joi, 28 iunie 2018

Salonul Național de Artă Naivă




De pe simezele de-odinioară 


ediția a XIV-a, Pitești







Articol publicat în Revista Arta, nr. 2. 1983. 


La ceas aniversar




Ziua Orașului Cahul 


2 - 3 iulie 2018






Târg de Antichități




Colecții și Colecționari 


Iulius Mall, Timișoara 


29 iunie - 1 iulie 2018





Astana City Festival




Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti 


București 


29 iunie - 1 iulie 2018





    Ambasada Republici Kazahstan în România, Fundația Primului Președinte – Elbasy și Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti, în colaborare cu KMG International, organizează, în perioada 29 iunie – 1 iulie 2018, evenimentul cultural Astana City Festival pentru a sărbători cea de-a 20-a aniversare a uneia dintre cele mai tinere capitale din Asia Centrală.
    Festivalul va avea loc între 29 iunie – 1 iulie, orele 9:00 – 19:00, la Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti, aducând publicului o expoziție unică de fotografii și o iurtă tradițională amplasată în incinta Muzeului.
    "Este o mare plăcere să putem continua prezentarea națiunii noastre prin parteneriate culturale și proiecte fotografice precum cel care urmează să fie găzduit la Muzeul Dimitrie Gusti, sau proiecte cinematografice – cum am avut colaborarea cu Institutul Francez la Festivalul de Film Kazah, toate expunând istoria și evoluția societății noastre. Atât kazahii, cât și românii au o istorie autentică, cu un trecut fascinant, împărtășind curiozitatea pentru diversitatea culturală. Sperăm că această scurtă prezentare a Kazahstanului va bucura și fascina vizitatorii.” – a explicat Excelența Sa Daulet Batrashev, ambasadorul statului Kazahstan în România.
    "Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti este mai mult decât un muzeu. Este un ambasador cultural ce construiește punți între civilizații și, implicit, între oameni și popoare. În ultima săptămână a purtat steagul prieteniei în Olanda și în superba și nemuritoarea Roma, Italia purtând departe mărturiile nestinse ale tradiției românești, aflat firesc, încadrat în corul cultural european. Astăzi depășim granițele Europei spre mai departe, spre o țara specială și prietenă de multă vreme - Republica Kazahstan. Suntem onorați să consolidăm bazele unei prietenii vechi și să avem oaspete o țara specială, în cel mai special loc al Bucureștiului - Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti - Conf. univ. dr. Paula Popoiu, Manager, Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti.
    "Suntem un partener al statului român și unul dintre marii investitori strategici în industria și economia locală de mai bine de 10 ani. Am reușit să consolidăm o punte energetică între România și Kazahstan, creând în acest demers un puternic parteneriat de afaceri. Cu prilejul acestui eveniment, vrem să continuăm acest parteneriat prin a ne întări legăturile noastre culturale. Cultura este unul dintre domeniile pe care le sprijinim (dovadă fiind parteneriatul pe termen lung de sprijin al Concursului și Festivalului Internațional George Enescu), alături de mediu și sănătate.” Alexey Golovin – Vicepreședinte al KMG International.
    Astana, aflată pe malurile Râului Ishim, a devenit capitala Kazahstanului în anul 1997 și de atunci s-a dezvoltat din punct de vedere economic într-unul dintre cele mai moderne orașe din Asia Centrală, cu clădiri futuriste proiectate de arhitecți renumiți și o populație totală de peste 1 milion de locuitori. Capitala găzduiește sediile companiilor de stat precum Samruk Kazyna și KazMunayGas, dar și numeroase corporații străine.
    Expo 2017 din Astana a fost inaugurată pe 10 iunie, fiind primul târg internațional găzduit în Asia Centrală. Pavilionul său central - Nur Alem – a fost la momentul construcției sale cea mai mare clădire sferică din lume. Expoziția a fost vizitată de 4 milioane de persoane.

