joi, 23 august 2012

Adopta o casa la Rosia Montana



Initiative de toata lauda


Asociatiile: Alburnus Maior, ARA


Stagiu de voluntariat


3 - 16 august 2012



Re-rostuirea cu mortar de var a zidăriei de piatră la biserica unitariană (lucrare începută în timpul Şcolii de vară ARA, 2011)

    Intre 3 si 16 august 2012, 17 voluntari din 10 tari europene au participat la lucrarile de conservare si restaurare a unor cladiri istorice din Rosia Montana, aflate in curs sau initiate cu acest prilej - re-rostuirea cu mortar de var a zidariei de piatra  la biserica unitariana (lucrare inceputa in cadrul Scolii de vara ARA, 2011), zidirea fundatiei pentru anexa casei parohiale unitariene, degajarea daramaturii si pregatirea pentru rezidire a peretelui prabusit al pivnitei casei din Tarina, nr. 1248.

 Degajarea de dărâmături a curţii casei din Ţarina.  Ddegajarea dărâmăturii şi pregătirea pentru rezidire a peretelui prăbuşit al pivniţei casei din Ţarina Sprijiniri ale zidului pivniţei casei din Ţarina.

Mira mirabilis



Arta plastica contemporana romaneasca


Jan Albu, Elena Andrei, Simona Predescu, Dinu Radulescu


Cercul Militar National, Galeria Artelor, Bucuresti


21 august - 6 septembrie 2012




Organizator: Artindex
Program: zilnic: 11:30-18:30
Intrare libera

Picnic cultural



Initiative de toata lauda


 Gradina cu artisti


Parcul Gradina Icoanei, Bucuresti


24 - 26 august 2012






     Între 24 şi 26 august 2012, orele 11:00-20:00, în parcul Grădina Icoanei (Bucureşti, sector 2)  are loc ultima ediţie a picnicului cultural Grădina cu Artişti. Cea de-a 8-a ediţie a evenimentului vine în întâmpinarea pasionaţilor de artă cu ateliere de creaţie, spectacole de circ, muzică live şi o expoziţie cu vânzare de bijuterii, haine si accesorii handmade. 
     Evenimentul, susţinut de Primăria Sectorului 2, îşi propune să promoveze arta, sub diversele ei forme de manifestare, prin crearea unui spaţiu de relaxare accesibil atât artiştilor profesionişti şi amatori, cât şi publicului larg.
     Cei care îşi vor petrece finalul de săptămână în Gradina Icoanei sunt invitaţi să îşi testeze imaginaţia în cadrul atelierelor de creaţie artistică susţinute de Creative Arts www.creativearts.ro  unde vor învăţa şi vor pune în practică noţiuni de: design textil,  design de bijuterii şi alte accesorii (pantofi şi genţi). 
    Picnicul artistic din Grădina Icoanei va cuprinde şi alte activităţi inedite printre care: momente de dans, muzică live şi mini-spectacole de circ realizate de copiii fără adăpost.
    Sâmbătă şi duminică, 25 si 26 august, cu începere de la ora 11:00 amatorii de design vestimentar vor putea învăţa cum se realizează un tutu, în cadrul unui atelier dedicat acestei piese vestimentare de către şcoala de creaţie Creative Arts. În cadrul acestui atelier se vor crea celebrele fuste de balet care au devenit, în prezent, piese vestimentare des folosite de către tinerele nonconformiste dar şi de fetiţele cochete.
    Duminică, 26 august, cu începere de la ora 11:00,  fundaţia Parada va susţine mini-spectacole de circ ai căror protagonişti vor fi copii şi tineri fără adăpost. Artiştii străzii au pregătit reprezentaţii de acrobaţie, jonglerie, dar şi momente de pantomimă.

