miercuri, 10 iulie 2019

Din stagiunea 1972 - 1973
De pe scenele teatrului românesc de-odinioară 


Teatrul de Comedie
Cornel Vulpe, Mircea Șeptilici, Stela Popescu, Dem. Savu,
în Preșul de Ion Băieșu.
Scenă din Mutter Courage.

Marcela Rusu și Ștefan Tapalagă într-o scenă din Interesul general.

Consemnări publicate în Supliment - program, Nr. 2, Teatrul de Comedie.
Decembrie 1972 - ianuarie 1973.


Pe simezele călărășene
Arta plastică contemporană românească 


Jimmy Stănescu 


Muzeul Dunării de Jos, Călărași 


5 iulie 2019

Artistul Jimmy Stănescu s-a născut în data de 9 august 1972.
    După terminarea Liceului Teoretic Mihai Eminescu a urmat cursurile Şcolii Populare de Artă Plastice din Călăraşi, avându-l ca îndrumător pe Corneliu Ratcu.
   Jimmy, a expus în mai multe rânduri alături de alţi pictori din Călăraşi şi din alte judeţe. Artistul dovedeşte talent şi în pictură, dar şi în poezie, acesta fiind membru în cadrul Cenaclului Literar Phoenix.
   Criticul de artă Amelia Dincă declara despre pictorul expozant că "dovedeşte un talent deosebit, lucrările sale demonstrând uşurinţă în mânuirea creionului sau penelului". De asemenea, Amelia Dincă a mai precizat că " pictorul călărăşean are o imaginaţie creatoare deosebită şi surprinde fericit diverse obiective peisagistice sau de natură statică, alegând culori vii pentru picturile cu flori sau contraste de albastru cu alb şi griuri în alte tablouri."

Un ceas pentru artă
Muzeul Național de Artă al României 


București 


14 iulie 2019

    Duminică, 14 iulie, ora 11:30, vă invităm să petreceți Un ceas pentru artă redescoperind Galeria de Artă Românească Modernă cu ajutorul unui traseu care va pune în lumină o serie de Interferențe între arta franceză și arta românească modernă. Pornind de la observarea unor lucrări realizate de artiști români care s-au format și au evoluat în spațiul francez, precum Theodor Aman, Nicolae Grigorescu, Theodor Pallady, Constantin Brâncuși, Iosif Iser, vă propunem o analiză a relației dintre arta franceză și arta românească între a doua jumătate a secolului al XIX-lea și prima parte a secolului XX.
    Loc de întâlnire: Galeria de Artă Românească Modernă, etajul al II-lea, în fața lucrărilor de Theodor Aman, la ora 11:30.
Participarea se face pe baza biletului de acces în expoziție (15 lei).

Târg de Antichități
Colecții și Colecționari 


Iulius Town, Timișoara 


12 - 14 iulie 2019

În Zorii Dictatorilor
Muzeul de Artă 


Cluj - Napoca 


ediția a II-a, 13 iulie 2019
    Un caz unic în literatura mondială o reprezintă creația poetică a prizonierilor politici din închisorile comuniste din România din timpul unei perioade plină de teroare (1948-1964). Acest tip de literatură a circulat prima dată între pereții închisorilor, transmisă în cod morse și învățată ulterior pe de rost și conservată în memoria orală, sub forma unei biblioteci vii, rămânînd acolo fără foc, frig, foame, tortură sau moarte, reușind astfel să supraviețuiască.
    Evenimentul În Zorii Dictatorilor se va materializa într-un performance ce îi va avea ca protagoniști pe tinerii liceeni din orașele Aiud și Hida, alături de personalul profesionist al companiei Procédé Zèbre, ce va avea ca temă centrală totalitarismul în Europa. Textele propuse spre recitare vor fi comunicate în limba română, italiană și franceză. Repertoriul muzical va fi interpretat de Pauline Larivière (canto), Nicolas Poisson (chitară), alături de care va interpreta actorul Arnaldo Ragni.   

Pe simezele constănțene - Magia mării
Arta plastică contemporană românească

 

Careul Artelor Amfora 


Muzeul Național al Marinei, Constanța 


10 iulie 2019


EREN '64
România de-altădată 


Expoziția Realizărilor Economiei NaționaleInstalația frigorifică pentru produs gheață sfărîmată cu o capacitate de 15 tone în 24 de ore.Combina de porumb CT-2, produsă de Uzinele Semănătoarea din București.


Intrare în pavilionul minier.Articol publicat în Revista Știință și Tehnică, Nr. 9. Septembrie 1964.

Articol publicat în Revista Știință și Tehnică, Nr. 10. Octombrie 1964.


***Pliantul manifestării îl găsiți prezentat aici: