duminică, 3 iulie 2016

Alt Lipscani




Expozitie de fotografie


Muzeul Municipiului Bucuresti


5 iulie 2016




Vernisajul: marti, 5 iulie, ora 19:00, Muzeul Municipiului Bucuresti.

Expun: 
Andrei Birsan • Andrei Slavuteanu • Dan Moruzan • Dan Sendroiu • Livia Zaharia
 • Mihaela Motaianu • Nic Costandache • Roberto Iosupescu • Serban Vornicu

   Descoperim povestea strazii Lipscani si in alte orase nu numai in Bucuresti asa cum ne-am obisnuit. Strada Lipscani are o poveste si in Municipiul Slatina, o poveste care la inceput a fost aceeasi dar acum este total diferita. O strada desprinsa parca dintr-un studio de cinema unde se toarna un film suprarealist: case abandonate, tipenie de om pe strada si un soare nemilos.

Organizatori:

-             Bucurestii vechi si noi www.bucurestiivechisinoi.ro
-             Asociatia Bucurestiul meu drag www.orasul.ro

Gazda: Muzeul Municipiului Bucuresti www.muzeulbucurestiului.ro
Va asteptam la vernisaj

Exponatul lunii: Ciupercă păstrăv




Complexul Muzeal Ion Borcea


Bacau


1 - 31 iulie 2016





Cerioporus squamosus (Huds.) Quél. 1886
Denumiri populare: 
burete păstrăv, ciupercă păstrăv, păstrăv de nuc, buretele-nucului, urechea nucului.
   Ciuperca este întâlnită pe multe specii de foioase, în special pe fag, ulm paltin, dar şi pe plop, salcie stejar, platan, frasin, tei, specii cultivate (nuc, cireş, dud), rar pe brad.
   Pălăria este iniţial convexă, apoi devine reniformă, ca un evantai, diametrul de 5-40 (60) cm, grosimea 0,5-1 cm. Faţa superioară este gălbuie, cu numeroase scvame fibriloase, triunghiulare, brune. Piciorul este scurt, lateral, de 3-8 x 1-4 cm grosime, crem, reticulat la vârf, brun-închis la bază. Trama este de culoare albă, cărnoasă, elastică, în stadiul tânăr, cu miros şi gust de făină, ulterior se lignifică.
   Este o ciupercă parazită, pe tulpini, se poate instala la diferite nivele, dar poate fi întâlnită şi pe ramuri groase sau pe trunchiuri căzute, cauzând putrezirea albă a lemnului de foioase.
Specia este comestibilă, dar de calitate mediocră, pălăria devine cu timpul rigidă, imposibil de mâncat.
   Multe specii din genul Cerioporus pot fi utilizate pentru fabricarea hârtiei cu aspect deosebit, folosită în artă, datorită structurii hifale.

Ştanta manuala pentru biscuiti Carol de la Fabrica Ludwig Josiek Galatz




Muzeul de Istorie Paul Paltanea


Muzeul Casa Cuza Voda, Galati


1 - 31 iulie 2016





    Muzeul de Istorie Paul Păltănea Galaţi, propune publicului gălăţean în luna iulie a.c., în cadrul proiectului Exponatul lunii, prezentarea unui bun muzeistic cu valoare deosebită din patrimoniul instituţiei: Ştanta manuala pentru biscuiti Carol de la Fabrica Ludwig Josiek Galatz.
    Obiectul este alcătuit dintr-un suport de lemn și un miez circular, metalic din bronz cu marca biscuiților Carol de la Fabrica de paste făinoase, biscuiţi şi pesmeţi Ludwig Josiek Galatz. A intrat în colecţia Ştiinţă şi tehnică a Muzeului de Istorie Paul Păltănea Galaţi prin donaţia realizată în anul 1975 de către Maria L. Nimferatos, una dintre acţionarele Fabricii româneşti de paste făinoase, biscuiţi, etc. fostă Ludwig Josiek S.A. Galaţi, din anii ʹ20-ʹ40 ai secolului XX.
   Micro-expoziţia, organizată de muzeograf Valentin Bodea, poate fi vizitată în perioada 1 – 31 iulie 2016, de miercuri până duminică, între orele 10:00 – 18:00.

Aprofundarea sinelui




Arta plastica contemporana romaneasca


Ioana Palamar


Cafeneaua FiX, Iasi


1 iulie - 1 august 2016





    Timp de o lună, intre 1 iulie - 1 august, la Cafeneaua FiX, va avea loc expoziția realizată de absolventa sectiei de pictura din cadrul Facultatii de Arte Vizuale si Design a Universitatii de Arte George Enescu, din Iasi, Ioana Palamar.
    Proiectul Aprofundarea sinelui vizează o incursiune in lumea interioară ce implică analiza unei laturi duale: psihologică și artistică, din punct de vedere compozițional, cromatic, tehnic și conceptual.
    Acest periplu spiritual presupune un complex proces de interiorizare al carui țel este autocunoașterea.
 Puteți vizualiza lucrările și pe site-urile