joi, 11 aprilie 2013

De la AntipoziDe prin lume adunate...


Australia


Colecții și Colecționari


CartofilieMelbourne. Biblioteca Publică. Carnet. 1957.


Melbourne. Bulevardul St. Kilda. Carnet. 1957.


Melbourne. Grădinile Alexandra. Carnet. 1957.


Melbourne. Palatul Guvernului văzut din Grădina Botanică. Carnet. 1957.


Melbourne. Clădirea Parlamentului. Carnet. 1957.


Melbourne. Râul Yarra și "zgârâie norii". Carnet. 1957.


Melbourne. Bulevardul Collins. Carnet. 1957.


Melbourne. Gara de pe strada Flinders. Carnet. 1957.


Melbourne. Carnet. Coperta I-a. 1957.


Melbourne. Carnet. Coperta IV. 1957.


Melbourne. Anii '70. Necirculată.


Initiative de toata lauda


Concert caritabil: Cvartetul Allegria Musical


Libraria Predania, Bucuresti


13 aprilie 2013   Nu este nevoie de o zi anume pentru a iubi, așa fără întrebări, fără opreliști și fără bariere. Poți oricând să construiești un munte de dragoste, punând cărămidă peste cărămidă. Nu este nevoie de o zi anume ca să dai de mâncare unui copil sărac. Noi am ales o zi ca să ne simţim bine şi să aducem zâmbetul pe feţele unor copii care duc pe umeri greutăţi prea mari pentru vârsta lor inocentă. Copii care nu au şi pentru care ziua de mâine poate însemna foame, dacă nu ar fi oamenii din Fundaţia Sfântul Dimitrie care să-i găzduiască şi să-i îndrume.
   O masă caldă pentru un copil de care are grijă această fundaţie costă 12,5 ron. Pentru toţi copiii, într-o singură lună este nevoie de 8000 de ron numai pentru hrană.
   Pentru a pune o cărămidă de iubire în acest efort uriaş ne întâlnim sâmbătă 13 aprilie 2013, la ora 19:00, la Libraria Predania. Oferim un concert caritabil - voce, pian, flaut şi vioară. O seară de muzică bună, un ceai aromat, între prieteni. Pentru cei mai puţin norocoşi decât noi. Fetele din Cvartetul Allegria Musical vor susţine un recital cu un repertoriu sacru si folcloric traditional.
   Deschidem în acest fel serile filantropice de la Predania. Nu ne propunem lucruri mari. Ci fapte bune făcute cu paşi mici.
   Pentru cei care vor să-i ajute pe copii vom avea o urnă special amenajată pentru donaţii. Toţi banii care se strâng vor fi dăruiţi Fundaţiei Sfântul Dimitrie. 


Mulțumim mult.
Vă aşteptăm cu drag

Pe urmele lui...DelavranceaBiblioteca Județeană Panait Istrati Brăila


Expoziție de carte


Brăila


11 - 23 aprilie 2013   Biblioteca Județeană Panait Istrati Brăila organizează o expoziție de carte Pe urmele lui...Delavrancea marcând astfel 155 de ani de la nasterea prozatorului, dramaturgului și gazetarului Barbu Ștefănescu Delavrancea.
   Barbu Ştefănescu Delavrancea a contribuit, prin scrierile sale, la dezvoltarea nuvelisticii şi dramaturgiei româneşti.
   Proza lui Delavrancea este diversă, atât sub aspect tematic, cât şi tipologic. Ea cuprinde povestiri, cum sunt cele din ciclul Odinioară, în care se narează, cu talent, întâmplări din trecut (Suzana, Domunul Vucea) ;basme în care prelucrează motive folclorice (Poveste, Norocul dracului, Neghiniţă); schiţe ca :Bunicul şi Bunica, Sorcova, De azi şi de demult, în care se evocă, sentimental-idilic, scene din copilărie . Interes prezintă şi nuvelele grupate în trilogia Moldovei: Apus de soare, Viforul, Luceafărul, A doua constiință.
   Expoziția este deschisă publicului în perioada 11-23 aprilie 2013 la sediul bibliotecii din Calea Călărașilor nr. 52.