Pe simezele Capitalei - Reverberații




Arta plastică contemporană românească 


Galeria de Artă Luceafărul, București 


8 iulie - 4 august 2018






Comunicat de presă:

   Expozitia de grup Reverberații va reuni pe simeze lucrări de pictură si grafică ale artistilor: Claudiu Victor Gheorghiu, Irina Sava,  Eduard Stoenică (membri AFAPRR: Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România ), Mircea Nechita (membru Filiala Grafică Bucuresti a UAP din România), recte 4 artisti profesionisti, membri in Uniunea Artiștilor Plastici din România, precum si in VISARTA (Societate de gestiune colectivă a drepturilor de autor în domeniul artelor vizuale).
Curator al expozitiei este Răzvan Ionut Cirică.
Expoziția va fi prezentată de Luiza Barcan, istoric și critic de artă.
Parteneri: 
Centrul Cultural Mihai Eminescu, Uniunea Artiștilor Plastici din România, AFAPRR: Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România, 
compania VINARTE, Galeria EriCris Art, Bucuresti.
   Accesul la vernisajul expozitiei luni, 9 iulie 2018, ora 18:00, se face pe bază de invitatie.     
   Expozitia Reverberatii se va desfăsura pe simezele Galeriei Luceafărul a Centrului Cultural Mihai Eminescu, instituţie publică de cultură, aflată în subordinea Consiliului Local al Primăriei Sectorului 2, in perioada 8 iulie- 4 august 2018.  Galeria este monitorizată video permanent. Expoziția va putea fi vizitată în perioada 8 iulie – 4 august 2018, de luni până vineri, între orele 9:00 -17:00.
    Galeria de Artă Luceafărul este situată in Parcul National (fost 23 August), adică la 10 minute de centrul Bucurestiului, acces cu: metrou (statia Piata Muncii); tramvaiele 1, 10, 34, 40, 56; troleibuzele 86, 90; autobuzele 104, 135, 311, 330; taxi. Accesul la Galeria de Artă Luceafărul se face din Bulevardul Basarabia, respectiv strada Maior Coravu.

Conjugă-mă la prezent




Lansare de carte 


Daniela Nicoleta Dumitrescu 


Clubul Țăranului, București 


13 iulie 2018




Miss România




De pe scenele teatrului românesc de-odinioară 


Teatrul Liber








Cronică publicată în Adeverul literar, de duminică, 3 aprilie 1938.


Reconstituire bătălie istorică




Zilele Orașului Mioveni 


30 iunie 2018





Grădina cu cărți!




Grădina publică, Galați 


ediția a IV-a, 2 iulie - 31 august 2018




  Luni, 2 iulie 2018, se redeschide Grădina cu cărți! Îți place să citești? Iubești natura? Vrei să-ți faci noi prieteni? Perfect! Vino la Grădina cu cărți! în Grădina Publică, la foișor!
 Când? În perioada 2 iulie - 31 august 2018, de luni până vineri, între orele 10:00 - 14:00!
Te așteptăm să petrecem împreună clipe de neuitat!

Culoare și Metafore




Arta plastică contemporană românească 


Liviu Suhar 


Muzeul de Istorie Suceava 


5 iulie 2018





Salonul Internațional de Artă Fotografică al României




Expoziție de fotografie 


Muzeul Municipiului București 


ediția a XXII-a, 29 iunie 2018





   Asociația Artiștilor Fotografi din România și Muzeul Municipiului București vă invită la vernisajul expoziției celei de-a 22-a ediții a Salonului Internațional de Artă Fotografică al României. Considerat a fi cel mai important eveniment fotografic din România, cu o tradiție de peste jumătate de secol, la Salon au avut acceptări sau au obținut premii cei mai importanți artiști fotografi din întreaga lume.
Vernisajul expoziției are loc în ziua de vineri, 29 iunie, ora 19:00, la Palatul Suțu.
Director SIAF 2018: Eugen Negrea