sâmbătă, 14 iunie 2014

Seara pariziana




Libraria Humanitas Kretzulescu, Bucuresti


Helene Gremillon: Confidentul


18 iunie 2014





   Saptamana viitoare, miercuri, 18 iunie, ora 19.00, va asteptam pe terasa, la Libraria Humanitas Kretzulescu, pentru o seara pariziana stropita cu vin "rose" si delicate "viennoiseries".
Prilejul?

  O discutie rafinata alaturi de voi si de invitatele noastre despre romanul Confidentul a scriitorei franceze Hélène Grémillon, unul dintre bestsellerurile Humanitas Fiction la Bookfest - Salonul Internațional de Carte 2014.

À bientôt!

Antiqvitas Rediviva




Castrul roman de la Tirighina


Barbosi, Galati


21 iunie 2014





Sau cu alte cuvinte Castrul roman de la Tirighina din nou in viata noastra.

Program: 

11.00-14.00 Castrul roman de la Tirighina- Spectacol antic, prezentare costume, arme, demonstrații militare și de luptă.
   Autobuzele S.C.TRANSURB S.A. vor circula în intervalul orar 09.30-14.00, de la capătul traseului 102 din Micro 19 la Tirighina și retur. Prețul biletului 3,00 lei dus-întors.

16.00-20.00 Faleza inferioară a Dunării, Foișorul mare. Parada militară, ateliere de ceramică, fierărie, pielărie, degustare mâncare preparată după rețete romane. 
   Avem ocazia sa retraim clipe magice din viata de odinioara a locuitorilor de pe aceste meleaguri. Vom vedea antrenamente militare, demonstratii de lupta la Tirighina. 
   Vom vedea cum se plamadeste lutul pentru canile si strachinile de odinioara, cum se confectioneaza obiecte de podoaba si unelte din fier. 
   Vom degusta din mancarea servita soldatilor romani.

La curtile Duhului




Lansare de carte


Razvan Bucuroiu


Vetre manastiresti din Muntenia si Dobrogea


Libraria Sophia, Bucuresti


17 iunie 2014




Librăria Sophia şi Editura Lumea Credinţei vă invită 
marţi 17 iunie 2014, ora 18:00
la prezentarea volumului
La curţile Duhului. Vetre mânăstireşti din Muntenia şi Dobrogea 
de Răzvan Bucuroiu.

Vor lua cuvântul:
Varujan Vosganian - scriitor
Radu Preda - teolog
Sorin Preda - publicist
Răzvan Bucuroiu

Evenimentul va fi moderat de Cristian Curte.

  "Stilul lui Răzvan Bucuroiu este unul alert, plăcut, iar limbajul îi este vioi, adaptat judicios omului contemporan, dar nu exagerând, ca atare ferit de concesii păgubitoare. Nu devine niciodată manierist sau blazat. Şi cine scrie repetat în legătură cu teme asemănătoare ştie că nu este deloc uşor să fii mereu proaspăt în simţire şi în exprimare. Lucrul acesta este posibil pentru că autorul are o credinţă firească, sigură, generoasă, comunicativă." (Costion Nicolescu)

Retorica adulterului




Muzeul Municipiului Bucuresti


Sebastian Grama


19 iunie 2014







   Retorica adulterului este una dintre cele mai răspândite specii ale retoricii secretului. De câte ori ne socotim originali, de câte ori ne socotim infailibili, de câte ori avem deplina siguranţă că ne-am ascuns în chip desăvârşit, există riscul de a repeta refrene demult ştiute.   Un ghid prin vocabularul şi prin gramatica adulterinului nu strică niciodată. Desigur, altora – nu nouă, care suntem inocenţa însăşi.
  Sebastian Grama este conferenţiar universitar doctor la Facultatea de Filosofie a Universităţii din Bucureşti, unde predă actualmente filosofia imaginarului şi istoria retoricii. Este membru fondator al Asociaţiei culturale HESTUGMA, care organizează, printre altele, colocviul interdisciplinar anual Gustul pentru Filosofie şi festivalul Respir Shakespeare.
Intrarea 7 lei. În preţ este inclusă vizitarea expoziţiei permanente.

Următoarele conferinţe de joi:

26.06.2014 Fotografi bucureşteni I cu Emanuel Bădescu
10.07.2014 România fără anestezie cu Octavian Buda
17.07.2014 Afacerea Tănase cu Liviu Tofan