Casele de vis ale Reginei Maria - BalcicMuzeul National Peles


Sinaia


18 mai - 18 august 2013

Afisul Expozitiei


Programul de vizitare:

Miercuri 11:00 – 17:00
Joi – Duminica 9:15 – 17:00
Ultima intrare la ora 16:15.


Tariful de vizitare:

Adulţi – 6 lei
Card Euro <26 – 1,5 lei
Elevi şi studenţi – 1,5 lei
Pensionari – 3 lei

Pictorii portretuluiLansare de carte


Mircea Deac


Despre orgoliu in arta


Artmark, Palatul Cesianu - Racovita, Bucuresti


15 aprilie 2013***Puiu Pk

Initiative de toata lauda


Asociatia Basarabii


Atelier de dans traditional romanesc


Liceul Dante Aligheri, Bucuresti


14 aprilie 2013   Duminica, 14 aprilie 2013, atelier de hora traditionala. Atelierul are loc in sala de coregrafie din cadrul Liceului Dante Alighieri (statia de metrou Nicolae Grigorescu) cu care Asociatia Basarabii a incheiat un parteneriat.
   Accesul este liber, singura conditie fiind o incaltaminte sport de schimb.

Centrul National de Arta Tinerimea Romana


Concert: Lazhward


Bucuresti


12 aprilie 2013   Ni se pregateste ceva: persanul Amir Heydar si prietenul sau Ati din Chile vor sa incante bucurestenii pe gratis, vineri, la Centrul National de Arta Tinerimea Romana.
***roncea.ro


Casa de Cultura Friedrich SchillerVideoproiectii 

Caucaz 2013 - Expeditie in necunoscut

Instantanee germane - Hamburg


Bucuresti


11 aprilie 2013


Arta plastica contemporana romaneasca


Expozitie de pictura


Retrospectiva Facultatea de Arte


Galeriile de Arta, Focsani


11 aprilie 2013
   Centrul Judetean pentru Promovarea Culturii Traditionale, Artelor si Meseriilor în parteneriat cu Universitatea Dunărea de Jos-Facultatea de Arte Galati, organizeaza astazi (11 aprilie), incepand cu ora 17.00, la Galeriile de Artă din Focsani, vernisajul expozitiei de artă Retrospectivă.    
   În expozitia de pictură vor expune absolventi ai promotiilor 2011-2012 ai Facultătii de Arte din Galati. 
   Expozitia va fi vernisată de către artistul plastic prof. dr. Liviu Nedelcu, directorul Centrului Judetean pentru Promovarea Culturii Traditionale, Artelor si Meseriilor Vrancea. 
  Curatori vor fi lector universitar Tudor Ioan si prof. dr. Liviu Nedelcu.    
***evenimentefocsani.blogspot.ro

Gradini satesti - Iesirea din iarnaMuzeul National al Taranului Roman


Bucuresti


18 aprilie - 4 mai 2013


   Despre gradinari, pamant, seminte, cresteri si mitologii, prin carti, reviste noi si vechi, fotografii, instalatie si film, in expozitia Gradini Satesti – iesirea din iarna.
    Realizatori: Nicolas Triboi, Alina Adascaletei, Ruxandra Grigorescu si Mirela Florian.   
    Deschisa la Muzeul National al Taranului Roman, in Sala Irina Nicolau, 
in perioada18 aprilie – 4 mai 2013. 
    Vernisaj: 18 aprilie, ora 18:00.

