luni, 23 octombrie 2017

Pe simezele Capitalei




Arta plastică contemporană românească 


Cătălin Hrimiuc 


Galeria Senso, București 


26 octombrie - 25 noiembrie 2017






Mai multe detalii aicihttps://goo.gl/51DLFJ

Importanța, semnificația și necesitatea studiilor de Diplomație Culturală




Interferențe culturale 


Leonida Moise 


Cercul Militar Național, București 


26 octombrie 2017





   Joi, 26 octombrie 2017, ora 17:15, la Sala Cinema, va avea loc expunerea cu tema: Importanța, semnificația și necesitatea studiilor de Diplomație Culturală susținută de prof. univ. dr. Leonida Moise: "Într-o lume caracterizată de numeroase provocări, Diplomaţia culturală îşi propune ca obiectiv principal stabilirea, dezvoltarea şi susţinerea relaţiilor între state, între instituţii şi oameni prin cultură, artă, educaţie şi ştiinţă.”
Intrarea liberă.

Profesorul nostru, arhitectul Gheorghe Simotta, aromân din Vlaho-Clisura




Muzeul Național al Țăranului Român 


București 


25 octombrie - 19 noiembrie 2017





    Uniunea Arhitecților din România și Muzeul Național al Țăranului Român vă invită miercuri, 25 octombrie 2017, de la ora 18:00, la vernisajul expoziției Profesorul nostru, arhitectul Gheorghe Simotta, aromân din Vlaho-Clisura, care va avea loc la Sala Tancred Bănățeanu.
    Expoziția Profesorul nostru, arhitectul Gheorghe Simotta, aromân din Vlaho-Clisura este o evocare și un ultim omagiu adus de foștii săi studenți lui Gheorghe Simotta, arhitect cu o prodigioasă activitate între anii 1920-1940, desenator renumit, șeful Catedrei de Desen Ornamental la Facultatea de Arhitectură, în perioada 1943-1965.

Pe simezele Capitalei




Arta plastică contemporană românească 


Biblioteca Națională a României, București 


23 octombrie - 6 noiembrie 2017







Personalități bârlădene. In memoriam.




Primăria Bârlad 


29 octombrie 2017







Icoana este viață




Muzeul de Etnografie și Artă Populară 


Tulcea 


24 octombrie 2017 - iulie 2018






   Marți, 24 octombrie 2017, ora 12:00, Institutul de Cercetări Eco-Muzeale Gavrilă Simion Tulcea vă invită să participaţi la vernisajul expoziţiei temporare Icoana este viață organizată în colaborare cu Episcopia Tulcii.
   Expoziția se înscrie în manifestările organizate cu prilejul Anului omagial al sfintelor icoane, al iconarilor şi al pictorilor bisericeşti.
   I.P.S. Visarion, Episcopul Tulcii, îndeamnă creștinii să cinstească sfintele icoane, să le iubească, să le prețuiască, să le aibă în casele lor la loc de cinste și în fața lor să își facă îndătinatele rugăciuni de dimineață și de seară, cerând de la Dumnezeu și de la sfinții familiei pace, ocrotire, mântuire, binecuvântare și întru toate bună sporire. Să caute în același timp ca și sufletul lor să devină o icoană vie a sfințeniei, a dragostei și a bunei înțelegeri cu toți oamenii, cu toți semenii, lucrând la instaurarea împărăției lui Dumnezeu în viața lor, a tuturor, dar și a societății în care trăiesc.
   Discursul expozițional este construit pornind de la naștere și trecând prin diferite momente din viața satului care pun în valoare rolul icoanei.