miercuri, 27 aprilie 2016

ab antiquo




Arta plastica contemporana romaneasca


ZuZu Caratanase


Galeriile de Arta Alfa, Bacau


 27 aprilie - 18 mai 2016





   ZuZu CARATĂNASE pe numele real Caratănase Răzvan-Constantin (n. 1985, Tulcea) este artist plastic, cadru didactic la Universitatea Națională de Arte București, curator de artă contemporană și doctor în arte vizuale. Un palmares bogat de expoziții, distincții, recunoașteri naționale și internaționale îl prezintă ca pasionat de xilogravură și de păstrarea acestei tehnici din vechime - "ab antiquo”, care o cultivă și studenților.
     În paralel este invitat să susțină cursuri de scurtă durată, prelegeri, workshop-uri în diferite centre de educare artistică: Universitatea Konstantin Preslavsky din Shumen (Bulgaria), Academia de Arte Frumoase Albertina din Torino (Italia) și Academia de Arte Frumoase din Tournai (Belgia); este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România, membru al Uniunii Gravorilor și Litografilor din Budapesta (Ungaria) și membru al grupului artistic 6 × 6, membru în Consiliul de conducere al Filialei Grafică București din cadrul Uniunii Artiștilor Plastici din România și Director de proiect al Bienalei Naționale de Artă Contemporană Aegyssus Tulcea, al Bienalei Naționale de Gravură Contemporană Danubius Tulcea și al Salonului Gravorilor Octavian Penda, București. 
   Multe din lucrările semnate de artistul Zuzu Caratănase fac parte din colecții particulare, muzeale și instituționale din țară și străinătate: Centrul Artiștilor Voix Visuelle, Ottawa (Canada); Muzeul De La Cultura Del Vino, La Rioja (Spania); Cabinetul de Stampe Triennial Print Cabinet, Chamalierès (Franţa); Muzeul Internațional Homour And Satire In The Arts, Gabrovo (Bulgaria); Muzeul de Artă Contemporană Inter-Art, Aiud; Muzeul Judeţean de Artă Ion Ionescu-Quintus, Ploieşti; Muzeul de Artă, Târgovişte; Muzeul de Artă, Tulcea.
   Expoziția are drept scop marcarea unor aspecte din trecutul artelor plastice, contribuția acesteia în actualitate, păstrarea și adaptarea la contemporaneitate a unei vechi tehnici artistice. De asemenea, stimulează la reflecție și oferă perspectivă asupra alcătuirii şi semnificaţiei colecţiei.
Expoziția poate fi vizitată în perioada 27 aprilie - 18 mai 2016.

La ceas aniversar




Piata Palatului Regal


Bucuresti


10 mai 2016




    În Piața Palatului Regal, în dimineața zilei de marți, 10 mai 2016, de la ora 10:30 la ora 11:15, în prezența Familiei Regale, va avea loc o ceremonie cu caracter militar la Statuia Regelui Carol I, cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la fondarea Casei Regale a României. Accesul publicului și al presei este liber.

Actiune comemorativa




Muzeul Memorial Octavian Goga


Ciucea


7 mai 2016





    La împlinirea a 78 de ani de la trecerea la cele veșnice a poetului Octavian Goga sâmbătă, 
7 mai 2016, începând cu ora 11:00, la Muzeul Memorial Octavian Goga din Ciucea, în Mausoleul unde acesta își doarme somnul de veci, alături de soția sa Veturia, vor avea loc o serie de manifestări comemorative.
   Va avea loc slujbă de pomenire, urmată de un program literar- artistic comemorativ susținut de elevi ai Școlii Gimnaziale Octavian Goga din Ciucea, sub îndrumarea dnei. prof. Haiduc. Tot cu prilejul comemorării poetului, în holul Castelului, vor fi expuse lucrările de artă plastică: desene și picturi cu tematică legată de personalitatea lui Octavian Goga și domeniul de la Ciucea, realizate de elevii Școlii Gimnaziale Octavian Goga din Ciucea pe parcursul desfășurării Workshop-ului de creativitate din cadrul programului Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun 2016 care vor face obiectul unei expoziții, ce va putea fi vizitată în perioada 7 - 22 mai 2016.

Targul Colectionarilor




Colectii si Colectionari


Casa de Cultura Mihai Eminescu, Targu Mures


14 mai 2016




Informatii la tel 0744543178 ;0740071132 ;0723565916

Fluxul Memoriei




Arta plastica contemporana romaneasca


Daniela Caraman


Galeria de Arta Cupola, Iasi


1 - 10 mai 2016





  Uniunea Artistilor Plastici din Romania Filiala Iasi are placerea de a va invita sa vizitati, in perioada 1-10 mai 2016, la Galeria de Arta Cupola, expozitia Fluxul Memoriei semnata de artista Daniela Caraman. Coordonator eveniment Prof. Carmen Sirbu.

Zestre bănățeană




Colectia etnografica Marius Matei


Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Cluj - Napoca


12 - 26 mai 2016





    Vă învităm în data de 12 mai 2016, ora 12:00, la vernisajul expoziției Zestre bănățeană unde veți putea admira costume tradiționale, podoabe și fotografii vechi, de la sfâșit de secol al XIX-lea și pînă în prima jumatate a secolului al XX-lea.

Ferestrele Cerului




Muzeul Satului Valcean


Ramnicu Valcea


28 aprilie 2016




    Vă aşteptăm mâine, 28 aprilie 2016, ora 12:00, la vernisajul Expoziţiei de icoane Ferestrele Cerului ce va avea loc la Muzeul Satului Vâlcean.
 ***