miercuri, 23 ianuarie 2013

Pe simezele ieșene



Arta plastică contemporană românească


Alexandru Andronache


Muzeul Unirii, Iași


23 ianuarie - 15 februarie 2013






   Complexul Muzeul Național Moldova Iași organizează, la Muzeul Unirii, în perioada 
23 ianuarie – 15 februarie 2013, 

expoziția pictorului Alexandru Andronache. 

    Originar din Botoșani, absolvent al Academiei de Arte din Bucureşti, in 1994, la clasa maestrului Ion Sălăjan, membru al Uniunii Artiștilor Plastici București, Alexandru Andronache a participat la numeroase expoziții de grup și individuale, atât în țară cât și în străinătate, în țări precum Canada, Olanda, Franța, Germania sau Italia.
    Prin creația sa, care cuprinde în principal naturi statice și peisaje, artistul ne propune viziunea sa discretă și vibrantă asupra unei realități filtrate și inevitabil marcate de emotivitatea proprie.
***

www.muzeul-moldova.ro


Unirea în literatură



Muzeul Literaturii Române


Expoziție foto-documentară


Galeriile Pod-Pogor, Iași


24 ianuarie 2013




Arta plastica contemporana romaneasca


Galeria de pe Chei


Ana Maria Catenescu, Olga Cuculescu, Cornelia Gherlan, Luminita Ciupitu, Cornelia Victoria Dedu, Ingrid Maschek, Corina Preda Perianu, Oana Solomon


Expozitia: Poezia iernii in acorduri feminine


Home Cafe, Bucuresti


31 ianuarie 2013





Arta plastica contemporana romaneasca


Georgiana Radau Poenaru


Expozitie de pictura


Galeriile Artex, Ramnicu Valcea


25 ianuarie 2013






***Art Infonews

Tokyo Hotel Story



Muzeul de Arta Comparata


Nathalie Daoust


Sangeorz Bai


21 februarie - 21 aprilie 2013







Artistul fotograf canadian expune 30 de lucrari (dimensiuni: 68 cm /47 cm)







http://www.modernism.ro/wp-content/uploads/2013/01/19_Akiho.gif



***modernism.ro



Nu ma privi de sus



Muzeul National al Taranului Roman


Artan Korenica


Sala Acvariu, Bucuresti


25 ianuarie - 1 februarie 2013





    Nu mă privi de sus este un proiect la care Artan Korenica a început să lucreze acum câțiva ani, fiind susținut în decembrie 2011, de către Departamentul Federal al Afacerilor Externe al Elveției, Fundația pentru o Societate Deschisă Kosovo și Fundația pentru o Societate Deschisă, cu o contribuție a Programului Artă și Cultură, Budapesta. În cele aproape 12 luni de fotografiere a comunităților romă, ashkali și egiptană din Kosovo, Albania, Macedonia și Muntenegru, a reușit să capteze toate poveștile pe care dorea să le spună prin aceste fotografii. Proiectul este compus dintr-o expoziție fotografică și un album. Sunt portretizate persoane care aparțin mediilor sociale și economice diferite, au o formare educațională diferită, aparțin ambelor genuri și au vârste diferite. Albumul conține fotografii din expoziție, portrete și fotografii documentare prezentând condițiile de viață ale persoanelor fotografiate.


Declarația fotografului:

    "Trebuie să îi mulțumești în fiecare zi lui Dumnezeu că pielea ta este albă, mi-a spus prietenul meu odată. Când l-am întrebat de ce, mi-a spus că pentru lucrurile simple pe care eu le fac zilnic fără să mă gândesc, el trebuie să lupte doar pentru că pielea lui e închisă la culoare. Nu pot să lucrez oriunde vreau, nu pot să trăiesc oriunde vreau, nu pot să mănânc oriunde vreau, nu pot să stau în sala de clasă oriunde doresc. Doar pentru că sunt "negru”.
    Lucrând între New York și Kosovo m-am gândit că pot să fac ceva în acest sens. Prin munca mea aș putea face ceva de dimensiuni mici și poate, cel puțin pentru o persoană, voi schimba prejudecățile privind oamenii cu pielea închisă la culoare. Încet, încet, poate într-o zi o să înțelegem că suntem toți la fel.
   Este important pentru mine să îi arăt pe toți oamenii aceștia muncind, mâncând, studiind și jucându-se, folosindu-mă de portretele și de ochii lor pentru a artăta ceea ce au ei să îți spună ție, care îi vezi diferiți. Doar pentru că ei aparțin comunităților rroma, ashkali sau egiptene, nu îi face să fie mai neimportanți decât ești tu."

