vineri, 29 martie 2013

Asociatia Paspartu


3 ani de la infiintare


Alchemia, Bucuresti


30 martie 2013






   Asociaţia Paspartu împlineşte 3 ani ! 3 ani de Revista Arte & Meserii, 3 ani de Carte peste Carte, 3 ani de artă şi cultură. Am crescut, ne-am reinventat şi suntem puşi pe fapte mari în continuare. 
   Spunea cineva că lucrurile bune nu se întâmplă după 2 AM ? Ei bine, se întâmplă: noul număr al Revistei Arte şi Meserii se lansează oficial pe data de 30.03.2013, la ora 3AM. Or fi prea mulţi de 3? :) Nu ne plac cele 3 ceasuri rele, noi petrecem 3,4,5,6 ceasuri bune, cât ne ţin puterile, la evenimentul nostru aniversar ce va avea loc în Alchemia, sâmbătă, 30.03.2013, de la ora 20:03.
   Vom avea parte de 3 ceasuri bune de momente artistice: 
- Vom găzdui expoziţia foto a proiectului Ultimul etaj- o cartare fotografică a Bucureştiului (semnat Ştefan Ţuchilă)
- Urmează momentul Lorgean Theatre - Teatrul de apartament, cu spectacolul Oracol, un love-story colectiv care s-a născut din energiile Bucureştiului (cu Graţiela Bădescu în rol principal). 
- Pe final, ca să nu plecăm "nedansaţi”, i-am invitat pe prietenii de la We Singing Colors să cântăm împreună.
  Hai să petrecem 3 (sau mai multe) ceasuri rele în cel mai bun mod cu putință !

P.S. Intrarea la eveniment se face pe bază de obiecte care vă amintesc sau vă duc cu gândul la Bucureşti.

Colectii si Colectionari


Targ de Arta si Antichitati


Pallas Mall, Iasi


29 - 31 martie 2013







Cafeneau critica


Despre 

Gala Premiilor de Jazz 2013 si starea jazzului romanesc de azi


Club A, Bucuresti


editia a 94-a, 3 aprilie 2013








   Miercuri 3 aprilie, Cafeneaua critică propune o discuţie despre jazzul românesc, în avanpremiera celei de-a X-a ediţii a Galei Premiilor de Jazz, care va avea loc duminică 7 aprilie 2013. 
   Organizată de Fundaţia MUZZA, condusă de muzicologul şi promotorul de jazz Alexandru Șipa, ediţia 2013 a Galei va premia cele mai importante realizări ale domeniului din 2012 (vezi www.fundatiamuzza.ro). La Cafeneaua critică se va discuta despre nominalizările Galei şi despre starea jazzului românesc de azi.
   Invitaţi: muzicienii Adrian Enescu (căruia la Gala Premiilor de Jazz i se va decerna Premiul de excelenţă), Nicolas Simion și Mircea Tiberian (nominalizaţi la Premiile Galei), regizorul Lucian Sabados (preşedinte al Clubului şi al Festivalului de jazz de la Ploieşti, nominalizat la Premiile Galei), jurnalista și promotoarea de jazz Anca Romeci (prezentatoarea Galei), precum şi Alexandru Șipa (organizatorul principal al Galei).
Amfitrion: Ion Bogdan Lefter.
   Înaintea discuţiei de la Cafeneaua critică, Fundaţia MUZZA organizează, în acelaşi loc, o conferinţă de presă despre ediţia 2013 a Galei Premiilor de Jazz.

