marți, 8 septembrie 2020

Eroi de Poveste - Concert caritabil
Inițiative de toată lauda 


Bastionul Țesătorilor, Brașov 


10 septembrie 2020
    Vă rog să nu uitați invitația mea (și nu doar a mea)! Este oricând timp pentru a face bine! Mai ales atunci când 10 artiști (toți de zece!) vă oferă talentul și munca lor pentru ca voi, prietenii mei, să fiți #eroidepoveste pentru copiii cu autism. Vă invit, privindu-vă în ochi, să veniți, să vă bucurați de artă adevărată și să dați mai departe bucurie. Pe 10 septembrie 2020, de la ora 17:30, la Bastionul Țesătorilor.
Participare cu donație minimă 50 lei.
Cei care nu ajung sau vor să facă mai mult pot dona aici: https://brasovheroes.fundatiacomunitarabrasov.ro/doneaza.php?aid=134&fbclid=IwAR0J8-F8iviMkkfi5ZqUUcwFm-WPDroi4M272V1RLiIw5cVn-wRB2f4Oq34
 

Made in China
Expoziție de fotografie, 


Eugen Negrea, Ovi D. Pop, Nelu Scripciuc, 


Sala Clio, Arad, 


18 septembrie 2020
 

Pe simezele Capitalei - tapiserie
Arta plastică contemporană românească 


Vasile Dobre 


Galeria Orizont, București 


10 septembrie 2020   

Gala Poeziei Române Contemporane
Institutul Cultural Român 


București 


ediția a X-a, 10 septembrie 2020
    A X-a ediție a Galei Poeziei Române Contemporane, organizată de Institutul Cultural Român, prin Centrul Cărții, și Uniunea Scriitorilor din România, cu sprijinul Ministerului Culturii, va avea loc joi, 10 septembrie, în Grădina Institutului Cultural Român.
    Legendara trupă Phoenix va deschide evenimentul, la ora 17:00, cu un recital extraodinar susținut în grădina ICR. Moderatorul evenimentului va fi Nicolae Manolescu, președintele Uniunii Scriitorilor din România, iar prezentările poeților participanți vor fi realizate de criticii literari Răzvan Voncu și Daniel Cristea-Enache. Poetul Andrei Novac, directorul Centrului Cărți, va fi gazda galei de la ICR.
    În program au fost selecționați poeții: Adrian Alui Gheorghe, Hanna Bota, Gabriel Chifu, Ion Cocora, Vasile Dan, Horia Gârbea, Ovidiu Genaru, Vasile Igna, Nora Iuga, Aurel Pantea, Ioan Pintea, Savu Popa, Adrian Popescu, Nicolae Prelipceanu, Liviu Ioan Stoiciu, Grete Tartler, Floarea Țuțuianu, Mihók Tamás, Marcel Vișa, Varujan Vosganian.
    Prima ediție a Galei Poeziei Române Contemporane, la care au participat 26 de poeți, a avut loc în 2011, în Sala Mare a Ateneului Român. "Gala Poeziei Române Contemporane este unul dintre cele mai importante evenimente literare, care are loc în România începând din anul 2011. Pentru Institutul Cultural Român, este un privilegiu faptul că acest eveniment este găzduit și organizat anul acesta în grădina ICR. Suntem foarte bucuroși că va fi alături de noi trupa Phoenix, cea mai importantă formație de muzică rock din România, și că îi vom avea invitați pe unii dintre cei mai importanți poeți români contemporani, selectați de academicianul Nicolae Manolescu, președintele Uniunii Scriitorilor din România", a declarat Andrei Novac, directorul Centrului Cărții din cadrul ICR.
    Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile, pe bază de rezervare la adresa de email: antonela.ghemu@icr.ro

Editură la ceas aniversar
Muzeul Brăilei Carol I, 


Editura Istros, muzee, Brăila, 


9 septembrie 2020 
    Editura Istros a Muzeului Brăilei Carol I – Jubileu 25 de ani de la înființare –  miercuri, 
9 septembrie 2020, ora 17:00, la sediul Muzeului Brăilei Carol I, sala Regele Ferdinand și Regina Maria (Piaţa Traian nr. 3)
    Muzeul Brăilei Carol I va sărbători împlinirea a 25 de ani de la înființarea Editurii Istros și reușita celor 625 de titluri, din care 15 au primit Premiul Academiei Române.
    Cu acest prilej va fi dezvelită Placa Centrul de Studii Dunărene Brăila, sub egida Academiei Române.
     Va fi conferită medalia Muzul Brăilei Carol I – Editura Istros –  25 de ani  –  1995-2020.
Ne vor onora cu prezența:
-        ÎPS dr. Casian Crăciun, Arhiepiscopul Dunării de Jos;
-        Acad. Ioan-Aurel Pop, Președintele Academiei Române;
-        Acad. Victor Spinei, Vicepreședinte  - Academia Română.
   În holul muzeului poate fi vizitată expoziția de carte Editura Istros a Muzeului Brăilei Carol I – 25 de ani.

Pe simezele capitalei - Grup 5
Arta plastică contemporană românească 


U Art Gallery, București 


8 septembrie 2020

La cinema, în Capitală...în urmă cu câteva decenii (3)
De pe ecranele cinematografelor de-odinioarăPrograme de cinema, editate în condiții modeste.
Din vremuri tulburi și complicate...Din timpul Războiului.
Și ceea ce a mai urmat după aceea...
Anii '40, să fiu și mai exact.


Cinema Luxor...

Cinema Capitol...

Cinema Tivoli...
Cinema Trianon...