vineri, 30 iunie 2017

Amintiri din China




Muzeul Național de Istorie a României 


București 


30 iunie - 16 iulie 2017






    Expoziția prezintă, prin intermediul fotografiilor, povestea celor trei medici români David Iancu, Bucur și Gisela Clejan, care în anii ‘30-‘40 ai secolului trecut, au mers în China pentru a sprijini poporul chinez angajat în Războiul de Rezistență Împotriva Agresiunii Japoneze. Dând dovadă de altruism și eroism, cei trei s-au implicat în salvarea și tratarea răniților și bolnavilor, aducând contribuții valoroase la victoria poporului chinez în acest război.
***MNIR

Târg de antichități




Colecții și Colecționari 


Parcul Obor, București 


1 - 2 iulie 2017





Program 10:00 - 18:00.

Văduva veselă




De pe scenele teatrului românesc de-odinioară 


Opera de Stat Timișoara






Program de sală, Opera de Stat, Timișoara.
Stagiunea 1963 - 1964.








Culorile prind aripi




Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa 


București 


1 iulie - 17 septembrie 2017





    În perioada 1 iulie – 17 septembrie 2017, vă invităm la Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa să vizitați expoziția de fluturi tropicali vii –Culorile prind aripi.
   De sâmbătă, 1 iulie, fluturii își iau zborul la Muzeul Antipa! Expoziția noastră estivală, localizată în sera din grădina muzeului vă invită să admirați specii remarcabile de fluturi, printre care Fluturele cap-de-bufniţă de bananier (Caligo eurilochus), Împăratul (Morpho peleides) sau Fluturele coada rândunicii de smarald (Papilio palinurus ). Vizitatorii expoziției pot fi martorii unor momente unice, cum ar fi "nașterea” unor fluturi, asistând la momentul în care adulții părăsesc învelișul nimfei și își întind aripile pentru prima dată.
   "Expoziția Culorile prind aripi organizată de Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa oferă vizitatorilor noștri posibilitatea de a admira senzaționalii fluturi tropicali originari din Asia, Africa sau America de Sud, de a le urmări zborul delicat sau de a le observa cu mare atenție comportamentul! Prin această expoziție avem șansa de a evada, chiar dacă pentru scurt timp, într-un paradis tropical, populat de numeroși fluturi multicolori” ne declară domnul dr. Luis Ovidiu Popa, directorul general al Muzeului Național de Istorie Naturală Grigore Antipa.
    Expoziția Culorile prind aripi reprezintă o modalitate inedită de a cunoaște îndeaproape un grup de animale cu un mod de viață fascinant, admirând totodată bogăția de forme și culori atât de caracteristică fluturilor diurni din zonele tropicale. Cu toate că nici una dintre speciile prezente în cadrul expoziției nu este amenințată cu dispariția, frumusețea și fragilitatea exponatelor vii ne vor atrage atenția asupra necesității conservării acestor insecte delicate prin măsuri specifice.
   Preţul unui bilet de intrare este de 10 lei pentru copii, studenți și pensionari şi de 12 lei pentru adulți. Copiii cu vârsta mai mică de 3 ani au accesul gratuit în expoziție.
   Muzeul vine în întâmpinarea publicului cu o ofertă avantajoasă: cumpărând biletul comun în valoare de 15 lei pentru copii, studenți și pensionari și 20 lei pentru adulți, puteți vizita ambele expozițiile temporare Culorile prind aripi și Venin – Frumuseți de neatins.
   Expoziția poate fi vizitată de marți până duminică, între orele 10:00 și 18:00. Accesul vizitatorilor în expoziție este permis doar până la ora 17:30.

Pe simezele Capitalei




Arta plastică contemporană românească 


Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti, București 


29 iunie - 30 iulie 2017






Antigona




De pe scenele teatrului românesc de-odinioară 


Teatrul de Stat Arad




Program, Teatrul de Stat Arad.
Premieră: 3 mai 1973.






Scene din repetiție.































Bușteniul de altădată




Lansare de carte 


Dan Zamfirache 


Centrul Cultural Aurel Stroe, Bușteni 


1 iulie 2017