Intiative de toata lauda


Maxim Belciug


Recital caritabil


Caffe D'arthe, Bucuresti


30 martie 2013







   Cunoscutul chitarist Maxim Belciug va sustine un concert caritabil sambata, 30 martie, la Caffé D’arthé din Bucuresti. Concertul este dedicat micutului Marin Cezar Iulian de numai 2 luni si jumatate care sufera de o boală rară de inimă.    Potrivit comunicatului remis Hotnews.ro, Marin Cezar Iulian a venit pe lume în 12 ianuarie 2013, undeva în Buzău. Ursitoarele l-au însemnat cumplit: s-a născut cu o boală rară de inimă care, netratată în primele luni de viaţă, este fatală.
  Pentru a fi operat, este nevoie de 20.000 de euro. Părinţii - oameni obişnuiţi - nu dispun de aceşti bani… Bani fără de care copilul, evident, nu va trăi.
  Noi, cei mai norocoşi, avem oare puterea şi nobleţea de a-i schimba ursita ?
  Concertul are loc la Caffé D’arthé din str. Popa Nan 7, Bucureşti. 
Rezervări la tel. 0747 013 106.
Intrare pe bază de donaţie. Toate încasările din donaţii vor fi virate micuţului 
Marin Cezar Marian.


  Maxim Belciug este, aşa cum aprecia Virgil Oprina într-o recenzie, “un nume cunoscut în lumea specială a chitarei autohtone. Neobosit, implicat în multe proiecte fie ca solist, fie alături de alţi artişti - instrumentişti sau cântăreţi - dintre care mulţi îi datorează afirmarea, domnia-sa a reuşit cu discreţie să-şi clădeasca de-a lungul anilor o solidă reputaţie de promotor al unui tip de act artistic bazat pe sinceritate şi altruism. Îndrăgostit nu doar de chitară, ci mai ales de frumuseţea muzicii ce poate fi împărtăşită cu acest instrument”, Maxim Belciug caută mereu acel repertoriu "care nu face apel la chitaristica eclatantă ce eşuează nu de puţine ori într-o sterilă gimnastică a extremelor, reuşind un lucru destul de rar întâlnit. Şi anume asumarea cu naturaleţe a adevăratei condiţii de muzician. Adică a acelui om care, copleşit de dragostea pentru muzica şi instrumentul căruia s-a dedicat, are ca unic scop a actului său artistic aducerea către public a sentimentelor pe care le-a încercat la contactul cu o anumită piesă muzicală. Ascultându-l, ai senzaţia că e un om care îţi vorbeşte despre lucruri pe care le-ai trăit şi tu cândva, dar le-ai uitat.”
***hotnews.ro

Prezente romanesti peste hotare


Expozitia Workshop: Et Lettera - De la caligrafie la imagine


Strasbourg, Franta


27 martie - 27 aprilie 2013





Vernisaj: 5 aprilie, ora 18:00.
Adresa: Médiathèque Sud, Illkirch-Graffenstaden
Ilustratii realizate de catre elevi din Arad si Strasbourg la Bata - Romania
***Biblioteca Judeteana A.D. Xenopol, Arad

Arta plastica contemporana romaneasca


Dan Beudean


Expozitia: Let's Talk About Cars


Galeria de Arta Contemporana Zorzini, Bucuresti


12 aprilie 2013






Adresa: str. Thomas Masaryk, nr. 31

Papusi de portelan



Muzeul Orasenesc Tasnad


Expozitia: Eleganta si stil in miniatura


1 - 14 aprilie 2013




Eleganta si stil in miniatura - Papusi de portelan

Din lumea Colectiilor si a Colectionarilor



Colectii si Colectionari


Muzeul Judetean de Etnografie si al Regimentului de Granita


Caransebes


1 aprilie 2013






   Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță Caransebeș, cu sprijinul Consiliului Județean Caraș-Severin, organizează vernisajul expoziției Din lumea colecțiilor și a colecționarilor, luni, 1 aprilie 2013, începând cu ora 13.00.

   În cadrul evenimentului vor fi expuse: timbre din colecția personală a domnului Gheorghe Ciupitu (un veritabil istoric al filateliei românești), vederi aparținând domnului Ilie Belcotă și minerale și roci ale geologului Octavian Popescu.
   Instituția de cultură și-a propus să ofere un spațiu expozițional colecțiilor particulare pentru a oferi elevilor o experiență didactică (realizarea și punerea în valoare a unei colecții) în programul educațional Să știi mai multe, să fii mai bun !, derulat în perioada 
31.03.2013-07.04.2013.