marți, 11 decembrie 2012

Ziua Internationala a Muntelui



Dezbaterea: Importanta muntelui in mediu si societate


Facultatea de Geografie, Bucuresti


13 decembrie 2012



   13 Decembrie - este ZIUA INTERNATIONALA a MUNTELUI - va asteptam la o dezbatere si cateva proiectii video pe acest subiect JOI la Universitatea Bucuresti - Facultatea de Geografie -
 ora 18:00 - Amfiteatrul V. Mihăilescu, et. 4.
***Brandusa Maria Balan

Ziua Romanilor



Diaspora romana


Comunitatea romana din zona Salonic, Grecia


Club Escada, Salonic


17 decembrie 2012




Petrecere: Ziua Românilor / Εορταστική Εκδήλωση: Ημέρα των Ρουμάνων

Consulatul General al Romaniei de la Salonic
are deosebita placere de a va invita la

Ziua Romanilor

O întâlnire a comunității române din zona Salonicului organizată

cu ocazia Zilei Naționale a României și a sărbătorilor de iarnă, urmată de o petrecere.

Evenimentul va avea loc luni, 17 decembrie, ora 20.00 
la Clubul ESCADA
Str. Papanastasiou, nr. 39. (vis-a-vis de spitalul Ippokratio, există parcare subterană).
Participanții vor petrece clipe de relaxare și vor putea savura tradiționalele 
băuturi românești, alături de prieteni dragi. 
Petreceți împeună cu noi o seară frumoasă în compania muzicii românești și grecești!
Vom organiza și o TOMBOLĂ pe baza tichetului de intrare, 
câştigătorii fiind premiaţi cu premii valoroase, oferite de sponsorii evenimentului.
Intrare: 5 euro de persoană

La ceas aniversar



Scoala Populara de arta si Meserii


Teatrul Anton Pann, Ramnicu-Valcea


14 decembrie 2012




***Informatie obtinuta prin intermediul Asociatiei Culturale Irina Satchi

Dacii in sculptura romana



Adevarul despre daci


Biblioteca Academiei Romane, Bucuresti


12 decembrie 2012





O comunicare a dlui dr. Leonard Velcescu
***adevaruldespredaci.ro

Cu Moș Crăciun la Mall ?



CRIM - Puterea stă în imaginație


Despre consumerism


Crim Cafe, București


12 decembrie 2012






   Echipa CRIM vă invită la o nouă întâlnire, pe data de 12 decembrie, ora 19:00, în locul deja știut: Comunitatea CRIM - strada Dianei nr. 4.
   S-a spus despre secolul XXI că va fi spiritual sau nu va fi deloc.
   Suntem de 5 ani în criză. La o lansare de carte, zilele trecute, Adrian Vasilescu – consilier al guvernatorului BNR – a spus că există voci competente care susţin că actuala criză va mai dura 8 ani, dar că există voci şi mai competente care susţin că, de fapt, va dura 40 de ani. Economiştii şi finanţiştii de pe mapamond privesc deja spre orizontul lui 2052. Se pare, deci, că nu vom reveni prea curând – sau poate nu vom reveni deloc – la stilul de viaţă dinainte de 2008.
   Ni se spune, din ce în ce mai des, că lucrurile nu mai pot continua aşa. Dar ce anume trebuie să schimbăm în viaţa noastră?
   Trăim într-o epocă de consumerism exacerbat. Cumpărăm mult, consumăm mult, aruncăm mult. Generăm tone de gunoaie. În oraşe, respirăm un aer viciat, la limita insuportabilului. Chiar dacă nu mâncăm la fast-food, consumăm o hrană chimizată, legume şi fructe crescute forţat, carnea unor animale care au trăit în condiţii inumane, produse de mari corporaţii supranaţionale care distrug sistematic micii producători locali, adică exact pe cei care ne-ar permite să ne alimentăm mai sănătos şi ar permite economiilor locale să se dezvolte. Consumăm fructe şi legume care vin din Africa de Sud după ce au tranzitat prin Olanda, cumpărăm pentru copiii noştri jucării care miros a petrol şi ne asezonăm mâncărurile cu usturoi din China. Oferim iubitelor, soţiilor sau mamelor noastre trandafiri fără parfum care vin tocmai din Ecuador.
    Maşinile de spălat, calculatoarele, telefoanele, imprimantele, automobilele, pînă şi becurile sunt fabricate conform principiului "obsolescenţei planificate”. Dar pe cele mai multe le schimbăm doar pentru că a apărut un model mai performant. Suntem supuşi unui bombardament publicitar fără precedent şi ni se spune că reţeta fericirii stă în acel anume detergent, în maşina cu care ne transportăm familia sau în parfumurile de interior cu care ne „împrospătăm” aerul din case şi că suntem mai aproape de întreaga omenire folosind reţeaua acelui anume operator de telefonie mobilă. Vorbim cum consumăm - mult, dar comunicăm din ce în ce mai puţin, suntem mai pu'in empatici şi solidari şi ne simţim din ce în ce mai alienaţi.
    Modul nostru de consum ne influențează alegerile zilnice. Suntem fericiți când consumăm mai mult ? Sau, poate, pe drumul către "tot mai mult și tot mai repede” pierdem din vedere ceva esențial ? Ne vom petrece următoarele două săptămâni împodobindu-ne sufletele pentru a împărtăși "quality time” cu cei dragi în jurul mesei de Crăciun sau isterizându-ne în agitaţia mall-urilor și hypermarket-urilor ?
    În prag de an nou, vă invităm la o discuție despre efectele perverse ale consumerismului și ale globalizării asupra existenței noastre și despre soluții alternative pentru o viață mai armonioasă, pe marginea filmului The Economics of Happiness, în regia Helenei Norberg-Hodge.

