vineri, 8 martie 2013

Agentia de Stiri Bune


18,9 hectare de teren revin Consiliului Judetean


Cluj-Napoca


2013






   Consiliul Judeţean Cluj a câştigat în instanţă anularea titlului de proprietate asupra a 18,9 hectare de teren, titlu deţinut de Primăria Cluj-Napoca. Terenul este situat în vecinătatea secţiei în aer liber a Muzeului Etnografic Romulus Vuia şi a fost preluat ilegal în proprietatea municipiului Cluj-Napoca în anul 2010.
  "Este un prim pas, ne aşteptăm ca municipalitatea să declare recurs, are acest drept. Dar este un semnal foarte serios dat de instanţă în ceea ce priveşte reconstituirea dreptului de proprietate al primăriei în dauna administraţiei judeţene. Practic, acest teren era în domeniul public al judeţului Cluj şi administrarea Muzeului Etnografic, înscris în cartea funciară ca atare încă din anul 2001, fapt certificat şi de instanţă, iar în 2009 cineva a decis că e bine să refacă o proprietate a municipalităţii, sfidând actele şi legislaţia.
  Cât priveşte viitorul acestui teren, încă nu am luat o decizie asupra destinaţiei. Este posibil să mărim muzeul etnografic sau să amenajăm o zonă de petrecere a timpului liber, în mod sigur va fi folosit în beneficiul cetăţenilor”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu.
   Decizia instanţei vine ca urmare a cererii formulate de Consiliul Judeţean Cluj şi anulează atât titlul de proprietate al municipalităţii pe cele 18,9 hectare de teren, cât şi hotărârea Comisiei judeţene pentru stabilirea drepturilor de proprietate privată din municipiul Cluj-Napoca cu privire la acest teren.
***buzznews.ro via Tudor Salagean

La pas, pe strada Mircea Vulcanescu



Bucurestiul meu frumos


 - intre Calea Plevnei si Dinicu Golescu - 


martie 2013

































La pas, pe strada Constantin Noica



Bucurestiul meu frumos


martie 2013











































Fostele Grajduri Regale.