Bucură-te și gândește-te !

Biografia lui Artan Korenica:

  Artan Korenica s-a născut în Gjakova, Kosovo, în 1978. A început să lucreze ca fotograf de evenimente într-o școală. După ce s-a mutat la Prishtina în 2000 s-a pregătit pentru cinematografie, relizând câteva filme și videoclipuri. În timpul lucrului ca asistent fotograf a început să facă fotografii pentru sine dezvoltându-și pasiunea ca fotograf. Artan Korenica de obicei fotografiază pe o temă anume, preferă să realizeze reportaje fotografice care prezintă o poveste. Proiectele sale fotografice și filmografice au și un scop umanitar. În prezent lucrează între Kosovo și Statele Unite.

Producători: Armand Morina & Blerta Basholli

Arta plastica contemporana romaneasca


Salonul Artelor Vizulale Hunedorene


Galeriile de Arta, Hunedoara


25 ianuarie - 28 februarie 2013






SALONUL ARTELOR VIZUALE HUNEDORENE

Vernisaj: 25 ianuarie 2013, ora 17:00.

Bazar cu lucruri gratis


Carol 53, Bucuresti



26 ianuarie 2013





Unirea Principatelor Romane


Spectacolul folcloric extraordinar: Hai sa dam mana cu mana


Casa de Cultura Pompeiu Harasteanu, Ludus


24 ianuarie 2013







   Directorul Casei de Cultura Pompeiu Harasteanu, jurnalistul Dorin Grama, a declarat: "Ziua de 24 ianuarie 1859 este o zi sfanta din calendarul istoric al neamului romanesc pentru ca atunci s-au pus bazele Romaniei moderne. Ii invit pe luduseni ca impreuna sa-i primim cu prietenie, cu flori si aplauze pe artistii care vin la Ludus sa ne aduca aminte, prin sinceritatea si caldura sufletului lor, prin dragostea lor vie pentru frumoasele noastre traditii nationale, prin minunata arta a cantecului, dansului si portului popular ca suntem romani, romani crestini, datori sa pretuim istoria nationala si sa ii cinstim pe vrednicii romani care ne-au lasat mostenire un taram mioritic si o patrie libera numita Romania. De asemenea, ii invit pe concitadinii mei sa arboreze, de Ziua Unirii, Drapelul national rosu, galben si albastru si sa aduca la spectacol steguletele primite in dar la 1 Decembrie 2012.
***ludusonline.ro

 

Antichitatea clasică între documentar și fantezie



Muzeul de Artă al României


București 


2012 - 2013






Stefano della Bella (Florenţa, 1612 – Florenţa, 1664) - Templul Concordiei între Capitoliu şi relicvele Forului Roman (Acvaforte; hârtie groasă vărgată)

   Expoziția de gravură Antichitatea clasică între documentar și fantezie se prelungește până la sfârșitul lunii februarie 2013 !
   Vă invităm să descoperiți expresia fascinației artiștilor europeni pentru ruinele antice, pe parcursul secolelor XVI - XIX.
   Expoziția este deschisă în cadrul Galeriei de Artă Europeană, la etajul I (accesul în expoziție este inclus în biletul de intrare în galerie).