Invitaţii noştri:

Tiberiu Cazacioc - Asociaţia Grupul de Iniţiativă Radu Anton Roman
Ioana Lazăr - freelance Arts&Food
Laurenţiu Cernat – organizator Bazar cu lucruri gratis la Bucureşti


   CRIM Café este un open event, vă așteptăm cât mai mulți și aprigi în dezbateri !
   CRIM Café este un concept de laborator social alternativ, menit să stimuleze dialogul liber între participanți și să încurajeze gândirea critică și luările de poziție pe teme majore ale societății românești.
    CRIM - Puterea stă în imaginație este un proiect finanțat de CEE Trust, aplicant principal Miliția Spirituală, parteneri: Centrul de Resurse pentru Participare Publică CeRe, Grupul pentru Patrimoniu și Acțiune Civică, Asociația One World Romania și Asociația Română pentru Dezbateri, Oratorie și Retorică ARDOR.

La Merveilleuse Histoire de Noel



Diaspora romana


Corul La Muse


Montreal, Canada


16 decembrie 2012



Photo: RECITAL CORUL „LA MUSE”
În cadrul concertului de Crăciun „La merveilleuse histoire de Noël”
Sub bagheta dirijoarei Ioana Gherman, cu sopranele Cristina Elena Marcu și Marina Negruța, alături de pianista Victoria Mnatsakanova
16 decembrie 2012, ora 15:00
Centrul de arte Leonardo da Vinci
8370 boul. Lacordaire, St-Léonard, H1R 3Y6
Bilet: 25$, direct de la Centru
Mai multe detalii în numărul 101 Accent Montreal, 7 decembrie 2012, www.accentmontreal.com

Dirijor: Ioana Gherman
Participa:
Cristina Elena Marcu și Marina Negruța (soprane)
Victoria Mnatsakanova (pian)
16 decembrie 2012, ora 15:00
Centrul de arte Leonardo da Vinci
8370 boul. Lacordaire, St-Léonard, H1R 3Y6
Bilet: 25$, direct de la Centru
Mai multe detalii în numărul 101 Accent Montreal, 7 decembrie 2012
***www.accentmontreal.com

Concert de Crăciun



Diaspora română


Cristache Zorzor


Orchestra Philarmonia Mundi


Montreal, Canada


16 decembrie 2012





   Orchestra Philharmonia Mundi din Montreal, sub bagheta dirijorului Jean Pascal Hamelin, va susţine tradiţionalul său concert de Crăciun pe data de 16 decembrie 2012, ora 16:00, în sala de concerte Oscar Peterson. 
   Ca în fiecare an, programul ales este unul variat și plăcut, cu piese muzicale romantice: uvertura operei Coțofana Hoață de Giacomo Rossini, fantezia Romeo și Julieta de Ceaikovski, valsurile Aur și Argint de Franz Lehar și Patinatorii de E. Waldteufel, dar și binecunoscuta White
Christmas a lui Irving Berlin, din filmul cu același nume (1954), un clasic care pentru foarte mulți rimează cu însuși Crăciunul.
   Din program face parte și rapsodia Pastorala, piesă semnată de compozitorul și violonistul Cristache Zorzor - care de 16 ani face parte din orchestra Philharmonia Mundi - scrisă special pentru acest concert. Este o piesă veselă, plină de optimism și speranță, un episod fericit din viața
la țară de altă dată. Ea cuprinde melodii cu caracter popular românesc care, din păcate, în ziua de astăzi nu mai fac parte din repertoriul tradițional. Aceste cântece s-au păstrat numai în arhive, de stat și particulare, de unde compozitorul le-a cules și apoi prelucrat simfonic, cu armonii și ritmuri personale, păstrând însă stilul popular.



