vineri, 7 noiembrie 2014

Targ de Antichitati




Colectii si Colectionari


Jupiter City, Pitesti


editia a VI-a, 7 - 9 noiembrie 2014





Mobilier, bijuterii, numismatica, filatelie, argintarie, pictura...
Ingrediente tentante pentru un "parfum de epoca" adevarat.



Asa ne imbie Severinum Antik; si nu prea am argumente sa-l contrazic...



Plante medicinale de pădure




Muzeul de Arme si Trofee de Vanatoare


Sibiu


7 noiembrie 2014 - 31 ianuarie 2015






     Numeroase dovezi arheologice atestă întrebuinţarea unor plante sub formă de pulberi şi lichide încă din perioada primelor comunităţi umane. Medicamentele acelor timpuri erau de origine minerală, animală şi vegetală, cu predilecţie plante medicinale. În zilele noastre, datorită dezvoltării industriei chimice şi farmaceutice, au fost introduse şi întrebuinţate medicamentele de sinteză, crezându-se că în viitor acestea vor înlocui cu timpul produsele vegetale. Studiile de statistică recente au evidenţiat că oamenii se îmbolnăvesc din cauza consumului de substanţe chimice. Acest aspect a constituit motivul pentru care atenţia noastră s-a îndreptat de câţiva ani tot mai mult spre utilizarea medicamentelor pe care ni le oferă natura.
     Expoziţia Plante medicinale de pădure propune cunoaşterea a 20 de plante medicinale şi a întrebuinţărilor acestora, speciile fiind întâlnite în Pădurea Dumbrava Sibiului. Informaţiile despre plante sunt completate cu materiale de herbar medicinal din patrimoniul Muzeului de Istorie Naturală Sibiu, dar şi cu cărţi specifice temei prezentate. 
    Expoziţia face parte din proiectul educaţional Plantele - panaceul sănătăţii, demarat în anul 2009.
Voluntari: Mihaela Andreea Sava, Aurelian Bordei
Text oferit de curatorul expoziţiei: Dr. Ghizela Vonica

***Muzeul National Brukenthal

Camerata Cantoria




Muzica si poezie


Centrul Cultural, Alexandria


20 noiembrie 2014 




Serile italiene




Libraria Humanitas, Cismigiu, Bucuresti


Paolo Giordano: Corpul uman


11 noiembrie 2014





    Vă aşteptăm marţi, 11 noiembrie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, pentru o seară italiană prilejuită de apariţia romanului Corpul uman de Paolo Giordano. La eveniment vor participa Daniela Zeca-Buzura, Carmen Gavrilă, dr. Radu Teodorescu şi Vlad Russo.
    "Corpul uman este un mare roman despre viaţă pe timp de război: o cronică a crimelor împotriva trupului şi sufletului şi o meditaţie plină de compasiune despre felul în care, împreună şi laolaltă, oamenii încearcă să suporte povara sorţii.“ (Joshua Ferris).
     "După Singurătatea numerelor prime, Paolo Giordano continuă să exploreze ipostazele fiinţei umane cu acest roman coral, orchestrat magistral, care confirmă talentul său strălucit." (Le Figaro)
    Prezent pe lângă trupele italiene staţionate în Afganistan pentru un reportaj, Paolo Giordano s-a întors acasă cu ideea unui roman despre viaţa într-un avanpost din valea Gulistan. A împărţit cu tinerii soldaţi condiţiile traiului de cazarmă, le-a citit în ochi golul din suflet şi dorinţa de a participa la ceva aflat mai presus de ei înşişi. A fost martorul supunerii trupului la cele mai dure rigori şi abstinenţe, dar şi al comuniunii aproape materiale ivite între militari, în care "fiecare priveşte corpul celorlalţi ca pe-al său propriu". Ideea a căpătat trup, devenind un roman subtil şi tensionat, romanul unei iniţieri ce trece prin experienţa aspră a războiului şi a morţii, tradus în peste treizeci de ţări.