Divanul de la Hanul lui Manuc Bei



Fundatia Calea Victoriei


La Belle Epoque in Bucuresti


Hanul lui Manuc, Bucuresti


29 septembrie 2012








   Suntem invitati pe 29 septembrie, simbata, de la ora 11:00, la prima intilnire din seria evenimentelor-dialog denumite sugestiv: Divanul de la Hanul lui Manuc Bei.
   Tema primului eveniment va fi La Belle Epoque in Bucuresti, cele doua gazde ale evenimentului analizind idealurile estetice al vremii, ce insemnau bunele maniere, care erau personalitatilor culturale marcante, precum si specificul costumului feminim si masculin de la cumpana dintre secolele XIX si XX.
  Istoricul Georgeta Filitti va incepe seria Divanurilor de la Hanul lui Manucdialoguri cu personalitati culturale carismatice – cu doamna Adina Nanu, profesor universitar, critic si istoric de arta, artist plastic si specialist in istoria costumuluiDoamna Adina Nanu detine o colectie de costume si accesorii din secolele XIX si XX, de o mare valoare si frumusete, un adevarat Muzeu al Costumului care dorim sa-si gaseasca locul in vechiul Bucuresti, intr-un viitor apropiat.
   Doamna Adina Nanu preda de peste 50 de ani cursuri de Istoria Artelor, Istoria Stilurilor si a Costumului la Universitatea Nationala de Arte si Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica, din Bucuresti.
   A publicat peste 30 de volume despre arta, din care ultimele sint Arta pe om (Editura Compania, 2001), si Vezi?  Comunicarea prin imagine (Editura Vizual, 2002). Arta Stil Costum,  prima si singura istorie a costumului universal scrisa in Romania, a aparut intr-o prima forma mai restrinsa la editura Meridian in 1976. A fost reeditata intr-o varianta extinsa si o prezentare grafica deosebita la Editura NOI in 2006. Alte carti ale doamnei Nanu sunt Călătorie în jurul casei mele, de la Editura Polirom, 2008 si Bărbatul și moda, de la Editura Polirom, 2009, carte scrisă împreună cu criticul de modă român Ovidiu Buta.

   Cost: 30 ron

   Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 25 ron
   Loc: Hanul Manuc, Sala Conferinte
   Inscriere: prin email la contact@victoriei.ro.
   Pentru informatii suplimentare sunati la 0723 167 892 sau 021-321.30.22

Targul Lotrilor



Brezoi, judetul Valcea


editia a III-a, 24 - 26 august, 2012 




     Primăria Oraşului Brezoi, organizează în perioada 24-26 august 2012, ediţia a III-a a Târgului Lotrilor, cel mai important eveniment de promovare turistică din nordul Judeţului Vâlcea.
     Centrul oraşului Brezoi, va deveni pentru trei zile, la iniţiativa primarului Robert Schell locul unor spectacole si manifestări culturale de excepţie.
     Legenda spune că au fost patru lotrii (haiduci): Breazu, Mălai, Ciung şi Voinea, care obosiţi şi însetaţi, şi-au potolit setea cu apa din râul Lotru. O vorbă bătrânească spune că acela care va bea din apa Lotrului nu va mai putea pleca niciodată de pe aceste meleaguri. Aşa că haiducii noştri au rămas aici, fiecare cu bucata sa de pământ: Brezoi, Malaia, Ciunget şi Voineasa.
     Tradiţiile populare au reţinut că aici haiducii, lotrii, se întâlneau în prag de toamnă cu oierii, care-şi coborau turmele din munţi. Acel ancestral târg de produse se transformă azi într-un târg al turismului zonal.
     Târgul Lotrilor, marcă înregistrată la OSIM, se doreşte a fi cel mai important eveniment de promovare a Văii Lotrului, a ofertei turistice şi agroturistice, a obiectivelor istorice şi naturale.
     Deschiderea oficială va avea loc vineri, 24 august 2012, ora 18³° urmată de o seară de tradiţii şi obiceiuri populare care se va încheia cu un recital extraordinar susţinut de Aurel Tămaş şi Focul Lotilor.
     Ziua de sâmbătă, 25 august 2012, va fi dedicată muzicii rock. Pe scenă vor susţine concerte formaţiile locale Prometeu şi Discipolii, iar în final începând cu ora 21°° concertul de gală oferit de trupa IRIS. Seara se va încheia cu un grandios foc de artificii.
     Ziua de duminică, 26 august 2012, începând cu ora 18°° este organizată împreună cu comunitatea de italieni din Brezoi şi Asociaţia Italienilor din România. Din suprizele care se vor produce pe scena Târgului amintim: dansuri tradiţionale italiene, participarea tenorului Florin Ursanu, Alex Tomaselli, Antonio Furnali şi a ansamblului Siamo di Nuovo Insieme.