    Stabilit în Canada din 1974, Cristache Zorzor este autorul a peste 25 de piese simfonice, interpretate în concert sau înregistrate, multe cu tentă românească, precum suita simfonică Noël Roumain, un aranjament orchestral a 14 melodii populare românești, religioase și laice, prezentată în 2002 și 2004 de Orchestra Simfonică CAMMAC (actuala Philharmonia Mundi) și în 2005 de Orchestra Simfonică de l’Isle; Souvenirs, piesă compusă pentru pian solo și adaptată pentru orchestră anul trecut, în memoria d-nei Lya Zorzor, soția compozitorului; fantezia simfonică Joie des Fêtes,prelucrare a unor motive muzicale tradiționale românești, interpretată în 2008
de Orchestra Simfonică CAMMAC și difuzată la Radio Classique Montréal (99.5 FM) în decembrie 2010.

Concert de Crăciun al Orchestrei Philharmonia Mundi
16 decembrie 2012, ora 16:00
Sala Oscar Peterson
7141 Sherbrooke O, Montreal
Bilete: 20$ (gratuit sub 16 ani)

***Articol preluat din cel mai recent numar al jurnalului Accent Montreal 

Salonul de Iarna



Arta plastica contemporana romaneasca


Uniunea Artistilor Plastici, Targu Mures


Galeriile de Arta UAPR


13 decembrie - 2012



„Salonului de Iarnă 2012”

  Filiala Tg. Mureș a Uniunii Artiștilor Plastici din România vă invită la vernisajul Salonului de Iarnă 2012 ce va avea loc joi 13 decembrie ora 18.00 la Galeriile de Artă UAPR, str. G. Enescu nr. 2 (parterul Palatului Culturii din Tg. Mureș).

Poftiti la targ !



Targ de Arta si Cadouri Handmade de Craciun


Galeria de Arte Vizuale, Oradea


13 - 21 decembrie 2012




TARG de ARTA si CADOURI HANDMADE 2012


  Târgul de la Galerie si Uniunea Artistilor Plastici, Filiala Oradea, organizeaza cea de a VI-a editie a Târgului de Arta si Cadouri Handmade de Craciun la Galeria de Arte Vizuale
  În perioada 13-21 decembrie, zilnic între orele 11-20 (inclusiv sâmbata si duminica), va invitam sa ne vizitati la Galeria de Arte Vizuale din Oradea , str. Republicii nr. 15 lânga Select, unde artistii invitati va asteapta la Târgul de Arta si Cadouri handmade de Craciun o editie deosebita.
  La Târgul de Arta si Cadouri Handmade de Craciun veti gasi lucrari de pictura, grafica sau sculptura mica, icoane si cruci ale artistilor plastici membrii UAP Oradea, precum si obiecte handmade: bijuterii de colectie, unicate sau serie mica din cupru sau alama, medalioane, cercei crosetati, îngerasi din ceramica, pâsla sau crosetati, decoratiuni pentru brad din margele, ceramica sau sticla, genti, posete si portmonee din piele (cusute manual), camasi din in, rochii (pentru seara de Craciun sau Revelion), create de artisti si designeri vestimentari, tesaturi populare din fibre vegetale, margele de toate felurile etc.toate realizate de catre artisti plastici profesionisti si artizani.
   Oradenii, si nu numai, sunt invitati sa ne viziteze si sa aleaga cadouri deosebite pentru cei dragi dintr-o gama diversificata de produse unicat la preturi avantajoase.
Va rugam sa ne onorati cu prezenta dumneavoastra.

Culorile Sarbatorilor



Arta plastica contemporana romaneasca


Galeria de Arta Elite Prof Art, Bucuresti


Pullman Hotels - World Trade Center, Bucuresti


15 decembrie 2012 - 15 ianuarie 2013



Pe simezele oradene



Arta plastica contemporana romaneasca


Expozitie cu vanzare


Galeria de Arte Vizuale, Oradea


30 noiembrie - 14 decembrie 2012






   Pe simezele galeriei, orădenii vor avea ocazia să admire şi să cumpere lucrări de artă  pictură, sculptură, grafică şi arte decorative (ceramică, metaloplastie cupru, tapiserie şi icoane) dintre cele mai deosebite şi la preţuri de bun simţ, semnate de artişti oădeni.
   Printre cei ai căror lucrări pot fi cumpărate, se numără: 
Aggod Istvan, Ana Maria Barbonţa,
Dorin Damaschin, Diana Gavrilaş, Ovidiu Gui, Jakobovits Marta, Jakobovits Miklos, Aurel Roşu, Antoniu Păuna, Sergiu Savin, Horea Sălăgean, Doina Tătar, 
Mihaela Tătulescu şi Radu Tîrnovean.

