miercuri, 9 ianuarie 2013

Arta plastica contemporana romaneasca


Corina Chirila


Expozitia: Univers eminescian


Parcul Herastrau, Bucuresti


11 - 24 ianuarie 2013

Expozitia de pictura "Univers Eminescian"

Sunt expuse lucrari inspirate de creatia eminesciana.
Vernisaj: 11 ianuarie 2013, ora 14:00.Fundatia Comunitara Prahova


Dan Puric


Conferinta extraordinara: 

Despre valori, moralitate si demnitate


Casa de Cultura a Sindicatelor, Ploiesti


21 ianuarie 2013

banner web 300x250

  Grupul de inițiativă pentru înființarea Fundației Comunitare Prahova vă invită pe 21 ianuarie 2013 la o întâlnire cu actorul Dan Puric în cadrul conferinței cu tema Valori, moralitate si demnitate. Evenimentul va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor, începând cu ora 18.00.
  Grupul de iniţiativă pentru înfiinţarea Fundaţiei Comunitare Prahova îşi propune ca prin fondurile strânse cu această ocazie să înființeze Fondul Orașul crește frumos prin care sa finanțeze proiecte propuse de grupuri de inițiativă, asociații, fundații, școli sau licee din Ploiești.
  Actorul Dan Puric sprijnă pro-bono această inițiativă, iar pentru primii 500 de participanți la eveniment, organizatorii oferă gratuit cartea Fii demn ! scrisă de acesta.
  Misiunea asumată de Fundaţia Comunitară Prahova este creşterea calităţii vieţii locuitorilor din judeţul Prahova prin mobilizarea şi distribuirea transparentă a resurselor pentru susţinerea proiectelor de dezvoltare locală iniţiate de organizaţiile non-profit.
   Evenimentul se derulează în cadrul Programului de Dezvoltare a Fundaţiilor Comunitare în România, iniţiat şi coordonat la nivel naţional de Asociaţia pentru Relaţii Comunitare (ARC – www.arcromania.ro) şi derulat impreuna cu Fundaţia pentru Parteneriat (www.repf.ro) şi Fundaţia PACT – Parteneriat pentru Acțiune Comunitară și Transformare (www.fundatiapact.ro).
   Pentru achiziționarea biletelor vă așteptăm, începând cu data de 28.12.2012 în Mall Shopping City Ploiești și începând cu data de 03.01.2013 la casa de bilete din Casa de Cultură a Sindicatelor Ploiești.

E-mail: initiativa@fundatiacomunitaraprahova.ro
www.fundatiacomunitaraprahova.ro
www.facebook.com/FundatiaComunitaraPrahova
Ajuta sa dam mai departe stirile de bine!

Atelier de Banda Desenata


Galeria de Arta Galateca, Bucuresti


12 ianuarie 2013   Artistul BD Octav Ungureanu si Pisica Patrata au pus la cale un atelier de benzi desenate, pentru copii cu varste intre 7 si 14 ani, parte din calendarul de evenimente al expozitiei 
Povesti in imagini, benzi desenate, comicsuri.

   Sambata, 12 ianuarie, incepand cu ora 11:00, la Galateca, copii vor putea exersa cateva metode simple de constructie a unui personaj, notiuni de cadre si primii pasi in crearea unui scenariu de BD.
  “Inca de la vernisaj am anuntat ca vom organiza astfel de ateliere iar raspunsul publicului a fost peste asteptari” a declarant Iulia Gorneanu, Project Manager Galateca. “Ne-am bucurat sa aflam ca Pisica Patrata are fani chiar si in randul adolescentilor, care stiau foarte multe despre artist si ii cunosteau lucrarile de street art” a continuat ea.
   Locurile sunt limitate iar inscrierile se pot face la adresa galerie@galateca.ro.
***modernism.ro


Casa de licitatii Goldart


Culorile Modernismului


Hotel Marshal Garden, Bucuresti


17 ianuarie 2013
Expozitie Omagiala de Carte - ObiectEminescu


Biblioteca Nationala a Romaniei, Bucuresti


15 - 31 ianuarie 2013


Revista Bucurestiul meu drag


1 an de la aparitie


Casa Ion Mincu, Bucuresti10 ianuarie 2013
Hai sa dam mana cu manaDiaspora romana


Montreal, Canada


editia a III-a, 26 ianuarie 2013Mandria de a fi roman


Marius Matei


Colectia: Costume din BanatPrecizare: toate acestea sunt realizate de catre barbati. Inclusiv decorattiile si broderiile.


Subzona etnografica Timisoara (1925)

***Ce pot spune mai mult decat deplina apreciere si respect pentru stradania Dlui Marius Matei, muzeograf la Muzeul Satului Banatean, Timisoara