Giovanni Battista Piranesi (Mogliano Veneto, 1720 – Roma, 1778) - Vederea amfiteatrului Flavian zis Colosseum (Acvaforte; hârtie groasă vărgată)


Nicolas Beatrizet (Lunéville, c. 1507/15 – după 1573) - Lupoaica cu Romulus şi Remus; Planşă din Speculum Romanae Magnificentiae (Oglinda Măreţiei Romane), editor Antoine Lafréry, Roma, 1552; Gravură cu dăltiţa; hârtie vărgată;



Intre Est si Vest



Muzeul National de Arta al Romaniei


Bucuresti


20 decembrie 2012 - 28 aprilie 2013





Pictură rusă din patrimoniul MNAR, secolele XVI - XX
Muzeul Naţional de Artă al României, Sălile Kretzulescu 



Filip Andreevici Maliavin (1869-1910) - Dans rusesc — 


Franz Alexeevici Roubaud (1856-1928) - Cazaci odihnindu-se — 


Konstantin Ivanovici Gorbatov (1876-1945) - Toamnă pe Volga
— 


N. Şacilov (activ în secolul XIX) - Interior caucazian — 

Târg de Artă și Antichități



Colecții și Colecționari


Palas Mall, Iași


25 - 27 ianuarie 2013





Vă sunt oferite piese de filatelie și numismatică, mobilier, pictură, argintărie, diferite obiecte decorative...câte și mai câte. 

Ecouri istorice în plastica românească



Muzeul Casa Cuza Vodă


Galați


24 ianuarie 2013





   Muzeul de Istorie Galaţi vă invită joi, 24 ianuarie 2013, ora 13.00 să luaţi parte la evenimentul istoric prilejuit de actul Unirii de la 24 ianuarie 1859. Cu această ocazie vor fi evocate principalele momente ale domniei lui Alexandru Ioan Cuza.
   În cadrul acestei manifestări culturale intitulate 1859 – Anul Unirii, Muzeul de Artă Vizuală Galaţi, în calitate de partener vernisează expoziţia Ecouri istorice în plastica românească.
   Evenimentul va avea loc la Muzeul Casa Cuza Vodă, str. Al. I. Cuza, nr. 80, Galaţi.

Initiative de toata lauda


Save & Shop, Care & Give: Shopping si Fapte bune


Ringstar Pet - Hotel, Bucuresti


editia a XVI-a, 26 ianuarie 2013






Save&Shop, Care&Give, editia XVI


   Sa incepem noul an cu shopping si fapte bune, la prima editie din 2013 a Save & Shop, Care & Give !
   Va asteptam cu drag la Ringstar Pet Hotel, alaturi de prietenii dragi de la asociatiile ROBI, A Doua Sansa, GIA – Group Initiative for Animals, APAM Arad si Anda Murgu – Suflete Dragi.
   Sute de hainute, pantofi, bijuterii, obiecte de decor, cosmetica, jucarii, accesorii vestimentare si alte lucrusoare frumoase, la preturi foarte, foarte mici (5-15 lei in medie) asteapta sa isi schimbe propietarii, in timp ce de banutii stransi din vanzarea lor vor beneficia direct catelusii si pisoii aflati in grija asociatiilor participante.

Lista informativa de preturi


1. Imbracaminte

a. Maieuri, tricouri, etc 5 lei
b. Bluze 5-7 lei
c. Pulovere, cardigane 10 lei
d. Fuste 10 lei
e. Pantaloni 15 lei
f. Rochii 15 lei
g. Geci, sacouri, etc 15 lei


2. Incaltaminte

a. Sandale 7 lei
b. Pantofi , tenisi, etc 10 lei
c. Cizme 12 lei


3. Accesorii

a. Curele 5 lei
b. Genti de umar 5 lei
c. Rucsacuri 5 lei


4. Bijuterii

a. Coliere 7-10 lei
b. Cercei 5 lei
c. Bratari 5 lei
d. Inele 5 lei
e. Seturi 10 lei


5. Décor 5-15 lei

6. Cosmetica 5-10 lei
7. Carti 5 lei
8. Altele 5-15 lei


Iar daca ocazional apar produse cu preturi mai mari, nu uitati 
ca orice pret mai mare de 15 lei este negociabil!