Vis de Iarnă



Complexul Muzeal de Știintele Naturii Răsvan Angheluță


Galați


edișia a VIII-a, 13 - 31 decembrie 2012




   Joi, 13 decembrie 2012, cu începere de la ora 12.00, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Răsvan Angheluţă, Galaţi, va avea loc vernisarea celei de a opta ediţii a expoziţiei (temporara)
Vis de iarnă, manifestare care îşi propune să aducă publicului din Galaţi bucuria şi magia sărbătorilor de iarnă. Instituţia muzeală va fi plină de ornamente, ghirlande, globuri, beteală, precum şi alte accesorii specifice Crăciunului. 20 de societăţi de profil, meşteri artizani şi populari, vor expune la acestă ediţiea expoziţiei Vis de Iarnă . 
   La vernisaj, corul Teatrului Muzical Nae Leonard Galaţi va oferi publicului un recital muzical inspirat din magia sărbătorilor de iarnă. Ca şi în ceilalţi ani, Secţia Grădina Botanică este responsabilă de organizarea acestei expoziţii. Punctul de atracţie îl va constitui bradul de Crăciun care va fi instalat la intrarea în muzeu şi, bineînţeles, va fi împodobit ca pentru sărbători. 
   Cu siguranţă, vizitatorii care vor fi prezenţi la verinsajul expoziţiei vor avea parte numai de surprize plăcute ! Expoziţia va rămâne deschisă la muzeu până pe 31 decembrie 2012, programul de vizitare fiind de miercuri până duminică, între orele
 9 – 17.

Haideți să sărbatorim !



Asociația: Bucuresșiul meu drag


12 decembrie 2012




Haideti sa sarbatorim 12.12.12 cu luminite si vin fiert sub lampioanele Bucurestiului.
Data - miercuri 12 decembrie 2012
Ora de intalnire - 18.15
Loc de intalnire - Statia de metrou Romana, afara, in fata la KFC
vom sarbatori 12.12.12 printr-o excursie de seara de la Piata Romana la Universitate

Bucurie de Craciun



Initiative de toata lauda


Asociatia pentru Protectia Omului si Mediului ZTI


Spectacolul caritabil


Biblioteca Centrala Universitara, Iasi


17 decembrie 2012



macheta bucurie de craciun Spectacolul caritabil Bucurie de Craciun

   APOM (Asociatia Pentru Protectia Omului si Mediului ZTI), va invita sa participati la spectacolul caritabil BUCURIE DE CRACIUN, ce va avea loc pe 17 decembrie 2012, ora 18.00 in Aula Bibliotecii Centrale Universitare (BCU), Iasi.
   Programul artistic, va fi sustinut de: Corul de copii-Parohia Holm, Cvartetul SymphonIs, Corul ASCOR, Malina Ciobanu, Prof Univ. Dr. Doina Grigore, Grupul vocal-instrumental Deisis.
   Concertul are ca scop strangerea de fonduri pentru sustinerea unor copii proveniti din familii monoparentale, cu venituri reduse, copii selectati in colaborare cu Directia de Asistenta Comunitara Iasi.
   Pentru a asigura o transparenta totala, cadourile achizitionate vor fi daruite  de catre Mos Craciun, in timpul unei petreceri dedicata acestor copii, organizata pe 22 decembrie 2012, ora 18.00  la Restaurant LA CIUPERCA. Petrecerea este deschisa pentru toti cei care vor sa-i  cunoasca si sa le ofere personal daruri acestor copii.
    Si la aceasta petrecere vom avea cateva momente de spectacol, oferite de cei de la Scoala de Tango Argentinian Tango Feliz si Clubul de Dans Sportiv Dance Studio.
   Iar cei care doresc sa petreaca o seara ALTFEL, pot ramane in continuarea petrecerii, la o MILONGA speciala de Craciun (seara de tango argentinian).
   Parteneri: Biblioteca Centrala Universitara Iasi, Directia de Asistenta Comunitara Iasi, Parohia Holm, ASCOR, Cvartet SymphonIs, Formatia Deisis, Scoala de Tango Argentinian Tango Feliz si Clubul de Dans Sportiv Dance Studio.
   Sponsori oficiali: Complex Hotelier Ciric, Cofetaria A la Grec si Artistique Studio.
   Parteneri Media: TVR Iasi, Ziarul de Iasi, IasiFun, Radio Vox T si InOras.ro

   Donatiile se pot face atat in timpul Concertului, la petrecere , sau in contul: RO74RNCB0178129296250001 deschis la BCR, Asociatia Pentru Protectia Omului si Mediului ZTI
  
INFO

Tel: 0746757707
apom.zti.iasi@gmail.com
www.facebook.com/apom.zti