miercuri, 18 aprilie 2018

Regina și Frontul




Lansare de carte 


Anca Beatrice Todireanu 


Biblioteca Centrală Universitară Carol I, București 


24 aprilie 2018





Salonul literar Axis Libri




Lansare de carte 


Biblioteca Județeană V. Urechia, Galați 


19 aprilie 2018





Ziua Astronomiei




Observatorul Astronomic Victor Anestin 


Bacău 


21 aprilie 2018





   Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Ion Borcea Bacău vă invită sâmbătă, cu ocazia 
Zilei Astronomiei, la Observatorul Astronomic Victor Anestin din Bacău, între orele 
8:00-16:00, pentru a vizita expozițiile noastre, pentru a discuta despre planete, stele și galaxii, pentru a urmări un spectacol de planetariu sau pentru observații solare.
   În acest an, sărbătorim ziua astronomiei sub sloganul: Aducem astronomia – aproape de oameni! – Bringing Astronomy to the People.
   Seara, între orele 21:00–23:00 se vor face observații astronomice – în acest interval orar fiind vizibile Luna, planetele Venus și Jupiter.
   Ziua Astronomiei are rădăcinile în anul 1973, în California, unde astronomul amator Doug Berger, președintele de atunci al Asociației Astronomice din California de Nord, a decis ca, în loc să invite oamenii la observații într-o locație cât mai îndepărtată de luminile orașului, să aducă comunitatea astronomilor, cu tot cu aparatură, în mijlocul orașului, astfel încât mii de oameni ce nu mai priviseră niciodată prin telescop, să poată admira minunile bolții cerești.
    Tradiția a prins atât de bine, încât din 2007 sărbătorim două Zile ale Astronomiei – anul acesta le sărbătorim pe 21 aprilie și pe 13 octombrie.
    Sâmbătă, cu ocazia Zilei Astronomiei, vă invităm la Observatorul Astronomic Victor Anestin din Bacău, între orele 08:00-16:00 pentru a vizita expozițiile noastre, pentru a discuta despre planete, stele și galaxii, pentru a urmări un spectacol de planetariu sau pentru observații solare. 
Notă: Observațiile astronomice se vor face în conditiile în care cerul va fi senin.

Persoane de contact: muzeografii Observatorului Astronomic.
Telefon: 0234/513724.
PROMOVĂM ASTRONOMIA!
Intrarea este gratuită!
Vă așteptăm!

Manager,
dr. Gabriela Gurău

Patrimoniul cultural românesc în contextul Anului European al Patrimoniului




Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova 


Ploiești 


ediția a V-a, 24 - 30 aprilie 2018

 




   Talentaţi elevi din România şi Republica Moldova, coordonaţi de prof. Dorel Oprescu, expun creaţii artistice remarcabile şi transmit mesaje simbolice prin care îşi arată respectul faţă de creaţia înaintaşilor noştri. Expoziţia se poate vizita până la data de 30 aprilie 2018.
  Prin acest eveniment cele două instituţii doresc ca publicul, mai ales cel tânăr, să conştientizeze importanţa următoarelor concepte: pacea, toleranţa, înţelegerea între oameni, comunităţi, minorităţi şi popoare. Toate acestea se regăsesc în prevederile Dreptului Internaţional Umanitar, fiind, de altfel, dezideratele pe care lumea actuală se construieşte în fiecare zi.
   Manifestarea deschide o serie de activităţi dedicate Zilei Dreptului Internaţional Umanitar, sărbătorită în fiecare an la 14 mai.

Şef Birou Istorie,
Amalia Nicoară

O instituție semicentenară se prezintă




De pe scenele teatrului românesc de-odinioară 


Teatrul Satiric - Muzical Constantin Tănase




Broșură. 1972.
















Coperta a IV-a.