosește de expresii artistice și de lucrări de artă pentru a crea punți de comunicare și de legătură între pacienți și medici.
   Punctul culminant al programului InspirART va fi o expoziție naţională  unde vor fi prezentate lucrările de artă create de artiști români pentru care poveștile medicilor şi ale pacienţilor au reprezentat o sursă de inspiraţie. Programul își dorește să ajute la articularea emoțiilor pacienților care suferă de poliartrită reumatoidă și să ofere inspirație pentru întreaga comunitate de pacienți şi nu numai.

    Despre Poliartrita Reumatoidă

Poliartrita reumatoidă este o tulburare inflamatorie cronică ce afectează, de obicei, articulaţiile mici de la mâini şi de la picioare. Spre deosebire de osteoartrită, poliartrita reumatoidă afectează învelişul articulaţiilor dumneavoastră, cauzând o inflamaţie dureroasă ce poate determina eroziunea osului şi deformarea articulaţiei.
Tulburare autoimună, poliartrita reumatoidă are loc atunci când sistemul dumneavoastră imunitar atacă în mod eronat propriile ţesuturi ale corpului. Pe lângă problemele care apar la nivelul articulaţiilor, poliartrita reumatoidă poate afecta întreg organismul, manifestându-se cu febră şi oboseală.
Poliartrita reumatoidă este o boală progresivă cu simptome şi dovezi ale distrugerii articulare care se agravează cu trecerea timpului. Poliartrita reumatoidă poate duce la daune ireversibile ale articulaţiilor, la incapacitatea de a lucra şi la scăderea funcţionalităţii.
Poliartrita reumatoidă afectează aproximativ 1% din populaţia adultă din întreaga lume. Poate debuta la orice vârstă, dar, de obicei, apare la persoane cu vârste cuprinse între 40 şi 70 de ani. Femeile sunt de 2-3 ori mai predispuse să dezvolte afecţiunea decât bărbaţii.

    Despre Pfizer Romania:

În compania Pfizer aplicăm cunoştinţele ştiinţifice şi resursele noastre globale pentru îmbunătăţirea sănătăţii şi stării de bine a oamenilor, în fiecare etapă a vieţii. Ne străduim să stabilim standarde de calitate, siguranţă şi valoare pentru descoperirea, dezvoltarea şi producerea medicamentelor pentru uz uman şi veterinar. Portofoliul nostru global diversificat de îngrijire a stării de sănătate include medicamente biologice, vaccinuri şi substanţe moleculare cu dimensiuni mici pentru uz uman şi veterinar, produse nutritive numeroase produse foarte bine cunoscute de către consumatori. În fiecare zi, colegii din compania Pfizer lucrează pe pieţele dezvoltate şi în curs de dezvoltare pentru a promova îngrijirea stării de sănătate, tratamentul preventiv şi curativ al celor mai de temut afecţiuni ale zilelor noastre. Consecvenţi faţă de responsabilitatea noastră ca prima companie biofarmaceutică la nivel mondial, colaborăm cu medicii, guvernele şi comunităţile locale, pentru a sprijini şi a extinde accesul la servicii de sănătate sigure şi accesibile în întreaga lume. De peste 160 de ani, compania Pfizer acţionează pentru a îmbunătăţi viaţa tuturor oamenilor care au încredere în noi.
Pentru a afla mai multe detalii referitoare la angajamentele noastre, accesaţi adresa www.pfizer.com.

Detalii despre expozitia MOTION | EMOTION:
   AnnArt Gallery
       Str. Mahatma Gandhi Nr.1, Sector 1 (zona Kiseleff/ Docenţilor), Bucureşti
   Program: luni – vineri 15:00 – 20:00, sâmbătă 12:00 – 20:00
   Tel: +4 031 437 95 33 | Mob:+4 0752 042 042 | Fax: +4 031 437 95 32
   office@annartgallery.ro  | www.annartgallery.ro