Expozitie de fotografie


Mihail Sandu


I Had a Dream


Galeria Soimii Patriei, Cluj-Napoca


11 - 30 aprilie 2013
   Galeria Şoimii Patriei organizează în perioada 11 aprilie – 30 aprilie 2013 prima expoziţie personală a studentului Mihail Sandu, absolvent al Universitatii de Artă şi Design Cluj-Napoca.
   Vernisajul expoziţiei cu titlul I Had a Dream va avea loc joi, 11 aprilie 2013, ora 19.30. 
   Curatorul expoziţiei: Pavel Curagău, student la aceeași universitate.
   Prin titlul expoziţiei –I Had a Dream- Mihail Sandu dorește să ne arate ca mintea umană este o adevărată fabrică de produs vise. Poate că unii visează la o excursie, la o casă, la o mașină sau la o persoană care să fie numai a lor, iar alții visează să ajute oameni, să aducă valoare comunității, să contribuie la dezvoltarea și formarea altora, acestea fiind doar cateva exemple. O parte dintre acești oameni sunt ambițioși, crezând cu tărie în împlinirea visului și nu renunță până nu fac absolut tot ceea ce le stă în putință pentru a-și atinge țelul. Ceilalți nu ! Ei preferă să își găsească toate motivele și scuzele din lume, ajungând într-un final să regrete că nu au luptat pentru aspirațiile lor.
    Proiectul  fotografic este unul motivațional și a început de la simpla idee a artistului de a face o serie de portrete a unor oameni fără adăpost, pe care el i-a găsit "interesanţi si expresivi”. Pe parcursul a două semestre a lucrat cu aproximativ 30-40 de oameni fără adăpost. Conceptul actual avea să se contureze însă, într-un mod cu totul neașteptat. De la dorința de a lua simple cadre cu aceşti oameni s-a ajuns la ideea de a oglindi trecutul și aspirațiile lor în aceste fotografii.
   Astfel, artistul dorește să provoace tinerii să reflecte asupra problemelor existenţiale, să filtreze prin ei emoţiile pe care le transmit fotografiile sale. Să încerce să se transpună într-o asemenea situație și să devină mai conștienţi de faptul că dacă nu tind spre a-și realiza visurile, s-ar putea să ajungă cu aceleași regrete, care vor provoca o durere insuportabilă. O durere similară cu cea a acestor oameni fără casă, fără familie, impiedicaţi în propriile gânduri, căutând răspunsul la întrebări precum: unde au greșit ? și de ce ei ?
   Acest proiect are ca scop îndemnarea tinerilor, și nu numai, să-și ia viața în propriile mâini, să creadă în propriile decizii și visuri, să îşi dea seama că mai au timp pentru a-şi scrie povestea al carei deznodământ să nu fie unul atat de dezolant.
   Galeria Şoimii Patriei este un proiect de o simplitate întrucâtva dezarmantă, născut din prietenie şi dorinţa de a sprijini arta tinerilor studenţi din Cluj. Galeria nu şi-a propus performanţe comerciale şi nu îşi doreşte să fie un spaţiu glamour. Ceea ce îşi propune să realizeze este, poate în primul rând, crearea unei atmosfere vivace, de sinceră comunicare între membrii unei comunităţi artistice locale, la al cărui dinamism doreşte să contribuie.


Galeria Şoimii Patriei, str. Universităţii, nr. 2
Tel: 0741-245.318, 0364-113.102
www.insomniacafe.ro
Mihail Sandu
Tel: 0749. 939. 190
E-mail:  sandumihai@hotmail.com , www.sandumiha4.wix.com/sandumihai


***artclue.net


Colectii si Colectionari


Antique  - Targ de Numismatica si Anticariat


Palatul Sutu, Bucuresti


13 aprilie 2013


Va invitam la Targul de piese de colectie, numismatica, cartografie, orologerie si multe altele.

***Cufarul Anticarului

Arta plastica contemporana romaneasca


Expozitia: Trasee Vizuale


Galeriile de Arta Ion Andreescu, Buzau


15 aprilie - 8 mai 2013