George Enescu în constelația marilor interpreți




Muzeul Național George Enescu


Focșani, Găești, Bușteni


19, 21, 22 noiembrie 2014





    Expoziția George Enescu în constelația marilor interpreți realizată de Cristina Andrei va călători în luna noiembrie, prin intermediul parteneriatului cu Asociația Klavier Art, la Focșani, Găești și Bușteni.
    Miercuri, 19 noiembrie 2014, la ora 18:00, membrii asociației Klavier Art, pianiștii Corina Răducanu și Eugen Dumitrescu vor susține pe scena Ateneului Popular Mr. Gh. Pastia din Focșani un recital în cadrul stagiunii camerale 2014-2015, intitulat George Enescu și muzica românească. Ei vor interpreta lucrări de George Enescu, Constantin Silvestri, Nicolae Brânduș, Felicia Donceanu, Liviu Dandara, Sabin Pautza. Cu această ocazie, în foaierul ateneului va fi vernisată expoziția George Enescu în constelația marilor interpreți a Muzeului Național George Enescu din București. Același eveniment va fi prezentat și la Găești (jud. Dâmbovița), vineri, 21 noiembrie 2014, ora 18,30 la Casa de Cultură Dumitru Stanciu, sub titulatura JOC.
    În cele din urmă, expoziția temporară George Enescu în constelația marilor interpreți va putea fi vizitată la Centrul Cultural Aurel Stroe din Bușteni, sâmbătă, 22 noiembrie 2014, cu prilejul recitalului Înălțimi pe portativ din cadrul stagiunii pentru tineret Klavier Art.

Organizatorii evenimentelor sunt 
Asociația Klavier Art, Ateneul Popular Maior Gh. Pastia - Focșani, Primăria și Casa de Cultură Dumitru Stanciu - Găești și Centrul Cultural Aurel Stroe - Bușteni.

Partener: Muzeul Național George Enescu - București.

O viata de om




Lansare de carte


Maxim Gherasim


Casa Avramide, Tulcea


7 noiembrie 2014





Arta contemporana italiana




Muzeul Judetean de Arta Centrul Artistic Baia Mare


Retrospectiva Antonio Del Donno


5 noiembrie - decembrie 2014



Ce-am avut si am pierdut




Romania de-altadata


Colectii si Colectionari


Ambalaje



Inca o privire asupra unui capitol, desi nu prea indepartat in timp
(1995-2000), care provoaca deja nostalgii.
Dupa "fumuri" si, mai ales, 
daca ne referim la industria (nationala) responsabila cu acestea...










Suntem "firma" serioasa asa incat va prezentam si ambalajul 
unui "cartus"..


...etichetele acestuia...


...ba chiar si pelicula foto dupa care se executa inscriptionare lor
(etichete)...


Simbioza Orient si Occident




Arta plastica contemporana romaneasca


Victoria Truta


Galeria Nicolae Mantu, Galati


10 noiembrie 2014




***Filiala Uap Galati

Mesteri si mestesuguri traditionale din Moldova




Asociatia ART-Mestesugurile Prutului


Iasi


editia a VII-a, 7 - 9 noiembrie 2014






***Complexul Muzeal Moldova

Etape




Arta plastica contemporana romaneasca


Laurentiu Midvich


Muzeul de Arta Tulcea


14 noiembrie 2014



Masina timpului




Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa


Bucuresti


8 noiembrie 2014




Photo: Pe 8 noiembrie, "Mașina timpului" ne duce să aflăm mai multe despre Leonardo da Vinci. Dacă ți-am gâdilat curiozitatea, află toate detaliile: http://www.antipa.ro/ro/categories/44/pages/512

Detalii pe:

Saloanele ASTREI




Arta plastica contemporana romaneasca


Casa Artelor, Sibiu


editia a II-a, 7 noiembrie 2014 - 15 februarie 2015






***UAP Valcea

Evocari, toamna, cu...Romulus Cioflec




Lansare de carte


Muzeul Primei Scoli Romanesti, Sfantu Gheorghe


11 noiembrie 2014






    Programul se dorește a fi continuarea manifestărilor organizate toamna (când scriitorul este comemorat) la Casa memorială Romulus Cioflec din Araci, sub genericul Toamna, acasă, la Romulus Cioflec.
    După vizitarea Muzeului Primei Școli Românești, cu un ghidaj specializat, în sala de clasă a muzeului, va avea loc evenimentul propriu-zis, constând în lansarea a două volume apărute la Editura Pastel din Brașov. Ambele cărți se leagă de numele scriitorului Romulus Cioflec. Prima este un roman inedit, intitulat Jertfă pentru lumină, de curând descoperit de fiica scriitorului, Gabriela Corodeanu, care s-a ocupat de editarea volumului. A doua carte este una de istorie literară, aparținând cercetătoarei Luminița Cornea, cu titul Studii și articole literare, care cuprinde, în proporție de o treime, studii consacrate vieții și operei scriitorului Romulus Cioflec.
    Doamna Gabriela Daraban, director al Editurii Pastel, Brașov, va prezenta cele două volume, iar cuvântul specialistului va fi rostit de cunoscutul scriitor Ion Topolog Popescu, membru al Uniunii Scriitorilor, Filiala Brașov, consultant științific al Editurii Pastel.
    Menționăm că "apariția” romanului inedit al lui Romulus Cioflec este o surpriză pentru istoria literară, dar în decursul anilor au fost și alte surprize privitoare la opera și la multe aspecte din viața scriitorului Romulus Cioflec. Spre exemplificare, redăm un fragment scris de un specialist în domeniu:
   "Surprizele sunt mari în privința operei scriitorului Romulus Cioflec, deoarece, după 1990, familia (fiicele scriitorului, Eleonora Popa și Gabriela Corodeanu) a dat la iveală opere inedite, aflate în manuscris, care, din diverse motive, nu puteau să vadă lumina tiparului înainte de 1990. Mai întâi au fost <descoperite> cele patru piese de teatru, din care au fost publicate până în prezent două, Moarte cu bocluc și Cupa Domeniilor. Demersul de restituire și reconsiderare a întregii opere a scriitorului Romulus Cioflec continuă.
    De curând, familia a descoperit, într-un sertar uitat de vreme, filele dactilografiate, conținând corecturile autorului, ale textului ce alcătuiește volumul Jertfă pentru lumină, apărut la Editura Pastel din Braşov (Luminiţa Cornea, Redescoperindu-l pe scriitorul Romulus Cioflec, în vol Studii și articole literare, Editura Pastel, Brașov, 2014).
     După prezentarea volumelor, lecturi și discuții atractive axate pe evocarea scriitorului Romulus Cioflec, manifestarea literară se va încheia cu o sesiune de autografe și fotografii.
Organizatorii invită cu drag să participe la acest eveniment cultural pe toți cei interesați de fenomenul cultural și literar, în special pe cei care doresc să afle noutăți despre scriitorul Romulus Cioflec și nu numai, într-o atmosferă specifică, adecvată dorinței de înălțare spirituală. Manifestarea va fi desigur și o întâlnire de suflet, prin prezența membrilor familiei scriitorului Romulus Cioflec, în mod deosebit a doamnei Gabriela Corodeanu.

Vă aşteptăm!

***Muzeul National al Carpatilor Rasariteni

Bal de Caritate




Initiative de toata lauda


Rotary Club


Restaurantul Grand Master, Dej


7 noiembrie 2014



Photo: Va asteptam cu drag !

***DejBiz

Expozitie de proiecte de vestimentatie




Complexul Muzeal de Patrimoniu Cultural Nord-Dobrogean


Raluca Leonte


Casa Avramide, Tulcea


8 noiembrie 2014